fbpx

Publicatie datum: 22 maart, 2023

Door: Puck

FitBike Ride 5 Review 

Fitbike ride 5 review

FitBike Ride 5
De FitBike Ride 5 is een van de populairste hometrainers in Nederland. Dat is niet voor niks. De FitBike Ride 5 is een super goede, betaalbare hometrainer die perfect geschikt is voor thuis. Voor de prijs die je voor de FitBike Ride 5 betaalt vind je momenteel simpelweg geen betere hometrainer. Zo beschikt de hometrainer over een scherp LCD scherm, heeft hij een hartslagsensor, 18 verschillende trainingsprogramma's en is hij super stil en stabiel. Via onderstaande knop ontdek je direct de beste prijs voor de Fitbike Ride 5.


Overweeg jij de FitBike Ride 5 te kopen? Goed nieuws! Bij Top-X hebben we namelijk een uitgebreide test gedaan en onderzocht hoe goed deze hometrainer nu eigenlijk is.

De FitBike Ride 5 is een zeer populaire hometrainer die door vele sporters wordt gezien als een van de betere hometrainers van dit moment. Maar hoeveel van deze claim is waard?

Is de FitBike Ride 5 echt zo goed als iedereen zegt? In deze FitBike Ride 5 Review ontdek je een antwoord op deze vraag. Wij hebben deze hometrainer namelijk beoordeeld en getest op verschillende criteria en op basis hiervan een cijfer gegeven. 

Lees dus gauw verder om erachter te komen hoe goed deze hometrainer is.


Belangrijkste voordelen en nadelen FitBike Ride 5

Voordelen FitBike Ride 5

  • Zeer goede prijs / kwaliteit waardoor je niet te veel betaalt voor een goede hometrainer
  • Ontzettend comfortabel en helemaal in te stellen zoals jij wilt, hierdoor zul je niet snel tegen klachten als rugpijn etc aan lopen
  • Uitermate geschikt voor thuisgebruik
  • Snel en makkelijk op te zetten
  • Duidelijk en scherp LCD scherm waar je alles kunt zien
  • Geschikt voor zowel beginners als gevorderde

Nadelen FitBike Ride 5

  • Niet geschikt voor lange mensen (langer dan 1.95cm)

Fitbike Ride 5 Test 

Zoals we in de introductie van deze FitBike Ride 5 review al aangaven is het zo dat wij een FitBike Ride 5 test hebben gedaan waarbij we hebben gekeken naar verschillende criteria.

Om erachter te komen of een hometrainer of een apparaat goed is, dien je deze natuurlijk te testen op meerdere criteria. Om deze reden hebben we gekeken naar de belangrijkste eigenschappen van een goede hometrainer.

Vervolgens hebben we gekeken hoe goed de FitBike Ride 5 scoort op deze eigenschappen. 

Comfort

Bij het kopen van de beste hometrainer voor thuis of waar dan ook is het allereerst natuurlijk belangrijk dat de hometrainer comfortabel in gebruik is. Als je van plan bent regelmatig te gaan trainen op een hometrainer dan wil je natuurlijk niet een hometrainer hebben die voor geen meter zit.

Wanneer we kijken naar het comfort van de FitBike Ride 5 dan zit dit wat ons betreft wel goed. Allereerst is het zadel namelijk super goed en voelt deze ontzettend zacht aan.

Daarnaast is het zadel zowel verticaal als horizontaal te verstellen waardoor je de hometrainer helemaal kunt personaliseren op basis van je eigen voorkeuren.

Wat overigens wel goed is om te weten: als je langer dan 1.95 bent zouden we deze hometrainer niet aanraden. Hij is namelijk verstelbaar tot een bepaalde hoogte, ga je daar over heen dan kan hij niet hoger. 

Voor langere mensen is de FitBike Ride dus niet perse de beste optie.

Duurzaamheid

Als tweede punt in deze test van de FitBike Ride 5 hebben we gekeken naar de duurzaamheid. Een hometrainer is een flinke investering en je wilt natuurlijk niet dat de hometrainer na een aantal jaar de prullenbak in kan.

Bij dit onderdeel hebben we gekeken naar meerdere zaken. Denk hierbij aan: 'Is het apparaat gemaakt van hoogwaardig materiaal?' en 'Hoelang gaat de FitBike Ride 5 mee?' 

