fbpx

Vind de Beste Koffieleverancier!

Vergelijk en Bespaar direct tot 40% op je koffie!

 • Home
 • /
 • Koffie
 • /
 • Horeca koffiemachine: opties en mogelijkheden

Door:  Leon

Op zoek naar een goede horeca koffiemachine? In dit artikel bespreken we de verschillende mogelijkheden. Zo weet je direct welk type koffiemachine aan jouw wensen voldoet!

Op zoek naar de beste koffieleverancier (zakelijk)? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen. 


Wat voor horeca koffiemachines zijn er?

Er zijn verschillende koffiemachines die gebruikt worden in de horeca. Elke zakelijke koffiemachine heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder zetten we de opties voor je op een rijtje!

Horeca espressomachines

De meestgebruikte koffiemachine in de horeca is de espressomachine. Dit is een koffiemachine die gebruik maakt van verse koffiebonen. Over het algemeen is koffie van verse bonen het beste om te serveren binnen horecagelegenheden. 

Bij een espressomachine kunnen we onderscheid maken tussen: een volautomatische espressomachine en een halfautomatische espressomachine.

Volautomatische koffiemachines horeca

Koffie van verse bonen maar ook gemak, dit beschrijft de volautomatische koffiemachine het beste. Het koffiezetten met een volautomatische koffiemachine gaat namelijk volledig automatisch. Met één druk op de knop zet het apparaat de gewenste kop koffie van versgemalen bonen.

Voordelen 

 • Met één druk op de knop koffie zetten
 • Eenvoudig in gebruik
 • Geen kennis en oefening voor nodig

Nadelen 

 • Hoge onderhoudskosten
 • Duur in aanschaf

Halfautomatische horeca koffiemachine

De meest gebruikte koffiemachine in de horeca is echter de halfautomatische koffiemachine, ook wel pistonmachine genoemd. Met een halfautomaat heb je volledige controle over de bereiding van je koffie; je bepaalt zelf de maalgraad, doorlooptijd en het watervolume. Vaak zit er ook een stoompijp aan de machine waarmee eventueel melk opgewarmd en opgeschuimd kan worden. Het gebruik van dit apparaat vraagt enige kennis en geduld.

Voordelen 

 • Uitgebreide koffiemachine
 • Volledige controle over smaak koffie
 • Haalt het maximale uit jouw koffiebonen

Nadelen 

 • Duur in aanschaf
 • Vergt enige kennis en oefening 

Instant koffiemachines

Wil je alleen zwarte koffie zetten? Dan is de instant koffiemachine een geschikte optie. Met een instant koffiemachine zet je gemakkelijk en snel een goede kop zwarte koffie. De koffie wordt gezet uit ‘instant’ koffie, verpakte korrels van versgemalen koffiebonen.

LET OP! Andere soorten koffies zoals cappuccino of latte macchiato kunnen met dit type koffiemachine niet worden gezet.

Voordelen 

 • Snelle en makkelijke methode
 • Goedkoop in aanschaf

Nadelen 

 • Minder kwaliteit koffie
 • Geen invloed op de smaak
 • Alleen zwarte koffie

Wat kost een horeca koffiezetapparaat? 

Op zoek naar een koffiemachine voor jouw horecazaak? De beste optie en voordeligste optie is om de machine én koffie samen bij een gespecialiseerde koffieleverancier af te nemen. Zij leveren dan de gewenste machine met bijhorende koffie en plegen jaarlijks onderhoud aan de machine. Hiervoor betaal je dan een vast bedrag per maand.

Bijvoorbeeld: een gemiddelde halfautomatische horeca koffiemachine kost rond de €3.500. Je kan er voor kiezen dit bedrag in één keer te betalen of maandelijks €60 af te lossen via een zakelijke koffieleverancier waarmee je ook meteen de koffie en het onderhoud dekt.

Vergelijk offertes en bespaar!

Benieuwd welke koffieleverancier het beste bij jouw situatie past? Klik op de knop hieronder en vergelijk direct tot 4 prijsopgaven van specialisten in jouw regio!


Op zoek naar de beste horeca koffiemachine?

Een echte horecaondernemer kent het belang van goede horeca koffie. Op zoek naar de beste horeca koffiemachine? Vul dan nu jouw wensen in op ons formulier en ontvang vrijblijvend 3 tot 4 prijsopgaven van verschillende zakelijke koffieleveranciers! Op deze manier kan je gemakkelijk een aantal horeca koffiemachines vergelijken en eventueel verder contact opnemen met een van de specialisten. Het aanvragen van offertes is vrijblijvend en kosteloos!

FAQ

Is elk koffieapparaat geschikt voor een restaurant?

In principe kan elk koffieapparaat gebruikt worden in een restaurant. Wat het verschil maakt is de kwaliteit van de koffie. Een halfautomatische machine zet de beste kwaliteit koffie en is daarmee het meest gebruikte koffieapparaat restaurant!

Wat is het verschil tussen een apparaat voor particulieren en een koffiemachine voor grootverbruik?

Met een particuliere koffiemachine kun je vaak maar één koffie tegelijkertijd zetten. Een koffiemachine voor grootverbruik beschikt vaak over meerdere koppen waardoor meerdere koffie’s tegelijkertijd bereid kunnen worden.

Leon

Over de schrijver

Hoi! Mijn naam is Leon en sinds een aantal jaar schrijf ik mijn vrije tijd voor Top-X. Ik schrijf over meerdere onderwerpen maar koffie is toch wel mijn favoriet. Ik ben een echte koffie liefhebber en drink het liefst elke dag koffie!

Ook leuk:

Vergelijk offertes en bespaar!

Benieuwd welke koffieleverancier het beste bij jouw situatie past? Klik op de knop hieronder en vergelijk direct tot 4 prijsopgaves van koffieleveranciers in jouw regio!

>