fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Motorkleding kopen? 3 Tips waar je op moet letten!

Publicatie datum: 8 april, 2022

Door: Jack

Hoe kies je de beste motorkleding? Hoewel het leuk en plezierig is, mogen we niet vergeten dat motorrijden een riskante bezigheid is. Zowel voor de sport als voor het rijden op een motor in het dagelijks leven lopen we het risico een ongeluk te krijgen. Daarom zijn beslissingen over het soort bescherming dat wij tijdens reizen zullen dragen van vitaal belang.

De keuze van de meest geschikte motorkleding kan het verschil maken bij een ongeval. Het moet een kledingstuk van hoge kwaliteit zijn, gemaakt om de klappen op te vangen en de meest kwetsbare delen van ons lichaam te beschermen. Dus hoe kies je de meest geschikte motorkleding? Lees verder en ontdek hoe je de kleding kiest die nodig is voor deze praktijk. Kijk hier eens naar!

1. Prioriteiten bij de keuze van jouw motorkleding

Om veilig op jouw motor te reizen, moet je kwaliteitskleding kiezen. Daarom moet je jezelf één vraag stellen. Zal dit pak mijn huid beschermen? Om deze vraag te beantwoorden, moet je analyseren of het kledingstuk dat je hebt gekozen, drie basiskwaliteiten heeft:

  • Bescherming tegen stoten.
  • Weerstand tegen schuren.
  • Weerstand tegen weersomstandigheden.

Het is belangrijk dat het kledingstuk gemaakt is van elastisch materiaal, dat het een goede wattering heeft en dat de naden sterk zijn. Denk eraan dat jouw lichaam bij een botsing onbeschermd kan blijven als jouw kleding van slechte kwaliteit is. Naast de kleding moet je speciale aandacht besteden aan andere elementen, zoals een goede helm en kwaliteit handschoenen.

2. Stoffen voor motorkleding

Leder is altijd het belangrijkste materiaal voor motorrijderskleding geweest, vanwege zijn grote beschermende vermogen. De kwaliteit van het leer hangt af van waar het vandaan komt en hoe het verwerkt is. Lederen kleding moet comfortabel en soepel zijn, maar ze moet ook goed aansluiten op het lichaam, want als ze te los zit, vermindert de weerstand.

Een andere zeer populaire optie is Kevlar. Kleding van dit materiaal is, samen met kleding van leer, de enige kleding die op de professionele circuits is toegestaan. Dit materiaal, een soort polyamide, is lichter dan leder, biedt dezelfde bescherming en is bovendien zeer goed ademend. Bij een val glijdt Kevlar-kleding gemakkelijk over het asfalt en voert de door de wrijving veroorzaakte warmte beter af.

3. De ideale helm

De helm is ongetwijfeld het belangrijkste voorwerp om de veiligheid van motorrijders te waarborgen. Sommige modellen zijn zeer dun en daardoor kwetsbaar. Andere zijn zwaar, hard en bekleed met dikke stoffen die zeer oncomfortabel worden. Dus als je van plan bent lange uren op een motor door te brengen, weet dan dat je een helm nodig hebt die geschikt en comfortabel is en werkelijk bescherming biedt.

Verder moet je ook aandacht besteden aan de juiste maat en de interne vorm van de helm, zodat hij past bij de vorm van jouw hoofd, zonder te strak of te breed te zijn. De binnenkant moet een uitneembare voering hebben, zodat hij op de juiste manier kan worden schoongemaakt. Kies altijd voor modellen die door regelgevende instanties zijn goedgekeurd. Zo kunt je er zeker van zijn dat de helm strenge kwaliteitstests heeft doorstaan.

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>