Op deze punten scoort de FitBike Ride 5 wat ons betreft super goed. Het voordeel van de FitBike Ride 5 is dat het een hometrainer is die niet perse in het hoogste segment thuis hoort.

De prijs / kwaliteitsverhouding van deze hometrainer is om deze reden super goed. Natuurlijk is dit geen professionele hometrainer, op het gebied van materiaal kan het dus wat beter.

Echter is het wel een super degelijke hometrainer die van prima materiaal gemaakt is en makkelijk jaren mee kan. Voor de meeste mensen die een goede hometrainer voor thuis zoeken is dit simpelweg een hele goede hometrainer.

Materiaal (Vliegwiel)

Daarnaast hebben we ook gekeken naar het materiaal van deze hometrainer. De FitBike Ride 5 is gemaakt van sterk materiaal waardoor hij belast kan worden met een lichaamsgewicht tot 150 kilogram. 

Wanneer we over fitness apparatuur spreken dan is het vliegwiel een belangrijk onderdeel. Of we het nu hebben over hometrainers, crosstrainers of spinning fietsen: het vliegwiel speelt een grote rol. In de regel zegt het gewicht van het vliegwiel al iets over de kwaliteit van een sportapparaat. Hierbij geldt: Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe beter het apparaat.

De Fitbike Ride 5 beschikt over een vliegwiel van 10 kilogram. Dit is redelijk zwaar vliegwiel waardoor je met de Fitbike Ride 5 zowel intensief als rustig kunt trainen. Op dit gebied scoort de Fitbike Ride 5 dus zeker goed.

Naast bovenstaande is het ook zo dat de FitBike Ride 5 beschikt over een zogenaamde V-Belt. Deze belt zorgt ervoor dat de hometrainer ontzettend stil is in gebruik. Dit is vooral een voordeel voor mensen die thuis gaan trainen met de FitBike Ride 5. 

Trainingsprogramma's

Uiteraard kunnen we in deze FitBike Ride 5 review de trainingsprogramma's niet onbelicht laten. Deze hometrainer heeft maar liefst 18 verschillende trainingsprogramma's waardoor hij eigenlijk geschikt is voor ieder fitness doel.

Zo zijn er 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma's, vier hartslag programma's en verschillende persoonlijke programma's. Al deze programma's zijn gemakkelijk af te wisselen.

Het voordeel van deze programma's is dat dit ervoor zorgt dat de FitBike Ride 5 voor zowel beginnende als gevorderde sporters geschikt is. 

Extra functionaliteiten 

We sluiten deze FitBike Ride 5 review af met de extra functionaliteiten. Natuurlijk moet de basis altijd goed zijn van een hometrainer, echter zijn er ook nog leuke extra functionaliteiten die het trainen nog leuker kunnen maken.

Hieronder beschrijven we kort en duidelijk welke extra mogelijkheden deze FitBike Ride 5 heeft:

Hartslagsensor:
Allereerst is de FitBike Ride 5 uitgerust met een goede hartslagsensor. Hierdoor meet je ten alle tijden je hartslag tijdens het sporten. Het voordeel van deze sensor? Je kunt programma's uitkiezen op basis van je hartslag. Dit zorgt ervoor dat je nog meer uitdaging in je trainingen kunt liggen.

Display:
Ook heeft de Ride 5 hometrainer een kleuren LCD scherm. Met dit scherm zie je snel en gemakkelijk hoeveel kcal je al hebt verbrandt, hoelang je bezig bent en hoeveel kilometers je al hebt gelopen.


Fitbike Ride 5 Product eigenschappen

Naast bovenstaande criteria hebben we ook gekeken naar de belangrijkste product eigenschappen van deze FitBike Ride 5. 

Specificaties

Header

Gewicht

36 kg

Maximaal belastbaar gewicht

150 kg

Maximale lichaamslengte

195 cm

Afmetingen

112 x 56 x 140 cm

Display weergave

Calorieverbruik, Grafiekweergave, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage

Trainingsprogramma's

19

Hartslagmeting

Handsensoren, Hartslagmeter

Gewicht vliegwiel

10 kilogram

Weerstandsysteem

Magnetisch


Fitbike Ride 5 Ervaringen van anderen

Naast onze eigen FitBike ride 5 ervaringen zijn we voor jullie ook op onderzoek gegaan en gekeken hoe de FitBike Ride 5 beoordeeld wordt door andere consumenten. Hierdoor zie je direct hoe goed de FitBike Ride 5 ervaringen van anderen zijn.

