...
aurelien review

Loafers onder de loep: Aurélien

Draag jij al loafers? Nederlanders lijken de laatste jaren steeds modebewuster te worden. Het is dan ook geen wonder dat we loafers vaker tegenkomen in het straatbeeld. Voor degene die niet weten wat een loafer is: loafers zijn stijlvolle instappers voor de goedgeklede man of vrouw.

Vandaag testen we een bijzonder paar loafers. De Navy Yacht loafers van Aurélien.

aurelien loafers

De looks

Tuurlijk is kwaliteit belangrijk, echter begint alles begint met de looks. En wat betreft de looks zit het wel goed met de Navy Yacht loafers. De donkerblauwe kleur zorgt, zonder onnodige details en toevoegingen, voor een minimalistische look. De witte zool zorgt ervoor dat de schoen een nette maar niet te formele uitstraling heeft. Perfect voor een ‘smart casual’ outfit en ideaal voor de zonnige dagen.

Toch zijn er wat subtiele designs die de kwaliteit van de schoenen verraden. Op de bovenkant van de schoen vinden we een gekartelde rand. Ook vinden we op de bovenkant van de schoenen stiksels lopen rondom de neus. Hoe hard we ook ons best hebben gedaan: in de stiksels zijn geen fouten of oneffenheden te vinden.

Materiaal

Waar bij veel merken uitblinken in of het design, of de kwaliteit van het materiaal, doet Aurélien het allebei. De schoenen zijn volledig van echt suede. Dit suede is afkomstig van kalfsleer. Hetzelfde geldt voor het voetenbed.

Naast het nodige comfort is het vooral fijn dat dit ervoor zorgt dat de schoenen na verloop van tijd gaan stinken. Bij namaakleer en stoffen binnenkanten is dit namelijk een veelvoorkomend issue. Gelukkig is dat met deze loafers niet het geval omdat er besloten is om niet op materiaal te bezuinigen.

Hoe zit het met de prijs?

Uiteraard wil je weten wat deze prachtige en comfortabele loafers kosten. Het model wat wij hebben uitgeprobeerd kost € 245. Er zijn echter verschillende modellen te verkrijgen in verschillende prijsklassen.

Andere populaire schoenen op de website zijn de zogenaamde driving shoes. Deze zijn te koop vanaf € 155 euro en zijn in vergelijking met concurrenten gezien de kwaliteit tegen een bijzonder mooie prijs te koop.

Is dat duur? Nee! Uiteraard is het voor sommigen onder ons veel geld maar een ieder die weet voor hoeveel schoenen van deze kwaliteit en dit materiaal normaal gesproken kosten weet dat Aurélien deze instappers voor een zeer voordelige prijs aanbiedt. Maar hoe kan het dan dat vergelijkbare loafers van deze kwaliteit meestal 500 euro en meer kosten en deze voor minder dan de helft worden verkocht? Dat komt door het Smart Luxury concept.

Slimme luxe / Smart luxury

De schoenen van Aurélien worden op dezelfde manier gemaakt als luxe designermerken dit doen. Dit houdt in; gemaakt in Italiaanse ateliers, gemaakt door echte kledingkunstenaars. Het verschil tussen Aurélien en de schoenen van designermerken is dat Aurélien ervoor kiest om hun schoenen niet via tussenpersonen of warenhuizen te verkopen, maar rechtstreeks via hun eigen website.

Hierdoor zijn er geen talloze tussenpersonen die willen meeprofiteren van het merk. Het gevolg is dat de schoenen dus voor een prijs worden eengeboden die tot 3 a 3 keer minder is dan de grote designermerken.

Zelf kopen? De maten vallen zoals je dat van de meeste merken gewend bent. Mocht je toch twijfelen kan je gebruik maken van de chat mogelijkheid op de website of de duidelijke maten tabel die je bij elk product vindt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *