...
bellen met sim only

Een passend sim only abonnement voor iedereen

Op Top-x hebben we al honderden consumenten geholpen met het voorkomen van een miskoop. Zo hebben we vergelijkingen gemaakt van airfryers, tot slowjuicers en koptelefoons. Steeds vaker kregen we vragen over sim only abonnementen. Is het echt een verstandige keuze, en waar moet je op letten bij het kiezen van een provider?

Daarom gaan we het vandaag hebben over hoe je het best een sim only abonnement kan uitkiezen

Wat is sim only?

Voordat we Sim only vergelijken is het goed om te weten wat het precies is. Sim only is een abonnementsvorm waarbij je alleen een contract aangaat voor de levering van belminuten en internet bundels. Een telefoon wordt niet meegeleverd. Heb je nog geen telefoon, of heb je een nieuwe nodig? Dan moet je deze dus eerst zelf los aanschaffen. Voor de meeste mensen zal hun telefoon die ze hebben gekozen bij hun vorige abonnement prima volstaan.

Waar moet je op letten bij het kiezen van sim only

Hoelang?

Bedenk eerst goed hoelang je een contract aan wil gaan. De meeste providers bieden 2 opties; 1 jaar of 2 jaar. Over het algemeen zijn de kosten per maand lager wanneer je voor een langere contractsduur kiest. Normaal gesproken raden we dit ook aan. Echter is sim only al een stuk goedkoper in vergelijking met andere abonnementen. Als je dus niet te lang wil vastzitten dan is een 1-jarige sim only ook een goede keuze.

Welke provider?

Vodafone, KPN, T-mobile of een van de andere aanbieders. Allemaal bieden ze sim only diensten aan. Het is waar dat er kwaliteitsverschillen zijn in de verschillende mobiele netwerken waar de providers gebruik van maken. Deze verschillen zijn echter bijna niet te merken in de praktijk. Daarom raden we aan op vooral op basis van prijs te kiezen en niet op basis van hoe bekend de provider is. Wel is het goed om te weten dat sommige providers extra kortingen aanbieden als je voor je thuis internet ook van deze provider gebruik maakt.

Aantal minuten en GB

Tot slot kies je voor het aantal minuten en GB. Reis jij vaak naar het buitenland, of ga je regelmatig over je internetbundel heen? Dan is het waarschijnlijk verstandiger om iets meer GB in je abonnement op te nemen. Maandelijks ben je dan in de meeste gevallen goedkoper uit dan wanneer je los internet bij moet kopen. Voor het aantal belminuten raden we aan om naar je gemiddelde over de afgelopen 6 maanden te kijken. Dit is een goed kader om te bepalen hoeveel minuten je daadwerkelijk nodig hebt.

Goedkoopste sim only

De goedkoopste sim only bestaat uit 50 minuten per maand en 250 MB internet. Voor de meeste mensen veel te weinig natuurlijk maar voor iedereen die de telefoon alleen in noodgevallen gebruikt een zeer betaalbare optie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *