fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe blijf je gezond en vitaal? 4 Handige tips!

Publicatie datum: 24 juli, 2022

Door: Redactie Top-X

Hoe blijf je gezond en vitaal? Wie wil er nu niet gezond en vitaal door het leven gaan. Het liefst blijven we gezond en vitaal want daar voelen we ons het fijnste bij, maar het kan zijn dat ergens in je leven de balans op psychisch en lichamelijk kwijt is geraakt. Je zit dan niet meer zo lekker in je vel als eerder. Toch kun je de natuur een handje helpen om gezondheid en vitaliteit te stimuleren aan de hand van een aantal tips.

Eetgewoonten en vitamines

Jouw eetgewoonten spelen een belangrijke rol in de gezondheid. Eet je verse en niet bewerkte voedingsmiddelen, dan voel jij je fit en energieker dan als je voeding nuttigt met veel suikers en vetten erin. Ook het matigen van alcohol, koffie en vleesproducten hebben een positieve impact op de gezondheid. Dit in combinatie met rustig eten en drinken, hier tijd voor maken en ontspannen te zijn, spelen een grote rol.

Maar het kan voorkomen dat je wel goed en gezond blijft eten, maar je toch vitamines tekort komt. Een vitaminetekort is immers zo gecreëerd. Het is belangrijk om voldoende vitamines binnen te krijgen, dat voornamelijk uit onze voeding wordt verkregen, maar niet altijd voldoende als je bepaalde producten niet eet.

Er ontstaat een tekort die je aan kan vullen met supplementen. Een voorbeeld van zo’n supplement is Vitamine K. Deze vitamine hebben wij nodig voor de stolling van ons bloed in het lichaam. Ook kan het een rol spelen in het aanmaken van botten.

Bewegen

Naast een goede gebalanceerde voeding met eventuele aanvulling van vitamines als supplement, is het goed om ook naar het bewegingspatroon te kijken. Je voelt je namelijk beter in je vel zitten als je elke dag in beweging komt.

Dit kan in de vorm van het uitoefenen van een sport zijn, maar ook fietsen en wandelen kunnen prima. Het bewegen zorgt voor een goede spijsvertering en verbetering van het immuunsysteem en uiteindelijk komt dit ten goede van de vitaliteit!

Naast bewegen is ook een positieve mindset van belang. Door positief te denken, wordt je blij en voel jij je gelukkig. Ook het trainen van je psyche is goed om dit gezond en vitaal te houden. Denk maar aan het leren van nieuwe dingen door middel van het volgen van een workshop, boeken lezen, puzzelen.

Nachtrust

Als laatst te benoemen is nachtrust een onmisbaar aspect in je leven, waardoor jij uitgerust de dag kan beginnen en jij je goed voelt in jouw lichaam. Bij het krijgen van slechte nachtrust, krijgt jouw lichaam en psyche geen kans om te herstellen van prikkels overdag.

Gemiddeld heb je zo’n 7 tot 8 uur slaap per nacht nodig. Door op vaste tijden op te staan en weer naar bed te gaan creëer je een ritme. Ook is het verstandig voor het slapen gaan geen prikkels te krijgen van beeldschermen, omdat je hierdoor juist wakker blijft.

Kortom, wil je gezond leven en vitaal blijven, dan zijn bovengenoemde tips van toepassing om optimaal te kunnen leven. Door de tips te volgen, krijg je een levensstijl waar jij je goed bij voelt.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>