fbpx
 • Home
 • /
 • Software
 • /
 • E-boekhouden Review: Onze ervaringen en eerlijke mening! [Update 2023]

Publicatie datum: 10 januari, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Puck

e-Boekhouden.nl Review

e-boekhouden review

Onze beoordeling

e-Boekhouden.nl is zeer goed uit onze test gekomen en is voor de meeste ondernemers die op zoek zijn naar het beste boekhoudprogramma een goede keuze. Zo kun je ontzettend veel zaken automatiseren binnen je administratie waardoor je veel minder tijd kwijt bent aan de boekhouding. Ook biedt dit programma eigenlijk alle functionaliteiten die je nodig hebt voor een goede administratie, werkt de software super simpel en eenvoudig en is de prijs / kwaliteit gewoon ontzettend goed. 

Verder beschikt e-boekhouden.nl over een goede klantenservice en kun je dankzij de mobiele app overal en altijd facturen sturen en je rittenadministratie bijhouden. Via onderstaande link kun je e-Boekhouden.nl tijdelijk 14 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen.

Ben jij op zoek naar een goed boekhoudingprogramma en overweeg je e-Boekhouden? Dan hebben we goed nieuws voor je!

Voor onze eigen onderneming gebruiken wij het boekhoudprogramma van e-Boekhouden.nl sinds 2020. In deze e-Boekhouden review delen we onze ervaringen met deze software.

Naast onze eigen ervaringen zijn we uiteraard ook op zoek gegaan naar de ervaringen van anderen en hebben we dit programma beoordeeld op verschillende criteria zoals de kosten, gebruiksgemak en klantenservice.

Kortom, overweeg jij te kiezen voor e-Boekhouden.nl, maar heb je nog twijfels of vragen? Lees dan zeker verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt


Waarom kiezen voor e-Boekhouden?

Voordelen e-Boekhouden

 • e-Boekhouden.nl is eigenlijk geschikt voor elk type ondernemer: van ZZP'er tot grote B.V's.
 • Met e-Boekhouden.nl kun je heel veel zaken automatiseren waardoor je veel minder tijd kwijt bent aan het doen van je boekhouding
 • Programma werkt heel eenvoudig en gemakkelijk
 • Met de mobiele app kun je altijd en overal facturen maken en versturen, ook houd je hier gemakkelijk je rittenadministratie in bij
 • Zeer goede prijs, geen enkele boekhoudsoftware biedt zoveel mogelijkheden tegen zo'n lage prijs
 • Klantenservice is 24/7 bereikbaar en zeer bekwaam
 • Oneindig veel koppelingen mogelijk

wat is e-Boekhouden

Wat is E-boekhouden?

Voor we beginnen met onze e-Boekhouden review willen we je eerst wat meer vertellen over e-Boekhouden. Wanneer we een product of dienst onderzoeken beginnen we altijd met wat achtergrondinformatie. Op deze manier krijg je een beter gevoel bij het bedrijf en wat ze proberen te bereiken.

e-Boekhouden is - zoals de naam al doet vermoeden-  een online boekhoudprogramma speciaal gemaakt voor startende ondernemers. Het bedrijf is inmiddels al zo'n 20 jaar oud en al meer dan 500.000 ondernemers hebben gebruik gemaakt van dit online boekhoudprogramma.

Met het online boekhoudprogramma e-Boekhouden kun je eigenlijk een volledige boekhouding uitvoeren. Denk hierbij aan het versturen van facturen, betalingen verwerken en inzichten krijgen in de winst- en verliesrekening.

De doelstelling van e-Boekhouden is om de boekhouding en administratie voor ondernemers zo simpel mogelijk te maken. Eigenlijk zou iedereen zonder achterliggende kennis de boekhouding moeten kunnen doen volgens e-Boekhouden.

Bedrijfsgegevens e-Boekhouden.nl

 • Naam: e-Boekhouden.nl
 • KvK-Nummer: 51432846
 • Adres: Kanaaldijk 2
 • Postcode: 5735 SL Aarle-Rixtel

Welke functionaliteiten biedt e-Boekhouden?

