fbpx

Tele2 telefoon abonnement vergelijken

Stel je voor: je hebt net een nieuwe telefoon gekocht. Of je bent van plan eentje aan te schaffen. Misschien zelfs met een abonnement. Of een Sim Only abonnement, wanneer je je de nieuwe telefoon al in huis hebt.

Maar goed, dan heb je uiteraard nog wel een provider nodig die aansluit bij je wensen (en waar je dus gewoon kan genieten van snel internet en goed bereik tegen een laag prijsje). En dit zelf allemaal uitpluizen kan best wel wat werk zijn. Daarom hebben wij dit voor je gedaan.

Op deze pagina kan jij super makkelijk alle verschillende Tele2 abonnementen met elkaar vergelijken! Het maakt hierbij niet uit naar welk abonnement je op zoek bent, bij ons van Top-X vind je het perfecte Tele2 abonnement (met of zonder een toestel).


Waarom een mobiel abonnement bij Tele2?

Goed, allereerst natuurlijk de vraag: Waarom dan een Tele2 mobiel abonnement? Er zijn immers ook redelijk wat andere providers die ook telefoonabonnement aanbieden. Hier kunnen we een lang verhaal van maken, maar daar wordt het niet echt overzichtelijker van.

Daarom hebben wij hieronder de verschillende voordelen aan zo’n Tele2 telefoon abonnement op een rijtje gezet. Op deze manier kan jij dit rustig doorlezen, en wie weet is dit wel wat voor jou!

Goed bereik

Laten we maar direct met de deur in huis vallen: Tele2 beschikt over een zeer goed bereik. En dit speelt natuurlijk een belangrijke rol wanneer je een telefoon abonnement wil afsluiten. Je hebt waarschijnlijk geen zin om eerst 10 meter te moeten lopen voordat je dat ene appje kan versturen. Gelukkig heb je dit probleem niet bij Tele2 en komen er maar weinig meldingen binnen over een slecht bereik.

Snel internet

Nou kan het bereik nog zo goed zijn, je wil daarbij ook gewoon goed, snel werkend internet hebben. Zeker nu iedereen tegenwoordig ook nog wel eens thuis moet werken wil je niet dat de wifi er ineens uitvliegt wanneer je net een belangrijke presentatie aan het geven bent. 

Gelukkig hoef je je ook daar geen zorgen over te maken bij een Tele2 telefoon abonnement. Zij hebben namelijk lekker snel internet. Ze maken namelijk gebruik van hetzelfde internet als het bekende T-mobile. Hierbij kunnen de snelheden zelfs oplopen tot 1 Gbit/s! Dat is dan op het supersnelle en ook vrij nieuwe 5G netwerk van T-mobile.

Extra voordeel bij combinatieabonnement

Wanneer je ervoor kiest je Tele2 mobiel abonnement te combineren met een abonnement voor de televisie en wifi thuis, kan je korting krijgen. Je schaft dan een uitgebreid pakket aan, waardoor je een stuk goedkoper uit bent dan wanneer je dit allemaal los zou moeten aanschaffen. Misschien is dit ook wel wat voor jou!

Korting op Fox sports

Wanneer jij graag houdt van een potje honkbal van de MLB of een wedstrijd american football weet je waarschijnlijk ook dat dit best moeilijk is om te kijken. Vaak heb je daar een duur abonnement voor nodig of is het sowieso haast niet mogelijk dat te kijken.

Met Tele2 mobiel is dit echter niet het geval. Je kan namelijk korting krijgen op een Fox Sports abonnement. Hiermee kan jij soms een wedstrijd bekijken van de Amerikaanse MLB, of gewoon van je favoriete, Nederlandse voetbalteam.

Geen aansluitkosten

Als je een abonnement wil afsluiten kan je dikwijls profiteren van een mooie Tele2 mobiel aanbieding: de ‘Dit wil ik weken’. Je krijgt dan hetzelfde telefoonabonnement, maar dan voor een lagere prijs. En hierbij betaal je dan géén aansluitkosten. Dat is mooi meegenomen, wat zulke aansluitkosten kunnen al gauw oplopen tot 50 euro. Daar heb jij dan even mooi op kunnen besparen!

Keuze uit Sim Only en abonnement met toestel

En dan het laatste voordeel dat een Mobiel abonnement bij Tele2 je kan opleveren. Je hebt de keuze uit zowel een Sim Only abonnement als een abonnement met toestel. Hierdoor maakt het niet uit of je nou net een nieuwe telefoon hebt, een nieuwe wil kopen of juist een nieuw abonnement wil voor je huidige mobiel.


Welke Tele 2 abonnementen zijn er?

We benoemden het net al even kort: maar er zijn dus verschillende soorten Tele2 telefoon abonnementen. Zo heb je de keuze uit een abonnement met Sim Only of juist een abonnement met een nieuw toestel. 

Misschien weet je nog niet goed het verschil tussen deze twee of weet je simpelweg niet wat je liever hebt. Daarom zullen wij hieronder beide abonnementen even kort toelichten en de eventuele voor- en nadelen benoemen. Zo kan jij makkelijker een goede keuze maken. En geen zorgen: voor ieder zijn wensen is een matchend abonnement.

Tele2 abonnement met toestel

Allereerst willen we even ingaan op het Tele2 abonnement met toestel. Hierbij schaf jij een nieuwe telefoon aan waar je ook direct een bundel bij hebt (een bundel is dus een X aantal MB’s, sms’jes en belminuten. Dit heeft zo zijn voor- en nadelen, en die vind je hieronder.

Dit abonnement is goed geschikt voor mensen die niet in één keer een fiks bedrag willen betalen voor een nieuwe telefoon. Ook voor de gadgetfreaks is dit leuk, omdat je altijd één van de nieuwste telefoons in je bezit hebt.

Voordelen Tele2 abonnement met toestel

 • Je kan het bedrag van de telefoon gespreid betalen over je abonnement. Hierdoor ben je niet in één keer veel geld kwijt
 • Mocht het nou gebeuren dat je telefoon kapot valt, dan kan je deze vaak laten repareren of in het ergste geval zelfs laten vervangen
 • Een mobiel telefoon abonnement is dikwijls voordeliger dan de prepaid-tarieven
 • Je hebt altijd één van de nieuwste mobieltjes. En iedere twee jaar kan je weer een nieuwe uitkiezen

Nadelen Tele2 abonnement met toestel

 • Je tekent een contract voor minstens één of zelfs twee jaar, en helaas kan je deze dan niet eerder beëindigen
 • Je wordt (verplicht) geregistreerd bij het zogenoemde BKR (dit is afgekort voor Bureau Krediet Registratie). Dit is verplicht bij een abonnement boven de 250 euro, omdat dit in principe een lening is. Dit blijft 5 jaar na je abonnement in het systeem staan

Tele2 Sim Only

Naast een Tele2 abonnement met toestel kan je ook kiezen voor een Sim Only abonnement. Bij zo’n abonnement koop je geen toestel in abonnementsvorm, maar alleen een bundel. Je krijgt dan een simkaart van de provider toegestuurd die je in je telefoon kan stoppen. Hieronder hebben we ook de voor- en nadelen van dit abonnement op een rijtje gezet. 

Voordelen Tele2 Sim only

 • Omdat je bij een Sim Only abonnement geen toestel aanschaft sta je niet geregistreerd bij het BKR
 • Bij een Sim Only abonnement kan je genieten van veel meer flexibiliteit. Dat betekent dat jij iedere maand je abonnement kan aanpassen naar je verbruik. Handig wanneer je op vakantie gaat bijvoorbeeld
 • Je zit niet vast aan een contract van één of twee jaar
 • Wanneer je een Sim Only abonnement afsluit ben je veel goedkoper uit omdat je niet geld hoeft te betalen voor een Tele2 los toestel
 • Overstappen naar een andere provider is een appeltje eitje. Je kan een Sim Only abonnement namelijk maandelijks opzeggen

Nadelen Tele2 Sim only

 • Wanneer je een Sim Only afsluit betaal je in één keer een groot bedrag als je een nieuwe telefoon wil hebben. En tegenwoordig kan een nieuwe telefoon al gauw tussen de 800 en 1200 euro kosten
 • Doordat het abonnement zo flexibel aan te passen is wordt er vaak een minimum aantal MB’s en belminuten gehanteerd bij het afsluiten van een abonnement (je kan dus bijvoorbeeld niet minder dan 1GB data opnemen in je abonnement)

Het loont om de verschillende abonnementen van verschillende providers met elkaar te vergelijken. Vaak bieden providers namelijk hetzelfde telefoonabonnement aan voor een hele andere prijs. Daardoor kan het zijn dat je meer betaalt. En precies om die reden is vergelijken zo belangrijk.

En zelf het internet afstruinen naar het beste abonnement is zonde van je tijd. Daarnaast heb je daar waarschijnlijk ook niet zoveel zin in. Gelukkig kan je met onze vergelijkingstool dit heel makkelijk binnen enkele seconden doen.

Deze vergelijkingstool is daarnaast één van de besten op de markt. Waarom? Nou, de tool wordt automatisch geupdate naar de laatste aanbiedingen. Hierdoor scoor jij altijd de beste deal met de hoogste korting die er op dat moment is.


Tele2 - Dekking & snelheid

En dan de dekking en snelheid van Tele2. Dit is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk, want je wil wel dat de dekking in jouw regio een beetje goed zit. Dan hebben we goed nieuws: het dekkingsgebied van Tele2 is in 97% van heel Nederland. Binnen dit gebied kan iedereen genieten van het krachtige 4G netwerk.

En ook een ruim deel van Nederland kan tegenwoordig ook al profiteren van het 5G netwerk. Dit is nog weer een stuk sneller dan 4G. Sterker nog, de internetsnelheid kan dan zelfs oplopen tot 1Gbit/s. Dat is een stuk sneller dan je denkt. 

Wil jou nou wat preciezer weten hoe de dekking is in jouw buurt? Dan kan je dit handig bekijken via de dekkingskaart van Tele2. Op deze kaart kun je heel makkelijk je woonplaats invullen en dan kan je direct de dekking zien. 

Tele2 zit dus, zoals eerder gezegd, aangesloten op het netwerk van de bekende provider T-mobile. Dit netwerk wordt over het algemeen goed beoordeeld en ook het aantal storingsmeldingen is niet zo hoog. Dit maakt het direct een stuk beter dan bijvoorbeeld Ziggo (hier horen wij regelmatig klachten over).


Welke telefoons met abonnement heeft Tele2?

Goed, we hebben de abonnementsvormen zoals Sim Only of een abonnement met toestel al besproken in dit artikel. Maar waarschijnlijk ben je ook wel nieuwsgierig naar de verschillende telefoons die je bij zo’n abonnement kan krijgen. Begrijpelijk ook! Daarom hebben wij hieronder een selectie gemaakt van de 4 populairste telefoons in een T-mobile mobiel abonnement. En wie weet is één van deze telefoons wel echt wat voor jou!

 • Samsung Galaxy S22, 128GB: 40 euro p/m

 • Apple Iphone 13, 128GB: 43 euro p/m 

 • Samsung Galaxy S22 Plus, 128GB, 48 euro p/m

 • Apple Iphone 13 Pro, 128GB: 52 euro p/m

Al deze telefoons kan je afsluiten bij Tele2 in combinatie met een abonnement. Maar naast Samsung en Apple verkopen ze ook telefoons van andere merken zoals Oppo of Xiaomi. Het is maar net waar je voorkeur ligt. 


Tele2 los toestel

Tot slot willen we nog even ingaan op het kopen van een los toestel. Bij Tele2 kan je namelijk ook gewoon een telefoon kopen zonder hier een abonnement bij af te sluiten (een beetje hetzelfde als bij de MediaMarkt of Coolblue dus). 

Je betaalt dan een hoger bedrag in één keer natuurlijk, omdat je de telefoon los koopt. Je kan hier dan wel altijd nog een abonnement bij afsluiten. De telefoon is dan ook écht van jou, je hoeft deze na twee jaar niet weer in te leveren. 


Veelgestelde vragen over Tele2 mobiel vergelijken

Is een Tele2 een goede provider?

Ja, Tele2 is zeker een goede provider. Zo bieden ze veel verschillende abonnementen en kun je hier terecht voor een goede prijs / kwaliteit. Verder is de dekking goed en hebben ze een breed aanbod aan verschillende producten.

Waarom mobiele abonnement van Tele2 vergelijken bij Top-x?

Onze vergelijker is altijd up-to-date waardoor je altijd de meest actuele prijzen hebt. Bovendien zijn wij volledig onafhankelijk waardoor de consumenten altijd op nummer 1 staat.

>