fbpx

Laatste update: mei 2023

Door: Sam

MEXEM Review

MEXEM review

Onze score

Uit onze MEXEM review is gebleken dat MEXEM een zeer goede broker is voor zowel beginnende beleggers als de ervaren belegger. Zo zijn de kosten ontzettend laag en is MEXEM momenteel een van de goedkoopste brokers in Nederland. Verder kun je in maar liefst 150 verschillende markten en 23 verschillende valuta handelen, zijn er veel verschillende analysemogelijkheden en staat de broker geregistreerd bij de AFM. Via onderstaande knop maak je gemakkelijk en snel een account aan bij MEXEM.

Als jij overweegt te beleggen bij MEXEM dan is deze MEXEM review precies wat jij nodig hebt. Misschien twijfel je namelijk wel over de betrouwbaarheid van deze online broker en weet je niet zeker hoe goed MEXEM nu eigenlijk is.

Om beleggers op weg te helpen hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan naar deze online broker. We hebben hierbij gekeken naar de betrouwbaarheid van het platform, de belangrijkste voor- en nadelen en natuurlijk de kosten die dit platform rekent.

In totaal hebben we meer 10 uur onderzoek gedaan naar deze online ook broker. Ook hebben we meer dan 30 verschillende ervaringen gecheckt en deze broker met meer dan 10 andere partijen vergeleken. 

Kortom, als jij jezelf afvraagt of MEXEM een goede online broker is voor jou, lees dan gauw verder.


Let op:  Wij leveren enkel een visie op beleggen. Wij zijn geen experts en de inhoud van deze website is op geen enkele manier een beleggingsadvies.

Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

10+

brokers vergeleken


Wat zijn de belangrijkste voor- en nadelen van MEXEM?

In de sectie hieronder vind je een samenvatting van deze MEXEM review. Hier hebben wij de belangrijkste voor- en nadelen van deze online broker op een rijtje gezet:

Voordelen MEXEM

 • In vergelijking met andere brokers in Nederland is MEXEM een van de goedkoopste brokers in Nederland.
 • MEXEM is al actief sinds 1986 en daarmee een van de oudste brokers ter wereld
 • MEXEM biedt een compleet aanbod aan verschillende beleggingsproducten (aandelen, ETF's, beleggingsfondsen maar ook futures en opties)
 • Bij MEXEM kun je terecht als beginnende belegger, maar ook als ervaren belegger
 • MEXEM staat geregistreerd bij de AFM
 • Tegoeden en geld wordt op een aparte rekening bewaart. Bij een faillissement ben je dus niet je geld kwijt

Nadelen MEXEM

 • Klantenservice heeft geen livechat functionaliteit
 • Platform oogt een beetje ouderwets

Is MEXEM betrouwbaar?

Waarschijnlijk de belangrijkste vraag in deze MEXEM review: is MEXEM betrouwbaar? In onderstaande sectie geven we antwoord op deze vraag.

Zoals in het begin van dit artikel al aangegeven is MEXEM een van de oudste brokers ter wereld. Het bedrijf werd opgericht in 1986 en heeft daarmee maar liefst 35+ jaar skin in the game.

Sinds 2018 zijn ze ook actief in Nederland. In Nederland staat MEXEM aangemeld bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Ook is MEXEM in Nederland geregistreerd bij de KIFID, dit is een instantie voor de afhandeling van klachten rond financiële platformen.

Het platform MEXEM handelt onder het grote moederconcern Interactive brokers. Dit is een ontzettend grote partij dit onder toezicht staat van verschillende grote instanties.

Doordat MEXEM handelt via deze Amerikaanse partij vallen zij ook onder de Amerikaanse regelgeving. Vanuit deze regelgeving wordt o.a. verplicht dat het geld van beleggers altijd op een aparte rekening staat. Bij een eventueel faillissement van MEXEM ben je dus niet geld of beleggingen kwijt.

Verder staat Interactive brokers ook genoteerd op de NASDAQ. Een van de grootste beurzen wereldwijd, hierdoor kun je gemakkelijk de prestaties in de gaten houden van het moederbedrijf van MEXEM.

Wij vinden MEXEM Betrouwbaar omdat:

 • MEXEM al meer dan 35 jaar actief is en hiermee een van de oudste brokers ter wereld is
 • MEXEM in Nederland aangemeld staat bij de AFM
 • Geld en tegoeden van beleggers worden op een aparte rekening bewaard waardoor je bij een faillissement beschermt bent
 • Moederpartij is Interactive brokers die genoteerd staat op een van de grootste beurzen ter wereld: de NASDAQ

Wat is MEXEM?

Goed, voor we beginnen is het natuurlijk goed om wat extra achtergrondinformatie te hebben over deze online broker. Wat is MEXEM eigenlijk?

MEXEM is een online broker die oorspronkelijk al sinds 1986 actief is, sinds 2018 is deze broker ook actief binnen de BeNeLux.

Wat veel mensen niet weten is dat MEXEM een van de oudste brokers ter wereld is. Omdat zij in 1986 al opgericht zijn, hebben ze inmiddels al meer dan 35 jaar ervaring binnen de wereld van beleggen.

Vandaag de dag is MEXEM actief in 33 landen en kun je in maar liefst 150 verschillende markten en 23 verschillende valuta handelen. Binnen het platform MEXEM kun je terecht voor zelf beleggen, social trading maar ook vermogensbeheer.

De online broker MEXEM staat bekend om zijn lage kosten en diverst aanbod van verschillende producten. Zo kun je bij MEXEM terecht voor meerdere beleggingsproducten (aandelen, ETF's, obligaties maar ook warrants en opties.)

Wat verder goed is om te weten: MEXEM is onderdeel van het Amerikaanse bedrijf Interactive Brokers. Lynx en TradersOnly zijn hier ook onderdeel van.

Voor Nederland betekent dit dat MEXEM beheerd wordt door Interactive brokers Nederland. Deze staat onder toezicht van de Amerikaanse SEC.

Bedrijfsgegevens MEXEM

MEXEM BV

KvK: 30279156


Weerschijnvlinder 49

3544DT , UTRECHT

NederlandKosten: Varieert per belegging

Aanbod: Aandelen, ETF's, Beleggingsfondsen, opties, futures, obligaties, turbo's

Mobiele app: Ja, voor Android en iOS

Trustpilot score: 4,1 sterren

Demo account: Ja

Geld storten: Bankoverschrijving, Bank transfer (SEPA)


Hoe is het aanbod bij MEXEM?

In deze MEXEM ervaringen hebben we natuurlijk ook gekeken naar het aanbod bij deze broker. Voor zowel beginnende beleggers als de ervaren belegger is het van belang dat het aanbod groot genoeg is om goed te kunnen beleggen.

Het aanbod bij MEXEM is goed. Zo kun je beleggen in alle populaire beleggingsproducten. Denk hierbij aan aandelen, opties, futures, obligaties, ETF's, beleggingsfondsen, metalen en zelf turbo's.

Je kunt deze beleggingsproducten kopen- en verkopen op meer dan 150 verschillende beurzen. Bij deze meeste interactieve brokers kun je dit echter niet via 1 rekening doen. Bij Mexem is dit wel het geval. 

Mexem aanbod

Hoe zijn de kosten bij MEXEM?

Bij het kiezen van de beste broker is het waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel: de kosten. Ook

hebben we gekeken naar de kosten van deze broker.

Wanneer jij met geld gaat beleggen bij een broker wil je altijd de kosten zo laag mogelijk houden. Hoe hoger de kosten zijn, des te minder rendement je maakt.

Helaas zijn er veel online brokers waarbij de kosten ontzettend hoog liggen. Ook heb je vaak te maken met verborgen kosten waardoor een online broker op het eerste oog heel goedkoop lijkt, maar dit uiteindelijk niet zo blijkt te zijn.

MEXEM streeft ernaar om de goedkoopste broker van Nederland te zijn. Dit betekent dat ze een hevige concurrentie strijd voeren met DEGIRO (ook een van de goedkoopste brokers van Nederland).

In de tabel hieronder is een overzicht te zien van de MEXEM kosten. 

Handeling

Kosten

Rekening openen

Characteristic 1

Telefonische orders

Characteristic 2

Aandelen / ETF's (EURO)

0,06%

Aandelen Verenigde Staten (USD)

0,005 per aandeel (minimum €2,5)

Obligaties (EUR%)

0,15%*Nominale waarde

Metalen

0,0035%

Zoals je kunt zien is het openen van een rekening bij MEXEM altijd gratis. Verder variëren de kosten bij MEXEM een beetje afhankelijk van de markt en het land waar je de aandelen koopt.

Wanneer we deze kosten vergelijken met andere brokers in Nederland is MEXEM zeker een van de goedkoopste online brokers in Nederland. 


Analysemogelijkheden MEXEM

Uiteraard hebben we ook gekeken naar de analysemogelijkheden die het handelsplatform aanbiedt. Een goede broker heeft zowel analysemogelijkheden voor de gevorderde belegger als de beginnende belegger.

Hieronder bespreken we kort welke mogelijkheden MEXEM biedt op het gebied van het doen van analyses. 

Technische analyses

Als jij technische analyses wilt kunnen uitvoeren dan zit je bij MEXEM zeker goed. MEXEM biedt twee interactive brokers platformen aan waarbij je technische analyses uit kunt voeren: het WebTrader platform en het Trader Workstation platform.

Deze platformen werken zeer goed en zowel bij het trader workstation als het WebTrader platform heb je de mogelijkheid om technische analyses te draaien met ruim 100 indicatoren. Vooral het trader workstation wordt door beleggers als zeer fijn ervaren.

Fundamentele analyse

Naast de technische analyse kun je bij MEXEM ook een fundamentele analyse doen. Deze doe je op basis van data van het bedrijf en wordt opgemaakt op basis van cijfers van een organisatie. Denk hierbij aan nettowinst, dividend per aandeel of koerst-winstverhouding.

Selectietools

Een ander leuke feature van MEXEm is dat ze verschillende selectietools hebben om het leven van beleggers makkelijker te maken. Een van de bekendste hiervan is de advanced market scanner, ook deze is in het leven geroepen door het moederbedrijf: Amerikaanse interactive brokers. 


Hoe werkt MEXEM?

MEXEM biedt verschillende manieren aan om een account te openen bij deze online broker. In deze sectie vertellen we je wat meer over hoe MEXEM werkt en hoe je bijvoorbeeld een account kunt aanmaken. 

Wat voor account kan ik openen bij MEXEM?

MEXEM is een multifunctionele broker en je kunt meerdere type accounts aanmaken. Hieronder een overzicht van de verschillende type accounts die je kunt openen bij MEXEM:

 • Particulier account
 • Familie account
 • Family office account
 • Zakelijk account

Voor de meeste beginnende beleggers is het particuliere account de meest gekozen optie. Mocht je echter op zoek zijn naar een ander type account dan is het goed om te weten dat MEXEM hiervoor een geschikte broker is.

Hoe maak ik een account aan bij MEXEM?

Het aanmaken van een account bij MEXEM kan soms best nog wel ingewikkeld zijn. Om je op weg te helpen hebben we hieronder een stappenplan uiteengezet waardoor jij gemakkelijk een account kunt aanmaken bij MEXEM.

Wanneer jij via onze link een account aanmaakt ontvangen wij een kleine commissie. Hiermee steun je onze website en kunnen wij dit soort content blijven maken. We zouden het enorm waarderen als je een account opent, om dit via onze link te doen.

Stap 1: Telefoonnummer instellen

Klik hier om direct doorgestuurd te worden naar de website van MEXEM. Hier kun je gemakkelijk en snel een account aanmaken.

Wanneer je op de link hierboven hebt gedrukt verschijnt de volgende pagina. Op deze pagina dien je je telefoonnummer in te vullen. Deze is vervolgens te verifiëren door een SMS-code.

Stap 2: Persoonlijke informatie invullen

Als tweede stap bij het account openen bij MEXEM dien je je persoonlijke informatie in te vullen. Denk hierbij aan je voornaam, achternaam, geslacht maar ook je basisvaluta en burgerlijke staat.

Stap 3: Vul je activa en inkomsten in

Vervolgens dien je bij MEXEM je activa en inkomsten in te vullen. Hierbij wordt ook gevraagd naar je beleggingservaring. In de volgende stap wordt gevraagd naar je beleggingsdoel waarbij je kunt kiezen tussen 'rendement', 'groei' en 'hedging.'

