fbpx

Ontvang Gratis Offertes

Vergelijk 4 laadpaal specialisten in jouw regio

 • Home
 • >
 • Laadpaal
 • >
 • Laadpaal met Dynamic load balancing: wat, hoe en waarom?

Door: Bas


Laadpaal met Dynamic load balancing: wat, hoe en waarom?

Als je een laadpaal voor thuis aanschaft of laat installeren dan kom je steeds vaker de term 'Dynamic load balancing' tegen. Wij krijgen steeds vaker vragen in de mail binnen over wat dit precies inhoudt en wanneer je het nodig hebt. Vandaar dat we je op deze pagina alles vertellen over een laadpaal met load balancing.  

Wat is dynamic load balancing?

Dynamic load balancing zorgt ervoor dat de laadpaal continu in de gaten houdt hoeveel van je maximale stroomcapaciteit  over hebt en gebruikt automatisch de beschikbare capaciteit voor het opladen van je elektrische auto.

Load balancing zorgt er dus aan de ene kant voor dat je auto zo effectief mogelijk wordt opgeladen en tegelijkertijd ben je ervan verzekerd dat je niet tegen overbelasting aanloopt. Overbelasting kan veel problemen veroorzaken en ook schadelijk zijn voor je elektrische apparaten. We sommen alle voordelen van DLB hieronder op.

Laadpaal met Dynamic Load Balancing vergelijken

 • Vergelijk prijzen van 4 specialisten
 • Bespaar tot 40%
 • Offerte aanvragen zijn gratis en geheel vrijblijvend
 • Lokale specialisten uit jouw eigen regio

Voordelen van een laadpaal met Dynamic load balancing?

We hebben de drie grootste voordelen en eigenschappen van een laadpaal met dynamic load balancing uiteengezet.

Voordelen
 • Lagere kosten: Voor het opladen van nieuwere modellen elektrische auto's dient je meterkast vaak aangepast te worden om de capaciteit en laadvermogen goed te regelen (3-fase vs 1-fase aansluiting). Voor 3-fase stroom betaal je een hoger stroomtarief. Daarnaast betaal je ook nog eens eenmalig bedrag voor de benodigde meterkast aanpassing. Afhankelijk van welke netleverancier jij hebt thuis, betaal je tussen de 225 en 300 euro voor het 'verzwaren' van je meterkast. Dynamic Load balancing maakt het aanpassen van je meterkast onnodig, waardoor je blijft profiteren van lagere stroomtarieven en geen meterkast kosten hoeft te betalen.
 • Geen overbelasting: Dankzij DLB hoef je nooit meer bang te zijn voor overbelasting van jouw stroomnetwerk. Het load balancing systeem meet namelijk op ieder moment van de dag hoeveel capaciteit je huis verbruikt en zal nooit meer dan de overgebleven capaciteit gebruiken voor het opladen van je EV. Heb je heel veel apparaten tegelijk aanstaan? Dan wordt de auto tijdelijk wat minder snel opgeladen. Als er juist extra veel ruimte is dan wordt er weer sneller opgeladen!
 • Te combineren met zonnepanelen: Heb je naast een laadpaal voor thuis ook eigen zonnepanelen? Dan kun je deze ook gebruiken als stroomgenerator voor je eigen slimme laadpaal. Duurzamer dan dit wordt het niet. Wil je hier meer over weten? Eerder schreven we al een blog over hoe je je auto met zonnepanelen kunt opladen.

Wil je advies over of je nou wel of geen laadpaal zonder abonnement nodig hebt? Of welke optie het meest voordelig is voor jou? Via top-X.nl kun je Vrijblijvend & Kosteloos tot 4 offertes van laadpaal installateurs vergelijken? 


Bas

Over de auteur

Mijn naam is Bas en ik ben de product expert voor de laadpalen op Top-X. Jarenlang verdiep ik mij al in deze mooie ontwikkeling en weet inmiddels redelijk wat van laadpalen af.

Heb je een vraag over een van mijn artikelen of reviews? Via het mail icoontje neem je snel en gemakkelijk contact met me op!

Bekijk hier alle artikelen die ik heb geschreven.

>