fbpx

Ontvang Gratis Offertes

Vergelijk 4 laadpaal specialisten in jouw regio

  • Home
  • >
  • Laadpaal
  • >
  • EVbox laadpaal review: Installeren, kosten en informatie

Door: Bas


EVbox laadpaal review: Installeren, kosten en informatie

Heb jij al een elektrische auto? Goed bezig! Deze is groener en zuiniger voor de portemonnee. Hierdoor zijn er eigenlijk alleen maar winnaars. Bij zo’n elektrische auto hoort natuurlijk ook een laadpaal. En dat is precies waar we het in dit artikel over gaan hebben. En dan specifiek over de EVbox laadpaal. 

In dit artikel gaan we je wat vertellen over het bedrijf EVbox en wie dit precies zijn. Daarnaast gaan we ook in op de EVbox laadpaal kosten en verschillende modellen. Uiteraard gaan we ook nog in op de EVbox laadpaal installeren en hoe dit in zijn werk gaat. Zo weet jij na dit artikel alles over de EVbox laadpaal!


Terugroepactie


Op 14 april werd bekend dat het bedrijf 14,4 miljoen euro opzij heeft gezet in het verband met het terugroepen van ondeugdelijke laadpalen. Op moment van schrijven is nog niet bekend gemaakt wat er precies aan de laadpalen mankeert. Wel is het duidelijk dat er problemen zijn bij het bedrijf dat ook al in de problemen kwam met onjuiste gegevens in hun financiële jaarverslag over 2019.

Goed om te weten: top-X is niet afhankelijk van een specifiek laadmerk. Door offertes op te vragen ontvang je voorstellen van onafhankelijke laadpaalbedrijven die meerdere merken kunnen leveren, EVbox maar ook andere merken.

Over EVbox

Allereerst natuurlijk de vraag: wie of wat is het bedrijf EVbox nou precies? Het bedrijf is van Nederlandse aard en produceert laadstations voor elektrische voertuigen. Evbox is opgericht in 2010 in hartje Almere door het Nederlandse duo Bram van der Leur en Huub Rothengatter. 


In 2014 nam het bedrijf Gilde Investment Management een meerderheidsbelang in het bedrijf, en in 2017 is het overgenomen door het bekende bedrijf Engie. Het hoofdkantoor van het bedrijf zit inmiddels gevestigd in amsterdam en de opbrengst was in 2020 maar liefst 70 miljoen (!) euro. 


Wereldwijd telt het bedrijf meer dan 300.000 laadpalen en meer dan 12 fabrieken, kantoren en testfaciliteiten. En dat mag ook wel met meer dan 500 medewerkers! Inmiddels heeft het bedrijf zelfs een dochtermaatschappij genaamd EVTRONIC.

Waarom laadpaal Offertes vergelijken?

  • Vergelijk prijzen van 4 specialisten
  • Bespaar tot 40%
  • Offerte aanvragen zijn gratis en geheel vrijblijvend
  • Lokale specialisten uit jouw eigen regio

Hoe werkt een EVbox laadpaal installeren?

De brandende vraag die je nu misschien hebt is natuurlijk hoe zo’n EVbox laadpaal installeren in zijn werk gaat. Je betaalt hier een aardig meerprijsje voor, en wij kunnen ons voorstellen dat je misschien liever zelf het heft in eigen handen wil nemen.

Echter raden wij je dit toch af. Waarom? Dat is best simpel. Een laadpaal installeren is een zeer nauwkeurig en specifiek werkje, ongeacht of dit nou aan de wand of in de grond is. Er kan dus al gauw iets misgaan. Wanneer je de laadpaal zelf wil installeren kan je ook niet terugvallen op de garantie.

Als er dan iets niet goed is kan dit immers ook door jouw eigen toedoen komen. Daarom is het verstandig om dit door een professional te laten doen. Wil je nou echt heel graag de laadpaal zelf installeren? Bekijk dan eerst even een aantal filmpjes over hoe dit moet op YouTube of de website van het bedrijf. Zo voorkom je dat je fouten maakt.


EVbox laadpaal - Modellen

Zoals er verschillende mensen op deze planeet zijn, zijn er ook verschillende soorten EVbox laadpalen te koop. Deze hebben ieder zo hun eigen eigenschappen en vermogens. Jij wil natuurlijk wel de laadpaal hebben die het beste bij je wensen past.

Daarom hebben wij hieronder de verschillende, beschikbare modellen van de EVbox laadpalen uitgesplitst. Zo kan jij deze met elkaar vergelijken en wie weet zit er dan wel een goede laadpaal tussen!

EVbox - Elvi met losse kabel (socket)

Het eerste, en direct goedkoopste, model is de Evbox Elvi met losse kabel. Dit model is te koop voor een prijs van ongeveer 749 euro. Bij deze laadpaal heb je de optie voor een speciale upgrade: je krijgt dan een kWh meter en UMTS.

