fbpx

Ontvang Gratis Offertes

Vergelijk 4 laadpaal specialisten in jouw regio

  • Home
  • >
  • Laadpaal
  • >
  • Easee laadpaal review: Installeren, kosten en informatie

Door: Bas


Easee laadpaal review: Installeren, kosten en informatie

Overweeg jij een Easee Laadpaal aan te schaffen? Goed nieuws! In deze Easee laadpaal review gaan we je meer vertellen over dit merk. 

Zo gaan we je allereerst wat achtergrondinformatie geven over het bedrijf. Daarnaast gaan we ook in op een Easee laadpaal installeren en de verschillende modellen die verkrijgbaar zijn inclusief kenmerken. Tevens zullen we ook ingaan op de Easee laadpaal kosten zodat jij precies weet waar je aan toe bent.

Waarom laadpaal Offertes vergelijken?

  • Vergelijk prijzen van 4 specialisten
  • Bespaar tot 40%
  • Offerte aanvragen zijn gratis en geheel vrijblijvend
  • Lokale specialisten uit jouw eigen regio

Misschien ook interessant:


Over Eassee

Goed, allereerst is het misschien wel interessant om te beginnen bij de achtergrond van de Easee laadpalen en het bedrijf. Want voor je met een bedrijf in zee gaat wil je natuurlijk wel weten wie dit precies is, toch?

Laten we beginnen bij het begin. Wel zo makkelijk. Easee is opgericht in januari 2018 door drie Noorse ondernemers. Alle drie met de intentie om ‘s werelds slimste lader voor elektrische auto’s te ontwikkelen. Dit is dus ook direct hun specialiteit.


En ja, dat maakt het bedrijf nog vrij jong. Maar dat doet niks af aan de fantastische Noorse kwaliteit. Tegenwoordig ontwikkelt het bedrijf zich nog steeds op het gebied van innovatieve oplossingen voor auto laden- en elektriciteits management. 

Het bedrijf is dus begonnen met drie werknemers, maar dat aantal is inmiddels al uitgegroeid naar meer dan 250 (!) man. Inmiddels heeft het bedrijf kantoren gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland én zelfs in Nederland!


De producten zelf worden ontwikkeld en geproduceerd in Scandinavië. Vervolgens worden de laadpalen geëxporteerd naar maar liefst 17 verschillende landen in Europa! Ook op Trustpilot scoren de Easee laadpalen redelijk goed. Er wordt erg positief gesproken over de laadpalen!


Easee laadpaal installeren

Als het goed is heb je nu een aardig beeld van het bedrijf Alfen. Maar een Alfen laadpaal installeren, hoe gaat dat dan in zijn werk en kan je dit zelf doen? Een laadpaal Alfen laadpaal installeren (of eentje van ieder ander merk) is een vrij ingewikkeld klusje.

Er gaat veel werk aan vooraf en alles moet zeer precies en nauwkeurig uitgevoerd worden. Als er een kleine handeling misgaat kan dit betekenen dat de laadpaal niet naar behoren zal werken. Precies om deze reden raden wij het af om de laadpaal zelf te installeren.

Je kan dit beter door een professional laten doen die verstand van zaken heeft. Wanneer je ervoor kiest dit zelf te doen kan je ook niet terugvallen op de garantie. Er kan immers iets zijn misgegaan toen jij de laadpaal installeerde. 

Wanneer je toch graag zelf de laadpaal wil installeren adviseren wij je eerst de instructievideo's van het bedrijf goed te bekijken. Zo voorkom je dat je fouten maakt. Volg de stappen dan ook nauwkeurig op.


Easee laadpaal kopen? De opties

Zoals er veel verschillende auto’s zijn, zijn er ook verschillende Easee laadpalen verkrijgbaar. Ieder model heeft weer een ander vermogen en andere eigenschappen. Daarom zijn wij zo vrij geweest om de beschikbare modellen van de Easee laadpalen overzichtelijk op een rijtje te zetten.

Op deze manier zie jij in een oogopslag al of de laadpaal wat voor jou kan zijn! En hierbij hebben we ook de Easee laadpaal kosten meegenomen uiteraard zodat je al een beeld kan schetsen van het uiteindelijke kostenplaatje.

