fbpx

Publicatie datum: 5 januari, 2023

Door: Redactie Top-X

Wil je meer reclame maken voor jouw bedrijf? Dan kan je er voor kiezen je auto te laten bestickeren met auto reclame. Zo maak je van jouw bedrijfsauto een rijdend visitekaartje! In dit artikel lees je alles over reclame stickers op je auto.


Waarom reclame op je auto goed is voor je business

Ben je op zoek naar een manier om meer naamsbekendheid voor jouw bedrijf te creëren? Dan is auto reclame sterk aan te raden! Hierbij transformeer je jouw bedrijfsauto als het ware om tot jouw rijdende visitekaartje. Zo kan je je bedrijfsnaam of logo op je auto plaatsen. Elke keer dat je onderweg bent of jouw bedrijfswagen openbaar geparkeerd staat zullen enkele voetgangers of andere bestuurders dit opmerken. Perfect om nieuwe klanten mee te benaderen!

Voordelen reclame op je auto

Je bedrijf promoten middels reclame op je auto kent vele voordelen. Zo vergroot je naamsbekendheid, geeft het mensen meer vertrouwen en is het een goedkope manier van marketing! Onderstaand lichten we de voordelen van reclame op je auto verder aan je toe!

  • Meer naamsbekendheid: Door met reclame op je voertuig rond te rijden, zien overal waar je gaat mensen jouw bedrijfsnaam. Net als bij online marketing zullen mensen het bedrijf langzaam gaan herkennen en herinneren. Hoe vaker men jouw bedrijfsnaam voorbij ziet komen, hoe groter de kans dat deze in hun opkomt zodra ze jouw product of dienst nodig hebben. Goede marketing dus!
  • Meer vertrouwen: Een bestickerde bedrijfsauto geeft mensen meer vertrouwen dan een simpele witte bus zonder belettering. Door je bedrijf te promoten op jouw auto, laat je zien dat je al wat hebt opgebouwd en een ambitieuze ondernemer bent. Met een strak bestickerde bedrijfsauto straal je professionaliteit uit!
  • Goedkope manier van marketing: Om jouw bedrijfsauto's om te bouwen tot een rijdend reclamebord, dien je eenmalig te investeren. De kosten zijn echter laag in vergelijking tot de opbrengst die het zal opleveren. Het grotere bereik dat je creëert zal al snel zorgen voor meer omzet. Ook gaat autoreclame veel langer mee dan bijvoorbeeld een advertentie in de krant of op het internet. Een keer investeren en je hebt er jaren lang plezier van!

TIP! De kosten voor de bestickering van je bedrijfswagen kan je vaak gewoon aftrekken van de belasting. Hier zijn wel regels voor, bijvoorbeeld op hoe groot de auto stickers moeten zijn. Advies nodig? Bekijk de beste boekhouders en de beste boekhoudprogramma's. Ook kun je hier meer lezen over een auto op de zaak zetten.

Soorten auto reclame

Het gebruik van autoreclame is dus een effectieve manier om een groter bereik te creëren en meer professionaliteit uit te stralen. Wil jij ook je auto gebruiken om reclame te maken? Er zijn meerdere soorten van reclame op auto, namelijk; bestickering of belettering, magneten of carwrapping. Onderstaand lichten we alle soorten autoreclame aan je toe!

Bestickering of belettering

Bij bestickeren en beletteren worden jouw bedrijfsnaam, logo en/of contactgegevens op de auto geplakt door middel van autostickers. Je kan zelf kiezen waar je jouw gegevens het liefst laat plaatsen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor raamstickers waarbij jouw gegevens op de achterruit geplaatst worden of voor een autosticker waarbij jouw gegevens ergens op de lak van de auto geplaatst worden (denk aan: autodeur, bumper, etc.). Een sticker wordt het liefst geplaatst op een transparante achtergrond.

Magneten

Met magneetplaten kun je je auto tijdelijk voorzien van reclame. De magneet hecht zich aan de metalen delen van je auto die ijzer, staal, kobalt of nikkel bevatten. Een magneet wordt dus niet zoals een autosticker op de lak van je auto geplakt! Een voordeel hiervan is dat je de magneten snel kan aanbrengen en snel kan verwijderen. Daarmee zijn magneten zeer geschikt voor flexibele autoreclame!

Carwrapping

Bij carwrapping wordt je gehele auto of wagen in folie verpakt. Hierdoor is de gehele auto als het ware je canvas en zijn de mogelijkheden qua reclame vrijwel oneindig. Met carwrapping creëer je een opvallende look en het folie gaat ontzettend lang mee. Daarnaast is carwrapping stukken goedkoper en sneller als wanneer je je auto laat spuiten!

Wat leveren autostickers op?

Autoreclame levert niet direct geld op maar je creëert extra naamsbekendheid wat uiteindelijk je omzet zal doen stijgen. Uit cijfers van het CBS is gebleken dat een bedrijfswagen gemiddeld 160.000 contactmomenten heeft. Dat is een enorme uitbreiding van je bereik! In autoreclame dien je eenmalig te investeren. Vervolgens zal je er jarenlang opbrengsten uit halen. Autoreclame is daarmee een zeer effectieve en goedkope manier van reclame maken!

Kosten reclame op auto

De kosten voor autoreclame verschillen per soort reclame: autostickers, magneten en carwrapping hebben allemaal hun eigen prijskaartje. Onderstaand zetten we de prijzen van reclame op auto voor je op een rijtje!

Kosten autostickers

Wil je jouw auto of bus enkel van je logo en contactgegevens laten voorzien met gebruik van autostickers? Dan beginnen de kosten gemiddeld vanaf €180. Wil je autostickers over het gehele voertuig laten plaatsen? Dan betaal je voor een uitgebreider pakket en beginnen de kosten vanaf €600.

Kosten auto magneet

Een magneetplaat op je auto is de goedkoopste vorm van reclame rijden. De magneet gaat echter wel minder lang mee dan autostickers of een carwrap. De kosten van een magneetplaat zijn afhankelijk van de grootte. Voor een magneetplaat van 80x50 cm betaal je gemiddeld €40. Wil je een grotere magneetplaat? Voor een magneet van 150x60 cm ben je gemiddeld €85 kwijt.

Kosten carwrap

Carwrappen is de duurste variant van autoreclame. Bij een carwrap wordt namelijk de gehele auto of bestelbus in folie bedekt. De kosten voor een carwrap zijn afhankelijk van de grootte van de auto en de complexiteit van het ontwerp. De kosten voor een carwrap beginnen vanaf €1.400 maar kunnen ook ver oplopen tot boven de €2.000.

Tips voor reclame op je auto

Met reclame op je auto maak je van jouw voertuig(en) een rijdend reclamebord. Zodra je beslist te gaan rijden onder de naam van je bedrijf, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Onderstaand zetten we ze voor je op een rijtje!

  1. Zorg dat je opvalt! Je bent niet de enige die onderweg is met een gepersonaliseerde bedrijfsauto. Dus om op te vallen tussen vele anderen, dien je ervoor te zorgen dat de reclame op je auto er goed uitkomt!

  2. Let op je rijgedrag! Zodra je onderweg bent wordt jouw rijgedrag verbonden aan jouw praktijk of bedrijf. Zorg er dus voor dat je rustig rijdt en een goed imago van je bedrijf ophoudt!

  3. Gebruik korte teksten in je ontwerp! Voorbijgangers of andere weggebruikers hebben vaak maar enkele seconden om de reclame van je voertuig te lezen. Zorg er daarom voor dat je jouw teksten hierop aanpast! Lange of ingewikkelde teksten werken niet effectief.

Geld verdienen met reclame rijden voor een ander

Wil je geen reclame maken voor je eigen bedrijf maar wel wat extra geld verdienen? Dan kan je je ook aanmelden om reclame te rijden voor adverteerders. Je rijdt dan met de stickers van een ander bedrijf op jouw auto en krijgt hier maandelijks een vergoeding voor.

De vergoeding voor reclame rijden hangt af van het formaat van de reclameboodschap en het gemiddelde aantal kilometers dat je rijdt. Gemiddeld kan je rekenen op zo'n €140 tot €200 per maand.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>