fbpx

Publicatie datum: 22 maart, 2023

Door: Puck

Forward Lease review

Forward lease

Onze score

Op zoek naar een auto om te leasen, maar weet je nog niet welke leasevorm bij jou past? Geen probleem; Forward Lease biedt alles! Of het nou gaat Private Lease, Operational Lease, Financial Lease of Shortlease, het is allemaal mogelijk. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om te kiezen uit nieuwe of gebruikte auto’s. 

Omdat Forward Lease niet merkgebonden is, kunnen ze bijna iedere gewenste auto leveren. Staat jouw auto niet tussen het aanbod op de website van Forward lease? Dan is er een grote kans dat ze deze alsnog voor je kunnen regelen!

Overweeg je Forward Lease als partij voor jouw leaseauto? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres!

In deze Forward Lease review bespreken we alles over een leasecontract bij deze partij: hun aanbod, betrouwbaarheid en de Forward Lease ervaringen van klanten. Lees door voor meer informatie over een leaseauto bij deze partij!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

10+

Leasemaatschappijen vergeleken


Waarom kiezen voor leasen bij Forward Lease?

Voordelen Forward Lease

 • Leasemaatschappij voor particuliere én zakelijke klant;
 • Verschillende leasevormen mogelijk;
 • 24/7 pech- en schadehulp;
 • Persoonlijk contact en advies;
 • Beschikt over het Keurmerk Private Lease.

Nadelen Forward Lease

 • Niet alle lease aanbiedingen zijn direct leverbaar

Voor wie is Forward Lease geschikt?

Ben jij een zakelijke of particuliere rijder en op zoek is naar een eerlijke en betrouwbare lease partij? Dan ben je bij Forward Lease aan het juiste adres!


Deze partij beschikt over vele verschillende leasevormen waardoor er voor iedere vraag een geschikte oplossing is! Ook is de partij niet merk gebonden waardoor ze een ruim aanbod auto’s beschikbaar hebben.


Wat is Forward Lease?

Forward Lease is een Nederlandse leasemaatschappij gericht op zowel de particuliere als de zakelijke klant. Het hoofdkantoor zit gevestigd in Schiedam. De partij biedt verschillende lease mogelijkheden aan, waaronder: Private Lease, Operational Lease, Financial Lease en Shortlease. Ook heeft Forward Lease aanbod in occasion lease auto's, deze vallen in veel gevallen goedkoper uit dan een nieuwe auto.

Forward Lease onderscheidt zich van andere leasemaatschappijen met hun motto: ‘Maakt je blij!’. De partij is gefocust op een goede ervaring van de klant en bezit ook een hoog klanttevredenheidspercentage!

Bedrijfsgegevens Forward Lease

Naam (op basis van KVK registratie): Forward Lease BV

KVK nummer: 60747161

Adres hoofdkantoor: 's-Gravelandseweg 398A, 3125 BK Schiedam

Telefoonnummer: 088 055 3950E-mailadres: -


Forward lease leasevormen

Forward Lease biedt verschillende leasevormen aan voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Daarnaast beschikken ze ook over gebruikte auto’s die ze leasen, dit noem je occasion lease. Onderstaand lichten we de verschillende leasevormen van Forward Lease aan je toe!

Private lease

Als particulieren een auto leasen noem je dit private lease. Je huurt dan als het ware een auto tegen een vast maandbedrag. De leasemaatschappij blijft eigenaar van de auto. Zodra de looptijd verstrijkt lever je de leaseauto weer in. 

Een reden waarom particulieren een auto leasen is omdat je met private lease jouw favoriete auto kan rijden, zonder hiervoor jaren te moeten sparen. Ook hoef je je over afschrijvingen, onderhoud en verzekeringen geen zorgen te maken. Dat doet de leasemaatschappij voor je!

Zakelijke leasevormen

Ook als zakelijke rijder ben je bij Forward Lease op de juiste plek. Je hebt dan keuze uit verschillende zakelijke leasevormen, zoals: operational lease, financial lease en shortlease. Onderstaand lichten we de verschillende opties aan je toe!

Full operational lease

Operational lease is de alles-in-één oplossing onder zakelijke leasecontracten. Alle kosten met betrekking tot de leaseauto staan hierbij in het contract opgenomen. Over kosten voor onderhoud, reparatie, banden, schade, verzekering, pechhulp, vervangend vervoer, motorrijtuigenbelasting, rente en afschrijvingskosten hoef je dus geen zorgen meer te maken. 

Hiervoor tegenover staat een vast maandbedrag dat je betaalt aan de leasemaatschappij. Operational lease is de meest gekozen zakelijke leasevorm omdat het financiële zekerheid biedt. Je weet elke maand zeker welke kosten je kwijt bent aan je leaseauto!

Netto operational lease

Bij netto operational lease werkt het net iets anders als hierboven beschreven. Bij netto operational lease zal je namelijk voor een aantal kosten zelf opdraaien. Je leaset net al hierboven beschreven een auto bij de leasemaatschappij maar regelt en betaalt zelf de verzekering, het onderhoud en eventuele reparaties. Netto Operational Lease is een ideale leasevorm wanneer je zaken als verzekering graag zelf regelt!

Shortlease

Als laatste biedt Forward Lease shortlease contracten aan. Dit is vergelijkbaar met Full Operational Lease alleen gaat het dan over een kortere periode. De looptijd van een shortlease contract bij Forward Lease is minimaal drie maanden en daarna kan je elke maand opzeggen. Shortlease is de ideale leasevorm voor consumenten die snel tijdelijk vervoer willen regelen! 

