Ontvang Gratis Offertes

Vergelijk 4 laadpaal specialisten in jouw regio

  • Home
  • >
  • Laadpaal
  • >
  • Alfen laadpaal review: Installeren, kosten en informatie

Door: Bas


Alfen laadpaal review: Installeren, kosten en informatie

Overweeg jij een Alfen Laadpaal aan te schaffen? Goed nieuws! In deze Alfen laadpaal review gaan we je meer vertellen over dit merk. 

Zo gaan we je allereerst wat achtergrondinformatie geven over het bedrijf. Daarnaast gaan we ook in op een Alfen laadpaal installeren en de verschillende modellen die verkrijgbaar zijn inclusief kenmerken. Tevens zullen we ook ingaan op de Alfen laadpaal kosten zodat jij precies weet waar je aan toe bent.

Waarom laadpaal Offertes vergelijken?

  • Vergelijk prijzen van 4 specialisten
  • Bespaar tot 40%
  • Offerte aanvragen zijn gratis en geheel vrijblijvend
  • Lokale specialisten uit jouw eigen regio

Over Alfen

Goed, allereerst even wat achtergrondinformatie over het bedrijf. Want wie of wat is Alfen nou eigenlijk? Het bedrijf bestaat al ruim 85 jaar en is opgericht in 1937 onder de naam ‘J. van Alfen’s fabriek van hoog- en laagspannings apparaten’.


Tegenwoordig gaat het bedrijf dus het leven door onder de naam Alfen. In 1971 werd het bedrijf onderdeel van TBI (Nederlands Techniek- Bouw - en Infraconcern). Het begon toen met het maken van prefab (vooraf gemaakte) elektriciteitsstaions. Waar het ooit werd opgericht in Rotterdam, verhuisde de onderneming in 1983 van Hilversum richting Almere.


In 2014 werd het bedrijf verkocht aan een investeringsmaatschappij en sinds 2018 is het beursgenoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs. Inmiddels heeft het bedrijf al meer dan 230 medewerkers en zit het hoofdkantoor gevestigd in Rotterdam. Op Trustpilot scoort het bedrijf maar liefst 4,3 uit 5 sterren!


Alfen laadpaal installeren

Als het goed is heb je nu een aardig beeld van het bedrijf Alfen. Maar een Alfen laadpaal installeren, hoe gaat dat dan in zijn werk en kan je dit zelf doen? Een laadpaal Alfen laadpaal installeren (of eentje van ieder ander merk) is een vrij ingewikkeld klusje.

Er gaat veel werk aan vooraf en alles moet zeer precies en nauwkeurig uitgevoerd worden. Als er een kleine handeling misgaat kan dit betekenen dat de laadpaal niet naar behoren zal werken. Precies om deze reden raden wij het af om de laadpaal zelf te installeren.

Je kan dit beter door een professional laten doen die verstand van zaken heeft. Wanneer je ervoor kiest dit zelf te doen kan je ook niet terugvallen op de garantie. Er kan immers iets zijn misgegaan toen jij de laadpaal installeerde. 

Wanneer je toch graag zelf de laadpaal wil installeren adviseren wij je eerst de instructievideo's van het bedrijf goed te bekijken. Zo voorkom je dat je fouten maakt. Volg de stappen dan ook nauwkeurig op.


Alfen laadpaal kopen? De opties

Je hebt verschillende soorten elektrische auto’s, verschillende soorten telefoons of computers en ook verschillende soorten Alfen laadpalen. Al deze laadpalen hebben verschillende vermogens en daarnaast ook verschillende eigenschappen en/of functies. Daarom hebben wij alle beschikbare modellen onderstaan uitgesplitst zodat jij in één oogopslag kan zien of deze laadpaal iets voor jou is!

Eve Single S-line (1-fase)

Het eerste model laadpaal dat we bespreken in dit artikel is de Eve Single S-line 1-fase laadpaal. Deze mondvol heeft een prijs van ongeveer 725 euro. Daarnaast kan je kiezen uit verschillende upgrades zoals een vaste internetverbinding, 32 A (Ampère) en Smart Charging. 

Maar dat is nog niet alles. Naast deze toffe upgrades heeft de laadpaal een vermogen van maar liefst 11 kW en kan je kiezen uit verschillende montage opties. De laadpaal is ook verkrijgbaar met een vaste kabel voor een meerprijs van 50 euro.

