• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waar moet je op letten bij het kopen van een tuintafel?

Laatste update: december 2022

Door: Gerard

Het aanschaffen van tuinmeubelen

Wanneer je van plan bent om nieuwe tuinmeubelen aan te gaan schaffen, moet je daarbij niet over een nacht ijs gaan. Je koopt niet ieder jaar nieuwe tuinmeubelen dus die je koopt, moeten stevig zijn en de kleur houden die ze bij de aankoop hadden. De tuinmeubelen moeten niet snel verkleuren in de zon. Doen ze dat wel, dan heb je geen goed product. Ook moeten kunststof tuinmeubelen niet na een jaar gaan scheuren, omdat ze uitdrogen door de zon. Kunststoffen stoelen, die je bij je tuintafel gebruikt, kunnen gevaarlijk zijn als ze scheuren. Je moet er niet aan denken dat je op een stoel gaat zitten en erdoor zakt. Daarom is het verstandig om tuinmeubelen bij Van der Garde aan te schaffen.

De nieuwe collectie tuinmeubelen worden met 70 jaar ervaring en veel liefde voor het vak samengesteld. Doordat er de laagsteprijsgarantie wordt gehanteerd, kun je altijd profiteren van mooie, goede en betaalbare tuinmeubelen. Zo kun je tijdens iedere jaargetijde genieten van je tuinmeubelen.  Je kunt de tuinmeubelen gaan bekijken in de showrooms, maar ook online op www.vdgarde.nl. De tuinmeubelshowrooms staan in Opheusden, Duiven of Apeldoorn. Wanneer je er een bestelling plaatst, zal men deze boven de € 50 gratis thuisbezorgen en als het nodig is op de plaats zetten waar de tuinmeubelen moeten komen.

Het assortiment tuinmeubelen

Er worden bij Van der Garde verschillende stijlen tuinmeubelen aangeboden. Bij Van de Garde wordt ervan uitgegaan dat de kwaliteit zeer goed is. Welke stijl je ook kiest met de tuinmeubelen van Van der Garde kun altijd snel de juiste sfeer creëren. Het maakt niet uit of je een loungeset wilt aanschaffen of moderne tuinmeubelen, je zult altijd slagen. Ook de meubelen voor een balkon zoals stoelen, bankje, parasols en beschermhoezen  hebben ze. Ook een tuintafel rond bij Van der Garde tuinmeubelen kun je er aanschaffen. Omdat er alles voor de tuin en balkon kan worden geleverd, hoeft u niet verder te zoeken.  

Er zijn er ook veel die een kleine tuin hebben, maar ook tijdens de zomermaanden graag buiten vertoeven. Dan is het verstandig om een zo’n compact mogelijke tuinset aan te schaffen. Je moet ze ook gemakkelijk op kunnen bergen. In dat geval kun je het beste inklapbare of stapelbare tuinstoelen nemen. Wanneer je ze niet gebruikt, bijvoorbeeld tijdens de wintermaanden, zullen de stoelen ook niet veel ruimte in beslag nemen. Bij Van der Garde is er een speciale plaats ingericht met alleen maar tuinmeubelen die op een balkon gebruikt kunnen worden. Het voordeel daarvan is dat je niet hoeft te zoeken.

Een Van der Garde tuinset 6 personen

Wanneer je bij Van der Garde op zoek gaat naar een tuinset voor een klein budget, of een high end luxe tuinset ze hebben het. Naast het eigen merk dat ze tentoonstellen hebben ze ook veel andere merken. De grootte van de tuinmeubelen maakt ook niet uit. Je kunt een tuinbankje met tuintafeltje aanschaffen maar ook een Van der Garde tuinset 6 personen. Voor een Van der Garde tuinset 6 personen moet je wel een behoorlijk terras hebben, omdat deze nogal wat plek inneemt. Het opbergen van een Van der Garde tuinset 6 personen is ook moeilijker tijdens de wintermaanden.

Om een Van der Garde tuinset 6 personen te beschermen tegen wind, regen, sneeuw, hagel en dergelijke is het verstandig er een hoes over te doen. Zo’n hoes beschermt je tuinmeubelen ook tegen vuil. Wanneer het voorjaar aanbreekt, haal je de hoes eraf en nadat je de tuinset schoongemaakt hebt, kun je er weer heerlijk van genieten.

Het materiaal van tuinstoelen

Je kunt beter vooraf bekijken welk materiaal je wilt aanschaffen voor je tuinstoelen. Je kunt er nemen van hout, kunststof, aluminium en riet.

Houten tuinstoelen

Wanneer je tuinmeubelen van hout neemt, moet je je wel realiseren dat ze om de paar jaar bijgewerkt moeten worden. Er zijn geschilderde houten stoelen, maar ook die van geïmpregneerd hout zijn vervaardigd. Die van geïmpregneerd hout kun je gemakkelijk even schoonmaken en beitsen. Als ze geschilderd zijn, dan moet je ze om de paar jaar weer goed behandelen door te schuren en te schilderen. Hout gaat lang mee.

Kunststof of aluminium tuinmeubelen

Het voordeel van kunststof of aluminium is dat ze niet roesten. Bij een goed gebruik kunnen ze lang meegaan.

Rieten tuinstoelen

De rieten tuinstoelen zijn weer helemaal in. Rieten stoelen kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Ze zijn gemakkelijk te combineren. Er zijn veel verschillende modellen, materiaaldiktes en kleuren. Om in de tuin te gebruiken, kun je lounge sets van riet aanschaffen, maar ook ligstoelen, hangstoelen en complete tuinsets. Wanneer je een rieten tuinset combineert met leuke kleurige kussens kun je er een prachtig geheel van maken. Het is de neutrale kleur van riet die ook in de tuin voor extra warmte zorgt. Er wordt tegenwoordig vooral gebruikgemaakt van kunststof dat er als riet uitziet. Dit materiaal heeft het voordeel dat je de tuinmeubelen die daarvan gemaakt zijn buiten in de regen kunt laten staan.

Ook van het aluminium frame, waarop het riet is bevestigd, is onderhoudsvrij. Wanneer je bij Van der Garde een rieten tuinset aanschaft, is het belangrijk dat je je goed laat voorlichten. De voorlichting is belangrijk, omdat de stoelen voorzien zijn van een verschillend vlechtwerk, materiaaldiktes en kleuren.

Waar je onder andere op moet letten bij het kopen van tuinmeubelen

– Bekijk eerst de materiaalsoort
– De kostprijs
– Hoe de tuinset is vervaardigd
– De garantie
– De levertijd

Over de auteur

Gerard

Samen met mijn vrouw vorm ik een sterk koppel in de tuin. We hebben een heerlijke tuin op het zuiden waar onze groene vingers wel raad mee weten. Gelukkig ben ik al circa 16 jaar werkzaam als timmerman, en heb ik van veel dromen al werkelijkheid weten te maken. Voor anderen zit in het vinden van het beste gereedschap vaak veel tijd, maar met mijn advies ben je binnen no time klaar.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>