fbpx

T-mobile telefoon abonnement vergelijken

Goed, je hebt net een nieuwe telefoon besteld of je wil graag een nieuwe telefoon. Voor je gebruik kan maken van dit geavanceerde, nieuwe, technologische gadget heb je wel een abonnement nodig. Ten minste, er vanuit gaand dat je je telefoon ook buitenshuis nodig zal hebben. 

In dit artikel gaan wij je dan ook alles vertellen wat je moet weten over een telefoonabonnement. En dan kijken we specifiek naar het T-mobile mobiel abonnement van het Duitse bedrijf Telekom. Wij gaan je alles vertellen wat je moet weten over deze bekende telefoonprovider.

Zo gaan we in op de redenen waarom een T-mobile telefoon abonnement juist wel of niet voordelig is en ook welke verschillende opties er zijn. En uiteraard gaan we ook nog in op de dekking en snelheid van T-mobile en bespreken we welke telefoons je kan krijgen bij een T-mobile abonnement met toestel.

Op deze pagina kan jij super makkelijk alle verschillende T-mobile abonnementen met elkaar vergelijken! Het maakt hierbij niet uit naar welk abonnement je op zoek bent, bij ons van Top-X vind je het perfecte T-mobile abonnement (met of zonder een toestel).


Waarom een mobiel abonnement bij T-mobile?

Goed, T-mobile is dus het Nederlandse bedrijf van het Duitse Telekom. Het zit al jaren in Nederland gevestigd en er zitten maar liefst 6,89 miljoen klanten (dat zijn er dus behoorlijk wat). En waarschijnlijk ken jij ze ook, al dan niet van de excentrieke reclames op televisie.

Maar wat is het voordeel van een T-mobile telefoon abonnement? Als er zoveel mensen zitten aangesloten bij de provider mag je er vanuit gaan dat dit het geld wel waard is. Hieronder hebben wij een paar belangrijke voordelen van een mobiel abonnement van T-mobile op een rijtje gezet. Zo kan jij zelf bepalen of dit misschien ook wat voor jou is!

Zeer snel internet

Bij een T-mobile mobiel abonnement kan jij gebruik maken van razendsnel internet. De snelheid kan zelfs oplopen tot maarliefst 450 Mbps. En, als je telefoon hier compatibel mee is, kan je zelfs gebruik maken van hun krachtige 5G netwerk. Dit is nog sneller, beter en fijner dan je gewend bent van het 4G netwerk.

Goed Bereik

Herken je dat? Dan sta je in de club, in een restaurant of in een onbekende stad. Je wil een appje sturen naar je vriend of vriendin, maar je hebt vrijwel geen bereik. Hoe vervelend! Zeker als je dan op de ouderwetse manier op zoek moet gaan naar een plek met beter bereik. Gelukkig is het bereik van T-mobile zo goed dat je hier geen last van zal hebben.

Extra voordeel met Mobiel + thuis

Wanneer jij ervoor kiest om niet alleen je telefoon te voorzien van een T-mobile abonnement, maar bijvoorbeeld ook je televisie, kan je korting krijgen. Je betaalt dan voor alle abonnementen samen minder dan je doet wanneer je eentje los aanschaft. Dat kan best wel wat tientjes per jaar besparen!

Keuze uit Sim Only & abonnement met toestel

Het laatste voordeel van een T-mobile telefoon abonnement dat we in dit artikel bespreken is de keuze tussen Sim Only en een abonnement met toestel. Je kan bij T-mobile namelijk kiezen uit beide. Sterker nog, je kan zelfs een telefoon zonder abonnement kopen bij T-mobile (een T-mobile los toestel). Zo kies jij altijd voor de optie die het beste bij je past.


Welke T-mobile abonnementen zijn er?

We hebben het net bij de voordelen al even kort benoemd. Maar bij een T-mobile mobiel abonnement heb je de keuze uit een abonnement met toestel of een Sim Only. Hieronder leggen we je even uit wat het verschil is en welke het beste bij een bepaalde situatie past. En geen zorgen: voor ieder zijn wensen is er altijd wel een goede matchende oplossing!

T-mobile abonnement met toestel

Allereerst gaan we even in op een T-mobile abonnement met toestel. Je krijgt dan een bundel met daarin data, sms’jes en belminuten. Daarnaast zit de telefoon ook bij je abonnement in. 

Dat betekent dat jij maandelijks betaald voor zowel je nieuwe telefoon als voor je bundel. Hieronder hebben wij de verschillende voor- en nadelen van zo’n abonnement op een rijtje gezet.

Voordelen T-mobile abonnement met toestel

 • Je bent niet in één keer een grote klap geld kwijt aan een nieuwe telefoon; je kan dit verspreiden over de lengte van het abonnement
 • Een mobiel telefoon abonnement is dikwijls voordeliger dan de prepaid-tarieven
 • Wanneer je een toestel aanschaft bij je abonnement heb je altijd één van de nieuwste mobieltjes. En bonus: iedere twee jaar kan je weer een nieuwe uitkiezen
 • Wanneer je telefoon kapot is gegaan (door jezelf of door die ene onhandige vriend) kan deze dikwijls gerepareerd of vervangen worden

Nadelen T-mobile abonnement met toestel

 • Je staat verplicht geregistreerd bij het BKR (Bureau Krediet Registratie) omdat je een lening afsluit van meer dan 250 euro. Deze blijft 5 jaar na afloop van het abonnement staan
 • Als het voorkomt dat je niet je hele bundel hebt opgemaakt aan het einde van de maand betaal je vooralsnog hetzelfde bedrag
 • Je tekent een contract voor minstens één of zelfs twee jaar, daar kom je niet eerder onderuit

T-mobile Sim Only

Wanneer je net een nieuwe telefoon hebt gekocht of een abonnement wil afsluiten voor je huidige telefoon kan je ook kiezen voor een Sim Only abonnement. Je betaalt dan niet voor een telefoon, maar alleen voor je bundel. Dit is dan een X aantal MB’s, belminuten en sms’jes. De voor- en nadelen van dit abonnement hebben wij hieronder voor het gemak ook even op een rijtje gezet.

Voordelen T-mobile Sim only

 • Omdat je voor een Sim Only abonnement minder betaalt hoef je niet ingeschreven te staan bij de BKR
 • Een Sim Only abonnement staat bekend om haar flexibiliteit. Je kan je bundel iedere maand aanpassen naar je eigen wensen. Wil je dus een maandje meer MB’s omdat je op vakantie gaat? Dan pas je dat kosteloos aan
 • Je zit niet vast aan een contract van één of twee jaar waardoor je veel meer vrijheid hebt
 • Overstappen naar een andere provider is veel makkelijker omdat je het abonnement maandelijks op kan zeggen
 • Wanneer je een Sim Only abonnement afsluit ben je veel goedkoper uit omdat je niet geld hoeft te betalen voor een T-mobile los toestel

Nadelen T-mobile Sim only

 • Wanneer je een Sim Only afsluit betaal je in één keer een groot bedrag voor een nieuwe telefoon. Dit kan tegenwoordig oplopen tot 800 - 1000 euro voor de nieuwste modellen
 • Doordat het abonnement zo flexibel aan te passen is wordt er vaak een minimum aantal MB’s en belminuten gehanteerd bij het afsluiten van een abonnement (je kan dus bijvoorbeeld niet minder dan 2GB data opnemen in het abonnement)

Wil je nou de verschillende soorten T-mobile mobiel abonnementen met elkaar vergelijken? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Het vergelijken van verschillende abonnementen is super belangrijk. 

Waarom? Ten eerste omdat je dan het abonnement vindt dat als veruit het beste bij je past. Ten tweede omdat je dan de beste T-mobile mobiel aanbieding kan scoren. Zo sluit jij het voordeligste abonnement af!

Bij ons kan je de T-mobile mobiel abonnementen met elkaar vergelijken via de speciale vergelijkingstool. Die van ons is veruit de beste op de markt: deze wordt namelijk altijd automatisch geüpdatet naar de laatste prijzen én kortingen. Zo heb jij altijd het meeste profijt!


T-mobile - Dekking & snelheid

Wanneer je een abonnement afsluit, ongeacht of dit nou bij T-mobile is of een andere provider, is één ding heel belangrijk. En dat is natuurlijk snel internet waar je ook daadwerkelijk wat aan hebt.

Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat je misschien erg nieuwsgierig bent naar de dekking en de snelheid van het internet van T-mobile. Je wil internet waar je op kan vertrouwen, zeker wanneer je bijvoorbeeld een online tentamen maakt of een online presentatie hebt (als het internet er dan uitvliegt is er zeker weten stress aanwezig). 

Op landelijk niveau heeft T-mobile 4G dekking. Ongeveer 99% van alle inwoners in Nederland woont in dit 4G-dekkingsgebied en kan gebruik maken van het supersnelle 4G netwerk van T-mobile. Eind juli 2020 is ook 5G actief op hun netwerk. De dekking voor 5G kan je hier bekijken op de dekkingskaart  van T-mobile (dit verschilt namelijk per regio).

In verhouding tot andere providers is de dekking en snelheid van T-mobile erg goed. Sterker nog, hierop scoren ze als één van de besten. Er komen maar weinig klachten binnen over traag internet, zeker in vergelijking met concurrenten als bijvoorbeeld Ziggo.


Welke telefoons met abonnement heeft T-mobile?

We hebben eerder in dit artikel al even kort behandeld dat T-mobile verschillende telefoons met abonnementen aanbiedt. Hierbij sluit je dan een abonnement af in combinatie met een telefoon. Hieronder hebben we een selectie gemaakt van de (momenteel) 4 populairste telefoons die T-mobile aanbiedt met een abonnement. Misschien is één van deze wel jouw toekomstige telefoon!

 • Samsung Galaxy S22, 128GB: 46,50 per maand

 • Apple Iphone 13, 128GB: 49,50 per maand

 • Oppo Find X3 Neo, 256GB: 39,50 per maand

 • Apple Iphone 13 Pro, 128 GB: 59,00 per maand

Uiteraard biedt T-mobile nog veel meer verschillende telefoons aan in combinatie met een abonnement, en ook iets oudere modellen (zoals bijvoorbeeld de Iphone 12 in plaats van 13). Het is maar net waar je voorkeur ligt.


T-mobile los toestel

Wat we tot slot nog willen bespreken in dit artikel is de mogelijkheid voor het aanschaffen van een los toestel. Je kan bij T-mobile namelijk ook een losse telefoon afsluiten zonder dat je verplicht bent hier een abonnement bij af te sluiten (een beetje hetzelfde idee als bij de CoolBlue of MediaMarkt dus).

Je bent dan in één keer een hoger bedrag kwijt. Echter is de telefoon, in tegenstelling tot bij een abonnement, wel écht van jou. Je hoeft deze aan het eind van je contract dus niet in te leveren. Ook betaal je maandelijks dan geen extra kosten om de telefoon af te lossen.

En een BKR registratie is dan dus ook niet nodig. Er zitten dus zeker voordelen aan het kopen van een los toestel bij T-mobile. Er zijn dan verschillende Sim Only abonnementen waar je uit kan kiezen.

Zo heb je een Sim Only abonnement met onbeperkt bellen. Hierbij maakt het niet uit hoeveel belminuten je maandelijks verbruikt. Je MB’s en sms’jes hebben dan wel een maximum. Maar je hebt ook een Sim Only abonnement met onbeperkt internetten, hierbij werkt het net weer andersom.

Ideaal wanneer je vaak buitenshuis te vinden bent of je een puber in huis hebt die nog net niet vergroeid is met de telefoon. En mocht je nou het beste van beide werelden willen, dan is er ook nog een Sim Only abonnement met zowel onbeperkt bellen als internetten.

Dit is dan wel direct het duurste abonnement om af te sluiten. Weet je niet wat het beste bij je past? Gebruik dan onze vergelijkingstool!


Veelgestelde vragen over T-mobile mobiel vergelijken

Is een T-mobile een goede provider?

Ja, T-mobile is zeker een goede provider. Zo bieden zij ontzettend snel internet en kun je hier terecht voor 'unlimited' abonnementen. Dit betekent dat alles onbeperkt is waardoor je kunt streamen zoveel je wilt.

Waarom mobiele abonnement van T-mobile vergelijken bij Top-x?

Onze vergelijker is altijd up-to-date waardoor je altijd de meest actuele prijzen hebt. Bovendien zijn wij volledig onafhankelijk waardoor de consumenten altijd op nummer 1 staat.

>