fbpx

Ontvang Gratis Offertes

Vergelijk 4 laadpaal specialisten in jouw regio

Door: Puck


Laadpaal zonder abonnement

Ieder jaar stappen er meer consumenten over op een elektrische auto die ze het liefst dagelijks voor de deur kunnen opladen. Echter wil lang niet iedereen ergens aan vastzitten; zij willen een laadpaal zonder abonnement. Op deze pagina vertellen we je hoe dat kan, wat de voordelen zijn en eventueel de nadelen.

Waarom werken sommige fabrikanten niet zonder abonnement?

Als je op deze pagina terecht bent gekomen dan is dat waarschijnlijk omdat je erachter bent gekomen dat bepaalde laadpaal merken enkel werken met een maandabonnement. De reden dat fabrikanten dit doen is omdat je hiermee voor een langere periode klant blijft en zij naast de eenmalige aanschaf- en installatiekosten ook maandelijks nog aan je kunnen verdienen.

Gelukkig zijn er ook genoeg merken en installateurs die WEL een laadpaal zonder abonnement aanbieden. Wij vertellen je hier de voordelen van en de nadelen. Wil je de kosten vergelijken van laadpalen zonder maandabonnement? Vul dan je wensen in en ontvang tot maximaal 4 gratis offertes van laadpaal leveranciers in je mailbox. Zij kunnen je vrijblijvend adviseren. 

p.s.
Geef in het formulier aan dat je geïnteresseerd bent in een oplaadpunt zonder abonnement 

Voordelen en nadelen van een laadpaal zonder abonnement

Hieronder zie je een overzicht van de voordelen en nadelen van laden zonder abonnement.

Voordelen
  • Geen maandelijkse kosten: Zonder abonnement begin je elke maand op 0. Je hebt geen terugkerende kosten die je hoe dan ook moet betalen, zelfs als je op vakantie bent en geen gebruik maakt van je eigen laadpaal voor thuis
  • Betaal alleen voor wat je gebruikt: Heel simpel, je betaalt enkel voor het daadwerkelijke gebruik. Stel je zou de laadpaal een maand lang niet gebruiken, dan wil je ook nergens voor te hoeven betalen. Bij een abonnement heb je alsnog een (kleine) kostenpost.
  • Vaste stroomprijs: Als je kiest voor een laadpaal zonder abonnement dan weet je altijd waar je aan toe bent. Je betaalt tenslotte dezelfde prijs die je ook thuis betaalt. Zeker wanneer jij een gunstig contract hebt met een energieleverancier is dit het meest gunstig in veel gevallen.
Nadelen laden zonder abonnement
  • Niet automatisch je laadkosten verrekenen: Bij leveranciers waar je wel maandelijkse kosten betaalt is het vaak mogelijk om gebruik te maken van extra functies zoals het verrekenen van jouw laadkosten met bijvoorbeeld je werkgever. Wanneer je geen abonnement wil heb je deze functie meestal niet. Uiteraard kan je het nog steeds zelf bijhouden in bijvoorbeeld een excelsheet.
  • Minder inzicht in je oplaadsessies: Wanneer heb je de elektrische auto of hybride auto precies opgeladen en voor hoe lang? Wanneer je een maandabonnement hebt kun je al deze gegevens inzien en anders helaas niet. 

Wil je advies over of je nou wel of geen laadpaal zonder abonnement nodig hebt? Of welke optie het meest voordelig is voor jou? Via top-X.nl kun je Vrijblijvend & Kosteloos tot 4 offertes van laadpaal installateurs vergelijken? 


Puck

Over de auteur

Mijn naam is Puck en naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schrijf ik regelmatig voor Top-X en andere websites. Ik vind het erg leuk om mezelf vast te bijten in een onderwerp en de informatie zo duidelijk mogelijk aan de lezers te communiceren. Mocht je vragen hebben voor mij, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Bekijk hier alle artikelen die ik heb geschreven.

>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!