fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Makelaar offertes aanvragen en vergelijken

Publicatie datum: 25 mei, 2023

Door: Jerry van Es

Wanneer je een makelaar wil inhuren kan het nog best een zoektocht zijn om de goede voor de klus te vinden. Je wil natuurlijk een makelaar inhuren die ook daadwerkelijk verstand heeft van zaken en weet hoe hij/zij een huis kan verkopen. Gelukkig kan je bij ons heel simpel een makelaar offerte aanvragen.

Je krijgt dan verschillende offertes op maat geleverd in je mailbox. Hierdoor betaal je nooit teveel wanneer je een makelaar gaat inhuren. Op deze pagina kan jij alles lezen wat je moet weten over een makelaar offerte aanvragen en vergelijken!


Makelaar offerte aanvragen

Als jij offertes van makelaar in jouw omgeving wilt vergelijken dan zit je hier goed! Via onderstaand formulier kun je namelijk op een snelle en gemakkelijke manier makelaar offertes in jouw omgeving vergelijken. 

Zodra jij je gegevens achter hebt gelaten zul je binnen 48 uur 4 gratis offertes ontvangen in je mailbox. Gemiddeld kun je door offertes te vergelijken tot wel 40% besparen! Wacht daarom niet en vergelijk direct via Top-X!

Waarom makelaar Offertes vergelijken?

  • Ontvang 4 vrijblijvende offertes
  • Bespaar tot 40%
  • Offerte aanvragen zijn gratis en geheel vrijblijvend.

Hoe werkt het aanvragen van makelaar offertes?

Als jij van plan bent om offertes aan te vragen van een makelaar, dan wil je natuurlijk weten hoe dit proces in z'n werk gaat.

Om je een beter beeld te geven van hoe dit precies werkt hebben we hieronder een stappenplan uiteengezet waarin je precies ontdekt hoe het aanvragen van makelaar offertes werkt.

stap 1

Vul het formulier op deze pagina in

Beschrijf in dit formulier zo goed mogelijk wat je precies zoekt, hierdoor kunnen wij je behoeftes beter koppelen aan eventuele makelaar specialisten.

stap 2

Wij zoeken de beste specialisten

Wij gaan aan de slag met jouw gegevens en zoeken de beste specialisten voor jouw wensen en behoeften. Om deze reden is het belangrijk dat je het formulier goed invult.

stAp 3

Ontvang 4 gratis offertes

Wanneer wij de 4 beste specialisten voor jouw situatie hebben gekozen ontvang je volledig gratis en vrijblijvend 4 offertes. Hierdoor kun je direct vergelijken en zien welke offerte het beste bij jou past.

stAp 4

Kies de beste specialist

Wanneer je de offertes goed hebt vergeleken kun je kiezen voor de beste specialist. 


Voor wat voor soort branches kan ik een makelaar offerte aanvragen?

Je kan natuurlijk voor verschillende zaken een makelaar offerte aanvragen. Eerder in dit artikel gaven we aan dat je een makelaar in kan huren voor het verkopen van je huis: dit is een verkoopmakelaar. Maar je hebt ook speciale verhuurmakelaars of aankoopmakelaars. Het ligt er maar net aan wat jij van plan bent! 

Hieronder zullen wij de verschillende soorten makelaars waarvoor je een offerte kan aanvragen even kort uitleggen. Dan heb je direct duidelijkheid en weet je precies welke makelaar jij nodig hebt voor de klus.

Verkoopmakelaar

De eerste en misschien wel meest bekende is natuurlijk de verkoopmakelaar. Deze soort makelaar helpt jou om je huis te verkopen én deze goed in de markt te zetten. Hij is de bemiddelaar bij de verkoop en adviseert de verkoper van het huis. Hij is dus eigenlijk de frontman van de verkopende partij!

Verhuurmakelaar

En dan de verhuurmakelaar. Deze werkt weer net iets anders dan de welbekende verkoopmakelaar. Hoe dan? Nou, de verhuurmakelaar is de bemiddelaar tussen de woninghuurders en de verhuurders. De makelaar werkt in opdracht van de verhuurder.

Deze makelaar organiseert bijvoorbeeld de bezichtigingen voor het te verhuren appartement, studio of kamer. Ook zorgt deze voor huurcontracten en zal de verhuurmakelaar potentiële huurders onderzoeken door de werkgeversverklaring en het kopie van het identiteitsbewijs in te zien. Deze makelaar neemt dus eigenlijk al het werk van de verhuurder uit handen.

Aankoopmakelaar

En tot slot willen wij het nog even hebben over de aankoopmakelaar. Deze soort makelaar is vaak een stukje minder bekend, en daarom vinden wij het belangrijk je hier toch nog wat uitleg over te geven. Het is een soort verlengstuk van de verhuurmakelaar. De aankoopmakelaar helpt jou bij het vinden en kopen van een huis, waarbij een verkoopmakelaar je alleen helpt met het verkopen van je huidige huis. 

Een aankoopmakelaar is erop getraind goed op de hoogte te zijn van de woningmarkt en weet ook wat er waar te koop is. Deze soort makelaar kan jou in principe helpen van het zoeken naar een woning tot letterlijk de sleuteloverdracht.


Waar op letten bij een makelaar offerte?

Het is begrijpelijk dat je niet direct met de eerste makelaar die je tegenkomt in zee gaat. Het is iets menseigen om eerst meerdere opties te willen afwegen voor er een beslissing gemaakt wordt. Het is daarom verstandig dat je allereerst voor jezelf helder hebt welk budget je maximaal wil spenderen.

Daardoor maak je de zoektocht voor jezelf een stuk sneller en gemakkelijker. Daarnaast is de service en betrouwbaarheid bij een makelaar natuurlijk erg belangrijk. Jij wil immers met al je vragen geholpen kunnen worden, en als er iets niet goed blijkt te zijn moet je daarmee wel terecht kunnen. 

En het belangrijkste: je wil iets verkopen/ verhuren! Vaak kan je aan de hand van reviews van eerdere klanten wel zien hoe goed of juist slecht de makelaar is die je op het oog hebt.

Dit is een goede maatstaf om te kijken of dit ook wat voor jou is. Ook kan je altijd het bedrijf even bellen om zo een inschatting te kunnen maken van de betrouwbaarheid en ervaring.


Direct makelaar offertes vergelijken

Voor je een makelaar inhuurt is verschillende makelaar offertes vergelijken een erg belangrijke stap ter voorbereiding. Als je bij ons je gegevens achterlaat op het formulier krijg je binnen 24 uur een aantal van deze makelaar offertes in je mailbox. Hierdoor kan je ze uitgebreid met elkaar vergelijken en zal je nooit teveel betalen!


Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>