fbpx

Ontvang Gratis Offertes

Vergelijk 4 laadpaal specialisten in jouw regio

 • Home
 • >
 • Laadpaal
 • >
 • NewMotion laadpaal review: Installeren, kosten en informatie

Door: Puck


NewMotion laadpaal review: Installeren, kosten en informatie

Geen benzine of diesel meer tanken, maar gewoon je auto opladen met een NewMotion laadpaal! Ideaal, en er komen jaarlijks steeds meer elektrische autogebruikers mee. Ieder bekend automerk heeft tegenwoordig dan ook al een range met elektrische auto’s of is zelfs al volledig overgestapt op elektrische auto’s.

Het enige wat je naast je nieuwe (of huidige) elektrische auto nodig hebt om de wereld te kunnen verkennen is natuurlijk een laadpaal. Daarom gaan wij je in dit artikel alles vertellen wat je daarover moet weten! We zoomen in dit artikel specifiek in op de NewMotion laadpaal. Zo gaan we je in deze NewMotion laadpaal review vertellen over waarom je er een zou kopen, de prijzen én alternatieven.


Over NewMotion

We beginnen bij de basis. Want het merk NewMotion, wie zijn dat en hoe is dit merk ooit begonnen? NewMotion is in 2009 opgericht door moederbedrijf Shell (Ja, die van de olie). Ondertussen telt het bedrijf al meer dan 100.000 laadpalen, en dat worden er steeds meer.


Het doel van dit bedrijf is om elektrisch rijden ‘’zo eenvoudig en gemakkelijk mogelijk maken voor zoveel mogelijk mensen, ongeacht hun lifestyle, bedrijf, auto of budget’’. Dit doen ze door slimme laadoplossingen te bedenken en vervolgens te ontwikkelen voor bedrijven, particulieren en onderweg. 


Je kan zelfs heel makkelijk gebruik maken van hun mobiele app en een laadpas! Je hebt dan als gebruiker toegang tot 250.000 verschillende laadpunten in meer dan 35 landen. Zo kom je zelfs tijdens je vakantie genoeg laadpalen tegen om je auto te kunnen voorzien van stroom. Het bedrijf bestaat ondertussen dus al meer dan 10 jaar. Het moederbedrijf is de Shell Group, en binnenkort krijgt het bedrijf een nieuwe naam. Ze gaan dan als Shell Recharge Solutions het leven door. Voor de rest blijft alles, inclusief de missie en kwaliteit, hetzelfde.

Waarom laadpaal Offertes vergelijken?

 • Vergelijk prijzen van 4 specialisten
 • Bespaar tot 40%
 • Offerte aanvragen zijn gratis en geheel vrijblijvend
 • Lokale specialisten uit jouw eigen regio

Verschillende NewMotion laadpaal soorten

Er zijn verschillende soorten NewMotion laadpalen beschikbaar op de markt. Deze hebben per stuk verschillende vermogens en daarbij ook weer andere eigenschappen. 

Om het voor jou lekker makkelijk te houden hebben wij daarom onderstaand de verschillende soorten laadpalen even op een rijtje gezet inclusief de prijs en eigenschappen. Zo kan jij in één oogopslag zien of er een laadpaal tussen zit die bij jou past.

Newmotion Home Standard

De eerste laadpaal die we gaan behandelen is de NewMotion Home Standard. Deze heeft een prijs rond de 649 euro. Bij dit model kan je kiezen uit een vaste kabel van type 1 of 2, met een lengte van 5 of 8 meter.

Daarnaast kan deze paal geleverd worden in allerlei verschillende kleuren en kan je dit ook nog customizen. Ook heb je verschillende opties voor de paal zoals een extra lange paal, een paal met een sokkel of eentje met een verkeersbord. Het vermogen (de oplaadsnelheid) is 3,7 kW.

Newmotion Home Connect

En dan heb je ook de NewMotion Home Connect, die net weer wat anders is dan de Standard variant. De prijs van deze laadpaal ligt dan ook iets hoger: rond de 879 euro. Hierbij kan je kiezen tussen een 1-fase laadsnelheid en een 3-fase laadsnelheid (7,4 kW en 22 kW). 

Je kan qua uitvoering kiezen tussen een vaste kabel van 5 meter of eentje van 7,5 meter. Ook heb je de extra optie tot speciale load balancing. Qua montage heb je alleen de optie tot wandmontage, iets om rekening mee te houden.

Newmotion Home Advanced 3.0

Naast de Home Connect en Home Standard heb je ook de Home Advanced 3.0! De prijs van deze laadpaal ligt rond de 1149 euro, maar is het geld zeker waard. Ook hierbij heb je de keuze tussen een 5 meter kabel en 8 meter kabel. Daarnaast is het maximale vermogen maar liefst 22 kW. Je kan kiezen tussen zowel wand- als paalmontage en je hebt ook de optie tussen twee soorten load balancing (de 1-fase en 3-fase).

