fbpx

iPhone 13 abonnement vergelijken

Op zoek naar de beste iPhone 13 abonnementen? Via onderstaande vergelijker zie je direct alle abonnementen met een iPhone 13. In deze vergelijker zijn alle bekende providers meegenomen en worden verschillende prijzen naast elkaar gezet. Kortom, de beste deal begint hier!



Waarom een iPhone 13 abonnement?

Voor je de stap neemt om een iPhone 13 abonnement af te sluiten, wil je eerst misschien weten waarom je de iPhone eigenlijk 13 zou willen. Een iPhone 13 abonnement is niet voor iedereen de beste oplossing, en voor je een financiële verplichting tegemoet gaat is het wel zo fijn om zeker te weten dat de iPhone 13 echt bij je past. Je zit natuurlijk lang vast aan een iPhone 13 abonnement. Om je wat meer zekerheid te geven hierover vertellen we even kort waarom je de iPhone 13 wel of niet zou moeten kopen. 

Benieuwd naar onze volledige iPhone 13 review? Die kan je hier vinden, zodat je een nog duidelijker beeld krijgt van wat voor telefoon je in huis haalt met je iPhone 13 abonnement. 

iPhone 13 – what’s new?

Wat is er allemaal veranderd aan de iPhone 13 ten opzichte van de iPhone 12 serie van vorig jaar? Je kan er je klok op gelijk zetten dat Apple iedere maand oktober weer een nieuwe reeks telefoons op de markt brengt. Soms zijn de verschillen enorm, zoals de compleet nieuwe OLED schermtechnologie van de iPhone 12 of de introductie van de selfie camera in de iPhone 4. Andere jaren zijn de verschillen subtieler.


Zo is het ook ongeveer bij de iPhone 13. De iPhone 13 verschilt op het oog niet veel van zijn voorgangers in de iPhone 12 serie. Het ontwerp is weldegelijk iets veranderd – de randen zijn iets hoekiger, wat doet denken aan de klassiekere iPhones zoals de iPhone 4 (van jaren geleden). Verder heeft het scherm hetzelfde formaat, dezelfde resolutie en beiden hebben nog geen ondersteuning voor 90 of 120 Hz refresh rate. Wat is er dan allemaal wel veranderd in de iPhone 13?

iPhone 13 camera

Apple zou Apple niet zijn als ze de iPhone 13 niet hadden voorzien van een betere camera dan die in hun vorige generatie telefoons. Dat is gelukt! De iPhone 13 heeft dezelfde sensor als die je kon vinden in de iPhone 12 Pro Max van vorig jaar, waar je destijds – vooral om deze verbeterde camera – een flinke extra som voor mocht neerleggen. De iPhone 12 Pro (Max) camera’s houden nog altijd stand als één van de beste smartphone camera’s aller tijden – dus dat Apple het voor een veel lagere prijs in de iPhone 13 heeft kunnen verwerken, is een enorme verbetering te noemen. 


De camera in de iPhone 13 is voorzien van twee lenzen aan de achterkant. Één daarvan is een groothoeklens met een beeldhoek van 120 graden – geschikt dus om groepsfoto’s of prachtige shots van een landschap te maken. De andere lens heeft 12 megapixels en een diafragma van f/ 1.6. Dat houdt in dat je er ook in het donker behoorlijk mooie beelden mee kunt schieten, zeker dankzij de hulp van het slimme AI dat Apple hiervoor heeft ontwikkeld. Die kunstmatige intelligentie wordt ondersteund door de verbeterde Apple A15 Bionic processor. Hoe is die verbeterd ten opzichte van vorig jaar?

iPhone 13 prestaties

Met de iPhone 13 krijg je een nieuwe A15 Bionic Chip die Apple zelf heeft ontwikkeld. Hierdoor kunnen ze hun iOS systeem nog verder optimaliseren om nog beter samen te werken met de krachtige hardware – en dat kun je merken! De iPhone 13 meet een verschil in snelheid van tot wel 20 procent in onze tests, in vergelijking met de iPhone 12. Apps laden dus veel sneller en ook het switchen tussen apps is nog beter geoptimaliseerd. Vaak last van apps die op de achtergrond draaien en er ineens mee stoppen, of Safari tabbladen die ineens niet meer geladen zijn? Bij de iPhone 13 is de kans dat zoiets gebeurt een stuk kleiner. Zeker een reden tot upgraden dus!


