fbpx
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beginnen met de e-sigaret? Lees eerst de voor- en nadelen!

Publicatie datum: 25 december, 2019

Door: Redactie Top-X

Steeds meer mensen stappen over op de elektrische sigaret, ook wel e-sigaret genoemd. En dat is hartstikke goed om meerdere redenen waar we straks nog op terugkomen. De reden dat we dit artikel echter schrijven is omdat er zowel voorstanders als tegenstanders zijn van de e-sigaret. De ene partij ziet alleen maar voordelen terwijl de tegenstanders alleen maar nadelen zien. Om je op weg te helpen in je eventuele overstap naar de e-sigaret zetten wij zowel de voor- als nadelen op een rijtje!

Waarom wel?

Allereerst de voordelen, oftewel, redenen om wel te beginnen aan elektrische sigaretten.

 • Geen vieze sigarettengeur op en om je heen. Vaak ruik je dit zelf niet eens maar anderen om je heen ruiken dit gelijk. Niet het einde van de wereld maar een goede indruk maakt het niet, zeker niet in een professionele of zakelijke omgeving.
 • Veel lekkerder. De rook die je inhaleert voelt veel lekkerder doordat er geen sprake is van verbranding maar verdamping. Ook zijn er tientallen (zoete) smaken te verkrijgen zodat je altijd iets hebt wat je lekker vindt en bij je past. Zo vind je op damp-e.nl alleen al meer dan 35 verschillende merken, allen met hun eigen smaken.
 • Schoner. Wist je dat er naast teer, ammoniak en lood nog veel meer schadelijke stoffen in sigaretten zitten? Bij e-sigaretten is dit niet het geval. Helemaal gezond is het waarschijnlijk niet, maar kankerverwekkend teer zul je niet tegenkomen. In totaal bevatten e-sigaretten rond de 95% minder schadelijke stoffen dan ‘normale sigaretten’.

Waarom niet?

Wat zijn redenen waarom je de elektrische sigaret misschien moet overslaan?

 • Opladen. Zul je niet zien, heb je zin om even lekker te ‘roken’, is de batterij op. Je zal de e-sigaret dus met enige regelmaat moeten opladen. Geen groot probleem maar wel iets waar je rekening mee moet houden.
 • Droge mond. Sommige mensen ervaren dat ze een droge mond krijgen bij het roken van elektrische sigaretten. Zorg dan ook dat je altijd wat drinken bij de hand hebt zodat je heir geen last van hebt.
 • Geld. Hoewel het voor de meeste mensen een stuk goedkoper is dan echte sigaretten, ben je er na de aankoop van een exemplaar nog niet. De vloeistof (e-liquid) zal na verloop van tijd opraken waardoor je genoodzaakt bent nieuwe te kopen. De prijs van de meeste vloeistoffen is wel goedkoper dan een pakje sigaretten.

Toch beginnen?

Misschien is het wat voor jou, misschien ook helemaal niet. Ga dan ook niet gelijk voor de duurste e-sigaretten maar begin met een instapmodel. Een goed instap model is de justfog e-sigaret. Zo kan je zelf voor een mooie prijs eigenhandig de voordelen en nadelen ervaren!

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>