fbpx
  • Home
  • /
  • Software
  • /
  • Gratis factuur maken? Wij onderzochten de beste opties

Publicatie datum: 15 maart, 2023

Door: Puck

Moet je een factuur verzenden? Als bedrijf zul je vaak facturen moeten maken, dit is nu eenmaal onderdeel van het administratieve proces. Het kan echter een tijdrovende en dure klus zijn. Daarom zochten wij voor je uit waar je je facturen gratis kan laten maken! In dit artikel lees je alles over gratis facturen maken.


Geen zin om verder te lezen?

Wil je alleen weten wat het beste programma is om gratis facturen mee te kunnen versturen? Hieronder vind je de beste opties.


Waarom facturen maken?

Facturen maken is een belangrijk onderdeel van het runnen van een bedrijf. Door facturen te versturen kunnen jouw klanten je betalen voor de producten en/of diensten die ze van jou hebben ontvangen. Daarnaast is een factuur betaald handig als bewijsstuk van de geleverde producten en diensten. Ook voor officiële redenen is het belangrijk facturen te maken, je dient je facturen namelijk ook te kunnen gebruiken voor je BTW-aangifte.

Het is belangrijk het maken en versturen van je facturen goed bij te houden. Zo behoud je namelijk een stabiele cashflow en bouw je financiële zekerheid op. Zorg er dus altijd voor dat je facturen maakt die aan alle eisen voldoen!

Hoe maak je gratis een professionele factuur?

Een professionele factuur maken kan op meerdere manieren. Zo heb je betaalde factuurprogramma's, waarin je je facturen eenvoudig kan opstellen, maar er zijn ook manieren om gratis een professionele factuur op te stellen. Onderstaand benoemen we de twee manieren om een gratis factuur te maken!

1. Gebruik gratis facturatiesoftware

Er zijn verschillende online facturatie programma's beschikbaar waarmee je gratis professionele facturen kan opstellen. Voorbeelden hiervan worden later in het artikel besproken. Met gebruik van gratis facturatiesoftware kan je vaak uit een aantal facturen kiezen. Je kiest voor degene die het beste bij jouw bedrijf past en bewerkt deze tot je eigen huisstijl. De software slaat jouw belangrijkste gegevens op waardoor je deze niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren!

Eerder op de pagina heb je al kunnen lezen dat Rompslomp perfect is voor het kosteloos maken en versturen van facturen.

2. Gebruik een template in Microsoft Word of Google Docs

Er zijn verschillende templates beschikbaar in Microsoft Word of Google Docs waarmee je gratis je eigen factuur kan opstellen. De templates kan je downloaden en vervolgens aanpassen naar wens. Zo kan je zien hoe een factuur eruit ziet en vervolgens je eigen bedrijfsgegevens invullen (adres, KvK en BTW nummer), de klantgegevens aanpassen en de producten of diensten toevoegen aan de template. Vervolgens sla je de factuur op en kan je deze aan je klant versturen.

Het nadeel aan deze manier van online facturen opstellen is dat je het template elke keer moet downloaden en opnieuw moet invullen. Dit kost veel tijd en werkt als je veel facturen stuurt niet effectief. Daarom is het aan te raden naar gratis online facturatie programma's te kijken!

Voordelen van een gratis factuur programma

Het is mogelijk je facturen zelf in Word of Google Docs te maken. Maar, het gebruik van een gratis factuur programma voor het maken van je facturen brengt vele voordelen met zich mee. Onderstaand zetten we ze voor je op een rijtje!

  • Je bespaart heel veel tijd. Met een facturatie programma kan je snel een factuur opmaken zonder alle gegevens handmatig in te moeten voeren. Je eigen gegevens worden opgeslagen en op elke nieuwe factuur automatisch toegevoegd. Dit bespaart je tijd en maakt het facturen sturen een stuk makkelijker.
  • Je facturen krijgen een professionele uitstraling. Met een facturatie programma kan je gebruik maken van verschillende templates voor facturen. Deze zijn ontworpen om er professioneel uit te zien. Een professionele factuur is belangrijk omdat het jouw bedrijf representeert en daarmee een indruk achterlaat bij je klanten.
  • Een facturatie programma zorgt voor nauwkeurigheid. Door het gebruiken van een facturatie software wordt de kans op fouten in je facturen verminderd. Dit komt doordat je veel gegevens niet meer handmatig hoeft in te voeren.