Goed, nu je weet wat e-Boekhouden precies is en wat de visie van het bedrijf is gaan we dieper op het product in.

e-Boekhouden is dus een totaaloplossing waarmee je eigenlijk je hele boekhouding kunt regelen. Hieronder bespreken we kort welke functionaliteiten je allemaal krijgt wanneer je kiest voor een account bij e-Boekhouden.

Online boekhouden

Allereerst heeft e-Boekhouden een online boekhoudmodule. Met deze boekhoudmodule kun je gemakkelijk en snel de gehele boekhouding regelen zonder dat je hiervoor boekhoudkennis nodig hebt.

Zo kun je gemakkelijk BTW-aangifte doen, koppel je je zakelijke bankrekening waardoor je niks handmatig hoeft in te voeren en kun je dit alles regelen via een mobiele app.

Facturatie

Een essentieel onderdeel voor ondernemers? Het versturen van facturen! Uiteraard is ook dit mogelijk bij e-Boekhouden.

De facturatie module werkt enorm makkelijk en binnen een handomdraai stel je je eigen facturen op in je eigen huisstijl.

Hierbij heb je verschillende extra mogelijkheden zoals het maken van terugkerende facturen, voorraad beheer of betalen via een betaallink en automatische incasso's.

Offertes maken

e-Boekhouden beschikt ook over een offerte module. Uiteraard kun je deze volledig opmaken in je eigen huisstijl.

De offerte module werkt enorm fijn. Mocht een klant akkoord gaan met je offerte dan kun je dit gelijk aanpassen in het dashboard van e-Boekhouden en de offerte omzetten in een factuur.

Relatiebeheer

Beheren van klanten wordt een fluitje van een cent. Zo kun je gemakkelijk alle klanten en leveranciers toevoegen aan je e-Boekhouden omgeving. Hierbij kun je bedrijven opzoeken bij de KvK en zelfs nieuwsbrieven versturen naar alle klanten en relaties.

Ledenadministratie

Wat e-Boekhouden echt uniek maakt, is dat het ontzettend multifunctioneel is. Zo kun je binnen het e-Boekhouden dashboard ook een ledenadministratie opzetten. Dit maakt e-Boekhouden ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld stichtingen of verengingen.

Urenadministratie

Ook voor ZZP'ers zijn er verschillende modules, een daarvan is de urenadministratie. Dankzij deze administratie houd je gemakkelijk alle uren voor verschillende projecten bij.

Je kunt hierbij aparte projecten aanmaken waardoor je bijvoorbeeld per klant direct kunt in zien hoeveel uren je hebt gemaakt. Dit scheelt je bij het factureren natuurlijk een hoop werk. 

Koppelingen

Een van de belangrijkste zaken bij het kiezen van het beste boekhoudprogramma? De koppelingen! De tijden van handmatig invullen en controleren liggen al lang en ver achter ons.

Dankzij boekhoudkoppelingen automatiseer je gemakkelijk een stuk van je business en heb je verder geen omkijken meer naar administratieve rompslomp.

De koppelingen die e-Boekhouden heeft zijn oneindig en onder te verdelen in meerdere categorieën. Denk hierbij aan bankkoppelingen, koppelingen met de belastingdienst, koppelingen met webshop software en zelfs koppelingen met kassasystemen.

In Nederland zijn wij geen enkele andere boekhoudsoftware tegen gekomen die over zoveel koppelingen beschikt als e-Boekhouden.

Scan en herken - Mail en herken

Een van de functionaliteiten die e-Boekhouden echt uniek maakt, is de scan en herken en de mail en herken functionaliteit. e-Boekhouden hecht veel waarde aan automatisering en heeft daarom iets bedacht.

Allereerst heb je de scan & herken functionaliteit. Deze functionaliteit helpt je bij het verwerken van inkomende facturen. Zo herkent deze functie belangrijke gegevens op een factuur en verwerkt dit direct in je boekhouding.

De mail & herken functie doet ongeveer hetzelfde alleen dan in je mailbox. Deze functionaliteit zorgt er voor dat informatie uit e-mails opgeslagen wordt in je dashboard en boekhouding omgeving.

Hierdoor hoef je dus veel minder tijd te besteden aan het zoeken van de juiste factuur informatie en kun je een hoop taken automatiseren. 


Hoe gebruiksvriendelijk is e-Boekhouden.nl?

Een goede boekhouding bijhouden kan soms best lastig zijn. Veel boekhoudprogramma's werken heel complex en vereisen enige kennis van boekhouding voor je er goed mee kunt werken.

Als ondernemer wil je natuurlijk dat dit allemaal niet nodig is en dat je makkelijk kunt werken met het programma. Om deze reden hebben we in deze e-Boekhouden.nl test ook gekeken naar het gebruiksgemak van dit online boekhoudprogramma.

e-Boekhouding.nl is een online boekhoudprogramma dat heel makkelijk werkt en voor de meeste ondernemers ontzettend toegankelijk is.

Zelf hebben we e-Boekhouden.nl een aantal jaren gebruikt en zijn eigenlijk zeer te spreken over het gebruiksgemak. Alle taken die regelmatig terugkomen zoals het opmaken van facturen, verwerken van betalingen en doen van mutaties zijn super eenvoudig uit te voeren.

Dankzij de automatische bankkoppeling hoef je bovendien heel veel zaken niet meer handmatig te controleren of uit te voeren waardoor je een hoop tijd bespaart. Facturen automatisch verwerken is hierbij een fluitje van een cent.

Verder is er ook een e-Boekhouden app. Ook deze app is super gebruiksvriendelijk en zorgt ervoor dat je ook op je mobiel overal je boekhouding kunt bijwerken. Ook heeft de mobiele app van e-Boekhouden.nl verschillende handige functionaliteiten zoals een urenregistratie en kun je zelfs facturen maken en versturen in de app.

Is het doen van de boekhouding nog een ver van je bed show? Dan heeft e-Boekhouden.nl iets moois voor je. e-Boekhouden.nl heeft namelijk een gratis cursus boekhouden waarbij ze alles uitleggen over het gebruik van e-boekhouden.nl. Hier krijg je antwoord op al je boekhoudkundige vragen.

Kortom, e-boekhouden maakt het zo makkelijk mogelijk om een goede boekhouding bij te houden. Ook publiceert e-Boekhouden.nl regelmatig informatieve video's waarin ze uitleggen hoe je zaken kunt doen. Een voorbeeld hieronder van het doen van de BTW-aangifte.


Hoe zijn de ervaringen van andere ondernemers?

In deze E-boekhouden.nl review hebben we naast onze eigen ervaringen ook gekeken naar de ervaringen die andere ondernemers hebben met e-Boekhouden.nl.

Hiervoor hebben we o.a. gekeken naar Trustpilot. Trustpilot is een betrouwbare bron voor echte gebruikservaringen en e-Boekhouden.nl weet een goede score op Trustpilot te behalen.

Op Trustpilot heeft e-Boekhouden namelijk maar liefst meer dan 1200 verschillende reviews en scoren zijn 4,7/ van de 5 sterren.

e-boekhouden ervaringen

Dit is natuurlijk een ontzettend mooie score en het lijkst alsof e-Boekhouden.nl hier flink wat tijd en aandacht aan besteed.

We hebben zelf een aantal van deze reviews geanalyseerd en het valt ons op dat er bepaalde zaken vaak terugkomen.

Zo zien we dat heel veel gebruikers e-Boekhouden.nl complimenten geven over het gebruiksgemak en de eenvoud.

Verder krijgt ook de klantenservice veel lof en zijn veel ondernemers enorm te spreken over de klantenservice van het bedrijf.

Wat overigens ook wel leuk is om te zien: e-Boekhouden.nl reageert zelf op elke review. Dit geeft gelijk een hele persoonlijke en betrouwbare indruk.

Hieronder hebben we enkele van onze favoriete reviews op een rijtje gezet (afkomstig van Trustpilot):

Ik gebruik E-boekhouden voor 3 verschillende administraties en het bevalt mij fantastisch. Heel eenvoudig in gebruik en het doet wat het moet doen.

e-boekhouden werkt supergoed. Zeker voor mij als leek op het gebied van boekhouden. Ik laat mijn accountant elk jaar de stukken opmaken en heeft alleen maar complimenten gegeven voor het aangeleverde werk

Eenvoudig in gebruik en toepassing.
Alle informatie komt beschikbaar en de ingelezen mutaties kunnen op eenvoudige wijze tekstueel uitgebreid, dan wel aangepast te worden

Boekhouden met e-boekhouden is eenvoudig en accuraat, ik gebruik het nu 3 jaar. Waar ik naar kijk is de beschikbaarheid en functionaliteit. Het programma heeft me nog nooit in de steek gelaten en geeft alle data die ik nodig heb. Overzichten voor jaarverslagen, dashboards over lopende zaken en natuurlijk de bankkoppelingen.Alles werkt zoals verwacht. Dank hiervoor en ga zo door!


Wat zijn de prijzen e-Boekhouden?

Uiteraard staan we in deze e-Boekhouden review ook even stil bij de kosten van dit online boekhoudprogramma.

E-Boekhouden heeft verschillende tarieven en pakketten afhankelijk van het type ondernemer dat je bent. Ook wordt er onderscheidt gemaakt tussen ondernemers, verenigingen en stichtingen en accountants.

Prijzen voor ondernemers

Voor startende ondernemers is e-Boekhouden de eerste 15 maanden volledig gratis. Hiervoor dien je korter dan 15 maanden bezig te zijn met je bedrijf. Dit is een mooie actie voor beginnende ondernemers waardoor je geheel gratis en zonder beperkingen gebruik kunt maken van e-Boekhouden.


Verder heeft e-Boekhouden een pakket gericht op ZZP'ers en mini-ondernemers. Bij dit pakket betaal je 9,95 euro per maand waarbij je gebruik kunt maken van alle functionaliteiten van e-Boekhouden.

Het standaard pakket van e-Boekhouden is geschikt voor grotere ondernemers. Bij dit pakket betaal je 14,50 euro per maand + 9,50 euro per maand voor factureren.

e-Boekhouden voor verenigingen en stichtingen

Heb jij een vereniging of stichting? Goed nieuws! e-Boekhouden heeft namelijk speciale pakketten ontworpen voor verenigingen en stichtingen waarbij je een flinke korting krijgt.

Bovendien maak je binnen dit pakket gemakkelijk en snel gebruik van de ledenadministratie waardoor je snel en efficiënt contributie kunt innen.


Voor dit pakket betaal je 9,50 euro per maand voor de boekhoudmodule en 8,50 euro per maand voor de ledenadministratie. Hiervoor kun je een onbeperkt aantal leden toevoegen aan je omgeving. Ook kun je gratis extra gebruikers toevoegen

e-Boekhouden voor accountants & boekhouders

e-Boekhouden richt zich ook op accountants en boekhouders. Ook onder accountants en boekhouders is deze software ontzettend populair. Niet zo gek overigens aangezien het online boekhoudprogramma simpelweg heel goed werkt.

De prijzen van e-Boekhouden voor accountants & ondernemers zijn onder te verdelen in 3 soorten kosten:

 • Boekhoudmodule

 • Facturatiemodule

 • Klanttoegang

Hierbij betaal je dus voor het aantal klanten dat je bedient met e-Boekhouden.


Hoe zit het met de klantenservice van e-Boekhouden.nl?