Occasion lease

Met Occasion lease kies je er als zakelijk of particuliere rijder voor om een gebruikte auto te leasen in plaats van een nieuwe auto. Deze auto’s zijn in veel gevallen goedkoper dan een nieuwe auto. Ook zijn de auto’s vaak direct beschikbaar omdat ze al op voorraad zijn. Occasion Lease is de ideale leasevorm voor consumenten die willen besparen op hun huurauto!


Hoe zijn de kosten en voorwaarden bij Forward Lease?

Voor het huren van een lease auto betaal je bij Forward Lease een vast maandbedrag. Dit bedrag is altijd inclusief een aantal kosten. Onderstaand zetten we ze voor je op een rijtje:

Kosten die wel binnen dit maandbedrag vallen zijn als volgt:

 • 21% BTW
 • Rente en afschrijving
 • Wegenbelasting
 • Onderhoud en reparatie
 • Banden
 • Schade
 • 24/7 pechhulp in Europa
 • Vervangend vervoer
 • WA/Casco verzekering
 • Afleveringskosten, mattenset en €50,- brandstof

Je hoeft dus alleen nog zelf te tanken of je auto op te laden!

Forward Lease heeft geen strenge voorwaarden voor hun leasecontract. Er zijn geen leeftijdsbeperkingen; schadevrije jaren hebben geen invloed op het maandbedrag en er is ook geen verplichte borg. Wel valt een BKR-toetsing onder de voorwaarden voor een leaseauto bij Forward Lease. Hiermee wordt jouw kredietwaardigheid getest.

Exact weten wat een leaseauto bij Forward Lease kost? Afhankelijk van het merk en model kunnen de kosten variëren. In een offerte worden de exacte kosten van een leaseauto bij Forward Lease inzichtelijk gemaakt. Deze kan je vrijblijvend aanvragen via hun website.

Welke merken en modellen kan ik leasen?

Forward Lease is niet merkgebonden, hierdoor kan het bedrijf elk gewenst merk of model leaseauto leveren. Het huidige aanbod is zichtbaar op hun website. Stationwagen, cabriolet, familieauto en sportwagens; ze staan er allemaal tussen. Staat jouw gewenste leaseauto hier niet tussen? Dan kan je contact opnemen. Samen kunnen jullie de mogelijkheden dan bekijken.

Forward lease aanbod

Forward Lease Alternatieven

Er zijn vele verschillende leasemaatschappijen die verschillende vormen van leasecontracten aanbieden. Hoewel Forward Lease al veel leasevormen (zowel zakelijk als particulier) aanbiedt, kan het altijd voorkomen dat een andere leasemaatschappij beter aansluit op jouw wensen. Daarom zetten we onderstaand de beste (private) lease maatschappijen voor je op een rijtje!

Onze 5 favoriete leasemaatschappijen

 • Athlon ➡️ De grootste van Nederland, en dat is niet voor niets
 • Volkswagen Lease ➡️ Voor betrouwbaarheid kies je voor Volkswagen!
 • SEAT lease ➡️ Veel auto voor weinig geld
 • Wittebrug Lease ➡️ Onze favoriet in de categorie Zakelijk
 • IkRij.nl ➡️ Zeer breed aanbod Private lease en Occasion lease

Hoe zijn de Forward Lease ervaringen van andere?

Op basis van verschillende Forward Lease ervaringen kunnen we constateren dat Forward Lease een betrouwbare indruk achterlaat. Verschillende review platforms beoordelen de leasemaatschappij met hoge resultaten. Onderstaand zetten we er een aantal voor je op een rijtje!

4,2/5
4,6/5

Conclusie

Op basis van onze Forward Lease review en de ervaring van consumenten, beschouwen we Forward Lease als een betrouwbare partij voor het leasen van je auto. Forward Lease is al lange tijd actief binnen de Nederlandse markt en heeft vele positieve reviews van consumenten mogen ontvangen. 

Een voordeel aan Forward Lease is dat hier zowel particuliere als zakelijke rijders terecht kunnen. Ze beschikken over een ruim aanbod van leasevormen zodat er voor elke consument een geschikte optie is. Daarnaast is Forward Lease niet merkgebonden waardoor het bedrijf elk gewenst merk of model leaseauto kan leveren.

Als laatste is Forward Lease transparant over hun contractvoorwaarden, deze zijn allemaal terug te vinden op hun website. Ook dit draagt bij aan het vertrouwen in de leasemaatschappij!


Veelgestelde vragen

Hoe betrouwbaar is Forward Lease?

In onze Forward Lease Review is deze partij zeker als betrouwbaar naar voren gekomen. Zo zijn er ontzettend veel positieve reviews te vinden over dit bedrijf en bestaat het bedrijf inmiddels al flink wat jaren. Forward Lease is zeker betrouwbaar en in onze review lees je meer over de voor- en nadelen van deze lease maatschappij. 

Hoe hebben jullie Forward Lease beoordeeld?

Om te bepalen hoe goed en betrouwbaar Forward Lease is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij hebben we o.a. gekeken naar het aanbod, de consumentenervaringen van klanten en natuurlijk de prijs. Op basis hiervan hebben we deze partij vervolgens beoordeeld.

Over de auteur

Puck

Mijn naam is Puck en naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schrijf ik regelmatig voor Top-X en andere websites. Ik vind het erg leuk om mezelf vast te bijten in een onderwerp en de informatie zo duidelijk mogelijk aan de lezers te communiceren. Mocht je vragen hebben voor mij, aarzel dan niet om contact op te nemen.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>