fbpx

Budget Mobiel telefoon abonnement vergelijken

Tegenwoordig lijkt het wel alsof alles duurder begint te worden (en helaas is de realiteit dat dat ook zo is). Iets als een telefoon abonnement hoeft echter niet duur te zijn. Wij snappen ook zeer goed dat je hier niet onnodig extra voor wil betalen. En precies daarvoor zijn wij er. In dit artikel gaan wij je namelijk alles vertellen wat je moet weten over een budget mobiel abonnement.

Hierbij maakt het niet uit naar welk abonnement je specifiek op zoek bent, bij Top-X vind je het perfecte budget mobiel abonnement. En dit kan mét en zonder een toestel! Zo scoor jij de beste deal en geef je niet onnodig veel geld uit. Waarom een mobiel abonnement bij Budget Mobiel?

Misschien vraag je je wel af waarom je een abonnement moet afsluiten bij Budget Mobiel. Wat maakt het nou dat je dat beter hier kan doen dan bij een andere website? Dat gaan we je uitleggen. Hieronder hebben wij een paar belangrijke voordelen voor je op een rijtje gezet.

Goed Bereik

Allereerst heb je bij Budget mobiel een zeer goed bereik. Hiermee willen we zeggen: overal waar je komt kan je gebruik maken van het internet. Zo hoef je niet op zoek te gaan naar een speciale plek om dat ene appje te kunnen versturen, dat is wel zo fijn.

Snel internet

Naast goed bereik is snel internet natuurlijk ook heel erg belangrijk. En bij Budget Mobiel ben je verzekerd van razendsnel internet. Hierdoor kan jij zonder enige zorgen Netflix of YouTube filmpjes kijken zonder last te hebben van vervelende haperingen.

Gratis Spotify

Do we need to say more? Deze Budget Mobiel aanbieding is perfect voor iedereen die graag muziek luistert. Zo kan je genieten van de voordelen van Spotify premium (geen reclame, betere audiokwaliteit) zonder ervoor te hoeven betalen!

Korting op Fox

Het laatste voordeel dat we in dit artikel bespreken is de korting op een Fox Sports abonnement. Met Fox Sports heb je de mogelijkheid om verschillende sporten in het buitenland ook op de Nederlandse buis te kijken (zoals bijvoorbeeld de Amerikaanse MLB, als je honkbalfan bent). Dat is toch een mooie Budget Mobiel aanbieding!

Gebruik maken van 5G internet

Wanneer je een KPN sim only abonnement afsluit kan je gebruik maken van hun nieuwe 5G netwerk. Dit is nog sneller internet dan je voorheen gewend was. Sterker nog, de internetsnelheid kan zelfs oplopen tot een beste 240 Mbit/s. Dat is niet niks!

Gratis bellen met alle KPN abonnementen op hetzelfde adres

Deel jij de wifi met je huisgenoten of met je gezin? Dan kan je hier je voordeel uit halen. Je kan dan namelijk onderling gratis met elkaar bellen! Ideaal wanneer je even wil overleggen over de boodschappen of een andere belangrijke kwestie.


Budget Mobiel - Dekking & snelheid

Goed, we hebben je nu al een hoop informatie gegeven. Maar over de dekking en snelheid hebben we nog niet echt iets gezegd. We kunnen ons voorstellen dat je hier wel nieuwsgierig naar bent. Je wil immers gebruik kunnen maken van goed en snel internet!

En dan hebben we goed nieuws. Budget mobiel maakt namelijk gebruik van het 4G netwerk van KPN. Hierbij is de maximale snelheid van het internet 5,0 Mbps. Voor de dekking kan je gebruik maken van dekkingskaart.

In verhouding met andere providers is dit prima snel internet. Veel andere providers maken gebruik van hetzelfde 4G netwerk van KPN. Hierdoor loopt dit aardig gelijk op.


Welke budget mobiel abonnement zijn er?

Bij Budget Mobiel heb je de keuze uit verschillende abonnementen. Op deze manier kan je dit goed afstellen naar je eigen voorkeur. Wij kunnen ons voorstellen dat je misschien nog niet zo bekend bent met deze abonnementsvormen. 

Daarom leggen wij even kort uit wat het is en hoe het abonnement precies werkt. En geen zorgen: voor iedereen zijn wensen is er wel een goede, matchende oplossing!

Budget Mobiel abonnement met toestel

Allereerst bespreken we het Budget Mobiel abonnement met toestel. Hierbij gaat het om een abonnement waarbij je ook een telefoon aanschaft. Je sluit dan een contract af waarmee je kan bellen, internetten en sms’jes kan versturen via het bijbehorende toestel. 

De telefoon kan je direct zelf kiezen. Dit abonnement is zeer goed geschikt voor mensen die niet in één keer een flinke klap met geld willen betalen voor een nieuwe telefoon. Met een Budget Mobiel telefoon abonnement met toestel kan je het bedrag van de telefoon uitsmeren over de lengte van je contract. Hieronder hebben we de verschillende voor- en nadelen nog even voor je opgesomd.