Als je veel games speelt of wel eens een video bewerkt op je telefoon kunnen we de iPhone 13 zeker aanraden. Apple heeft de grafische chip sterk verbeterd ten opzichte van voorgaande telefoons. Dit leidt tot een verschil van meer dan 37 procent in snelheid – je games laden dus sneller, en ook video’s worden sneller verwerkt. Zoals ieder jaar kun je dus zeker zeggen dat de iPhone 13 een revolutionaire verbetering is op het gebied van snelheid en efficiëntie!

iPhone 13 batterij

Hoe weerhoudt dit zich in de accuduur van de iPhone 13? Vaak is het met telefoons zo dat een beter presterende telefoon ook zorgt voor een minder lange accuduur. Dat weet Apple natuurlijk ook, en daar hebben ze iets op bedacht. Het is heel simpel: een grotere accu!


De iPhone 13 review heeft een accu van 3240 mAh ten opzichte van 2775 mAh van de iPhone 12. Een verschil van ongeveer 17 procent, wat er voor zorgt dat de accuduur zelfs iets beter is dan zijn voorganger. Daar hoef je je dus zeker geen zorgen over te maken!

Waarom een iPhone 13 abonnement?

Een iPhone 13 abonnement afsluiten is natuurlijk de juiste keuze als je het iOS systeem al bent gewend en gewoon de nieuwste telefoon wil die Apple te bieden heeft. Tenzij je gebruik maakt van de extra features van de iPhone 13 Pro of de iPhone 13 Pro Max telefoons, die onder andere groter zijn, een betere camera hebben en een mooier scherm bieden, zien we weinig redenen om van de iPhone 13 af te zien. Zeker omdat het prijsverschil niet zo groot is als andere jaren.

 

Een iPhone 13 abonnement vergelijken kun je met onze vergelijkingstool makkelijk doen. Filter op prijs, extra of verborgen kosten, duur van het contract en bijvoorbeeld het aantal MB’s dat je nodig hebt. Op die manier vind je het iPhone 13 abonnement dat het beste bij jou past. Je betaalt niet te veel en kunt de kosten voor zo’n mooie (maar dure) telefoon spreiden over twee jaar, zodat je het amper merkt in je financiën. Een iPhone 13 abonnement heeft dus alleen maar voordelen!


Wat voor soort iPhone 13 abonnementen zijn er?

Bij het afsluiten van een iPhone 13 abonnement zijn er tientallen dingen waar je op kunt letten. Een iPhone 13 abonnement vergelijken op Top-X is een goede manier om deze dingen te filteren, en om alle abonnementen die in ieder geval niet bij je passen, weg te halen uit de lijst. Door een iPhone 13 abonnement te vergelijken via onze tool vind je sowieso het beste iPhone 13 abonnement voor wat jij nodig hebt. 

We leggen nog even kort uit wat voor iPhone 13 abonnementen er zijn en hoe je die verschillen kunt merken!

Iphone 13 varianten

Welke iPhone 13 wil jij? Apple brengt ieder jaar meerdere varianten van de iPhone serie uit. Zo is er de iPhone 13 mini, de gewone iPhone 13 en de iPhone 13 Pro Max.

iPhone 13 mini abonnement

Vind je het standaardmodel van de iPhone 13 te duur of misschien te groot? Dan is de iPhone 13 mini een goede optie om naar te kijken. Iets kleiner dan de andere modellen, maar dezelfde prestaties, en ook de camera is precies hetzelfde. Het grootste verschil zit hem in de prijs – ook voor lagere budgets is er dus een iPhone 13 model verkrijgbaar!

iPhone 13 Pro abonnement

Wat houdt een ‘Pro’ iPhone in? Nou, meerdere dingen, zoals een scherm met een hogere refresh rate zodat alles soepeler aanvoelt. Ook de camera is aanzienlijk beter, met slowmotion tot wel 40 keer vertraging en een grotere zoom- in mogelijkheid. Voor creators, influencers of gewoon mensen die van een betere telefoon houden is de iPhone 13 Pro een goede keuze.

iPhone 13 Pro Max abonnement

De iPhone 13 Pro Max is vergelijkbaar met de Pro variant, maar dan met een groter scherm. Dat scherm heeft tevens een hogere resolutie zodat je nog preciezer kunt werken en meer kunt genieten van je video content. Dit is tevens het duurste model, maar in combinatie met een abonnement is de betaling zeker weten haalbaar voor liefhebbers.

