fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Microsoft Office 2019: Wat zijn de handigste nieuwe features?

Publicatie datum: 29 november, 2019

Door: Redactie Top-X

Als jij een kantoorbaan hebt, student bent of gewoon regelmatig op de computer bezig bent is de kans groot dat jij wel eens in aanraking bent gekomen met Microsoft Office. Een wereld zonder Office kunnen wij ons eerlijk gezegd niet meer voorstellen.

Een tijdje geleden is de nieuwe Office 2019 gelanceerd die uiteraard weer barst van de handige nieuwe functionaliteiten.

Het leek eens ons een goed idee om een blik te werpen op deze nieuwe versie. Wat zijn bijvoorbeeld de handigste nieuwe functionaliteiten? In dit artikel vind je 3 nieuwe functionaliteiten waar wij enorm over te spreken zijn!

Wat is Microsoft 2019?

Microsoft Office 2019 is de nieuwste zelfstandige versie van de Office-software van Microsoft. Net als eerdere versies bevat Microsoft Office 2019 Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access 2019, Publisher 2019 en Visio 2019.

1. Realtime met meerdere personen werken in documenten

Tegenwoordig werken steeds meer mensen via Google Docs. Het grote voordeel van deze tool was altijd dat je realtime samen in bestanden kon werken, met Office was dit tot een tijdje geleden helaas niet mogelijk.

Gelukkig komt hier met Office 2019 verandering in. Met deze versie kan je namelijk gemakkelijk en eenvoudig met meerdere personen in één Excel document werken. Ideaal als jij samen met je team of meerdere personen een belangrijk document bijhoudt.

We hebben dit getest en vonden het ontzettend fijn werken. Zo krijgt elke persoon die wordt toegevoegd aan een document een bepaalde kleur toegewezen. Hierdoor is het ontzettend overzichtelijk en zie je meteen wie welke wijziging heeft aangebracht.

2. Makkelijk stukken tekst vertalen

Ben jij vaak bezig met het vertalen van teksten? Goed nieuws! In de nieuwe Office 2019 heeft Microsoft een vertaalfunctie toegevoegd aan Word, Excel en Powerpoint.

Met deze functionaliteit heb je de mogelijkheid om bepaalde stukken van een tekst of een heel document te vertalen. Ideaal dus als je vaak teksten moet vertalen!

Op het eerste oog lijkt de nauwkeurigheid best wel goed en de teksten worden redelijk goed vertaald. Let er echter wel op dat het vaak letterlijke vertalingen betreft. Hierdoor komen de zinnen er niet altijd even lekker uit.

3. Nieuwe transitie effecten in Powerpoint

De tijd van saaie Powerpoint presentaties is met de komst van Office 2019 officieel voorbij. Microsoft heeft namelijk een nieuw transitie effect genaamd Morph toegevoegd aan de functionaliteiten.

Met dit effect kan je ontzettend gave effecten toevoegen aan je Powerpoint presentatie. Groot voordeel van deze functie is dat het ontzettend simpel werkt. Zelfs met weinig verstand van computers kan je al heel snel een tof effect toevoegen aan je presentatie. Met deze nieuwe functie ga jij zeker indruk maken op je collega’s.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>