Een belangrijk onderdeel van een goed online boekhouden programma is natuurlijk de klantenservice. Wanneer je een vraag hebt wil je dat deze zo snel mogelijk beantwoord wordt.

Om deze reden hebben we ook gekeken naar de klantenservice van e-Boekhouden.nl. E-boekhouden geeft verschillende mogelijkheden om contact op te nemen met het bedrijf.

Zo kun je e-Boekhouden bereiken via telefoon, mail, social media en hebben ze een livechat functie.

Goed om te vermelden is dat e-Boekhouden beschikt over een 24/7 support afdeling die volledig Nederlands is. Ideaal dus aangezien je zelfs in het weekend terecht kunt voor vragen.

Met de bereikbaarheid van de klantenservice zit het dus wel goed bij e-Boekhouden.nl.

Naast de bereikbaarheid hebben we ook gekeken naar de deskundigheid van de klantenservice van e-Boekhouden.nl.

Vragen rond boekhoud programma's kunnen soms best complex zijn en daarom is het van belang dat de klantenservice hier ervaringen mee heeft.

We hebben meerdere malen contact opgenomen met de klantenservice en hebben hier lastige vragen gesteld. Het viel ons op dat de klantenservice hier goed mee omging en dat ze met solide en goede antwoorden kwamen.

Kortom, met de klantenservice van e-Boekhouden.nl zit het dus wel goed.

?Tijdelijke welkomst actie bij e-Boekhouden.nl?

 • Ontvang de eerste 15 maanden gratis (voor starters)
 • Probeer e-Boekhouden.nl nu tijdelijk 14 dagen gratis uit
 • Ontvang een gratis cursus boekhouden

Onze e-Boekhouden.nl ervaringen

Zoals eerder al aangegeven in dit artikel hebben wij e-Boekhouden.nl zo'n 2,5 jaar uitgebreid gebruikt en doen we dit tot op de dag van vandaag nog steeds.

Wij hebben destijds voor e-Boekhouden.nl gekozen omdat het een betaalbaar boekhoudprogramma was met ongelooflijk veel functionaliteiten.

Eigenlijk hebben we geen seconde spijt gehad van deze keuze en zijn onze e-Boekhouden.nl ervaringen tot op de dag van vandaag enorm positief.

Zelf gebruiken we lang niet alle functionaliteiten die e-Boekhouden.nl aanbiedt, maar het is wel fijn om te weten dat deze beschikbaar zijn mochten we ze nodig hebben.

Vooral het feit dat je heel veel kunt automatiseren vinden wij enorm fijn. De Mail & Herken functie is echt life-changing voor ons geweest en neemt zoveel werk uit handen.

Verder werkt het e-Boekhouden.nl platform gewoon heel makkelijk en kunnen we handelingen als automatisch facturen sturen, een handmatige correctie uitvoeren, automatisch inboeken of facturen rechtstreeks doorzetten na een offerte heel makkelijk doorrekenen.

Ook de koppeling met de belasting dienst is enorm fijn. Bij de BTW-aangifte hoeven we bijna niks meer te doen en is het een kwestie van controle en versturen.

Kortom, wij zijn zeer tevreden over e-boekhouden.nl en zouden het zowel startende ondernemers als grotere ondernemers zeker aanraden.


Conclusie e-Boekhouden.nl review

Dat was hem dan! Onze e-Boekhouden.nl review. Zoals je hebt kunnen lezen zijn we zeer positief over dit boekhoudprogramma en zouden we het de meeste ondernemers zeker aanraden.

We hebben deze e-Boekhouden.nl review en test uitgevoerd op basis van onze eigen ervaringen en een uitgebreid onderzoek. Op deze manier kunnen we een solide advies geven over het e-Boekhouden.nl boekhoud programma.

Het e-Boekhouden.nl boekhoudprogramma is geschikt voor ZZP'ers, startende ondernemers, B.V.'s maar ook voor accountants en boekhoudkantoren.

