fbpx
 • Home
 • /
 • Geld
 • /
 • Knab Zakelijk Review [2023]

Publicatie datum: 23 februari, 2023

Door: Sam

Knab Zakelijk Review

Beste zakelijke rekening

Onze score

Knab zakelijk is wat ons betreft de beste zakelijke van Nederland in 2023. Deze bank is eigenlijk geschikt voor elk type ondernemer. Van starters tot ervaren ondernemers en van eenmanszaken tot B.V.'s.

Daarnaast is Knab zakelijk veruit de goedkoopste zakelijke rekening van dit moment, bieden ze enorm veel bankkoppelingen en producten, werkt de mobiele app super fijn en open je binnen 5 minuten volledig online een zakelijke rekening.

Verder heeft Knab een goede klantenservice die je elk moment kunt benaderen via Livechat. In veel gevallen worden je vragen binnen 10 minuten beantwoord. Kortom, de beste zakelijke rekening dat is Knab!

Als ondernemer is het natuurlijk van essentieel belang dat je een zakelijke rekening hebt die past bij je wensen en behoeften. Hoe goed is zakelijke bankrekening van Knab eigenlijk? Op deze vraag gaan we antwoord geven in deze Knab zakelijke rekening review.

We hebben een uitgebreide analyse gedaan waarbij we Knab zakelijk op verschillende criteria hebben beoordeeld. Zelf zijn wij ook ondernemer en zijn wij vanaf 2018 tot de dag van vandaag klant bij Knab zakelijk. Ook onze eigen ervaringen met Knab zakelijk zullen we terug laten komen in deze review.

Kortom, ben jij op zoek naar een goede zakelijke rekening en overweeg je Knab zakelijk? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

10+

banken vergeleken


Waarom kiezen voor een Knab zakelijk rekening?

Voordelen Zakelijke rekening Knab

 • Knab zakelijk is een van de goedkoopste zakelijke banken in Nederland (max 7 euro per maand). Als starter ontvang je bovendien 50% korting op je vaste lasten het 1e jaar.
 • Je kunt elke dag van 08:00 tot 22:00 live chatten met medewerkers. In bijna alle gevallen krijg je binnen 5 minuten iemand te spreken
 • Alle bankzaken zijn online te regelen: via de mobiel bankieren app regel je alles. Een cardreader is hiervoor niet nodig.
 • De eerste 500 transacties zijn gratis, daarna betaal je slechts 0,10 cent per transactie
 • Knab is onderdeel van AEGON en staat onder toezicht van de Nederlandse bank en AFM. Hierdoor ben je vergoed tot 100.000 euro aan tegoeden mocht de bank failliet gaan

Voor wie is Knab zakelijk geschikt?

Een zakelijke rekening bij Knab is geschikt voor ZZP'ers en kleine ondernemers. Knab doelt hiermee op ondernemers met een omzet van maximaal 2 miljoen euro in het jaar. Verder kun je ook als B.V. een rekening openen bij Knab, echter kan dit alleen als je maar 1 bestuurder in de B.V. hebt zitten.


Wat is Knab zakelijk?

Laten we beginnen bij het begin: wat voor bank is Knab nu eigenlijk? Een zakelijke rekening afsluiten doe je natuurlijk alleen bij een partij die je vertrouwt, om deze reden is het goed om wat achtergrond informatie over Knab te weten.

Knab is geen traditionele bank maar een online bank. Dit betekent dat zij geen filialen hebben. Wellicht is dit wennen voor je, maar je kunt alle bankzaken dus online regelen.

De bank Knab is relatief nieuw, deze werd namelijk pas opgericht in het jaar 2012. Vandaag de dag is te lezen dat de Knab al meer dan 300.000 klanten heeft waarvan het grootste gedeelte zakelijk zakelijke klanten zijn (meer dan 250.000).

Knab staat bekend om het innovatieve beleid rond bankieren. Zo werkt de Knab app ontzettend goed en wordt de klantenservice door meerdere onafhankelijke partijen (consumentenbond) goed beoordeeld. Daarnaast staat Knab bekend als een van de goedkoopste banken van Nederland, dit komt ook door het feit dat ze geen filialen hebben waardoor de kosten laag kunnen blijven.

