fbpx
 • Home
 • /
 • Fietssport
 • /
 • Fitbike Ride 2 Review: Kopen of toch niet? Onze ervaringen

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Door: Jack

Fitbike Ride 2 Review

Fitbike Ride 2

Hé, jij daar! Ben jij op zoek naar een kwalitatief goede fitness fiets? Eentje waar je met liefde jaren op kan sporten? Dan is de FitBike Ride 2 net wat voor jou. Want geloof ons, naast populair is dit fitnessapparaat ook erg geliefd onder de sporters. 

En dat is uiteraard niet geheel zonder goede reden. Bekijk bijvoorbeeld het design van deze fiets. Dat is al eentje om ‘u’ tegen te zeggen. Erg sportief en voorzien van prachtig groene accenten. 

Enfin, het design is natuurlijk niet het allerbelangrijkste aan een fitness apparaat. De hometrainer is namelijk ook volledig geluidloos te gebruiken waardoor jij optimaal kan trainen (en je huisgenoten hier ook geen last van hebben). 

En wist je dat het dankzij de stevige constructie mogelijk is om te trainen met een lichaamsgewicht tot 125 kilo? Sterker nog, deze fiets kan zelfs 4 gebruikersprofielen onthouden en heeft verschillende trainingsprogramma’s waardoor jij lekker gevarieerd kan gaan trainen. De Fitbike Ride 2 fiets is dus een absolute topper als je kijkt naar fitnessapparatuur voor thuis.

Op zoek naar een nieuw fitnessapparaat? En heb je toevallig een oogje op de Fitbike Ride 2? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen je namelijk helpen bij je aankoop, omdat wij deze FitBike Ride 2 zeer uitgebreid hebben getest op verschillende strenge criteria.

Op deze manier kunnen wij een inschatting maken van de kwaliteit van het sportapparaat én of deze het geld wel echt waard is. Want je wil je geld zeer waarschijnlijk investeren in een kwalitatief goede fitness fiets waar je ook meerdere jaren plezier van kan hebben. 

Gelukkig kan jij alle belangrijke informatie over de Ride 2 terugvinden in deze FitBike Ride 2 review. In deze review hebben wij alle belangrijke aspecten van de fiets uitgebreid getest en beoordeeld, zelfs met een cijfer. Als je ook benieuwd bent naar de resultaten van deze test adviseren wij je gauw verder te lezen!

Belangrijkste voordelen en nadelen Fitbike Ride 2

Voordelen Fitbike Ride 2

 • Het apparaat kan 4 gebruikersprofielen toevoegen waarbij de gebruikersgegevens bewaard worden voor extra snel trainen
 • Er zijn ingebouwde hart sensoren aanwezig waarmee jij kan trainen volgens een hartslagcontrole programma
 • Het display van de Ride 2 is erg makkelijk te bedienen en bestaat uit vier knoppen: reset, start/stop, recovery en body fat
 • Op het display kan je de tijd, afstand, snelheid, RPM, calorieverbruik en hartslag bijhouden
 • De FitBike Ride 2 beschikt over maar liefst 16 verschillende weerstandsniveaus voor een zeer uitgebreide training
 • Je kan de fiets heel erg makkelijk zelf instellen via het speciale manuele programma
 • Is van zeer licht gewicht en daardoor ook erg makkelijk te verplaatsen

Nadelen Fitbike Ride 2

 • Door het lichte gewicht staat de fitness fiets wel iets minder stabiel
 • Is te gebruiken voor mensen met een lengte tot 180 centimeter dus niet goed geschikt voor lange mensen

Fitbike ride 2 Test 

We hebben je net al geprobeerd een beetje enthousiast te maken. Wij hebben de FitBike Ride 2 zo uitgebreid mogelijk getest op veel verschillende en tevens ook strenge criteria. Alleen zo kunnen wij jou een zo accuraat mogelijke beoordeling geven over de Fitbike Ride 2.

En nu zijn we dan eindelijk aangekomen bij de FitBike Ride 2 review. Hierin hebben wij alle relevante punten overzichtelijk voor jou op een rijtje gezet. Zo kun jij direct beoordelen of dit fitnessapparaat ook wat voor jou is! Lees je snel verder?

Gebruiksgemak

Om te beginnen bij misschien wel het allerbelangrijkste punt: het gebruiksgemak van de fiets. Daarmee bedoelen we eigenlijk hoe makkelijk je het apparaat in elkaar kan zetten en of deze ook makkelijk te gebruiken is zonder moeilijkheden of onduidelijkheden.

En we kunnen wel met zekerheid stellen dat de FitBike Ride 2 goed scoort op het gebied van gebruiksgemak. De fiets is van erg licht gewicht en daardoor redelijk makkelijk op te zetten. En uiteraard krijg je er ook gewoon een handleiding bij wanneer je er zelf niet uitkomt.

De fiets neemt daarnaast ook niet echt veel ruimte in. Wel moeten we hierbij vertellen dat je de fiets niet kan inklappen en kan opbergen. Er zijn wel speciale transportwieltjes bevestigd aan de fiets waardoor je ‘m kan verplaatsen. Dat is wel weer jammer. Verder is het display van de fitness fiets ook erg simpel ontworpen waardoor alles lekker duidelijk is. Geen gedoe met zoeken naar de juiste knopjes.

Comfort

Wij hebben uiteraard het comfort van de fiets ook uitgebreid getest en beoordeeld. Dit is ook een super belangrijk onderdeel aan een sportapparaat, je wil er immers wel lang op kunnen sporten. En dat kan alleen als het ook een beetje een comfortabele fiets is. 

Gelukkig beschikt de fiets over een U-vormig stuur wat zorgt voor een comfortabele houding tijdens het trainen. En zowel het stuur als het zadel zijn verstelbaar waardoor je dit perfect kan afstellen naar je eigen lichaamslengte. Let wel: dit is dus alleen voor mensen kleiner dan 180 centimeter. Dat is dan wel weer enigszins jammer. Oh, en er is ook een tablethouder aanwezig waar jij je Ipad of tablet in kan zetten. Zo kan je netflixen én sporten in één!

Duurzaamheid

Ook hebben wij tijdens het maken van de FitBike Ride 2 review gekeken naar de duurzaamheid. Dit is ook erg belangrijk als je een sportapparaat in huis wil halen. Met duurzaamheid bedoelen we eigenlijk of de fitness fiets is gemaakt van kwalitatief goed materiaal en of de fiets ook lang mee gaat.

Een sportapparaat is namelijk, zoals je waarschijnlijk wel weet, niet bepaald goedkoop. Wanneer je er dan eentje koopt wil je er wel een goed tijdje mee vooruit kunnen. Gelukkig kan je dankzij de stevige bouw meerdere jaren vooruit met dit sportapparaat.

De fiets kan namelijk wel een stootje hebben. En dat is belangrijk, zeker wanneer je van plan bent regelmatig te gaan sporten. Daarnaast is de garantie op de onderdelen van de fiets 2 jaar, en op het frame en laswerk maar liefst 10 jaar! Hierdoor kan jij met een gerust hart gaan sporten.

Materiaal (Vliegwiel)

Dit kopje heeft eigenlijk een beetje overlap met de vorige over duurzaamheid. Maar het materiaal en type weerstand is ook erg belangrijk bij een fitness fiets. Dit geeft namelijk een goede indicatie van de kwaliteit.

We hebben eerder al aangegeven dat de fiets niet inklapbaar is. Dat is wel jammer, want dan kan je deze niet echt opbergen. Het apparaat is gemaakt van een robuuste staalconstructie met hoogwaardig lagerwerk.

Door deze zeer stevige constructie is het dan ook mogelijk om te trainen tot een lichaamsgewicht van 125 kilo. Ook kan je met behulp van de wieltjes de trainer makkelijk verplaatsen. Het weerstandsysteem van de fitness fiets is magnetisch. De weerstand is daarnaast elektronisch instelbaar. Ook dat is weer mooi meegenomen!

Trainingsprogramma's

Iedereen houdt van variatie tijdens het sporten. Dat is ook één van de dingen die het sporten leuk houdt en wat ervoor zorgt dat jij sneller geneigd bent om op die fiets te stappen en om even goed te gaan sporten.

Gelukkig zijn er talloze opties als het gaat om trainingsprogramma's. Zo zijn er maar liefst 16 verschillende weerstandsniveaus aanwezig om uit te kiezen en verschillende trainingsmethodes. Hierdoor kan jij erg variëren in je training. 

Ook heb je een speciaal programma om je body fat percentage te berekenen én is er een speciaal hartslagcontrole programma. Hierdoor kan jij met behulp van de ingebouwde hartslagsensoren bijhouden wat je hartslag is tijdens de training. 

De fiets is goed geschikt voor beginners en ook voor gevorderden. Echter hebben beginners er meer aan. Er wordt dan ook geadviseerd om naar een ander model te kijken wanneer je op zoek bent naar een robuuster gebouwde fitness fiets voor écht intensief trainen.

Extra functionaliteiten 

Als laatste hebben we nog gekeken naar eventuele extra functionaliteiten op de fiets. Hiermee bedoelen we: de extra mogelijkheden die zo’n fitness fiets biedt die ‘m uniek maken. 

En de FitBike Ride 2 heeft best wat extra functionaliteiten. Zo is er een speciaal display aanwezig op de fiets waarop je de tijd, afstand, snelheid, RPM, calorieverbruik en hartslag kan zien. Dat is heel handig wanneer je gericht wil trainen. 

