fbpx
  • Home
  • /
  • Tankpas
  • /
  • Review: MultiTankCard Tankpas, onze ervaringen [2023]

Laatste update: mei 2023

Door: Jerry van Es

MultiTankPas (MTC) oordeel

Onze beoordeling

De MultiTankcard tankpas is een veelzijdige pas die uitstekend geschikt is voor ondernemingen met een wagenpark van 10 of meer auto's.  Je kunt je kosten van tanken en laden eenvoudig beheersen en de btw-teruggave is ook eenvoudig te regelen.

De MultiTankcard tankpas omvat daarnaast nog veel meer diensten die onderweg altijd van pas kunnen komen. Zoals parkeren, maar ook het betalen van een taxi of het afrekenen van autovloeistoffen.

MultiTankCard is niet los aan te vragen. MultiTankCard is een mobiliteitsoplossing voor leasebedrijven. Het bedrijf biedt wel losse tankkaarten voor ZZP'ers en bedrijven onder de naam MoveMove. MoveMove is een aparte tank / laadpas van hetzelfde bedrijf als de MultiTankCard

Kleiner wagenpark? MoveMove is van hetzelfde moederbedrijf en biedt een flexibele pas die maandelijks opzegbaar is.

EXCLUSIEVE ACTIE: Lezers van Top-X die de pas aanvragen gebruiken de tankpas de eerste 3 maanden GRATIS! Klik op de bovenstaande knop en je korting wordt automatisch verrekend

Dekking Nederland: 9

Dekking Buitenland: 9

Kosten: 8

Extra opties: 9


Er zijn veel aanbieders op de markt als het gaat om laadpassen voor je elektrische auto, eventueel in combinatie met een tankpas. MultiTankcard is daar een van. Wat heeft dit bedrijf te bieden aan ondernemers en hun werknemers? Wat zijn de kosten van de MultiTankcard en welke diensten vallen daar onder? Je leest het in deze review over de MultiTankcard tankpas.

Voordelen

  • Overzichtelijke administratie. Voor bedrijven met veel gebruikers is er een handige tool, waarbij tevens de btw-teruggave eenvoudig geregeld kan worden
  • Multifunctionele pas. De pas is niet alleen geschikt om elektrisch te laden, maar kan eveneens gebruikt worden voor tanken, het betalen bij parkeren en voor het autowassen
  • High end mobility oplossing. Uitstekend geschikt voor grote bedrijven die tankpassen nodig hebben voor minimaal 10 werknemers.

Nadelen

  • Er zijn verschillende eenmalige en maandelijkse kosten van toepassing. Daarnaast wordt een borg, of voorschot, van € 150,00 in rekening gebracht bij aanvraag van de pas.
  • De MultiTankcard tankpas is alleen aan te vragen als je ingeschreven bent bij de Kamer van Koophandel.

Over MultiTankCard

MultiTankcard is gevestigd in Hoofddorp en is al sinds 1990 actief op het gebied van mobiliteit. In eerste instantie begon het bedrijf met het initiatief om de transactiekosten bij tankstations te verlagen. Nu is het uitgegroeid tot een bedrijf dat aan zakelijk Nederland mobiliteitspassen aanbiedt.


Dit doen ze via leasemaatschappijen, maar ook direct aan ondernemers die in het MKB of als ZZP'er werkzaam zijn. Met de MultiTankcard tankpas kun je rekenen op een compleet pakket van diensten, waar niet alleen een tank- en laadpas onder valt, maar bijvoorbeeld ook een openbaarvervoerspas.

MultiTankcard tankpas kosten

Bij de aanvraag van de MultiTankcard tankpas worden een aantal eenmalige kosten in rekening gebracht. Het gaat hier om een bedrag per pas van € 3,00 en een borg van € 150,00. Tevens worden er per pas maandelijks kosten in rekening gebracht. Dit is een bedrag ter grootte van € 2,50. De borg wordt bij deactivering van de pas, dus bij opzegging van het contract, geretourneerd als aan de gestelde voorwaarden is voldaan.

De kosten die je betaalt voor het opladen van je elektrische auto, zijn afhankelijk van de tarieven van de aanbieder van het laadpunt. Deze zijn dus variabel, maar je kunt over het algemeen uitgaan van een bedrag dat niet uitkomt boven de € 0,30 per kWh. Maak je gebruik van de functie van de parkeerpas, dan betaal je bovenop het betreffende parkeertarief een toeslag van € 0,25. In het pakket van de MultiTankcard tankpas is tevens de optie voor hulp bij pech opgenomen. De basishulp voor Nederland kost € 3,30 per maand. Deze pechhulpverlening kun je uitbreiden met verschillende modules. Pechhulpverlening buiten Nederland kost bijvoorbeeld € 3,95 per maand.

Kosten MoveMove tankpas

Maandelijkse kosten

€ 5,- (3 euro paskosten + 2 euro administratiekosten)

Transactiekosten tanken of laden

€ 0,00

Transactiekosten parkeren

€ 0,25

Pechhulp (optioneel)

vanaf € 3,30 per maand

* prijzen zijn ex. BTW


MultiTankcard ervaringen

We doen ons best om op Top-X zo objectief mogelijk producten te vergelijken en te reviewen. Maar soms is het ook handig om te kijken naar de ervaringen van bestaande klanten. 

Als ZZP'er rijd ik het hele land door. Het is prettig dat ik niet na hoef te denken over de manier waarop ik afreken. Want met de pas van MultiTankcard kan ik overal terecht en de afrekeningen krijg ik na afloop. Dat geldt ook als ik op locatie wil parkeren.


Ik kan betalen met de MultiTankcard en ook deze kosten worden automatisch op de verzamelfactuur gezet.

Reggie

Omdat alle kosten die ik met de MultiTankcard tankpas maak op een factuur komen, hoef ik niet maandelijks allemaal bonnetjes bij elkaar te zoeken. De eindafrekening kan direct door mijn boekhouder gebruikt worden voor de aanvraag van de btw-teruggave. Dat scheelt mij niet alleen tijd. Het bespaart me ook de kosten die de boekhouder normaal voor het uitzoekwerk in rekening zou brengen.

HR medewerker retail bedrijf

Ons bedrijf heeft veel werknemers die zakelijke kilometers rijden. Het is daarom handig dat wij voor al deze medewerkers een uniform systeem hebben met de MultiTankcard pas. Het nadeel is echter dat er bij de buitenlandse tankstations soms onverwachte toeslagen gerekend werden, waardoor het tarief per liter aanzienlijk hoger uitviel dan bij de Nederlandse benzinestations.

Emile van Os


Wat kun je met een tankpas van MultiTankcard?

De tijd dat je met een tankkaar enkel kon tanken is voorbij. De consument wil meer en daarom bieden veel tankpas aanbieders meerdere diensten aan waarvoor je de pas kunt gebruiken.

Brandstof tanken

Met de MultiTankcard tankpas kun je overal in Nederland tanken. De tankpas is dus bij alle benzinepompen aangesloten. Ben je regelmatig voor je werk in het buitenland, dan kun je daar ook met de MultiTankcard tankpas tanken. Bovendien kun je de pas gebruiken om tolwegen te betalen.

Autowasstraat

Met de MultiTankcard kun je op ieder moment van de dag met een schone auto bij je klanten op bezoek komen. Er zijn dertienhonderd wasstraten die deze kaart accepteren als betaalmiddel. Het maximaal te besteden bedrag kan apart per kaart bepaald worden.

EV opladen

Heb je een elektrische auto, dan kun je met de MultiTankcard bij alle openbare en semi-publieke laadpalen van Nederland terecht. Je bent dus niet afhankelijk van een laadpaal van een bepaalde aanbieder. Met de app van MultiTankcard vind je eenvoudig de dichtstbijzijnde laadpaal onderweg en zie je direct het bijbehorende tarief.

Straatparkeren

De MultiTankcard biedt gemak aan de leaserijders tijdens het parkeren. Want ook daarvoor kun je de MultiTankcard gebruiken. Je krijgt een verzamelfactuur en er is dus geen sprake meer van losse bonnetjes. Bovendien loop je niet het risico dat je parkeertijd verlopen is, omdat je de werkelijke geparkeerde tijd afrekent.

Hoogst beoordeelde tankpassen volgens Top-X

Tankpas.nl
Meest gekozen!

Kosten: € 7,75 per maand
Dekking: 99%

Bijzonderheden: Meest populair in NL 

MoveMove

Movemove Tankpas

Kosten: € 6,95 per maand
Dekking: 99%

Bijzonderheden: maandelijks opzegbaar

Shell Card

Kosten: € 0,- (betaal een klein bedrag per transactie)
Dekking: Alle Shell tankstations

Bijzonderheden: Ontvang korting bij Shell

Bij welke tankstations kun je terecht met de MultiTankcard tankpas?

In Nederland is er eigenlijk geen tankstation waar je niet terecht kunt met de MultiTankcard tankpas. Voor Europese tankstations geldt dat dit DKV Euro Service–tankstations moeten zijn. Hiervan zijn er vijftigduizend in Europa.

De grote Europese tankstations geven met het DKV-logo aan dat zij deze service ter beschikking stellen. Je kunt dit aantreffen bij Shell, Texaco, BP en Esso. Ook bepaalde lokale tankstations kunnen op dit systeem aangesloten zijn. Deze zijn dan tevens herkenbaar aan het DKV-logo.

MTC dekking

Je kunt bij meer dan 99,99% van de tankstations in ons land terecht.

Samenvatting

Voor ondernemers die de kosten van het tanken of laden overzichtelijk willen houden, is de MultiTankcard een mooie oplossing. Je kunt er in Nederland bij alle tankstations of oplaadpunten mee terecht. Europees gezien is er ook een brede dekking. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de kosten van het tanken in het buitenland wat hoger kunnen uitvallen dan je in Nederland gewend bent. En wil je parkeren, de auto wassen of gebruik maken van pechhulp? Ook dat valt allemaal onder de diensten die beschikbaar zijn via de MultiTankcard tankpas.

Kleiner wagenpark? MoveMove is van hetzelfde moederbedrijf en biedt een flexibele pas die maandelijks opzegbaar is.

EXCLUSIEVE ACTIE: Lezers van Top-X die de pas aanvragen gebruiken de tankpas de eerste 3 maanden GRATIS! Klik op de bovenstaande knop en je korting wordt automatisch verrekend

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let op: Tijdelijk 40% korting op de eerste 3 maanden bij Tankpas.nl