Newmotion Business

Je hebt naast de Home modellen ook twee Business modellen beschikbaar, te beginnen bij de NewMotion Business variant. Deze begint bij een prijs van 1349 euro. Je kan kiezen tussen een socket, een kabel van 5 meter en een kabel van 8 meter.

Ook kan je kiezen voor wandmontage of paalmontage en heb je de optie voor configuratie op locatie. En dan het vermogen: dit is hier ook 22 kW. En dus erg goed geschikt als bedrijfs laadpaal.

Newmotion Business Double

Het laatste model dat we bespreken in dit artikel is de NewMotion Business Double variant, die net weer wat anders is dan de NewMotion Business (en qua prijs ook hoger ligt). Je betaalt voor deze namelijk ongeveer 2689 euro, wat best veel geld is natuurlijk.

Echter kan je dan kiezen uit alle kleuren die je je kan bedenken en heb je de optie voor een 5 meter kabel of een 8 meter kabel. Maar dat is niet alles: de laadpaal kan op maat geïnstalleerd én geconfigureerd worden. 


NewMotion laadpaal zonder abonnement?

Misschien wil je wel een NewMotion laadpaal kopen, maar zit je niet te wachten op het afsluiten van zo’n maandelijks abonnement. Kunnen wij ons voorstellen, want dan zit je er toch aan vast. Gelukkig kan je een NewMotion laadpaal zonder abonnement kopen. Dan zit je niet vast aan laadpaal kosten die maandelijks terugkomen (behalve dan de kosten voor gebruik)!

Wanneer je een NewMotion laadpaal laat installeren zonder een abonnement heb je alleen de laadpaal waarmee je je elektrische auto kan gaan opladen. Wanneer je een abonnement afsluit op de laadpaal zelf heb je zelfs toegang tot extra slimme functies. Misschien is dat wel iets voor jou!


Wat zijn de voordelen van NewMotion?

Goed, heel leuk en aardig al deze informatie over de verschillende laadpalen van NewMotion. Maar wat kunnen deze nou precies voor jou betekenen? Ofwel: Wat zijn de voordelen? Voor het gemak hebben wij de meest relevante voordelen onderstaand even op een rijtje gezet.

 • Eenvoudig beheer: Ten eerste is het beheren en configureren van je laadpaal super makkelijk te doen via de website van NewMotion. Zo kan je dan inzicht krijgen in realtime laad gerelateerde gegevens zoals het kWh-gebruik. Maar ook de kosten en de CO2 besparing zijn makkelijk terug te zien via de website. Zo kan jij optimaal besparen.
 • De gereden kilometers zijn gemakkelijk door te geven: Ook de gereden kilometers zijn super makkelijk door te geven. Je ontvangt automatisch een vergoeding van je werkgever, leasebedrijf of eigen bedrijf wanneer je de kilometers doorgeeft. Super fijn! Daarnaast heb je de mogelijkheid om je gasten hun auto te laten opladen. Je kan daarna voor de verbruikte energie óók een automatische vergoeding voor te krijgen.
 • Goede service en garantie: Tot slot de service en garantie. Er zit een zeer goede garantietermijn op de laadpalen van NewMotion. Wanneer er dan iets niet goed blijkt te zijn word je geholpen en wordt er samen met jou gekeken naar een passende oplossing, en dat is wel zo fijn! Daarnaast word je met al je vragen snel geholpen door de goede service van het bedrijf.

NewMotion laadpaal of een alternatief?

Zoals je hebt kunnen lezen in deze Newmotion review zijn we erg positief over de laadpalen van het dochterbedrijf van Shell Group. Echter kan het best voorkomen dat een laadpaal van NewMotion niet de beste oplossing is voor jou. Wij van Top-X raden onze consumenten altijd aan goed je verschillende opties met elkaar te vergelijken voor je overgaat op de aanschaf van een laadpaal.

Wij kunnen ons natuurlijk voorstellen dat je de tijd en/of zin niet hebt om dit allemaal zelf uit te zoeken. Daar kunnen wij je bij helpen. Via onze website kan je op het daarvoor bestemde formulier heel makkelijk je gegevens en wensen achterlaten.

Je ontvangt dan geheel vrijblijvend en gratis binnen 24 uur tot wel maximaal 4 verschillende offertes voor laadpalen in je mailbox. Je kan dan super makkelijk en snel de opties met elkaar vergelijken en zo scoor je de beste laadpaal voor jouw persoonlijke situatie!

Puck

Over de auteur

Mijn naam is Puck en naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schrijf ik regelmatig voor Top-X en andere websites. Ik vind het erg leuk om mezelf vast te bijten in een onderwerp en de informatie zo duidelijk mogelijk aan de lezers te communiceren. Mocht je vragen hebben voor mij, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Bekijk hier alle artikelen die ik heb geschreven.

>