MB's

Hoeveel MB’s heb je nodig in je iPhone 13 abonnement? Afhankelijk van hoeveel je onderweg YouTube, Netflix of Spotify gebruikt kan dit erg belangrijk zijn. Let hierbij niet alleen op het aantal MB’s, maar ook op de extra kosten als je over je bundel heen gaat.

Belminuten en SMS

Belminuten en SMS zijn tegenwoordig meestal samengevoegd in één hoeveelheid. Bel je veel via de normale telefoon, of gebruik je daar Whatsapp voor? Filter dit op onze iPhone 13 abonnement vergelijken pagina om de juiste hoeveelheid SMS’jes te kiezen.

iPhone 13 5G abonnement

Maak je gebruik van 5G in je huidige telefoon? 5G is de nieuwste telecom technologie die super snel mobiel internet mogelijk maakt. Dit heeft enorme voordelen die in de toekomst alleen nog maar groter gaan worden. Wil je dus een future-proof iPhone 13 abonnement? Dan is 5G een absolute must!

Hoeveel MB nodig in Samsung S22 abonnement?

Het is van te voren lastig in te schatten hoeveel MB je gaat gebruiken iedere maand. Daarom bieden veel providers de mogelijkheid om het aantal MB’s maandelijks aan te passen, waardoor je bijvoorbeeld extra MB’s kunt gebruiken als je op vakantie gaat en dus lange tijd geen WiFi hebt. In je telefoon en in de app van je provider kun je altijd nagaan hoeveel MB’s je op maandbasis verbruikt.

Provider

Welke provider kies je? Er zijn in Nederland tientallen bedrijven waarbij je een abonnement kunt afsluiten. Denk aan KPN, Tele2 of Ben. Ieder heeft voordelen en nadelen. De prijs verschilt, maar ook de service kan een enorm verschil maken op hoe je je abonnement verbruikt.


De ene provider zal het makkelijker maken om je iPhone 13 abonnement aan te passen per maand, de ander is meer gericht op het besparen van kosten en niet alle providers hebben dezelfde netwerkdekking. 

Heb je al een vast internet abonnement in huis, van bijvoorbeeld KPN of Vodafone / Ziggo? Dan kun je rekenen op een heerlijke korting op je iPhone 13 abonnement bij die bedrijven. Altijd handig om daar rekening mee te houden dus!


Waar moet je op letten bij een iPhone 13 abonnement?

Een iPhone 13 afsluiten is niet zo makkelijk als je zou denken. Naast de prijs en het aantal MB’s dien je rekening te houden met zoveel meer dan dat. Zeker als je onverwachte kosten of addertjes onder het gras wil voorkomen tijdens je iPhone 13 abonnement. Let goed op onderstaande dingen als je een iPhone 13 abonnement wil dat bij je past.

Prijs

De prijs van je iPhone 13 abonnement is natuurlijk enorm belangrijk – maar naast de maandelijkse prijs krijg je ook te maken met bijvoorbeeld aansluitingskosten, een eigen bijdrage voor het toestel en kosten buiten de bundel om.

Vooral die kosten kunnen ervoor zorgen dat je schrikt van de rekening aan het eind van de maand, dus zorg dat je onverwachte kosten minimaal houdt bij het afsluiten van een iPhone 13 abonnement. Vaak is een abonnement met een grote eigen toestelbijdrage goedkoper op de lange termijn, maar je wil waarschijnlijk liever geen honderden euro’s in één klap kwijt zijn.

Bundel aanpassen

Hoe makkelijk het is om je bundel aan te passen per maand, verschilt per provider. Als je op vakantie gaat naar het buitenland en je hebt daar geen WiFi is het handig om extra MB’s bij te kopen, zodat je niet halverwege zonder komt te zitten.

Bij sommige providers zit je nooit zonder MB’s, zoals bij T-Mobile, en bij andere providers moet je per MB een hoog bedrag betalen. Flexibiliteit op het gebied van je bundel kan dus veel geld besparen.

