• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Kasten die in jouw interieur niet mogen ontbreken!

Laatste update: oktober 2022

Door: Redactie Top-X

Als er één meubelstuk niet mag ontbreken in een slim en praktisch ingericht huis, is het wel de kast. Kasten zijn onmisbaar om spullen in op te ruimen, maar functioneren daarnaast ook als blikvangers. Het oog wil ook wat, dus daarom is een mooi vormgegeven, strakke of juist authentiek vormgegeven kast de sleutel tot het creëren van een sfeervol interieur. Maar welke kasten mogen in een woning hoe dan ook niet ontbreken? In dit blog brengen we de belangrijkste soorten kasten – zoals een gangkast, opbergkast of buffetkast – voor je in kaart. 

Een stijlvolle buffetkast voor je servies, glazen en borden

Een mooie buffetkast, een type kast dat ook wel servieskast bekendstaat, is een speciale kast die bedoeld is om servies, zoals borden, bekers en bestek, in op te bergen. Meestal bestaat de onderkant van deze kast uit lades en deurtjes, waar borden en andere spullen in weggezet kunnen worden. Het bovenste gedeelte heet meestal deurtjes met glas, die ideaal zijn om serviesgoed, maar ook wijnglazen en/of bierglazen in op te bergen. Deze kast vind je daarom in vrijwel elke huishouden. En terecht, want servieskasten zien er stijlvol en elegant uit en zorgen voor een gezellige sfeer. 

Met een praktische, grote opbergkast blijft je woning netter

Naast een imposante servieskast in de woonkamer heb je zeker een ruime opbergkast nodig. Opbergkasten staan meestal in de hal of bijkeuken en bieden veel ruimte om spullen in op te bergen. Denk bijvoorbeeld aan spelletjes en speelgoed van je kinderen. Maar ook hobbyspullen, dossiermappen met belangrijke documenten erin, kaarsen, dvd’s en cd’s kun je prima kwijt in dit soort kasten. Een bijkomend voordeel is natuurlijk dat deze kast je helpt om je woning opgeruimd en netjes te houden. De spullen die je in de kast kwijt kunt, komen namelijk niet in de woonkamer terecht waardoor je huis opgeruimd en netjes blijft! 

Natuurlijk mag ook een authentieke boekenkast niet ontbreken

Boeken getuigen van intelligentie, smaak en belezenheid. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een robuuste, vaak houten boekenkast in de kamer neer te zetten. Zo kun je op vrije moment je favoriete boek uit de kast pakken en direct op de bank neerploffen om een mooie roman of een non-fictie boek te lezen. Heerlijk ontspannen dus en wegdromen bij je favoriete lectuur. Naast dit praktische gemak bieden kasten om je boeken in op te bergen ook een hoop extra sfeer in huis. Ze zien er gewoon gezellig en zijn, op voorwaarde dat ze goed uitgekozen zijn en passen bij jouw woonstijl, een aanwinst voor elk soort interieur. 

Met een gangkast wordt je hal een stuk mooier

Nog zo’n kast die in een moderne woning niet mag ontbreken is de gangkast. Dit is een vaak lange en lage kast met enkele lades en veel opbergruimte. Gangkasten kun je prima gebruiken om bijvoorbeeld schoenen, sjaals, pantoffels en handschoenen in op te bergen als je die niet gebruikt. Vaak gebeurt dit door een par manden en kisten op de onderste plank te zetten, die veel extra opslagruimte bieden in de gang of entreehal. Boven op het kastje is ruimte om kleine spulletjes neer te zetten. Denk aan een haarkam, haargel, een bakje met belangrijke papieren, een doosje met sleutels en natuurlijk een fleurig plantje voor de sfeer. 

Show jouw verzameling of leuke hebbedingetjes via een vitrinekast

Heb je nog ruimte over in huis? Overweeg dan om een vitrinekast met glazen deuren te kopen. Vitrinekasten zijn ideaal om jouw verzamelingen, leuke hebbedingetjes, foto’s of uniek glaswerk te showen aan een groter publiek. Ze hebben dan ook een flink sfeer verhogend potentieel!

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>