Eve Single S-line (3-fase)

Naast de Eve Single S-line 1-fase heb je ook dezelfde laadpaal met de 3-fase. Ook hierbij is de laadpaal verkrijgbaar met een vaste kabel voor een meerprijs van 50 euro (de standaard prijs is 949 euro). Daarnaast heb je de keuze uit 5 verschillende backloading opties.

Qua upgrades kan je ook hier kiezen voor Smart Charging en/of RFID. De paal kan aan de wand gemonteerd worden en in de grond (met of zonder sokkel). En ook mooi meegenomen: je hebt de optie om de laadpaal op maat te laten installeren.

Eve Single Pro-line (3-fase)

Een iets duurdere variant van de Alfen laadpaal is de Eve Single Pro-line 3-fase. Deze laadpaal is te koop voor ongeveer 1475 euro, afhankelijk van installatiekosten en eventuele extra functies. Bij deze laadpaal kan je kiezen voor verschillende upgrades zoals Smart Charging, Personal Display, 32A (Ampère) en RRFID.

Je kan kiezen uit maar liefst 6 verschillende backoffice opties en twee verschillende kleuren. De laadpaal heeft een vermogen van 11 kW bij de 3-fase. 

Twin 4.0 laadzuil (dubbele aansluiting)

De laatste laadpaal die we bespreken in dit artikel is de Twin 4.0 laadzuil laadpaal (deze heeft een dubbele aansluiting en is dus geschikt om twee auto’s tegelijk op te laden). Je hebt bij deze laadpaal met dubbele aansluiting de keuze uit verschillende extra’s.

Zo kan je kiezen voor loadbalancing en/of een betonnen sokkel. De prijs van deze laadpaal ligt logischerwijs wel een stukje hoger dan de andere modellen doordat je gebruik kan maken van een dubbele aansluiting. Deze prijs is ongeveer 4.000 euro en heeft een vermogen van 11 kW. 


Alfen laadpaal kosten

Goed, we hebben nu de verschillende modellen van de Alfen laadpalen besproken. De prijzen hebben wij hierbij ook benoemd, echter spraken we wel met het woordje ‘ongeveer. Het goedkoopste model van de Alfen laadpaal begint bij een prijs van 725 euro. De duurste laadpaal heeft een prijs van rond de 4000 euro.

Deze Alfen laadpaal kosten zijn echter exclusief eventuele installatiekosten. Deze installatiekosten moeten nog over de prijs heen berekend worden. Hoe duur dit kan uitvallen is afhankelijk van verschillende factoren. Wanneer je de laadpaal aan de muur wil bevestigen ben je goedkoper uit dan wanneer je deze in de grond wil plaatsen.

Tevens maakt het dan ook nog uit of de grond moet worden opengebroken wanneer je je nieuwe laadpaal graag in de grond wil hebben staan. Als de grond moet worden opengebroken ben je vaak nog iets duurder uit. Maak dus van tevoren de afweging of je het extra geld wil uitgeven aan een laadpaal in de grond of dat je ook tevreden bent met een laadpaal aan de muur.


Besparen op je laadpaal?

Wij zijn fan van de Alfen laadpalen. Echter kunnen wij ons goed voorstellen dat je misschien niet met het eerste beste bedrijf dat je tegenkomt in zee wil gaan. Het is dan ook zeer menseigen om eerst verschillende opties met elkaar te willen afwegen.

En dat vergelijken loont! Je kan tot wel honderden euro’s besparen wanneer je verschillende aanbieders van laadpalen met elkaar gaat vergelijken. Wij bij Top-X werken samen met meerdere laadpaal specialisten door het hele land.

Hierdoor kan je bij ons geheel gratis een op maat gemaakte laadpaal offerte aanvragen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je gegevens en wensen op het daarvoor bestemde formulier achterlaten op onze website.

Je ontvangt dan binnen 24 uur tot maximaal 4 verschillende laadpaal offertes in je mailbox. Deze kan je vervolgens geheel vrijblijvend met elkaar vergelijken. Zo maak je hoe dan ook de juiste keuze in je zoektocht naar de beste laadpaal!

Bas

Over de auteur

Mijn naam is Bas en ik ben de product expert voor de laadpalen op Top-X. Jarenlang verdiep ik mij al in deze mooie ontwikkeling en weet inmiddels redelijk wat van laadpalen af.

Heb je een vraag over een van mijn artikelen of reviews? Via het mail icoontje neem je snel en gemakkelijk contact met me op!

Bekijk hier alle artikelen die ik heb geschreven.

>