fbpx

Ontvang Gratis Offertes

Vergelijk 4 laadpaal specialisten in jouw regio

Door: Puck


Auto opladen met zonnepanelen

Jouw elektrische auto opladen met gratis zonne-energie van jouw zonnepanelen? Dat kan!  In dit artikel lees je alles dat je moet weten over het elektrisch auto opladen met zonnepanelen. Daarnaast kun je via onze pagina, als je daar behoefte aan hebt, vrijblijvend en kosteloos offertes opvragen van laadpaal en/of zonnepanelen installateurs. Genoeg introductie, laten we beginnen!

Kun je een elektrische auto opladen met zonnepanelen?

Beschik je over zonnepanelen en mag je een laadpaal plaatsen? Dan kan je jouw elektrische auto opladen met de energie afkomstig van jouw zonnepanelen. De laadpaal verbruikt dan stroom van de zonnepanelen in plaats van netstroom. Zo laad je jouw elektrische auto gratis op!

Voor het opladen van een elektrische auto met zonnepanelen, heb je een slimme laadpaal nodig. Een slimme laadpaal kiest automatisch om eerst de beschikbare zonne-energie te verbruiken. Is de zon onder maar de auto nog niet volledig opgeladen? Dan pas stapt de slimme laadpaal over op betaalde netstroom, bijvoorbeeld tegen een nachttarief.

Benieuwd naar de kosten voor een laadpaal thuis? Lees dan ons artikel over kosten laadpaal voor thuis!

Hoe snel kun je jouw auto opladen met zonnepanelen?

Hoe snel je jouw elektrische auto met zonnepanelen kunt opladen is afhankelijk van de beschikbare zonne-energie. Overdag, wanneer de zon schijnt, zal er meer zonne-energie beschikbaar zijn en zal je de auto sneller op kunnen laden met gebruik van gratis zonne-energie. Zodra de zon onder is, zal de laadpaal ‘normale’ energie moeten gebruiken. Er zit geen verschil in snelheid, voor beide opties kost het gemiddeld 4 uur om de elektrische auto volledig op te laden.

Soort auto

Gem. oplaadsnelheid

Benodigd aantal zonnepanelen

Hybride auto

3 uur

5

Elektrische auto

4 uur

8

Vrijblijvend & Kosteloos tot 4 offertes van zonnepanelen installateurs vergelijken?

Vrijblijvend & Kosteloos tot 4 offertes van laadpaal installateurs vergelijken?


Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor een elektrische auto?

Wil je jouw elektrische auto volledig opladen met zonne-energie? Voor een elektrische auto heb je dan minimaal 8 zonnepanelen nodig gekoppeld aan een laadpaal voor thuis. Wanneer je over een hybride auto beschikt, heb je maar 5 zonnepanelen nodig.

Let op: dit aantal zonnepanelen is enkel gebaseerd op het opladen van een elektrische auto. Wil je óók het energieverbruik van jouw woning dekken met zonne-energie? Dan raden we je aan extra zonnepanelen te nemen!

Benieuwd naar de beste zonnepanelen? Lees dan ons artikel over de beste zonnepanelen!


Jouw laadpaal met zonnepanelen?

Top-X werkt samen met verschillende laadpaal specialisten en zonnepanelen installateurs door het hele land! Vul ons formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend een aantal offertes van ervaren installateurs. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kan je zelf bepalen of je verder in zee gaat met één van de experts!

Vrijblijvend & Kosteloos tot 4 offertes van zonnepanelen installateurs vergelijken?

Vrijblijvend & Kosteloos tot 4 offertes van laadpaal installateurs vergelijken?

Puck

Over de auteur

Mijn naam is Puck en naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schrijf ik regelmatig voor Top-X en andere websites. Ik vind het erg leuk om mezelf vast te bijten in een onderwerp en de informatie zo duidelijk mogelijk aan de lezers te communiceren. Mocht je vragen hebben voor mij, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Bekijk hier alle artikelen die ik heb geschreven.

>