Bedrijfsgegevens Knab

Knab is onderdeel an AEGON Bank NV:
Vergunningsnummer: 12000013
KvK-registratie: 30100799
Adres: Thomas R. Malthusstraat 1-3, 1066 JR Amsterdam

E-mailadres: service@knab.nlWelke verschillende producten biedt Knab aan voor ondernemers?

Het grootste gedeelte van de klanten die Knab heeft zijn zakelijke klanten. Dit is best uniek en laat eigenlijk al een beetje doorschemeren dat Knab zich voornamelijk op zakelijke klanten focust.

Knab biedt verschillende producten en financiële diensten aan. Hieronder bespreken we de belangrijkste producten kort.

Zakelijke rekening

Allereerst natuurlijk het belangrijkste product: de zakelijke rekening van Knab. Als jij als ondernemer een zakelijke rekening wilt openen bij Knab heb je twee opties: het starterspakket of de gebruikelijke zakelijke rekening.

Het starterspakket is - zoals de naam al doet vermoeden - speciaal voor startende ondernemers. Bij dit pakket krijg je het 1e jaar 50% op de vaste kosten. Om in aanmerking te komen voor dit pakket dien je korter dan 3 jaar ingeschreven staan bij de KvK.

Sta je langer ingeschreven dan 3 jaar bij de KVK? Dan kun je kiezen voor de gebruikelijke zakelijke rekening van Knab. Deze verschilt eigenlijk vrijwel niet ten opzichte van het starterspakket, het enige verschil is dat je geen korting krijgt het eerste jaar.

In beide gevallen kun je zakelijke rekening bij Knab openen via de Knab app. Dit kost je minder dan 5 minuten en het voordeel is dus dat je niet langs een filiaal hoeft om een rekening te openen. Vanaf je luie stoel open je dus binnen 5 minuten een rekening.

Belangrijke specificaties voor de Knab zakelijke rekening: 

 • Eerste jaar € 3,50 (voor starters), daarna € 7 p.m. 1x per maand in rekening gebracht
 • Eerste 500 transacties zijn gratis
 • Je kan tot vijf betaalrekeningen gratis aanmaken
 • Je kunt onbeperkt spaarrekeningen openen als je wilt
 • Optioneel kun je een creditcard aanvragen

Zakelijke sparen

Naast de zakelijke rekening is het ook mogelijk om zakelijk te sparen bij Knab bank. Wanneer je een zakelijke rekening hebt bij Knab nu je namelijk zoveel spaarrekeningen als je nodig hebt openen.

Hierbij heeft biedt Knab twee verschillende producten aan: zakelijk flexibel sparen en zakelijk deposito sparen.

Het zakelijk flexibel sparen product is de meest gekozen spaarrekening van Knab. Hier is je spaargeld altijd vrij opneembaar en is de meest flexibele spaarvorm. De rente hiervan is 0,00%.

Deposito sparen betekent dat je je geld vast zet voor langere tijd. Hierbij moet je minimaal 1000 euro inleggen en dit minimaal 5 jaar vastzetten. De rente hiervan is 0,04%.

Verzekeringen bij Knab

Naast bovenstaande zakelijke bankzaken biedt Knab ook verschillende verzekeringen voor ondernemers. Deze verzekeringen hebben een prima prijs en kunnen interessant zijn voor zowel startende als ondernemers die al wat langer bezig zijn. Hieronder de verzekeringen die Knab aanbiedt:

 • Bedrijfsaansprakelijkheid
 • Beroepsaansprakelijkheid
 • Rechtsbijstandsverzekering
 • Knab Crowdsurance
 • Ongevallen verzekering
 • Workationverzekering

Overige financiële diensten

Bovenstaande financiële producten zijn wat ons betreft de belangrijkste diensten voor ondernemers. Toch biedt Knab nog meer aan. Zo kun je bij Knab terecht voor financieringen, beleggen als ZZP'er en creditcards. Kortom, alle producten die je nodig hebt als ondernemer zijn binnen handbereik.

? Tijdelijke welkomst actie bij Knab Zakelijk:
Ontvang 50% korting op je 1e jaar of ontvang 50 euro cadeau als je overstapt. 


Wat kost een zakelijke rekening bij Knab?

Goed, je weet nu welke producten Knab aanbiedt voor ondernemers. Tijd om in deze Knab zakelijke rekening review te kijken naar een belangrijk onderdeel: de kosten van een zakelijke rekening bij Knab.

