Overweeg jij een Wallbox Laadpaal aan te schaffen? Goed nieuws! In deze Wallbox laadpaal review gaan we je meer vertellen over dit merk.
Zo gaan we je allereerst wat achtergrondinformatie geven over het bedrijf. Daarnaast gaan we ook in op een Wallbox laadpaal installeren en de verschillende modellen die verkrijgbaar zijn inclusief kenmerken. Tevens zullen we ook ingaan op de Wallbox laadpaal kosten zodat jij precies weet waar je aan toe bent.
Waarom laadpaal Offertes vergelijken?
Misschien ook interessant:
Over Wallbox
Goed, allereerst even iets over het bedrijf Wallbox. Het is uiteraard belangrijk om wat achtergrondinformatie te hebben over het bedrijf waarmee je in zee gaat, zodat je zeker weet dat het bedrijf ook een beetje te vertrouwen is!
Dus: wie is het bedrijf achter de Wallbox laadpaal? Wallbox is in 2015 opgericht in Barcelona door Enric Asunción en Eduard Castaneda. Dat betekent dat het nog een relatief jong bedrijf is. Toen ontworpen ze hun eerste lader: de Commander.
In die paar jaar heeft Wallbox zich ongelooflijk weten te ontwikkelen. Zo heeft het bedrijf kantoren gevestigd in maar liefst negen verschillende landen. En de Wallbox laadpalen staan ondertussen in meer dan tachtig landen! Erg indrukwekkend als je je bedenkt dat het bedrijf nog maar een paar jaar bestaat.
Wallbox maakt naast laadpalen ook geavanceerde systemen voor het beheer van energie. Het bedrijf is inmiddels zo populair dat er ook meer dan 700 medewerkers in dienst zijn! De Wallbox laadpalen scoren op trustpilot ook aardig goed. Er wordt lovend gesproken over zowel de service als de kwaliteit.
Waarom een Wallbox laadpaal?
Wallbox is een bedrijf dat verschillende soorten compacte laadpalen produceert. Deze zijn ideaal voor het opladen van elektrische voertuigen. De Wallbox laadpalen nemen weinig ruimte in beslag en kunnen gemakkelijk aan een muur worden bevestigd.
Een groot voordeel van de Wallbox laadpaal is het geïntegreerde stopcontact, waarmee elk elektrisch voertuig kan worden opgeladen. Dus het merk of model van je elektrische auto maakt niet uit, de Wallbox laadpaal is voor iedereen geschikt.
Daarnaast biedt Wallbox een laadbeheersysteem met slimme technologieën en connectiviteitsopties. Gebruikers kunnen hiermee de laadsnelheid en het energieverbruik aanpassen, laadsessies inplannen en het laadproces op afstand beheren via een app of online portal.
Soorten Wallbox laadpalen
Wij hebben je nu wat achtergrondinformatie gegeven over het bedrijf achter de Wallbox laadpaal. Maar waarschijnlijk ben je nu ook wel benieuwd naar de verschillende soorten Wallbox laadpalen. Deze laadpalen hebben ieder een verschillend vermogen, andere eigenschappen en een andere prijs.
Daarom hebben wij onderstaand de beschikbare Wallbox laadpalen voor je op een rijtje gezet. Zo kan jij in één oogopslag zien of deze iets voor jou is. Hierbij hebben we ook de Wallbox laadpaal kosten meegenomen zodat jij een goed beeld hebt bij de eventuele kosten als je zo’n laadpaal aanschaft.
Wallbox Pulsar Plus
Het eerste model dat we bespreken is de Wallbox Pulsar Plus. Wanneer je denkt aan een Wallbox laadpaal kopen is dit een zeer goede optie. De laadpaal is te koop voor +/- €1315. De laadpaal komt in een super compact design en heeft daarnaast een handige app met portaal waarop je inzicht kan krijgen in je stroomverbruik. Ook is er Dynamic Load Balancing mogelijk met deze Wallbox laadpaal én samenwerking met zonnepanelen.

Wallbox Copper SB
Het andere model Wallbox laadpaal die we behandelen is het Copper SB model. Deze laadpaal heeft een prijs van +/- 1425 euro. Daarnaast is de paal voorzien van een zeer mooi, strak en zakelijk design. Ook is automatische verrekening mogelijk met de laadpaal.
En zoals bij het andere model is er de mogelijkheid voor Dynamic Load Balancing. Tevens is de paal voor het laadpunt ontwikkeld door het bedrijf zelf en kan deze ook aan de muur.
Wallbox laadpaal kosten
Wij hebben dit net al even kort behandeld bij het benoemen van de verschillende Wallbox laadpaal modellen. Maar wat zijn nou de exacte Wallbox laadpaal kosten? Dat is een goede vraag! Het goedkoopste model wanneer je denkt aan een Wallbox laadpaal kopen is ongeveer 800 euro. Het duurste model is ongeveer 1400 euro zoals hierboven ook te zien is.
De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk eens aan de installatiekosten. Wanneer jij een denkt aan een Wallbox laadpaal installeren denk je waarschijnlijk ook aan de installatiekosten.
Dit is een bedrag dat je bovenop de prijs van de laadpaal moet betalen. Hoeveel geld je kwijt bent aan een Wallbox laadpaal installeren heeft te maken met verschillende factoren. Zo is een laadpaal aan de muur installeren een stuk goedkoper dan een daadwerkelijke laadpaal in de grond.
Dit omdat de grond hiervoor gereed gemaakt moet worden. En dat kost weer meer tijd. En je kent het bekende gezegde waarschijnlijk wel: tijd kost geld. Ook verschillen de installatiekosten behoorlijk per bedrijf. Het ene bedrijf zal hier flink wat meer geld voor vragen dan de ander.
Wallbox laadpalen alternatief
En dan tot slot. Het kan natuurlijk zijn dat de Wallbox laadpaal niet jouw pakkie an is. En dat is ook helemaal niet erg. Misschien ben je op zoek naar een alternatief. En de beste manier om een goed alternatief te vinden is door te vergelijken.
Wist je dat je tot wel honderden euro’s kan besparen door de verschillende aanbieders van laadpalen met elkaar te vergelijken? En wij kunnen je goed helpen bij dit vergelijken. Bij Top-X is een nauwe samenwerking met verschillende laadpaal specialisten, verdeeld over het hele land.
Bij ons kan je super makkelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Je ontvangt dan een aantal op maat gemaakte offertes in je mailbox waar deze specialisten goed over hebben nagedacht! Deze laadpalen zullen goed aansluiten bij jouw wensen en voorkeuren.
Op deze manier kan jij geheel vrijblijvend geadviseerd worden over de verschillende keuzes qua laadpalen. Hierdoor kan je geld besparen en ga je ook nog eens met de beste deal naar huis!