MEXEM vraagt naar deze informatie omdat ze het belangrijk vinden om beginnende beleggers, maar ook de doe het zelf belegger te ondersteunen bij het beleggen. 

Stap 4: Upload je legitimatiebewijs

Het MEXEM account openen is bijna afgerond. Als laatste stap dien je je legitimatiebewijs te uploaden. Vanuit de Nederlandse overheid wordt MEXEM verplicht dit te doen. Wat ons betreft een goede zaak aangezien dit ervoor zorgt dat brokers weten wie er bij hun belegt. De kans op fraude wordt hiermee aanzienlijk kleiner.

Stap 5: Beginnen met beleggen

Wanneer je alle bovenstaande stappen goed hebt doorlopen kun je beginnen met het beleggen bij MEXEM. Uiteraard dien je wel geld te storten om te kunnen beleggen bij MEXEM. Dit is echter binnen een mum van tijd geregeld. 


MEXEM geld storten en opnemen

Bij een goede broker kun je wat ons betreft op een gemakkelijke manier geld storten en opnemen. Om deze reden hebben we in deze MEXEM ervaringen ook gekeken naar het gemak van geld storten en opnemen bij MEXEM.

Wat ons betreft, heeft MEXEM hier nog wel wat te winnen. Zo kost het relatief veel werk om geld te storten op je MEXEM beleggingsrekening.

Geld storten bij MEXEM

Wanneer je geld wilt overmaken naar je MEXEM beleggingsrekening dan kan dit momenteel alleen via SEPA en bankoverschrijving. Geld overmaken via iDEAL is helaas niet mogelijk bij MEXEM. Een flinke aderlating als je het ons vraagt.

Geld uitbetalen bij MEXEM

Heb je een mooi rendement behaald en wil je een deel van je winst uitbetalen bij MEXEM? Je kunt geld gemakkelijk en snel laten uitbetalen via een bankoverschrijving. In de meeste gevallen staat het geld binnen 48 uur op je rekening.


MEXEM klantenservice

Uiteraard hebben we in deze MEXEM review ook gekeken naar de klantenservice. Wat ons betreft een essentieel onderdeel van een goede online broker.

Het beleggen in verschillende beleggingsproducten zorgt bij veel mensen voor veel vragen en het is daarom belangrijk dat er een goede klantenservice is die bereikbaar is voor het oplossen van deze vragen.

De klantenservice van MEXEM is wat ons betreft matig. Wanneer jij een vraag hebt voor MEXEM dan kun je namelijk alleen een contactformulier invullen. Er is geen livechat functionaliteit.

Wel kun je telefonisch contact opnemen met de klantenservice van MEXEM. Deze zijn alleen op werkdagen geopend tot 20:00 en op vrijdag tot 17:30.


Heeft MEXEM een mobiele app?

MEXEM biedt een handige mobile app waardoor je sneller en gemakkelijker kunt handelen, ook via je mobiele telefoon. Eigenlijk kun je in deze tijd niet meer zonder mobiele app als online broker.

Wanneer je handelt via de mobiele app van MEXEN handel je eigenlijk via het platform van interactive brokers, net zoals de broker LYNX.

De mobiele app van MEXEM heet overigens wel MEXEM app en is ook zo te vinden in de Play Store van Android en Apple.

Via de MEXEM app kun je eigenlijk alles doen wat je normaliter ook kan doen op de desktop versie. De app van MEXEM valt bij de meeste gebruikers zier goed in de smaak en wordt vooral geroemd om het gebruiksgemak. 

Mexem app

Heeft MEXEM een demo account?

Voor individuele beleggers die nieuw zijn binnen de wereld van beleggen biedt MEXEM een handig demo-account aan. Via dit demo-account kunnen beleggers oefenen met beleggen zonder hierbij echt geld te hoeven inzetten.

Het demo-account van MEXEM werkt eigenlijk precies zo als het echte handelsplatform van MEXEM. Het verschil? Je belegt niet met echt geld maar met 'nep' geld.

Via dit demo-account kun je Europese aandelen kopen en verkopen en al een beetje experimenteren met het handelsplatform van MEXEM. Kortom, ideaal voor de beginnende belegger.