In de sectie hieronder hebben we een overzicht voor je gemaakt van de zakelijke Knabrekening kosten. Een voordeel van Knab is dat zij heel transparant zijn over de kosten die je betaalt, dit vinden wij enorm fijn aangezien je precies weet wat je betaalt.

Soort kosten

Kosten

Vaste Kosten

Eerste jaar € 3,50, daarna € 7 p.m. 1x per maand in rekening gebracht

Betaalpas

Aanvraag

Vervangende betaalpas

Gratis

Extra betaalrekening openen

Tot 5 rekeningen gratis

Extra spaarrekening openen

Gratis

Transactiekosten

Eerste 500 gratis transacties, daarna 0,10 cent per transactie

Boekhoudkoppeling

€ 1,50 per maand

Geldopnames in NL en EU

Gratis

Geldopnames buiten EU

1% koersopslag

Zoals je kunt zien zijn de vaste lasten van Knab 7 euro per maand (zonder aanbieding). Deze 7 euro is relatief laag in vergelijking met andere aanbieders in Nederland. De meeste zakelijke banken zitten rond de 10 euro per maand. Deze kosten betaal je om gebruik te maken van de diensten die Knab biedt en de mobiel bankieren app van Knab.


Is Knab zakelijk goedkoper dan andere aanbieders in Nederland?

De kosten die je in de sectie hierboven zien zijn natuurlijk leuk, maar dit zegt pas echt iets wanneer je ze naast andere aanbieders in Nederland legt.

In het overzicht hieronder vind je de kosten van de 10 populairste aanbieders van zakelijke rekeningen in Nederland. Hierbij kun je dus direct zien hoe Knab zich verhoudt tegenover de rest.

Bank

Product

Vaste kosten

Per maand

Bijkomende kosten

N26

N26 Business account

€0,-

€0,-

Geen

Wise

Wise Business

€0,-

€0,0,-

Geen

Bunq

Easy Bank Business

€60,-

€4,99-

€0,11 per bij- en afschrijving

Knab

Knab Zakelijk

€72,-

€6,00,-

Geen

ASN

ASN Betalen Zeker

€78,-

€6,50,-

Maximaal 1000 transacties

Regiobank

ZZP rekening

€90,-

€7,50,-

Vanaf 1000 transacties betaal je enen vast bedrag

SNS

SNS ZZP Rekening

€90,-

€7,50,-

Maximaal 1000 transacties

ABN-AMRO

Volop Ondernemen

€119,-

€9,90,-

€0,15 per bij- en afschrijving

ING

ING Ondernemen

€119,-

€9,90,-

€0,13 per bij- en afschrijving

Rabobank

ZZP Rekening

€119,-

€9,95,-

€0,39 per bij- en afschrijving

Triodos

Triodos Internet Zaken Rekening

€150,-

€12,50,-

€20,- voor betaalpas+ €0,15 per bij- en afschrijving


Wat zijn de belangrijkste voordelen van een zakelijke rekening bij Knab?

Goed, in onderstaande sectie gaan we de belangrijkste voor van Knab zakelijk op een rijtje zetten.

Knab is een van de goedkoopste zakelijke rekening in Nederland

Voor veel ondernemers is de goedkoopste zakelijke rekening vaak gelijk de zakelijke rekening die ze kiezen. In dat geval zit je bij Knab zakelijk goed.

Wanneer we de zakelijke rekening van Knab namelijk vergelijken met andere zakelijke banken dan is Knab in veel gevallen de goedkoopste zakelijke rekening.

Als jij puur op zoek bent naar de goedkoopste zakelijke rekening dan is er eigenlijk geen betere optie dan Knab. Tuurlijk, zijn er wel zakelijke rekening die nog goedkoper zijn, echter lever je dan vaak heel veel in op de klantenservice en producten van een partij.

Je kunt alles online regelen

Waar de traditionele banken nog wat stoffig en ouderwets zijn is dat bij Knab niet het geval. Wanneer jij een rekening bij Knab hebt regel je al je bankzaken online.

Een van de dingen die wij ontzettend fijn vonden was dat je volledig online een zakelijke rekening kunt openen. Als beginnende ondernemer heb je natuurlijk helemaal geen zin om een uur kwijt te zijn aan een bankbezoek.

Bij Knab open je binnen 5 minuten dankzij de Knab app een zakelijke rekening, de betaalpas ligt dan binnen een week in de brievenbus.

Verder regel je dus eigenlijk alles online waardoor je nooit meer naar een fysiek bankkantoor hoeft te gaan. Denk hierbij aan het aanvragen van een nieuwe pas, betaallimieten ophogen of een rekening sluiten.

Bekroonde klantenservice

Een ander groot pluspunt van Knab? De klantenservice wordt ontzettend goed beoordeeld en scoort bijna als hoogste van alle zakelijke banken in Nederland.

Er is niets zo erg als keuze menu's waar je 20 minuten door heen moet voor je een keer een medewerker te spreken krijgt.

Knab speelt hier slim op in. Via de mobiele app van Knab kun je namelijk op elke dag van 8:00 tot 20:00 live chatten met een medewerker.

Uit onze eigen ervaring werkt dit ontzettend goed en vaak hebben we binnen 5 minuten al antwoord. Naast de livechat functie kun je natuurlijk ook telefonisch contact opnemen of mailen. Ook kun je contact opnemen via Whatsapp.

Gratis extra zakelijke rekeningen en betaalpassen aanvragen

Als ondernemer krijg je natuurlijk te maken met verschillende administratieve rompslomp. Denk hierbij bijvoorbeeld aan belastingen etc.

Een groot voordeel van Knab is dat je tot 5 extra betaalrekeningen geheel gratis kunt openen. Dit betekent bijvoorbeeld dat je een aparte rekening kunt openen waar je je BTW op apart zet.

Zelf hebben we gemerkt dat dit heel fijn werkt omdat je overzicht creëert in je financiën. Inmiddels hebben wij meerdere betaalrekeningen waar we elke maand gelijk een % van onze inkomsten op zetten. Zo hebben we een rekeningen voor inkomstenbelasting, grote uitgaven zoals laptops en natuurlijk de BTW die elk kwartaal betaalt moet worden.

Dit creëert natuurlijk super veel overzicht en zorgt ervoor dat je met 1 blik in je mobiel bankieren app direct weet waar je aan toe bent. Uiteraard kun je met al deze passen contactloos betalen.


Heeft een zakelijke rekening bij Knab ook nadelen?

We vinden het lastig om een nadeel te vinden van Knab, puur omdat het in onze ogen een hele goede zakelijke bank is. Toch hebben we 2 nadelen kunnen vinden.

Niet mogelijk contant geld te storten

Het is helaas niet mogelijk om bij Knab contant geld te storten. Dit zorgt ervoor dat Knab zakelijk minder geschikt is voor bedrijven die regelmatig geld moeten storten. Denk hierbij aan voetbalverenigingen en horeca.

Knab niet geschikt voor B.V.'s met meerdere bestuurders

Wij liepen hier zelf een aantal maanden tegenaan. Wanneer jij een B.V. hebt met meerdere bestuurders kun je niet bij Knab terecht.


Hoe kan ik een zakelijke rekening openen bij Knab?

Het openen van een zakelijke rekening is heel eenvoudig. Een voordeel van Knab is dat je niet naar een fysiek kantoor hoeft te gaan om je rekening te openen. Binnen 5 minuten open je geheel online een zakelijke rekening.

Om deze zakelijke rekening te openen dien je wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Om Knab zakelijk te openen dien je een B.V., eenmanszaak of V.o.F te hebben die voldoet aan de volgende eisen:

 • Het bedrijf heeft niet meer dan 1 bestuurder
 • De bestuurder is 100% aandeelhouder
 • Bedrijf heeft geen aandelen in 1 of meer andere rechtspersonen (bij een holding structuur

Bedrijven die over een andere rechtsvorm beschikken zoals bijvoorbeeld een stichting of vereniging kunnen dus geen zakelijke rekening openen bij Knab.

? Tijdelijke welkomst actie bij Knab Zakelijk:
Ontvang 50% korting op je 1e jaar of ontvang 50 euro cadeau als je overstapt. 


Is Knab zakelijk veilig?

Doordat Knab volledig online is krijgen we wel eens de vraag: "is Knab zakelijk veilig?". Het antwoord hierop is wat ons betreft: Ja!

Knab is namelijk een onderdeel van Aegon bank. Dit betekent dat de bank gedekt wordt door het deposito garantiestelsel. Als de bank failliet gaat, is er een bedrag van €100.000 per rekeninghouder gegarandeerd. Verder staat Knab onder toezicht van de Nederlandsche bank en de AFM.