Daarnaast heeft de laadpaal een goed vermogen van maar liefst 22 kW. Bij de backoffice heb je de keuze uit een Plug & Charge optie of de E-flux optie. De laatste kost je dan iets minder dan 5 euro per maand. 

EVbox - Elvi met vaste kabel

Het tweede beschikbare model is de EVbox Elvi met vaste kabel laadpaal. Deze is al verkrijgbaar vanaf een prijs van 899 euro. Hierbij kan je zelfs kiezen voor een speciale upgrade naar 32 A (Ampère). 

Ook heb je de optie om loadbalancing toe te voegen aan je laadpaal. De montage van de paal kan zowel in de grond als tegen de muur, en zelfs ingegraven is een optie! En dat allemaal met een vermogen van 22 kW en een 6 meter vaste kabel.

EVbox businessline 

Een iets duurder model is de speciale businessline variant van de Ev Box laadpaal. Deze is te koop voor een prijs vanaf 1399 euro, iets duurder dan de voorgangers. Hierbij heb je de keuze tussen drie verschillende backoffice providers: EV-box, EV-Flux basic en EV-Flux plus.

Maar dat is nog niet alles! Je kan kiezen voor een speciale wandmontage met afstandhouder of een paalmontage met een RVS-paal van 1900 mm. Qua aanvullende opties kan je ook nog kiezen voor een adapter kit, connector set t.b.v. hub en een set afsluitweerstand met satellietverbinding. Ze hebben zelfs wifi en bluetooth!

EVbox businessline dubbel G4

Het laatste en tevens ook duurste model is de EVbox businessline dubbel G4. Deze heeft een prijs van rond de 2599 euro. Maar dan krijg je er ook absoluut wat voor terug. Zo kan je kiezen uit drie verschillende, opvallende kleuren zoals felblauw.

Daarnaast kan je kiezen voor een 1900 mm montage, 1400 mm montage of een wandbeugel montage tegen de wand. Je hebt ook de extra optie tot fast charging, waardoor je nog sneller de weg weer op kan! Het vermogen is 11 kW en je hebt zelfs wifi en bluetooth op de laadpaal zitten.


EVbox laadpaal kosten

Zoals beloofd zouden we het ook hebben over de EVbox laadpaal kosten. Dat is natuurlijk niet geheel onbelangrijk wanneer je een laadpaal wil aanschaffen. Het bedrijf heeft verschillende modellen laadpalen.

Het goedkoopste model begint bij een prijs van 725 euro, en het duurste model is 2600 euro. Hierdoor heb je genoeg keuze binnen je budget, of dit nou hoog of laag is. Echter zijn dit wel de kosten voor de paal zelf, en niet voor bijvoorbeeld de installatie.

Dit is weer andere koek. Zo zijn er bepaalde factoren die invloed hebben op de uiteindelijke installatiekosten die je moet betalen. Wanneer je er voor kiest om een laadpaal aan de wand van je huis te monteren ben je bijvoorbeeld goedkoper uit dan wanneer je deze in de grond laat zetten.

Dit omdat het meer moeite en bekabeling kost dan wanneer je dit aan de wand doet. Ook kunnen de kosten voor installatie nog iets hoger uitvallen wanneer de grond opengebroken moet worden op de paal te kunnen installeren (wanneer je bijvoorbeeld tegels hebt liggen). Dat is een belangrijk puntje om rekening mee te houden wanneer je een EVbox laadpaal wil aanschaffen (of eentje van ieder ander merk).


Vraag offertes voor verschillende laadpalen op

Wij zijn zelf erg enthousiast over de EVbox laadpalen. Echter kunnen wij ons goed voorstellen dat je misschien niet met het eerste bedrijf dat je tegenkomt in zee wil gaan. Het kan ook zeker lonen (tot wel honderden euro’s!) om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Laadpaal kosten kunnen namelijk best verschillen per aanbieder en merk.

Wij van Top-X werken samen met verschillende laadpaal specialist door het hele land. Hierdoor kan je bij ons geheel vrijblijvend en gratis een op maat gemaakte offerte aanvragen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is je gegevens en wensen achterlaten op het daarvoor bestemde formulier op onze website.

Je krijgt dan binnen 24 uur tot wel maximaal 4 verschillende laadpaal offertes in je mailbox. Deze kan je volledig vrijblijvend met elkaar vergelijken waardoor je altijd de beste keuze zal maken in je zoektocht naar de beste laadpaal!

Bekijk ook eens welke laadpaal merken er nog meer zijn, vergelijk de kosten of bekijk de zakelijke laadpaal mogelijkheden!

Bas

Over de auteur

Mijn naam is Bas en ik ben de product expert voor de laadpalen op Top-X. Jarenlang verdiep ik mij al in deze mooie ontwikkeling en weet inmiddels redelijk wat van laadpalen af.

Heb je een vraag over een van mijn artikelen of reviews? Via het mail icoontje neem je snel en gemakkelijk contact met me op!

Bekijk hier alle artikelen die ik heb geschreven.

>