fbpx

Publicatie datum: 6 januari, 2023

Door: Jerry van Es

MKB Brandstof Tankpas Review 

logo mkb brandstof

Onze beoordeling

De MKB brandstof tankpas is voor veel ondernemers de ideale tankpas. Dat komt omdat je met MKB brandstof veel meer kunt dan enkel en alleen tanken. Het is een mobiliteitsoplossing voor alle zakelijke rijders in Nederland. Je kunt de MKB tankpas ook voor privé kilometers en auto’s gebruiken, echter heb je wel een KVK nodig om een MKB brandstofpas aan te vragen.

Met de gigantische dekking van meer dan 99% en de mogelijkheid tot tanken in andere landen hoef je niet bang te zijn om stil te komen staan. De extra opties voor elektrisch laden, pechhulp, parkeren en zelfs carwash heb je al jouw mobiliteitsbehoeften in één keer afgedekt. Alle kosten worden verzameld op een factuur die je maandelijks ontvangt, met daarop de precieze specificaties.

De kosten van de MKB brandstof tankpas? 8,90 per maand. Bekijk zelf de mogelijkheden. Ben jij particulier? Dan is de tankpas van tankpas.nl het beste alternatief. Hier vind je de test die we gedaan hebben.

Dekking Nederland: 9.5

Dekking Buitenland: 8.5

Kosten: 7

Extra opties: 9.5


In deze review vertellen we je alles over de MKB Brandstof tankpas. Is dit de ideale tankpas voor jouw bedrijf en/of personeel? Lees gauw verder.

Voordelen

  • Zeer goede dekking, te gebruiken bij 99% van de Nederlandse Tankstations
  • Werkt ook in de Benelux en de rest van Europa (voor Europees gebruik dien je de Europa pas aan te vragen)
  • In tegenstelling tot de meeste tankpas aanbieders kun je bij MKB brandstof maandelijks opzeggen
  • Ook te gebruiken voor parkeren en opladen van elektrische auto’s
  • Al je kosten overzichtelijk op één maandelijkse factuur
  • Real-time inzicht in de goedkoopste benzineprijzen door heel het land

Nadelen

  • Is door de extra opties 2 euro duurder dan het beste alternatief; Tankpas.nl
  • Enkel voor ondernemers

Wat is MKB brandstof?

Het bedrijf MKB Brandstof werd in oktober van 2005 opgericht met als doel om ondernemers overal in Nederland te laten tanken, zonder dat ze steeds met bonnetjes en facturen hoeven te rommelen. Het bleek een gat in de markt. Inmiddels is het veruit een van de populairste tankpas aanbieders van Nederland met ongeveer 50.000 klanten.


Het hoofdkantoor van MKB brandstof zit in Rotterdam. Met een MKB tankpas kun je jouw auto voltanken, opladen, wassen en parkeren waarbij je een keer per maand een factuur krijgt voor enkel de diensten die jij gebruikt.

MKB Brandstof Kosten

Hoe zit het met de MKB Brandstof kosten? Deze zijn over het algemeen vergelijkbaar met andere aanbieders. De verschillen zijn over het algemeen dusdanig klein dat veel consumenten kiezen voor de meest gebruiksvriendelijke tankpas aanbieder. De kosten van een MKB brandstof tankpas bestaan uit een maandelijks tarief en losse transactiekosten.

Kosten MKB Brandstof tankpas

Maandelijkse kosten

€ 8,90

Transactiekosten tanken

€ 0,00 (gratis!)

Transactiekosten laden

€ 0,20 per laadbeurt

Transactiekosten carwash

€ 0,20 per wasbeurt

Transactiekosten parkeren

€ 0,20 per parkeeractie

* prijzen zijn ex. BTW


MKB brandstof tankpas ervaringen

Er is geen betere reclame dan mond-tot-mond reclame, zeggen ze. Dit gaat alleen op in het geval van positieve woorden natuurlijk. Laten we kijken naar enkele MKB Brandstof tankpas ervaringen die we terug kunnen vinden op het internet.

Goede tankpas waarmee ik overal terecht kan. Ook de parkeerapp is fijn in gebruik! Merk ook dat. ik de auto nu vaker laat wassen nu ik deze kosten makkelijk op de zaak kan zetten

Edgar Vrongen

Geen specifieke op of aanmerkingen. Werkt zoals je verwacht. Gelukkig af van al die bonnetjes.

Anomiem

Ben al een klant sinds 2015 en ik zou niet meer anders willen. Mijn man heeft een tankpas van ANWB maar ik merk dat deze veel prettiger werkt.

Michelle Huneman


Wat kun je met de MKB brandstof tankpas?

Hoewel je in het begin alleen benzine of diesel kon tanken, is de wereld en de logistieke wereld eromheen de afgelopen jaren sterk veranderd. Zo rijden veel MKB’ers en ZZP’ers steeds vaker elektrisch. Deze en andere oplossingen zijn allemaal mogelijk met de tankpassen van MKB brandstof.

Tanken

Tanken is nog steeds de belangrijkste functie van een tankpas. Zo ook bij MKB brandstof. Met deze pas tank je bij alle tankstations door heel Nederland, of het nou een BP, Shell of Total is. Daarnaast kun je de tankpas gebruiken bij meer dan 1500 tankstations in Luxemburg en België, en tegen betaling van 0,50€ per maand ook in de rest van Europa.


Met de bijbehorende app kun je in een oogopslag zien waar de goedkoopste tankstations zitten in de omgeving waar je je op dat moment bevindt.

Laden

Rijd je (deels) elektrisch? Geen enkel probleem. De MKB tankpas werkt op precies dezelfde manier voor het opladen van je elektrische voertuig. Ook bij het laden hoef je niet bang te zijn om stil te komen staan. Met MKB brandstof kun je terecht bij meer dan 200.000 verschillende laadpalen in heel Europa.

In de app kun je ook per laadpaal zien hoeveel vermogen deze heeft en welk stekkertype ondersteund wordt. Heb je een favoriete laadpaal locatie gevonden? Dan kun je deze gemakkelijk opslaan voor later.

De tankpas werkt met een standaard laadtarief door heel het land. Voor regulier laden betaal je € 0,29,- per kWh en voor snelladen iets minder dan het dubbele: € 0,57,- per kWh.

Parkeren

Parkeren via de meter? Het gebeurt steeds minder vaak. Via een app hoef je niet te gaan zoeken waar die parkeermeter precies staat en je betaalt enkel voor de minuten die je daadwerkelijk parkeert. Dit scheelt op jaarbasis tientallen euro’s, en voor sommige ondernemers nog veel meer. 

MKB brandstof heeft in de app een ingebouwde parkeerfunctie, zodat je niet steeds tussen je MKB brandstof app (genaamd: Laden & Parkeren) en apps van andere partijen hoeft te switchen. Je kunt de parkeerfunctie gebruiken voor zowel parkeerplekken op straat als betaalde parkeergarages.

Wassen

Op bezoek bij een klant? Dan wil je goed voor de dag komen. Een vieze gezandstraalde auto maakt dan niet de indruk die je wil maken. Gelukkig kun je met de Carwash app gelijk zien waar een carwash  in de buurt zit., En deze betaal je uiteraard ook met je MKB brandstof tankpas.

Zoals je mag verwachten heeft ook deze dienst een giga goede dekking. Met 1200 aangesloten carwash locaties door heel Nederland hoef je nooit ver te rijden om je auto te wassen

Rijdt jij elektrisch? Dan is een goede laadpas en een laadpaal van Newmotion een must. Ook adviseren we jou om een kijkje te nemen naar de tankpas van MoveMove.

MKB Brandstof Tankstations

Op enkele zeer uitzonderlijke gevallen na kun je met MKB Brandstof bij alle tankstations terecht in Nederland, ook onbemande tankstations! Deze tankpas heeft een dekking van 99,99% van alle tanklocaties in Nederland.

In België en Luxemburg is de dekking iets minder hoog dan in ons eigen land. Toch leert onze ervaring dat je in beide landen ook nooit hoeft om te rijden met meer dan 1500 aangesloten tankstations.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kun je ook in andere Europese landen tanken. Hiervoor moet je echter wel een aparte Europa-pas voor aanvragen.

Je kunt bij meer dan 99,99% van de tankstations in ons land terecht.

Samenvatting

Een zeer goede tankpas die alles kan en doet wat je van een tankpas mag verwachten, en meer. Onze MKB Brandstof ervaringen zijn zeer positief, en dat terwijl we (bijna) alle  tankpassen getest hebben. De maandelijkse kosten zijn iets hoger dan bij sommige andere tankpas aanbieders. 


Die 2-3 euro extra per maand vallen echter in het niet vergeleken met wat je ervoor terugkrijgt; alle oplossingen in één en een zeer soepel werkende app!


Veelgestelde vragen over de MKB Tankpas

Hoe moet ik inloggen bij MKB brandstof?

Wil je al jouw transacties en tankbeurten inzien? Dat kan via de app maar ook via jouw eigen dashboard. Je kunt bij MKB Brandstof inloggen via deze link.

Hoe kom ik in contact met MKB brandstof?

Je kunt doordeweeks tijden kantooruren in contact komen via het telefoonnummer 0885 885 861. Buiten kantooruren kun je op de website terecht bij de veelgestelde vragen of door je vraag te stellen via het contactformulier.

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>