Uiteraard besteed Knab ook veel tijd aan de veiligheid van de mobiel bankieren, app en website. Ook deze zijn 100% veilig en nog nooit gehackt.


Onze ervaringen met Knab

In deze Knab zakelijk review kan onze eigen ervaring natuurlijk niet missen. Hoe zijn onze ervaringen met Knab zakelijk?

Zoals in het begin al aangegeven zijn wij vanaf 2018 al klant bij Knab. Inmiddels hebben wij dus flink wat ervaringen en al aardig wat meegemaakt.

Onze Knab ervaringen zijn - zoals je in deze Knab review hebt kunnen lezen - over het algemeen heel positief.

Allereerst vinden wij het fijn dat alles online te regelen is en dat we niet naar een kantoor hoeven voor elk kleinigheidje. Verder zijn we fan van de helpdesk van Knab. Dankzij de chatfuncties heb je eigenlijk altijd heel snel antwoord op je vragen.

Knab zakelijk klantenservice

Wij hebben ook rekeningen bij andere banken en daar staan we vaak een minuut of 20 in de wacht voor we iemand te spreken krijgen.

Naast bovenstaande is de bank in onze ogen ook super goedkoop en is Knab eigenlijk van alle gemakken voorzien die je als ondernemer nodig heeft.

Kortom, onze ervaringen met Knab zijn zeer positief en we zouden ondernemers zeker aanraden om te kiezen voor een zakelijke rekening bij Knab.

? Tijdelijke welkomst actie bij Knab Zakelijk:
Ontvang 50% korting op je 1e jaar of ontvang 50 euro cadeau als je overstapt. 


Conclusie

Goed, dat was hem dan: onze Knab zakelijk analyse! Zoals je hebt kunnen lezen zijn wij zeer positief over Knab en dat heeft een aantal redenen.

Zo is het een van de goedkoopste aanbieders van zakelijke rekeningen in Nederland (maandelijkse van slechts 7 euro per maand), is de klantenservice enorm goed en kun je alles snel en gemakkelijk online regelen.

Daarnaast biedt Knab nog verschillende leuke extra's zo ontvang je als starter 50% korting over het eerste jaar dat je klant bent, heb je 500 gratis transacties, werkt de mobiel bankieren app enorm fijn en kun je hier ook terecht voor andere diensten zoals crowdfunding, beleggen en het aanvragen van leningen en hypotheken.

Ook op het gebied van veiligheid hoef je je geen zorgen te maken. Zo is Knab onderdeel van Aegon waardoor zijn onder het deposito garantiestelsel vallen. Als de bank failliet gaat, is er een bedrag van €100.000 per rekeninghouder gegarandeerd. Verder staat Knab onder toezicht van de Nederlandsche bank en de AFM.

Kortom, Knab hoort wat ons zeker bij de beste zakelijke rekeningen en is uitermate geschikt voor zowel startende als gevorderde ondernemers. Dat Knab gekozen wordt door heel veel ZZP'ers is natuurlijk niet voor niets.

LET OP: Tijdelijke actie bij Knab Zakelijk?

 • Voor starters: 50% korting op het 1e jaar
 • Voor overstappers: Stap over en ontvang € 50

Veelgestelde vragen over Knab zakelijk

Is Knab ook voor B.V's?

Bij Knab kun je ook een rekening openen als je een BV hebt. Houdt er echter wel rekening mee dat dit alleen mogelijk is met 1 bestuurder.

Is Knab zakelijk goed?

Knab is zeker een goede partij voor het afsluiten van een zakelijke rekening. De maandelijkste kosten zijn laag, je krijgt 500 gratis transacties, kunt in vreemde valuta betalen en de klantenservice is heel goed. In onze Knab analyse lees je alles wat je moet weten over deze bank.

Heb ik een card reader nodig bij Knab om betalingen uit te voeren?

Via de Knab app kun gemakkelijk instellen of je betalingen moet goedkeuren middels een card reader. Inprincipe heb je geen cardreader nodig

Wanneer is de klantenservice van Knab geopend?

De klantenservice van Knab is dagelijks geopend van 08:00 tot 22:00. Je kunt contact opnemen middels whatsapp, live chat, telefoon en e-mail.

Hoe zit het met vreemde valuta bij Knab?

Wil jij met andere valuta betalen? Dat kan! Je kunt wereldwijd betalen en geld overboeken naar andere valuta zoals USD, AUD, GBP, CAD en SEK.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>