Afgelopen week de hometrainer binnen gekregen, deze bevat tot nu toe prima. De installatie is relatief eenvoudig, al kan het instructieboekje na mijn idee duidelijker. De FitBike 5 heeft tijdens gebruik wel iets meer geluid dan de FitBike 6 iPlus, maar ik ervaar het niet als storend. Ondanks dat ik bewust geen Demo model heb gekozen, bleek er bij het uitpakken wel een diversen krassen op de hometrainer te zitten, uiteraard is dat teleurstellend. Maar het belemmerd het gebruik uiteraard niet.

Miranda

Goede prijs kwaliteit verhouding. Solide, en makkelijk in elkaar te zetten. Veel opties, kortom een prima apparaat. Het geluid is ook prima. Wij hopen op veel gebruiksplezier.

Anita

Gisteren mijn fitbike ride 5 besteld en vandaag al bezorgd. Monteren ging makkelijk. Ik had nog even vraag toen ik bijna klaar was. Deze werd direct beantwoord via de chat. Mooie hometrainer en top webshop.

Shivam


Voor wie is de FitBike Ride geschikt?

De FitBike Ride 5 is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde sporters. Verder is dit bij uitstek een hometrainer die zeer populair is onder thuissporters. Dit komt mede dankzij de goede prijs / kwaliteit en het gebruiksgemak dat zeer goed is. 


Conclusie: FitBike Ride 5 kopen of niet?

9.4

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Eindbeoordeling

Yes, dat was hem dan! Onze officiële FitBike Ride 5 review 2023! Zoals je hebt kunnen lezen zijn wij redelijk positief over deze hometrainer van het merk FitBike. Dat is niet voor niets.

Zo is er wat ons betreft momenteel geen betere hometrainer onder 500 euro dan deze FitBike Ride. Voor iedereen die fit wilt worden en op zoek is naar een goede hometrainer voor thuis is dit een super goede keuze.

De FitBike Ride 5 beschikt namelijk over een zwaar vliegwiel waardoor hij zeer stabiel op de grond staat. Daarnaast beschikt deze hometrainer over een scherp en helder LCD scherm waardoor je direct kunt zien hoe goed je training gaat en hoeveel kilometers je al achter de rug hebt.

Ook heeft deze hometrainer maar liefst 18 verschillende trainingsprogramma's, zijn de reviews en beoordelingen van andere consumenten super goed en hij is belastbaar tot een gewicht van maximaal 150 kilogram. 

Niet voor niets is de FitBike Ride 5 al meerdere keren door kieskeurig.nl als beste beoordeeld. Dat is wat ons betreft zeker niet onterecht.

Sterker nog, wij denken dat je momenteel bijna geen betere hometrainer kunt kopen dan de Fitbike Ride 5.  Als jij op zoek bent naar een goede hometrainer voor thuis dan is dit zeker de moeite waard.


FitBike Ride 5 alternatieven

Toch niet helemaal overtuigt? Helaas! Gelukkig zijn er verschillende goede alternatieven voor de Fitbike Ride 5. Denk hierbij aan:

- FitBike Ride 5 HRC
- FitBike Ride 3


Hoe hebben jullie de FitBike Ride 5 getest?

In onze FitBike Ride 5 review hebben wij een uitgebreide test gedaan waarbij we deze hometrainer op verschillende criteria hebben beoordeeld. Zo hebben we onder andere gekeken naar het gebruiksgemak, de duurzaamheid van het apparaat, het comfort en natuurlijk naar de extra functionaliteiten. Vervolgens hebben we op basis van deze uitslag een cijfer gegeven. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bij Top-X is het ons doel om aankoopbeslissingen eenvoudig te maken.

Zijn er FitBike Ride 5 aanbiedingen?

Ben jij op zoek naar een FitBike Ride 5 aanbieding? Goed nieuws! Wij hebben namelijk een overzicht van de meest actuele Fitbike Ride 5 aanbiedingen. De FitBike Ride 5 kopen? via Top-X vergelijk je direct de beste prijs.

Over de auteur

Puck

Mijn naam is Puck en naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schrijf ik regelmatig voor Top-X en andere websites. Ik vind het erg leuk om mezelf vast te bijten in een onderwerp en de informatie zo duidelijk mogelijk aan de lezers te communiceren. Mocht je vragen hebben voor mij, aarzel dan niet om contact op te nemen.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>