Hoe zijn de MEXEM ervaringen?

In onze MEXEM review hebben we ook onderzoek gedaan naar de ervaringen van andere beleggers met deze online broker. Hiervoor hebben we o.a. gekeken naar de reviews die het bedrijf heeft ontvangen op Trustpilot.

Over het algemeen zijn de MEXEM reviews positief. Zo wordt deze internationale broker geroemd om de uitgebreide handelsmogelijkheden, het automatisch handelssysteem en valt ook het trader workstation platform zeer goed in de smaak.

In vergelijkint met andere brokers zijn de kosten natuurlijk heel laag bij MEXEM, ook dit wordt meerdere keren aangehaald.

Hieronder een aantal MEXEM reviews op een rijtje:

Ben sinds enkele maanden bij Mexem. Telefonische support is goed. Zelf gebruik ik allen het webplatform vermits ik geen daytrader ben.
Zover een goede broker.

Goeie broker met lage tarieven. Platform heeft zeer veel functies, maar kost wel even om onder de knie te krijgen

Goede service en lage kosten, keep it up!


Conclusie Mexem Review:

Goed, dat was hem dan: onze MEXEM review. Zoals je in onze ervaringen met MEXEM artikel hebt kunnen lezen zijn wij zeker positief over MEXEM.

Mexem is een goede en betrouwbare broker die zeer scherpe tarieven hanteert. MEXEM is momenteel in vergelijking met andere brokers in Nederland zeker een van de goedkoopste brokers op dit moment.

Verder staat MEXEM al sinds 1986 geregistreerd en is het hiermee een van de oudste brokers ter wereld. Sinds 2018 is MEXEM ook actief in Nederland.

Hoe betrouwbaar is MEXEM dan? Wat ons betreft zeker betrouwbaar! Zo staat MEXEM geregistreerd bij de AFM, zijn ze al 35 jaar actief en wordt al het geld en tegoed bewaard op een aparte rekening. Bij faillissement hoef je dus niet bang te zijn dat je je geld kwijt bent.

MEXEM is geschikt voor zowel de beginnende beleggers als ervaren beleggers en wat ons betreft een absolute aanrader.

Als jij op zoek bent naar een gemakkelijke broker waar je veel mogelijkheden hebt, kun je bij MEXEM zeker terecht. 


Veelgestelde vragen over MEXEM

Voor wie is MEXEM geschikt?

MEXEM is geschikt voor zowel beginnende als ervaren beleggers. Of je nu eenmalig wilt inleggen bij MEXEM of actief wilt gaan traden: bij MEXEM kan het allebei. 

Hoe stort ik geld bij MEXEM?

Bij MEXEM kun je geld storten via SEPA en bankoverschrijving. In veel gevallen staat het geld dat je stort binnen enkele minuten op je account waarna je meteen kunt beginnen met het kopen van aandelen, ETF's, futures en opties.

Hoe verhoudt de MEXEM zich tot andere diensten in Nederland?

MEXEM is in onze ogen een van de beste Online broker van Nederland. Geen enkele broker hanteert zulke lage kosten, heeft zo'n gebruiksvriendelijk platform en hecht zoveel waarde aan veiligheid van gebruikers en het platform.

Is MEXEM een belgische broker?

MEXEM is geen Belgische broker. Het moederconcern achter MEXEM is Interactive brokers. Dit is een Amerikaanse partij. Het hoofdkantoor van MEXEM is te vinden in Cyprus.

Hoe zijn de MEXEM tarieven?

De MEXEM tarieven zijn zeer goed. MEXEM zet zichzelf in de markt als een van de goedkoopste brokers in Nederland. Wanneer je de tarieven van MEXEM vergelijkt met andere brokers in Nederland, is MEXEM zeker een van de goedkoopste opties in Nederland.

Kun je crypto kopen bij MEXEM?

Helaas is het niet mogelijk om crypto te kopen bij MEXEM. Je kunt bij MEXEM wel terecht voor andere producten zoals aandelen, ETF's en futures.

Let op:  Wij leveren enkel een visie op beleggen. Wij zijn geen experts en de inhoud van deze website is op geen enkele manier een beleggingsadvies.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP