fbpx

Publicatie datum: 8 maart, 2023

Door: Jack

Garmin Edge 830 Review

Garmin Edge 830

Onze beoordeling

Als je op zoek bent naar een nieuwe fietscomputer dan is de Garmin Edge 830 een echte aanrader. Hij heeft een batterijduur van maar liefst 20 tot 40 uur. De edge heeft veel verschillende functies zoals Climb Pro, Grouptrack en ongevallendetectie. Navigeren wordt een fluitje van een cent en al je trainingen kan je in detail volgen en terug zien.

Overweeg jij om een fietscomputer te kopen? Dan hebben wij goed nieuws voor je! In deze Garmin Edge 830 review vertellen wij alles wat je wilt weten over deze fietscomputer.

De Garmin Edge 830 fietscomputer is een van de nieuwste fietscomputers die je op dit moment kunt vinden. In deze uitgebreide review bespreken we hoe de Edge werkt, welke functies hij heeft en wat de plus- en minpunten zijn. Zo heb jij straks geen handleiding nodig.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Uur onderzoek gedaan

35

 Ervaringen gecheckt

10+

Luisterboeken apps vergeleken


Belangrijkste voor- en nadelen Garmin Edge 830

Geen tijd of zin om deze hele Garmin Edge 830 review te lezen? Geen probleem! Wij hebben de belangrijkste voor- en nadelen van de Garmin Edge 830 op een rijtje gezet!

Voordelen Garmin Edge 830

  • De Edge is heel gebruiksvriendelijk in gebruik. Onder andere door middel van het touchscreen scherm
  • Zeer goede batterijduur die 20 tot 40 uur mee gaat
  • Navigatie werkt goed en maakt elke keer weer een mooie route
  • Via bluetooth te koppelen aan verschillende sensoren waardoor je veel gegevens kan inzien
  • Makkelijk fiets-apps downloaden zoals Strava

Nadelen Garmin Edge 830

  • Ongevallen detectie en diefstal alarm werken alleen als je je smartphone bij je hebt
  • Trainingspeaks kost 9 euro per maand

Waar de Garmin Edge 830 kopen?

Als jij de beslissing hebt genomen de Garmin Edge 830 aan te schaffen dan wil je natuurlijk de beste prijs betalen voor deze fietscomputer.  Om die reden hebben we hieronder een actueel overzicht van alle webshops die de Garmin Edge 830 verkopen en hun prijzen. Kortom, hierdoor zie jij direct waar je de Garmin Edge het goedkoopste kunt aanschaffen. Dit overzicht wordt dagelijks bijgewerkt. 


Wat is de Garmin Edge 830

Als je vaker op de fiets stapt heb je waarschijnlijk weleens van het merk Garmin gehoord. Garmin is een Amerikaans bedrijf wat is opgericht in 1989. Ze hebben al jaren ervaring in het ontwikkelen van fietscomputers en blijven elke keer weer mee gaan met die nieuwste technologische ontwikkelingen.

De Garmin Edge 830 is een prestatiegerichte GPS-fietscomputer met fietsnavigatie en touchscreen. Maar hij kan veel meer dan navigeren. Het toestel heeft verder nog meerdere mooie functies die we uiteraard verder gaan bespreken.

In eerste instantie lijkt hij misschien wat aan de dure kant waardoor onze verwachten hoog lagen. Maar bij ons heeft hij deze meer dan waard gemaakt.

Garmin edge 830 Review

Hoe werkt de Garmin Edge 830?

Om te beginnen is de Edge 830 de opvolger van de Edge 820. Hij is lichter in gewicht, heeft een betere processor, betere batterijduur en nog heeft veel meer nieuwe functies meegekregen. En hiermee is hij een waardige opvolger van zijn voorganger.

Op de eerste indruk werkt de Edge 830 erg prettig. Het menu werkt zoals je van Garmin gewend bent, en door middel van het touchscreen scherm kan je hier heel makkelijk doorheen navigeren en heb je alles snel gevonden. Het menu bestaat namelijk uit drie hoofdfuncties. Navigatie, Training en een losse rit. Hij heeft ook nog een goed scherm die mee kleurt met de omstandigheden. Hierdoor is het scherm zelfs in de volle zon nog goed leesbaar.

Climb Pro functie 

De Climb Pro functie op de Garmin Edge 830 is iets wat het hart van de klimmers onder ons sneller laat kloppen. Met deze functie kan je zien welke bergen er op je route komen en hoe zwaar deze zijn. Zo weet je altijd wat je te wachten staat.

Op het moment dat je op de berg bent aangekomen krijg je een gedetailleerde kaart van de berg te zien. Hier kan je het gemiddelde en huidige stijgingspercentage zien, hoever je bent en hoever je nog te gaan hebt tot de top. Je moet op dat moment wel het scherm aanraken wil je de kaart zien. Dit kan even lastig zijn in een bocht maar moet verder geen probleem zijn.

Climb pro functie

Veiligheid

Garmin neemt jouw veiligheid heel serieus. Zo ook met de Garmin Edge 830. Door middel van de grouptrack functie kunnen andere gebruikers via GPS zien waar jij rijdt. Voor deze functie moet je wel een smartphone met de Garmin Connect app koppelen met de Edge.


Super handig als je andere routes gaat rijden en elkaar wilt ontmoeten, je je eigen tempo wilt rijden, maar toch samen de tussenstops wilt nemen om even te eten bijvoorbeeld. Of als je in een groepje rijdt en de andere fietsers op de hoogte wilt houden waar je fietst. Dit werkt zelfs als ze helemaal aan de andere kant van de berg zijn. Wel moeten zij ook met een Garmin rijden met deze functie ingeschakeld.