Easee Home

De eerste beschikbare Easee laadpaal is het Easee home model. Deze is te koop vanaf een prijs van 800 euro. En dat is zeker niet duur voor een laadpaal, iets waar de Noren bekend om staan uiteraard. Bij deze laadpaal kan je ook super makkelijk de Easee app downloaden. 

Hiermee kan jij op afstand je laadpaal besturen én krijg je direct inzicht in het verbruik van de laadpaal. En dit dan ook nog met een type 2 connector van maximaal 32 Ampère.

Easee Charge

Het andere model laadpaal is de Easee Charge. Deze is net iets duurder dan het Easee home model en begint vanaf een prijs van 849 euro. Ook dit model is voorzien van een handige app waarmee je de status van de lader kan controleren, het laadvermogen kan aanpassen, laadsessies kan inplannen op specifieke tijdstippen én een overzicht kan krijgen in je verbruik. 

De lader kan alleen auto’s met fase 3 opladen en herkent deze ook.Als je denkt aan een Easee laadpaal kopen is dit een zeer goede optie.


Easee laadpaal kosten

Wij hebben je zojuist een enigszins beknopte inschatting gegeven van de Easee laadpaal kosten. Hierbij is het je misschien ook opgevallen dat we het woordje ‘vanaf’ gebruiken om een indicatie te geven van de prijs.

Hoeveel je uiteindelijk betaalt voor een Easee laadpaal is namelijk ook nog afhankelijk van andere factoren. Zoals een Easee laadpaal installeren. De kosten voor installatie betaal jij vaak nog bovenop de vaste prijs van de laadpaal.

Hierdoor ben je dus ook duurder uit. Hoe duur de kosten voor een Easee laadpaal installeren zijn is ook weer afhankelijk van of je deze aan de muur wil hebben of in de grond. Een laadpaal aan de muur monteren kosten minder tijd en daarmee dus ook minder geld.

Wanneer je écht graag de laadpaal in de grond wil hebben staan betaal je hier ook meer geld voor. Dit omdat de vakmannen langer bezig zijn met de installatie. Onze tip: bedenk je van tevoren of je het geld ervoor over hebt, en als de laadpaal aan de muur kan doe dit dan vooral.

Wat?

Aanschaf laadpaal

€ 800 / € 1.000

Installatie

€ 300 / € 700


Easee laadpalen alternatief

Wij hopen dat je ondertussen al een beetje warm bent geworden voor de Easee laadpalen van het Noorse techbedrijf. Maar het is ook heel begrijpelijk dat je twijfels hebt of dat je zelfs niet zeker weet of dit het juiste bedrijf is voor jouw nieuwe laadpaal.

En dat is ook helemaal geen probleem. Wanneer je op zoek wil naar een Easee laadpalen alternatief kan je tot honderden euro’s besparen door simpel de verschillende aanbieders en merken met elkaar te vergelijken. 

En nu hoor ik je denken: ‘’Als ik dat zelf moet doen ben ik de hele dag bezig’’. En daarom zijn wij er om te helpen. Wij werken bij Top-X namelijk samen met meerdere laadpaal experts verdeeld over het hele land.

En als jij graag verschillende laadpaal merken en bedrijven met elkaar wil vergelijken kan je dan super simpel een offerte bij ons aanvragen. Wij kijken dan samen met deze specialisten naar de laadpalen die het beste aansluiten op jouw wensen en persoonlijke situatie.

Je ontvangt dan binnen 24 uur in je mailbox geheel op maat gemaakte offertes. Zo krijg jij direct een aantal goede opties van mogelijke laadpalen die goed bij jou aansluiten. En deze zijn dan ook nog eens uitgekozen door dé laadpaal experts.

Op deze manier laat jij je gratis en vrijblijvend informeren. En wij weten zeker dat jij dan de goede laadpaal in huis haalt.

Bas

Over de auteur

Mijn naam is Bas en ik ben de product expert voor de laadpalen op Top-X. Jarenlang verdiep ik mij al in deze mooie ontwikkeling en weet inmiddels redelijk wat van laadpalen af.

Heb je een vraag over een van mijn artikelen of reviews? Via het mail icoontje neem je snel en gemakkelijk contact met me op!

Bekijk hier alle artikelen die ik heb geschreven.

>