Kortom, het gebruiken van een gratis factuur software zorgt voor tijdsbesparing, een professionele uitstraling en extra nauwkeurigheid. Zeker aan te raden dus!

Beste gratis facturatie programma's

Er zijn verschillende gratis facturatie programma's waarmee je snel en gemakkelijk een correcte factuur opstelt. Onderstaand zetten we enkele bekende gratis softwares voor je op een rijtje!

Rompslomp

Met Rompslomp kun je eenvoudig professionele facturen opstellen en verzenden. Het platform biedt verschillende aanpassingsmogelijkheden waarmee je de factuur template volledig kan aanpassen naar jouw eigen huisstijl.

Daarnaast biedt Rompslomp automatische herinneringen voor openstaande facturen wat erg handig is. Ook Rompslomp is volledig gratis maar met een maximum van 3 facturen per maand.

Vixum

Vixum is een bekende factuurgenerator die snel en gemakkelijk te gebruiken is. Met Vixum kan je kiezen uit verschillende professionele sjablonen waarin je vrijwel alles naar wens kan aanpassen. Om deze reden zien de gratis facturen van Vixum er professioneel uit. Vixum is volledig gratis en vereist geen download of installatie van software!

Invoice Simple

Invoice Simple is een gebruiksvriendelijke app, beschikbaar voor zowel Android als iOS. Met gebruik van deze app kan je gemakkelijk professionele facturen maken en versturen aan je klanten. De app biedt naast de facturatie ook handige functies zoals het bijhouden van je uitgaven en betalingen. Invoice Simple is gratis met een maximum van 3 facturen per maand. Ze bieden betaalde abonnementen voor meer functionaliteit of onbeperkte facturatie.

Jortt

Maak facturen met Jortt in een online boekhoudsoftware. Deze software is speciaal ontworpen voor zzp'ers en kleine ondernemers. Met Jortt kun je snel en gemakkelijk je professionele facturen maken en de factuur versturen aan je klant. Ook Jortt biedt handige functies zoals automatische incasso's en betalingsherinneringen. Jortt is gratis met een maximum van 5 facturen per maand. Jortt is een aanrader voor kleine ondernemers die hun boekhouding en facturatieproces willen vereenvoudigen!

Onze favoriete software voor facturenVeelgestelde vragen

Wat staat er op een factuur?

Op een factuur staan in ieder geval de volgende gegevens: je bedrijfsnaam en adresgegevens, je KvK-nummer en BTW-identificatienummer, een factuurnummer en datum, naam en adresgegevens van de klant, omschrijving van de geleverde diensten of producten, het aantal geleverde diensten of producten, het bedrag per dienst of product, het btw-percentage en btw-bedrag, het totaalbedrag en de betalingstermijn factuur en betaalmethode.

Hoe kan ik facturen aanpassen naar mijn huisstijl?

Bij veel gratis factuurprogramma's maak je gebruik van een factuur template die je vervolgens naar eigen wens kan aanpassen. Zo kan je bijvoorbeeld je eigen logo toevoegen, de kleuren van de factuur aanpassen of de lettertypen wijzigen.

Kan ik ook een factuur maken in een andere taal?

Ja, het is mogelijk je factuur in een andere taal te maken. Veel factuurprogramma's bieden de mogelijkheid om facturen in verschillende talen op te stellen. Zo kan je ervoor kiezen je facturen in het Engels, Frans, Duits of Spaans te maken.

Is het mogelijk om gratis facturen te maken met een factuurprogramma?

Ja, het gebruik van factuurprogramma's is over het algemeen gratis tot een maximum aantal facturen per maand. Voor onbeperkt facturen moet je vaak wel een betaald abonnement afsluiten.

Over de auteur

Puck

Mijn naam is Puck en naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schrijf ik regelmatig voor Top-X en andere websites. Ik vind het erg leuk om mezelf vast te bijten in een onderwerp en de informatie zo duidelijk mogelijk aan de lezers te communiceren. Mocht je vragen hebben voor mij, aarzel dan niet om contact op te nemen.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>