fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De moeite waard om te proberen: Salvia Divinorum

Laatste update: augustus 2023

Door: Redactie Top-X

salvia divinorum

Salvia divinorum– ‘Salie van de Zieners’ – groeit in het wild in het Mazateca-gebergte, in de Mexicaanse provincie Oaxaca. Het plantje behoort tot de lipbloemenfamilie. Wat lipbloemen typeert: ze hebben kroonbladeren, die samengroeien tot een onder- en bovenlip.

Salvia divinorum is een sterk psychoactief middel dat krachtige hallucinaties veroorzaakt. Niet voor niets gebruikten medicijnmannen in Oaxaca de plant vroeger voor het oproepen van visioenen.

Niet alleen vanuit deze historie verdient het plantje respect en waardering. In dit artikel gaan we dieper in op de werking van het tripkruid Salvia Divinorum.


Salvia divinorum is misschien wel de krachtigste plant op de markt. In Nederland is het gewoon te koop in de smartshop. Je moet er wel een beetje mee opletten: als je van nature al wat angstig bent aangelegd, is dit misschien geen goed idee deze drug te gebruiken.

Net als veel andere drugs versterkt de plant je gevoel, alleen van salvia is het bekend dat het écht heftig kan zijn. Als je echter verdieping zoekt, gaat je dit een hele bijzondere ervaring opleveren en daar willen we je meer over vertellen.

Salvinorin A

Het belangrijkste stofje in de plant heet salvinorin A. Deze stof werkt in op de kappa-opioïdereceptor, het deel van de hersenen dat de waarneming reguleert. Juist, de stof verruimt de waarneming. Het levert extra effecten op in het bewustzijn.

Salvia divinorum is uniek en de trip die je kan ervaren is beschreven vanuit de letters S.A.L.V.I.A. Dit wordt de Salvia Experiental Rating Scale genoemd.

Zo staat de S voor Subtiel: het werkt ontspannend en misschien vergroot het je focus wel.

De A staat voor ‘Andere waarneming’: vergelijkbaar met cannabis. Je ervaart muziek anders, je gedachtes veranderen, je kortetermijngeheugen wordt aangetast.

De L staat voor ‘Licht visionaire staat’: de eerste hallucinogene fase. Je bent je nog wel bewust van je omgeving, maar je kunt al wel visioenen ervaren. Dat uit zich in kleuren, patronen en beelden die tijdelijk van aard zijn.

De V is de Vitale visionaire staat. Simpel gezegd is dit hetzelfde als de L, maar dan sterker. Hier is het echt belangrijk dat je je ontspant en het laat gebeuren.

De I is de Immateriële existentie. De werkelijkheid verandert. Je kunt denken aan diepgaande gesprekken met buitenaards leven, of met jezelf. De I wordt gezien als het ultieme doel voor de gebruiker.

De A staat voor Amnesische effecten. Dit is een spannende: je bent je niet meer bewust dat je tript; dat bewustzijn heb je bij de voorgaande fases meestal nog wel.

Naderhand kun je je dit ook niet meer herinneren. Kortom: je bent echt helemaal van de wereld. Niet iedere gebruikers wil dit niveau bereiken.

Wees voorbereid

Een aanrader is om iemand bij je te hebben die nuchter blijft. Deze persoon houdt de omgeving veilig, zorgt ervoor dat er geen nieuwe elementen van buitenaf binnen komen.

Het is belangrijk te weten dat de salvia divinorum géén partydrug is en ook geen drug ter ontspanning. Het gevoel kan intens en overweldigend zijn. Het versterkt je gevoelens, dus een positieve mindset is écht van belang.

Gebruik

Er zijn talloze manieren hóe je salvia kunt gebruiken, zoals het drinken of het eten. Je kunt twee varianten salvia divinorum kopen: gedroogde bladeren en extracten. De bladeren zijn het puurst. Je kunt salvia ook zelf kweken; hoef je er niet speciaal voor naar Mexico. Uiteraard kun je de salvia divinorum kopen bij de smartshop.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>