Laatste update: december 2022

Door: Sam

Eufy By Anker Security Video Doorbell

eufy deurbel review

Onze score

Als je op zoek bent naar een deurbel die past binnen de rest van je smart home toepassingen, dan is de Eufy video doorbell de ideale optie. Zeer hoge beeldkwaliteit en erg simpel in gebruik. Een van de grootste voordelen? In tegenstelling tot veel andere merken ben je niet verplicht tot het afsluiten van een maandabonnement. Lees alles wat je moet weten over dit product in onze Eufy by Anker video deurbel review.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Slimme deurbellen getest

6

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken

De volledige naam van dit smart home apparaat is 'Eufy by Anker security video doorbell'. Een hele mond vol dus. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen het gewoon hebben over de Eufy deurbel. Je zou het wellicht niet zeggen maar Eufy is een Chinees product. Er worden meerdere slimme deurbellen geproduceerd in China, met wisselend succes. We beginnen dan ook extra kritisch met deze Eufy 2k doorbell review.

Eerst gaan we in op de voordelen en nadelen van de Eufy video deurbel. Daarna vertellen we meer over wat deze slimme deurbel kan en hoe deze werkt. Tot slot geven we een conclusie en vertellen we je waar je dit product voor de beste prijs kan kopen.

Voor- en Nadelen Eufy 2k Video Doorbell

Voordelen

 • hoge resolutie (2560 x 1920)
 • zeer makkelijk in gebruik
 • ook te gebruiken als beveiligingssysteem
 • geen (verplichte) abonnementskosten
 • ingebouwde bewegingsdetectie
 • oplaadbare accu gaat 180 dagen mee
 • 2 jaar garantie

Nadelen

 • geen hele grote draaihoek
 • de Eufy video doorbell is redelijk groot
 • kan gestolen worden

Hoe werkt het?

Eufy video deurbel review
De Eufy video deurbel is een van de meest populaire slimme deurbellen die er op de markt te verkrijgen zijn. Je hangt deze op bij bijvoorbeeld de voordeur. Zodra er wordt aangebeld kun je live meekijken en zien wie er voor de deur staat. De ingebouwde speaker zorgt er ook voor dat je kunt communiceren met degene die heeft aangebeld. De ingebouwde bewegingsdetectie zorgt ervoor dat de Eufy video doorbell een slimme video deurbel en alarmsysteem in één is. Je kan zelf instellen hoe je deze precies wil instellen. Als de kat van de buren elke nacht door je tuin heen rent wil je hier wellicht niet iedere keer een melding van ontvangen. Het kan echter wel.

In onze Eufy by Anker review kwam naar voren dat de lichtsensor die het apparaat bevat heel erg handig is. De lichtsensor zorgt ervoor dat ook 's avonds de beeldkwaliteit goed genoeg is om goed te kunnen zien. Dit is een belangrijk pluspunt want sommige mensen zijn angstig om in het donker de deur open te doen voor eventuele vreemden.

voorbeeld1

Installeren van de Eufy by Anker
Je krijgt bij het bestellen van de Eufy deurbel 2 apparaten in huis. De slimme deurbel zelf, en de HomeBase. De HomeBase is een basisstation dat fungeert als koppeling tussen de slimme deurbel en de wifi-verbinding van je huis. Zorg wel dat je de Eufy 2k deurbel eerst oplaad voordat je begint met installeren en het koppelen aan je wifi verbinding. Als je de Eufy deurbel hebt opgeladen zou deze het 180 dagen moeten volhouden. Dit betekent dat je deze 2 keer per jaar moet opladen. Dat is prima te doen wat ons betreft.

In combinatie met de bijbehorende app kan je jouw eigen voorkeuren instellen. Zo kun je aangeven of je naast het geluid van de bel zelf, ook een melding op je telefoon wil krijgen wanneer iemand aanbelt. Heb je een Amazon Alexa smart home device, of een Google Home apparaat? Dan kan je deze ook koppelen hiermee. Eigenlijk is alles naar wens in te stellen. Zoals we aangaven geldt dit ook voor de gevoeligheid van de bewegingsdetectoren. Soms is het een kwestie van testen wat het beste werkt voor jouw situatie.

Opslaan beelden
Het voordeel van een slimme deurbel is dat je op ieder gewenst moment beelden kan inzien. In onze Eufy video deurbel test hebben we ook gekeken hoe dit werkt. Stel je bent op werk en krijgt in de middag een notificatie op je smartphone. Er is een beweging vastgesteld. Met een druk op de knop kan je de beelden inzien. 'Gelukkig, het was de postbode maar'. Nu is het aan jou om te bepalen wat je met de beelden wil doen. Je kan deze verwijderen of opslaan. Voor het opslaan van beelden heb je bij veel aanbieders een maandelijks abonnement nodig, zoals bij de Google Nest. Bij de Eufy by Anker security video doorbell is dit niet het geval. De slimme deurbel beschikt over 16gB aan lokale opslag! Hiermee kan je talloze beelden opslaan voordat deze vol is. In onze review bleek dat dit ruimschoots genoeg is. Wil je toch meer opslaan? Dan is het alsnog mogelijk om een maandelijks abonnement te nemen waarmee je nog meer opslagruimte krijgt.

Audio
Toegegeven, het is geen studiokwaliteit microfoon die in de bel zit ingebouwd. Wel is de kwaliteit ruimschoots genoeg om jezelf goed verstaanbaar te maken, ook als je niet thuis bent. Andersom geldt hetzelfde. De persoon die aan de deur staat is makkelijk en goed te verstaan. Hiermee doet de Eufy deurbel precies wat je mag verwachten voor deze prijs.

homebase

De homebase vormt de koppeling tussen je wifi verbinding en de slimme draadloze bel.

Beeldkwaliteit Eufy by Anker
Tot slot de kwaliteit van de beelden. Onze ervaringen zijn zeer positief, dankzij de videoresolutie van 2560 bij 1920 pixels. In onze Eufy deurbel test hebben we de kwaliteit van de beelden vergeleken met een aantal andere bekende aanbieders. Voor iemand als ik, die jaren geleden al in aanraking kwam met draadloze deurbellen was het even schrikken. Zijn deze beelden echt? De kwaliteit is haarscherp, zowel overdag als 'savonds of 's nachts. Bij zowel een helder zonnetje als een gigantische regenstorm. Ik betrapte mezelf er op een gegeven moment op dat ik live beelden zat te kijken puur om te kijken of er iets zou gebeuren.

Een klein minpuntje, de kijkhoek van de camera is niet heel groot. Je ziet dus niet een heel groot deel van de straat of je tuin. Houdt hier rekening mee wanneer je deze installeert dat je deze dus goed instelt op datgene wat je het liefst in beeld wil hebben.

Design

Onze Eufy by Anker review zou niet compleet zijn zonder iets te zeggen over het design. Is het belangrijk hoe een draadloze deurbel eruitziet? Voor velen niet. Anderen willen alles perfect hebben en geen lomp apparaat voor de deur hebben hangen of op andere plekken in of buiten huis. Lomp is de Eufy Security Doorbell niet, maar een onopvallend product is het ook niet. Laten we het zo zeggen, deze draadloze deurbel is groter dan de meeste modellen op de markt.

Met 14 centimeter hoogte en ruim 5 centimeter in de breedte zal een postbode of potentiële inbreker de Eufy 2k doorbell niet snel over het hoofd zien. Het ophangen van de deurbel zelf gaat zeer gemakkelijk.

eufy installeren

Eufy deurbel ervaringen

Ondanks onze eigen uitgebreide review wil je natuurlijk ook weten wat de Eufy ervaringen van andere gebruikers zijn. Hieronder zie je een overzicht van de ervaringen van anderen:

Op Bol.com krijgt Eufy 4,6 sterren van de 5 . Dit is op basis van 247 reviews. Als je hem hier voor 23:59 besteld heb je deze morgen in huis.

Ook op Coolblue zijn de Eufy ervaringen zeer positief. Een score van 8.7 van de 10. Dit is op basis van 663 ervaringen.

Eufy Security Video Doorbell test 

In onze ogen is dit de beste deurbel van dit moment. Uitstekende camera, makkelijk te installeren en fungeert tegelijkertijd als draadloze deurbel en beveiligingscamera. De allergrootste reden waarom dit model een van de beste keuzes is van dit moment is dat je geen abonnementskosten betaald. Eenmalig gekocht is nooit meer naar omkijken dus. Mocht er toch iets misgaan profiteer je altijd van de garantietermijn van maar liefst 2 jaar. 

Eufy 2K video doorbell

Alternatieve slimme deurbellen

Toch liever een andere video deurbel? Neem eens een kijkje op onze pagina over de beste slimme deurbellen. Dit zijn de 3 beste Eufy alternatieven.

- Ring Video deurbel
- Google Nest
- Merklo slimme videobel


Is de Eufy By Anker de beste slimme deurbel van dit moment?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 20 slimme deurbellen getest. Hierdoor konden we een goede uitgebreide review schrijven over de 'Eufy doorbell'.

Waar hebben jullie de Eufy By Anker 2K op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste slimme deurbellen zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit hebben we allemaal meegenomen in onze bepaling van de uiteindelijke score van Eufy by Anker. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier onze conclusie.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
 • Beste Johan, Wij hebben al enige tijd de Eufy en zijn zeker tevreden echter neemt deze ’s nachts niet op. Als er iets gedetecteerd wordt, krijgen we wel een melding met tijdstip maar er zijn geen beelden. Heb jij enig idee of dit in te stellen is? Hartelijke groet, Annemarie

  • Hoi Annemarie, bedankt voor je bericht! Dit is een probleem waar ik eerder van gehoord hebt. Bij dit geval had het te maken met de wifi instellingen van de deurbel. Het opnieuw instellen van de wifi gegevens op de deurbel heeft toen het probleem opgelost.

   Mocht dit het probleem niet oplossen kun je voor een factory reset gaan. Als dat ook niet werkt zou ik even contact opnemen met de producent, wellicht is er iets stuk in jullie deurbel.

   Hopelijk staat hierboven een oplossing voor je tussen.

   Groet,

   Johan

   • Hier doet hij naar een paar dagen helemaal niets meer opnemen. Hij signaleert geen activiteit. Hoe stel je de WiFi verbinding opnieuw in? En hoe kan je zien of die verbinding slecht is?

 • Hoe los ik het volgende probleem op: de deurbeller kan ik wel verstaan op mijn iphone maar ik kan niet terugpraten. Dus buitenstaand geen geluid.

  • Hi Maria,

   Bedankt voor je reactie. Dit is een probleem dat we vaker hebben gehoord. Wat ons heeft geholpen dit op te lossen is door een ‘hard reset’ uit te voeren waarbij je de Deurbel even helemaal reset. Na de reset zou die het weer moeten doen.

   Groet,

 • Een groot nadeel is, dat je sinds de laatste update geen deurbel signaal meer krijgt op je Android telefoon. Ben je in de tuin of buitenshuis, dan moet je het doen met een standaard ‘systeem rinkeltje’, maar dat kan vanalles betekenen, niet specifiek de deurbel. Je kunt een push notificatie op je telefoon laten verschijnen maar dat heeft alleen zin als je voortdurend naar het scherm van je telefoon kijkt.

 • 1 x per week maakt mijn deurbel geen contact error unable to Connect erg vreemd heb bel met batterijen hoe los ik dit beter op nu voeg ik iedere keer apparaat toe

  • Hi Piair,

   Mm dat is vreemd! Heb je al een hard reset geprobeerd? Dus de deurbel helemaal resetten en op nieuw verbinden?

 • Mijn Eufy deurbel doet het goed, totdat ik hem in de houder klem, dan is direct de verbinding verbroken. Haal ik hem uit de houder, dan doet hij het weer. Waar ligt dit aan?

  • Goede vraag! In alle eerlijkheid is dit niet een probleem wat we eerder hebben zien terugkomen. Om die reden zouden we adviseren om even contact op te nemen met Eufy zelf, wellicht hebben zij een oplossing voor het probleem.

  • Te dikke kop op de schroefjes die je houder vastzetten aan je kozijn. Die drukken dan op het knopje achter op je deurbel. Heb ik ook gehad.

 • Ik ben erg blij met deze bel. Beeld en geluid helemaal top.

  Echter wat ik ook doe ik krijg hem niet gekoppeld aan Google home.(assistent )
  Ik Kan al de stappen doorlopen maar als ik dan bij de laatste stap kom moet ik een pin van 6 cijfers invullen.
  Klik ik die optie aan veranderd Apple mijn wachtwoord en die pin (komt nooit. iPad Pro 2020
  Als ik zelf een pin verzin werkt het ook niet.
  Ook een paar pogingen gedaan op iPhone maar ook dat werkt niet.
  De klantenservice van Eufy weten het ook niet?

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >

  Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP