• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Huisdieren? Let op deze zaken als je een nieuwe stofzuiger koopt!

Laatste update: januari 2023

Door: Redactie Top-X

Als je huisdieren hebt, moet je extra hard je best doen om je huis schoon te houden. Een goede stofzuiger is daarbij van levensbelang, maar juist als je huisdieren hebt kan het kopen van een stofzuiger een hele uitdaging zijn. Huisdieren zorgen immers voor extra haar en vuil, dus het is belangrijk om echt voor de beste stofzuiger te kiezen: een die effectief is in het verwijderen van deze extra vervuiling. We bespreken een aantal belangrijke zaken om op te letten bij het kopen van een stofzuiger voor huishoudens met huisdieren.

Kracht en zuigkracht

Huisdierenhaar kan moeilijk op te zuigen zijn. Dat is in het bijzonder het geval als het op tapijten of stoffen meubels ligt. Het is daarom extra belangrijk om voor een stofzuiger te kiezen die krachtig genoeg is en een goede zuigkracht heeft om al het haar en vuil dat je huisdieren achterlaten in huis op te kunnen zuigen. Let daarom bijvoorbeeld goed op de wattage van de stofzuiger, en zeker ook op de zuigkracht in kilopascal (kPa). Vergelijk verschillende stofzuigers hierop.

Capaciteit

De capaciteit wat betreft het opvangen van stof is ook een belangrijke factor om je nieuwe stofzuiger op te selecteren. Huisdieren zorgen voor immers extra vuil, dus het is belangrijk om een stofzuiger te kiezen met voldoende capaciteit voor stof en vuil. Kies bijvoorbeeld voor de beste stofzakloze stofzuiger met een grotere stofcontainer of een stofzak met grote capaciteit die minder vaak vervangen hoeft te worden.

Filters

Huisdieren kunnen ook allergieën veroorzaken door de haren en huidschilfers die ze achterlaten. Het is belangrijk om daarom voor een stofzuiger te kiezen met een goed filter om ervoor te zorgen dat allergenen niet alsnog in de lucht terechtkomen of in de lucht blijven hangen. Kijk daarom bijvoorbeeld naar stofzuigers met een HEPA-filter. Zo’n filter staat erom bekend dat het de lucht filtert en 99,97% van de stofdeeltjes en allergenen verwijdert.

Accessoires

Stofzuigers met speciale accessoires zijn ideaal voor huisdierenbezitters, want soms is er wat extra’s voor nodig om dierenharen weggezogen te krijgen. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale opzetstukken die helpen bij het opzuigen van dierenharen van meubels en kleding. Een turboborstel kan ook effectief zijn bij het verwijderen van hardnekkige haren van tapijten en vloerkleden.

Geluid

Sommige huisdieren zijn bang voor het geluid van de stofzuiger. Is jouw huisdier ook zo gevoelig voor dat lawaai? Dan is het aan te raden om een stofzuiger te kiezen die minder geluid maakt. Kijk daarom naar stofzuigers met een laag decibel niveau. Bijvoorbeeld een model dat minder dan 70 decibel produceert.

Door goed op bovenstaande zaken te letten bij het kopen van een stofzuiger voor jouw huishouden met huisdieren, kun je ervoor zorgen dat je de juiste keuze qua stofzuiger maakt en je huis schoon en gezond houdt. Zo kun je optimaal samenleven met je huisdieren en hoef je je niet te schamen als mensen op bezoek komen. Als je dan ook nog eens voor een stille stofzuiger kiest, zijn de dieren ook nog eens blij!

Meer weten over stofzuigers? We schreven er al aardig wat artikelen over, zoals deze of deze!

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>