• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat kost een nieuwe keuken? Alles wat je moet weten

Laatste update: augustus 2022

Door: Gerard

Een nieuwe keuken…wat zal dit je kosten?

Ben je van plan om een nieuwe keuken in te richten? Dan is het goed als je een indicatie hebt hoeveel dit je om en bij zal kosten. Hierdoor kun je weten als je goed op weg ben om je droomkeuken te realiseren of als dit nog een een tijdje sparen is. In de volgende alinea’s krijg je op een inzichtelijke manier meer informatie over hoe je kunt weten wat een nieuwe keuken je gaat kosten. Daarnaast krijg je ook wat handige tips mee die je zeker kunt meenemen om te besparen.

Wat kost een nieuwe keuken?

Op de vraag wat een nieuwe keuken kost kan er niet in een keer aangegeven worden hoeveel dat is. In de meeste gevallen willen klanten meteen de juiste exacte bedragen hebben om een besluit te kunnen nemen. Maar helaas kan dat bijna nooit gebeuren omdat een nieuwe keuken veel afhangt van de wensen van iemand. Maar een goede keukenwinkel heeft al snel door dat er met deze vraag bedoelt wordt: Hoeveel kan er minimaal neergeteld worden om een nieuwe keuken voor elkaar te krijgen? En dat is op zich geen foute zaak omdat het gewoonweg een gegeven is dat we graag met de minimale middelen het maximale willen bereiken. Indien je in staat ben om met de minimale middelen het maximale te bereiken, heb je meer ruimte over om andere zaken te realiseren. Daarom is het altijd verstandig om een goede keukenwinkel aan te doen zodat je in dit proces op een adequate manier wordt begeleid.

Hoe wordt de prijs van een nieuwe keuken bepaald?

Er zijn verschillende aspecten die de prijs van een keuken bepaald. Een van ze is onder andere je behoeften en wensen. Gaat je hart meer uit naar moderne- of klassieke keukens? Een grote keuken zal je meer kosten dan wanneer je wil gaan voor een kleine. Aan de andere kant speelt de gewenste vorm van je keuken ook een rol. Aan de hand van de vorm die jij uitkiest kan er uitgemaakt worden als dit het kostenpost zal doen stijgen of niet. De keuzen voor de verschillende materialen die je voor je keuken wil hebben is ook medebepalend. Daarnaast is de prijs van een nieuwe keuken ook afhankelijk als je al dan niet verschillende apparaturen wil laten installeren. Wens je een keuken te hebben met extra uitrusting, dan werkt dit ook door naar de prijs van je nieuwe keuken. Een tip welke je hierbij goed kunt gebruiken is om na te gaan in hoeverre je op al de opgesomde aspecten kunt bezuinigen. Maar zoals jezelf hebt kunnen merken hangt de prijs van een nieuwe keuken veelal van jou af.

Hoe kun je besparen op een nieuwe keuken?

Er zijn veel verschillende soorten keukens. Er zijn zelfs buitenkeukens. Een veel gebruikte slagzin is dat je krijgt waarvoor je betaald. Met andere woorden goedkoop is duurkoop. Maar zelfs met weinig geld kun je een goede keuken voor elkaar krijgen als je de juiste beslissingen neemt. Het besparen op een keuken begint al bij het erop toezien dat de componenten elektriciteit, afvoer en water niet ver van elkaar liggen in de keuken. Hou jezelf eraan dat je exact de aantal elementen aanschaft die je nodig hebt en niet meer. Grote kasten zorgen doorgaans ervoor dat je minder elementen nodig zal hebben.

Tip: geen geld voor een nieuwe keuken? Overweeg dan een keuken renovatie!

Daarnaast moet je ook erop letten dat je zorgvuldig je werkblad voor je keuken uitkiest. Een keukenwerkblad kan een zware druk op je totaal budget leggen. Indien je handig bent kun je zelf kiezen om je nieuwe keuken te installeren. Het geld dat je zou gebruiken om arbeiders te betalen kun je voor iets anders aanwenden.

Bespaar tips nieuwe keuken kopen

Zit je met het idee om een hoogglans keuken te kopen? Dan kun je ervoor kiezen om van kunststof gemaakte deurtjes gebruik te maken in plaats van hoogglans deurtjes. Daarnaast kun je ook besparen voor het kiezen voor goedkopere fineerdeurtjes als echte houten deurtjes je iet wat duurder uitkomt. Wanneer je een nieuwe keuken wil kopen is het verstandig om de huidige opstelling zoveel als mogelijk te behouden. Leidingen en afvoeren hoeven op zo een manier niet meer opnieuw worden geïnstalleerd. Keukenapparaten heb je in de meeste gevallen niet meteen nodig om je nieuwe keuken te kopen.

Indien het mogelijk is , is het verstandig om keukenmachines nog niet aan te schaffen. Nadat je nieuwe keuken er staat en je weer de ruimte hebt om te sparen, kunnen deze keukenapparaten worden aangekocht. Verder kun je ook heel wat besparen wanneer het gaat om keukenkastjes. Voor wat betreft een goedkope keuken is het je sterk afgeraden om te gaan voor een keukenkastjes met uittrekbare laden. En zo zijn er nog een aantal tips die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat de aanschaf van een nieuwe keuken je niet te duur hoeft te kosten.

Over de auteur

Gerard

Samen met mijn vrouw vorm ik een sterk koppel in de tuin. We hebben een heerlijke tuin op het zuiden waar onze groene vingers wel raad mee weten. Gelukkig ben ik al circa 16 jaar werkzaam als timmerman, en heb ik van veel dromen al werkelijkheid weten te maken. Voor anderen zit in het vinden van het beste gereedschap vaak veel tijd, maar met mijn advies ben je binnen no time klaar.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>