Deze boekhoudsoftware onderscheidt zich op meerdere vlakken. Zo kun je ontzettend veel automatiseren, zijn de kosten ontzettend laag en is het boekhoudprogramma multifunctioneel waardoor je het voor meerdere doeleinden kunt inzetten.

Verder is e-Boekhouden.nl verkrijgbaar voor een zeer aantrekkelijke prijs en is de klantenservice van goed bereikbaar en weten ze antwoord te geven op de meeste vragen.

Kortom, als jij op zoek bent naar het beste boekhoudprogramma van dit moment dan is e-Boekhouden.nl zeker de moeite waard. Via deze link kun je momenteel 14 dagen vrijblijvend gebruik maken van de software.

?Tijdelijke welkomst actie bij e-Boekhouden.nl?

 • Ontvang de eerste 15 maanden gratis (voor starters)
 • Probeer e-Boekhouden.nl nu tijdelijk 14 dagen gratis uit
 • Ontvang een gratis cursus boekhouden

Veelgestelde vragen over e-Boekhouden.nl

Een boekhoudprogramma is een complex product, het kan zijn dat je na deze review nog wat aanvullende vragen hebt. Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen omtrent e-Boekhouden.nl

Wat kan je met e-boekhouden?

e-Boekhouden is een online boekhoudprogramma waarmee je eigenlijk de hele boekhouding kunt uitvoeren. Denk hierbij aan het sturen van facturen, inzicht krijgen in je balans en winst- en verliesrekening, uren registratie, btw-aangiftes en zelfs relatiebeheer.

Kun je met e-boekhouden.nl automatisch inboeken?

E-boekhouden.nl biedt verschillende mogelijkheden om zaken te automatiseren binnen je boekhouding. Automatisch inboeken is dus zeker mogelijk bij e-boekhouden.

Heeft e-Boekhouden ook een kilometerregistratie?

Helaas heeft e-boekhouden.nl geen kilometerregistratie. Dit is een van de weinige aantal serieuze tekortkomingen van het programma. Het vreemde is dat e-boekhouden.nl ontzettend veel functionaliteiten heeft, dit maakt het vreemd dat de kilometer registratie ontbreekt.

Wat voor rapporten kan ik uitdraaien met e-Boekhouden.nl?

e-Boekhouden.nl maakt het voor ondernemers mogelijk om verschillende rapporten uit te draien. Denk hierbij aan balansen, debiteurenoverzicht, crediteurenoverzicht, winst- en verliesrekeningen per jaar, maand of kwartaal. Kortom, alle belangrijke uitdraaien zijn binnen een handomdraai te maken.

Heeft e-Boekhouden.nl ook een mobiele applicatie?

Jazeker, e-Boekhouden.nl beschikt over een mobiele app waar je gemakkelijk en snel facturen mee kunt versturen. Dankzij de app kun je altijd en overal facturen sturen en heb je dus overal inzicht in je administratie.

Kun je met e-boekhouden.nl automatisch facturen inboeken?

e-Boekhouden.nl biedt verschillende mogelijken om zaken binnen je administratie te automatiseren. Zo kun je bij e-Boekhouden.nl ook gebruik maken van het automatisch inboeken van facturen. Hierbij maakt e-boekhouden.nl een voorbeeld van de factuur waarna je alleen nog zelf handmatig controleren hoeft.

Heeft e-boekhouden.nl een integratie met de belastingdienst?

Een groot voordeel van e-boekhouden.nl is dat ze een koppeling hebben met de belastingdienst. Hierdoor kun je de berekende btw aangifte binnen het platform van e-boekhouden.nl uitvoeren zonder dat je hiervoor naar de belastingdienst website hoeft te gaan.

Over de auteur

Puck

Mijn naam is Puck en naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schrijf ik regelmatig voor Top-X en andere websites. Ik vind het erg leuk om mezelf vast te bijten in een onderwerp en de informatie zo duidelijk mogelijk aan de lezers te communiceren. Mocht je vragen hebben voor mij, aarzel dan niet om contact op te nemen.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!