Voordelen Budget Mobiel abonnement

 • Je hebt altijd één van de nieuwste telefoons met de nieuwste features. Hierdoor loop je nooit achter
 • Je kan iedere twee jaar een nieuwe telefoon uitkiezen waardoor je volledig up-to-date blijft
 • Je hoeft niet in één keer een hoog bedrag te betalen voor een nieuwe telefoon
 • De tarieven bij een mobiele telefoon abonnement met toestel zijn vaak voordeliger dan prepaid tarieven

Nadelen Budget Mobiel abonnement

 • Je zit verplicht vast aan een contract van één of twee jaar. Hier kan je niet vroegtijdig onderuit komen
 • Verplichte BKR (Bureau Krediet Registratie) registratie bij een abonnement hoger dan 250 euro. Wanneer je abonnement verloopt blijft deze registratie nog vijf jaar staan
 • Wanneer je minder internet verbruikt of minder belletjes pleegt betaal je nog steeds hetzelfde bedrag voor je bundel
 • Bellen buiten de bundel kan een stuk duurder zijn

Budget Mobiel Sim Only

Naast een abonnement met toestel is er ook het Budget mobiel abonnement met Sim Only. Dit werkt weer net even iets anders. Hier krijg je namelijk niet een toestel geleverd, maar betaal je allee voor je bundel (sms’jes, belminuten en MB’s).

Je krijgt een losse simkaart toegestuurd die je in je telefoon kan doen waardoor je gebruik kan maken van het abonnement. Je kan het aantal belminuten, sms’jes en MB’s vaak goed instellen naar je eigen voorkeur door het grote aanbod in Sim Only abonnementen.

Dit abonnement is goed geschikt voor mensen die niet willen vastzitten aan een contract van één of meerdere jaren. Je kan je Sim Only abonnement namelijk maandelijks stopzetten, iets wat je een stukje vrijheid geeft als consument. Hieronder hebben we de verschillende voor- en nadelen nog even op een rijtje gezet.

Voordelen KPN Sim only

 • Je hoeft niet geregistreerd te zijn bij het BKR doordat het een Sim Only abonnement is
 • Het abonnement is zeer flexibel. Je kan namelijk iedere maand je abonnement aanpassen (zoals meer of minder belminuten) waardoor je geld kan besparen
 • Je kan iedere maand overstappen van provider doordat je niet vastzit aan een contract
 • Een Sim Only abonnement is een stuk goedkoper dan een abonnement met toestel, omdat je alleen betaalt voor een abonnement en niet voor een telefoon

Nadelen KPN Sim only

 • Wanneer je een losse telefoon koopt ben je in één keer een groot geldbedrag kwijt. Tegenwoordig kunnen telefoons wel 800 tot 1000 euro kosten
 • Er wordt vaak een ondergrens gehanteerd van het aantal MB’s, belminuten en sms’jes

Maar waarom loont het dan zo erg om verschillende abonnementen met elkaar te vergelijken? Nou, ten eerste kan je dan best wat geld besparen. Je betaalt namelijk bij de providers verschillende prijzen voor hetzelfde abonnement, of dit nou met toestel is of Sim Only.

En je wil natuurlijk wel de goedkoopste deal kunnen scoren. Daarvoor is vergelijken eigenlijk haast noodzakelijk. Echter is alle abonnementen van al die verschillende providers met elkaar vergelijken best een gedoe.

Gelukkig hebben wij daarvoor dé oplossing: onze vergelijk module! Hiermee kan je super makkelijk de prijzen vergelijken van verschillende abonnementen en providers. Hierdoor sleep jij altijd de beste deal binnen.


Welke telefoons met abonnement heeft Budget Mobiel?

Wanneer je overweegt een abonnement af te sluiten mét een toestel is het misschien fijn dat je ook een duidelijk overzicht hebt van de telefoons waar je dan uit kan kiezen. Daarom hebben wij in dit artikel ook nog even een paar van de meest populaire telefoons uit het aanbod van Budget Mobiel op een rijtje gezet. Zo’n Budget Mobiel los toestel zie je niet iedere dag, dat kunnen we je alvast garanderen!

 • Apple Iphone 13 Max Pro 

 • Samsung Galaxy S22 

 • Samsung Galaxy S21 FE

 • Apple Iphone 13

Dit zijn natuurlijk zeer mooie en daarnaast ook erg nieuwe modellen. Je kan ook kiezen voor een iets ouder model natuurlijk, vaak kost dit ook wat minder. Maar voor het gemak van dit artikel hebben we een greep van de populairste telefoons genomen (en de nieuwste zijn vaak toch het populairst).

Budget Mobiel los toestel

We hebben je alles vertelt wat je moet weten over een Budget Mobiel telefoon abonnement. Maar nog niks over een Budget Mobiel los toestel. Wist je dat dat óók mogelijk is? In plaats van de telefoon dan te kopen bij een abonnement met contract kan je ook gewoon een losse telefoon kopen.

Je betaald dan in één keer een hoger bedrag voor de telefoon (de normale verkoopprijs). Hierdoor is de telefoon écht van jou, in tegenstelling tot een abonnement met contract. Je kan hier dan apart nog een Sim Only abonnement voor aanschaffen. Ook hierbij heb je dan weer de keuze tussen veel verschillende abonnementen. Handig toch?


Veelgestelde vragen over Budget mobiel vergelijken

Is Budget Mobiel goed?

Budget Mobiel is een prima provider die zich - zoals de naam al doet vermoeden - voornamelijk richt op het 'budget' segment. Dit betekent dat je tegen een lage prijs een abonnement kunt afsluiten bij deze provider.

Waarom mobiele abonnement van KPN vergelijken bij Top-x?

Onze vergelijker is altijd up-to-date waardoor je altijd de meest actuele prijzen hebt. Bovendien zijn wij volledig onafhankelijk waardoor de consumenten altijd op nummer 1 staat.

>