Buitenland tarieven

Reis je veel? In de EU mag je provider geen extra kosten meer vragen, maar in landen als de VS of Canada kunnen de kosten per MB oplopen tot €2,50. Als je daar dus per ongeluk een YouTube filmpje kijkt van 5 minuten ben je al evenveel geld kwijt dan je voor het vliegticket hebt neergelegd. Let daar goed op voor je een abonnement afsluit, al helemaal als je voor je werk veel reist.

Netwerkkwaliteit

De dekking van netwerken in Nederland vallen onder de besten ter wereld, maar als je in een afgelegen gebied woont is er waarschijnlijk nog geen 5G beschikbaar – het is dan misschien niet nodig om daarvoor te betalen.


Welke providers bieden iPhone 13 abonnementen aan?

Voor je een iPhone 13 abonnement afsluit ben je wellicht benieuwd naar de vele aanbieders van iPhone 13 abonnementen in Nederland. Daarom lichten we even een paar iPhone 13 providers voor je uit.

iPhone 13 abonnement bij Ben

Ben is een bekende provider binnen Nederland. Vooral onder studenten die op een budget zitten, is Ben erg populair. Dat komt doordat de provider je op allerlei manieren helpt om je uitgaven zo laag mogelijk te houden. Je kan met de Ben app een maximale limiet instellen op je dataverbruik. Zo weet je zeker dat je niet te maken krijgt met onverwachtse kosten – die bij Ben sowieso niet heel hoog zijn. Een geschikte provider dus om je goedkope iPhone 13 abonnement bij af te sluiten!

Tele 2 logo

Tele2

Tele2 is één van de eerste providers van de iPhone 13 in Nederland die een unlimited data abonnement aanbood. Een groot succes! Met een unlimited abonnement op de iPhone 13 kun je natuurlijk oneindig veel internetten. Perfect voor een ieder die graag onderweg gebruik maakt van een stabiel netwerk. Bij Tele2 kun je gratis je huidige nummer behouden, en heb je standaard 14 dagen bedenktijd op je iPhone 13 abonnement!

kpn logo

KPN

KPN is het oudste en één van de beste mobiele netwerken van het land. Je kan van KPN, een koninklijk bedrijf, altijd een geweldige service verwachten. Het KPN netwerk biedt zowel op 4G als 5G gebied het meeste dekking in Nederland en de iPhone 13 is bij KPN prima geprijsd. Een zeer verstandige keuze dus voor een betrouwbare en servicegerichte provider van de iPhone 13 in Nederland!

t-mobile logo

T-Mobile

Het netwerk van T-Mobile is ook zeker niet verkeerd (eigenlijk mogen we in Nederland sowieso niet klagen over onze mobiele internetnetwerken). Bij T-Mobile vind je vaak goede deals in combinatie met telefoons, en er wordt vaak gestunt met prijzen. Ook ben je bij T-Mobile altijd online, zelfs als je MB’s op gaan; tegen een lagere snelheid blijf je altijd verbonden, zonder extra kosten. Is dat niet aardig van ze?

vodafone logo

Vodafone

En dan last but not least: provider Vodafone. Wist je dat dit bedrijf de op één na grootste provider is van ons land? Dat zegt wel wat! Zo is de keuze voor een abonnement zeer gevarieerd en heb je Sim Only abonnementen, mobiele telefoonabonnementen, optie voor 5G en kan je het ook gebruiken wanneer je een zakelijke klant bent. 


iPhone 13 abonnement vergelijken op Top-X

Zoek je een goedkoop iPhone 13 abonnement of wil je graag een overzicht van alle iPhone 13 abonnementen die bij jou passen? Op Top-X vind je tientallen providers en iPhone 13 abonnementen, en die kun je makkelijk vergelijken in onze iPhone 13 abonnement vergelijken tool. Er is altijd een iPhone 13 abonnement dat bij jou past: een goedkoop iPhone 13 abonnement, of een abonnement met unlimited veel data.

Benieuwd naar wat voor telefoon de iPhone 13 precies is? Check dan zeker onze volledige iPhone 13 review waar we met diepgang ingaan op wat voor telefoon je kunt verwachten bij een iPhone 13 abonnement. Vergelijk iPhone 13 abonnementen makkelijk op Top-X!


>