En niet alleen je mede fietsers kan je je locatie mee geven. Met Livetrack kan je het thuisfront jouw real-time locatie laten volgen. Zo weten je dierbaren precies waar je rijdt en hoeven ze zich ene stuk minder ongerust te zijn.

Ook heeft de Edge een ongevallendetectie. Met deze functie wordt er bij een noodgeval je GPS-locatie naar je ingestelde contactpersoon gestuurd wanneer er een incident wordt gedetecteerd.


Een handige functie voor als je weleens een tussenstop maakt is het fietsalarm. Dit zorgt ervoor dat je een melding krijgt op je smartphone als je fiets wordt verplaatst.

Veiligheid

Navigatie met de Garmin Edge 830

Een goede navigatie is bijna onmisbaar als je aan een fietstocht begint. Zeker als je langere tochten maakt en/of een nieuwe route gaat rijden, is het niet alleen heel prettig maar ook nog eens een stuk veiliger. De Garmin Edge 830 heeft een speciale fietsnavigatie waardoor je op veilige wegen rijdt om te fietsen.


Als je gaat fietsen kan je gebruik maken van eerder opgeslagen routes, zelf routes maken of routes downloaden van apps van derde zoals Strava. Een andere optie is om de functie rondrit te gebruiken. Hier voer je de afstand in die je wilt gaan fietsen.


Door de Trendline Popularity Routing optie kiest de Garmin Edge 830 op basis van de meest gereden routes de beste route uit voor jou. Hier krijg je uiteindelijk een keuze tussen 3 routes. En als je van de route afwijkt bedenkt die zelf de weg terug naar de route die je in gedachten had. De navigatie zelf wordt heel duidelijk aangegeven waardoor wij niet verwachten dat dit zal gaan gebeuren.


Waar op eerdere Garmin modellen het laden van een route ongeveer een minuut kon duren gaat dit vanwege de nieuwe processor een stuk sneller. Zo sta je minder lang stil en kan je sneller weer op stap.

Plaatsing van de Garmin Edge 830

De Garmin Edge 830 wordt geleverd met twee type houders. Met de eerste kan je hem direct op het stuur of stuurpen plaatsen. De tweede houder is een arm, de frontmount. Hierbij kan je hem een stukje voor je stuur plaatsen.


Bij het testen is naar voren gekomen dat het scherm iets minder goed leesbaar is als je de Garmin Edge 830 op je stuurpen plaatst. Daarom raden wij aan om hem voor het stuur te plaatsen door middel van de frontmount. Je wilt natuurlijk wel makkelijk je navigatie kunnen aflezen.


Garmin Edge 830 ervaringen

Naast onze eigen ervaring, hebben we natuurlijk ook rekening gehouden met de ervaringen van andere consumenten. Om je een zo compleet mogelijk beeld te geven over de Garmin Edge 830 delen we de ervaringen graag met je.

Kwalitatief goed apparaat. Doet exact waar het is voor gemaakt. Reageert snel en in makkelijk in de bediening met het touchscreen.

Deze fiets computer voldoet aan mijn verwachting, ik ben hem nog steeds aan het ontdekken, er staat hier een negatieve review maar dat kwam omdat Garmin gehackt was, enige nadeel aan dit apparaat is de prijs!

Even goed de handleiding bestuderen en dan werkt alles naar behoren tot nu toe.


Conclusie Garmin Edge 830

Bij het laatste onderdeel aangekomen is het tijd voor de conclusie. In het begin waren we een beetje sceptisch. Je hartslag meten en navigeren kan tegenwoordig ook met menig horloge. En dan is de prijs ook nog relatief hoog. Maar we kunnen verklappen dat hij dit meer dan waard is!

De afgelopen tijd hebben wij de Garmin Edge 830 in gebruik mogen nemen. De navigatie verloopt enorm soepel. De route wordt duidelijk laten zien en je kan zelf instellen welke gegevens je op je scherm wilt zien. Ook is hij nog eens super makkelijk te verbinden met verschillende apps via de Connect IQ Store. En ook hartslagmeters/vermogensmeters of andere accessoires zijn super simpel te verbinden.

Hierdoor kan je op elke manier dat je wilt gaan trainen. Trainen op basis van je hartslag, RPM of wattages worden makkelijker en leuker. Het aantal mogelijkheden met deze fietscomputer zijn bijna eindeloos. Zo zijn er ook nog meerdere opties voor het mountainbiken zoals waarbij je spronghoogte en duur wordt gemeten.

En met een batterijduur van 20 uur kan je meerdere ritten maken zonder dat je de Edge hoeft op te laten. Wil je hem zelfs tot 40 uur gebruiken? Dan kan dit door de energiebesparing te gebruiken of je kan het scherm af en toe uitzetten of bijvoorbeeld lange rechte stukken. Dit heeft nog een voordeel, de accu gaat zo namelijk nog langer mee.

Kortom, Als je op zoek bent naar de beste fietscomputer van dit moment, dan heb je met de Garmin Edge 830 een fantastisch nieuw toestel in huis.


Veelgestelde vragen over de Garmin Edge 830

Wat is het verschil tussen Garmin 530 en 830?

Het grootste verschil zit in de navigatie en de snelheid. De Edge 530 kan alleen voorgeladen routes rijden. De Edge 830 is in staat om zelf routes te maken. Ook laadt hij deze een stuk sneller.

Wat kun je met de Garmin Edge 830?

Een betere vraag is wat niet? In dit artikel lees je de belangrijkste functies van de Edge 830!

Heeft de Garmin Edge 830 Bluetooth?

Ja! Hierdoor zijn hartslagmeters/vermogensmeters of andere accessoires super simpel te verbinden.

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>