Ook is de fiets voorzien van een vliegwiel met een gewicht van 5 kilo en daarnaast is ‘ie volledig stil in gebruik. Het LCD scherm heeft vier verschillende toetsen: reset, start/stop, recovery en body fat. Al met al maken deze extra functionaliteiten de fitness fiets nog aantrekkelijker.


Fitbike Ride 2 Product eigenschappen

Naast bovenstaande criteria hebben we ook gekeken naar de belangrijkste product eigenschappen van deze FitBike Ride 5. 

Specificaties

Header

Gewicht

21 kg

Maximaal belastbaar gewicht

125 kg

Maximale lichaamslengte

180 cm

Afmetingen

85 x 41 x 124 cm

Display weergave

Calorieverbruik, Grafiekweergave, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage

Trainingsprogramma's

12

Hartslagmeting

Handsensoren

Hartslagmeter bijgeleverd

Nee

Koppeling met tablet mogelijk

Nee


Fitbike Ride 2  Ervaringen van anderen

Naast onze eigen Fitbike Ride 2zijn we voor jullie ook op onderzoek gegaan en gekeken hoe de Fitbike Ride 2 beoordeeld wordt door andere consumenten. Hierdoor zie je direct hoe goed de Fitbike Ride 2 ervaringen van anderen zijn.

Ik sport 3 a 4 keer per week op de fit bike. Ik vind het een fijn apparaat en gemakkelijk te bedienen.

Michelle

Jaar in bezit en word elke dag gebruikt geen problemen mee gehad soepele gebruiksvriendelijke fiets top.

Fred

home trainer 2 aangeschaft zeer snel geleverd duidelijke beschrijving er bij de gehele fam is hier zeer content mee

Henk


Voor wie is de Fitbike ride 2 Geschikt? 

Goed, je hebt nu een hele hoop informatie over de fiets gekregen. Misschien is het je hierdoor nog niet helemaal duidelijk voor wie de fitness fiets geschikt is. En wanneer je denkt aan een FitBike Ride 2 kopen wil je wel dat deze ook geschikt is voor jouw niveau.

Het apparaat is goed geschikt voor beginners en ook wel voor gevorderden. Alleen als je écht heel intensief en zwaar wil trainen wordt er aangeraden om te kijken naar een ander model.


Conclusie: Fitbike ride 2 kopen of niet?

Fitbike Ride 2

9.5

Functionaliteiten

9.3

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Dit is alweer het einde van de Fitbike Ride 2 review. In deze eindconclusie schrijven wij een soort kleine samenvatting van de volledige review. En hierbij geven we ook antwoord op de vraag of dit fitnessapparaat je geld nou daadwerkelijk waard is (of in het slechtste geval juist niet).

Aan ons enthousiasme is waarschijnlijk wel te merken dat wij fan zijn van dit fitnessapparaat. De fiets is gemaakt van stevig en robuust materiaal waardoor ‘ie wel een stootje kan hebben. Daarnaast is de fiets voorzien van een speciaal LCD display waarop jij de tijd, afstand, snelheid, RPM, calorieverbruik en hartslag kan zien. 

Hierdoor kan jij extra gericht gaan trainen. Ook wordt je hartslag bijgehouden door middel van speciale sensoren en is hier zelfs een speciaal trainingsprogramma voor. En variatie in trainingen is ook zeker mogelijk dankzij de 16 verschillende weerstand programma's. 

Wil jij met je hele gezin de fiets gebruiken? Dat kan, want de fiets kan tot 4 gebruikersprofielen met persoonlijke voorkeuren onthouden. Hierdoor kan je extra makkelijk trainen en hoef je niet eerst te klooien met de instellingen. Het enige minpunt aan de fiets is dat deze niet goed geschikt is voor lange mensen. Die kunnen beter kijken naar een alternatief dat beter past bij hun lengte.


Fitbike Ride 2 alternatieven

Toch niet helemaal overtuigt? Helaas! Gelukkig zijn er verschillende goede alternatieven voor de Fitbike Ride 2 Denk hierbij aan:

- Virtufit HTR 1.0
- Tunturi Star Fit e100


Hoe hebben jullie de Fitbike Ride 2 getest?

In onze Fitbike Ride 2 review hebben wij een uitgebreide test gedaan waarbij we deze hometrainer op verschillende criteria hebben beoordeeld. Zo hebben we onder andere gekeken naar het gebruiksgemak, de duurzaamheid van het apparaat, het comfort en natuurlijk naar de extra functionaliteiten. Vervolgens hebben we op basis van deze uitslag een cijfer gegeven. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bij Top-X is het ons doel om aankoopbeslissingen eenvoudig te maken.

Zijn er FitBike Ride 5 aanbiedingen?

Ben jij op zoek naar een FitBike Ride 5 aanbieding? Goed nieuws! Wij hebben namelijk een overzicht van de meest actuele Fitbike Ride 5 aanbiedingen. De FitBike Ride 5 kopen? via Top-X vergelijk je direct de beste prijs.

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>