fbpx

Vind de Beste Koffieleverancier!

Vergelijk en Bespaar direct tot 40% op je koffie!

  • Home
  • /
  • Koffie
  • /
  • Barista koffiemachine: lees dit voor je tot aanschaf over gaat

Door:  Leon

De lekkerste koffie maak je met een barista koffiemachine! Op zoek naar een barista koffiemachine voor thuis of op werk? In dit artikel lees je alles dat je moet weten voordat je een barista machine aanschaft!

Op zoek naar de beste koffieleverancier (zakelijk)? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen. 


Wat is een barista koffiemachine

De meest gebruikte koffiemachine onder barista’s is de halfautomaat espressomachine, ook wel pistonmachine genoemd. Met een halfautomaat heb je volledige controle over de bereiding van je koffie; je bepaalt zelf de maalgraad, doorlooptijd en het watervolume. Vaak zit er ook een stoompijp aan de machine waarmee eventueel melk opgewarmd en opgeschuimd kan worden.

Anders dan bij een volautomaat dien je met een halfautomaat dus enkele handelingen zelf uit te voeren. Met een volautomaat zet je met één druk op de knop een koffie. Echter, de lekkerste koffie zet een getrainde barista met een halfautomaat!

Kosten van een barista koffiemachine

De kosten voor barista koffiemachines lopen erg uiteen. Zo zijn er halfautomaten op de markt van enkele honderden euro’s maar je vind ze ook voor meer dan €5.000. 

Het verschil zit hem voornamelijk in het type machine: particulier of zakelijk.

Een particuliere barista koffiemachine koop je al voor €399. Deze machines beschikken vaak maar over één zeefdrager, voor particulier gebruik zijn meerdere overbodig. Particuliere machines tippen echter niet aan de kwaliteit van echte barista koffiemachines die je vind in horecazaken en bij zakelijke bedrijven. 

Voor een zakelijke barista koffiemachine liggen de kosten hoger. De kosten voor een zakelijke koffiemachine beginnen vanaf €1.500 en kunnen zelfs boven de €5.000 uitstijgen. Omdat de kosten voor dit type machine hoger liggen, wordt vaak de optie aangeboden deze per maand te betalen.

Vergelijk offertes en bespaar!

Benieuwd welke koffieleverancier het beste bij jouw situatie past? Klik op de knop hieronder en vergelijk direct tot 4 prijsopgaven van specialisten in jouw regio!


Waarom kiezen voor een barista koffiezetapparaat?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een barista koffiezetapparaat. Met een halfautomaat espressomachine kan je het maximale uit je koffiebonen halen en eindeloos experimenteren met koffie. Voor een echte koffieliefhebber is dit een pré!

Naast dat de barista koffie van een halfautomaat lekkerder is, is vaak ook de kwaliteit van de machine stukken beter. De levensduur van een halfautomaat is vele malen langer dan die van een volautomaat!

Voordelen Barista Machine

  • Haal het maximale uit jouw koffiebonen
  • Experimenteer met het zetten van verschillende soorten koffie
  • Beste kwaliteit koffiemachine
  • Lange levensduur

Waar moet je op letten bij het kopen van een espressomachine?

Er zijn verschillende factoren waar je op moet letten bij het kopen van een professionele espressomachine. Onderstaand behandelen we elke factor!

Het type espresso dranken

Welke koffie wil je maken? Cappuccino, latté macchiato of een normale espresso? En drink je ook gewone koffie of thee? Niet alle machines beschikken over dezelfde voorzieningen. Voor koffies met melk dient de espressomachine over een stoompijp te beschikken en voor thee over een heet waterpijp. Houd hiermee rekening bij het uitkiezen van een espressomachine!

Reiniging en onderhoud

Om kalk in de leidingen van jouw barista apparaat te voorkomen, dient deze regelmatig onderhouden te worden. Geen zin in veel onderhoud? Zorg er dan voor dat jouw espressomachine over een automatisch reinigings -of ontkalkingssysteem beschikt!

Formaat

Espressomachines zijn er in vele uiteenlopende formaten. Zorg ervoor dat je een espressomachine kiest waar je voldoende ruimte voor hebt!


Vind de koffieleverancier die bij je past

Wil óók jij jouw personeel en/of klanten graag de beste koffie aan kunnen bieden? Vul dan nu jouw wensen in op ons formulier en ontvang vrijblijvend 3 tot 4 prijsopgaven van verschillende zakelijke koffieleveranciers! Op deze manier kan je gemakkelijk een aantal specialisten vergelijken en eventueel verder contact opnemen. Het aanvragen van offertes is vrijblijvend en kosteloos!

Leon

Over de schrijver

Hoi! Mijn naam is Leon en sinds een aantal jaar schrijf ik mijn vrije tijd voor Top-X. Ik schrijf over meerdere onderwerpen maar koffie is toch wel mijn favoriet. Ik ben een echte koffie liefhebber en drink het liefst elke dag koffie!

Ook leuk:

Vergelijk offertes en bespaar!

Benieuwd welke koffieleverancier het beste bij jouw situatie past? Klik op de knop hieronder en vergelijk direct tot 4 prijsopgaves van koffieleveranciers in jouw regio!

>