fbpx
 • Home
 • /
 • Geld
 • /
 • Dyme Review 2023: Hoe betrouwbaar en veilig is deze finance app?

Publicatie datum: 27 februari, 2023

Door: Sam

Dyme Review

Dyme reveiw

Onze score

Dyme is een van de beste apps die jou in staat stelt om inkomsten en uitgaven overzichtelijk maken. Deze "nieuwe" app zorgt ervoor dat duizenden Nederlanders geld besparen en jij kan hier ook een van worden.

Met deze app kan je tot wel honderden euro's per maand besparen en geeft je verschillende besparingstips voor jouw financiën. Dyme krijgt jouw onnodige abonnementen in kaart en is voor veel verschillende banken te gebruiken. Kortom het digitaal huishoudboekje voor jou!

Ben jij ook zo klaar met een Onoverzichtelijk Excel bestand voor je financiën? & Wil jij een fijn digitaal huishoudboekje die jouw inkomsten en uitgaven overzichtelijk maakt? Goed nieuws want in deze Dyme review vertellen wij wat de Dyme app precies is en waarom zij deze twee vragen keihard tackelen. Tot slot lichten wij de kleine lettertjes nog even uit zonder dat je op de website van Dyme op onderzoek uit hoeft.

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel soorten abonnementen. Veel mensen raken het overzicht over hun financiën kwijt en uit deze reden is Dyme ontwikkeld. De Dyme app is sinds 2019 op de markt en de eerste aanbieder op gebied van beheren en overzichtelijk maken van financiën.

In deze review gaan wij al onze ervaringen delen en vertellen hoe wij hoe de app werkt. In deze review hebben wij gekeken naar: de ervaringen van anderen, de veiligheid, betrouwbaarheid en hoe makkelijk de opzegmogelijkheid wordt gemaakt door Dyme. Bij jij benieuwd naar de uitkomsten van deze Dyme app review en wil je snel van al je onnodige vaste lasten af? Wacht niet langer en lees snel verder.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Uur onderzoek gedaan

33

 Ervaringen gecheckt

9+

apps vergeleken


Wat is Dyme?

Dyme is een budget app die een duidelijk overzicht geeft over waar alles van je bankrekening naar toe gaat. In eerste instantie download je de app geef je toestemming voor een bankkoppeling en na het verwerken van de financiële gegevens zorgt de slimme technologie voor een categorisering van jouw financiën.

Met de dyme app kan je ook, Een budget instellen, Categorieën aanmaken en Ongewenste abonnementen opzeggen. Je kan er ook voor kiezen om notificaties aan te zetten, zodat je weet wanneer jouw salaris wordt gestort.

Geldt er een korting op een van jouw abonnementen? Dan zal je ook een notificatie van Dyme ontvangen. Op deze manier kan je eenvoudig kosten besparen! De Dyme app is dus de ideale vervanging voor jouw persoonlijke huishoudboekje.

Voordelen Dyme

 • Snelle koppeling met rekening.
 • Basis versie is gratis
 • Categorisering inkomsten en uitgaven
 • Gemakkelijk en eenvoudig in gebruik
 • Volledig Nederlandse Klantenservice

Nadelen Dyme

 • Kosten voor meer mogelijkheden

Wat kost Dyme?

Dyme heeft verschillende abonnementen die ieder verschillende extra functionaliteiten bieden. De app Dyme heeft een gratis abonnement en twee betaalde abonnementen. De abonnementen waar je uit kan kiezen zijn Basis, Premium Silver en Premium Gold. Onderstaand behandelen we alle abonnementen en hun toegevoegde waarde.

Basis

Dit is het instap abonnement en hiermee heb je al gelijk de opties om je bankrekening toe te wijzen aan de app en de inkomsten en uitgaven toe te wijzen aan specifieke categorieën. Dyme lijkt hiermee al aan de wensen te voldoen, maar het is zeker de moeite waard om ook de andere opties met betaalde functies in overweging te nemen.

Premium silver

Het dyme premium silver abonnement is een aanvulling op het basisabonnement. Er zijn geen kosten als je het abonnement opzegt. Met dit abonnement kan je eigen categorieën aanmaken om jouw transacties toe wijzen. Dyme maakt het exporteren van date eenvoudiger waardoor je ook in Excel een overzichtelijke weergaven heb.

Premium gold

Het premium gold abonnement is weer een stap hoger dan de vorige. Met het gold abonnement kan je Gratis je abonnementen opzeggen via de app kan je eenvoudig uitgaven limiteren en kan je optimaal gebruik maken van deze gratis app

Hoe werkt de Dyme app?

De Dyme app is vrij eenvoudig in gebruikt. Je gaat naar de Google playstore/ Apple store via de button hieronder en download de app. Je maakt een account aan, koppelt je bankrekening laat je data exporteren en binnen 1 min is Dyme up-to-date.

Het aanmaken van het account is super eenvoudig, want je hoeft alleen een e-mailadres en naam door te geven. Alle lasten die de app niet kan categoriseren moeten nog even handmatig aangepast worden.

Dyme laat alle lopende abonnementen zien en geeft ook de beste deals aan voor het besparen op bijvoorbeeld verzekeringen het kan zijn dat de vaste lasten niet goed categoriseert en dat je zelf juiste categorieën moet aanmaken.

Zoals eerder verteld kan dit alleen met de premiumversies. Je kan dat zelf in kaart brengen door je afschrijvingen er naast te houden.


Is Dyme veilig en betrouwbaar?

Uiteraard heeft Dyme ook een privacy en gebruiksgegevensbeleid. Voordat je gebruik maakt van deze app is het belangrijk dat je hier dan ook akkoord voor geeft. . Op de Dyme website vind je een duidelijke en eenvoudig te lezen privacyverklaring.

Bij de laatste update zijn er ook een aantal wijzigingen geweest. Zoals altijd is dit een soort bijbel, maar om het jou makkelijker te maken hebben wij deze al onder de loep genomen. Om het kort samen te vatten: "Er staat beschreven welke gegevens de app verwerkt en met welke intentie.

Zo zijn er voor het overstappen of opzeggen van abonnementen gegevens nodig. Deze gegevens worden uiteraard niet met derden gedeeld, maar de app geeft hier geen 100% garantie op

Zodra je je bankrekening aan de Dyme app koppelt, die je de app toegang te geven tot de gegevens van jouw rekening. Zo kan de app jouw financiële situatie snel in kaart brengen. In de algemene voorwaarden is te lezen dat deze bankkoppeling door Dyme beveiligd en versleuteld is.

Jouw bankgegevens worden nergens opgeslagen en de gegevens worden niet doorverkocht aan derden. Zodra je jouw account verwijderd worden ook al je bankgegevens van de servers verwijderd en wordt er middels aangetekende brief de connectie met jouw bank opgezegd.


Onze Dyme ervaringen

Wij van Top-X hebben zelf uiteraard veel gebruik gemaakt van de app en zijn erg enthousiast. De digitalisering van huishoudboekjes maakt alles een stuk eenvoudiger en zorgt wel degelijk voor besparingen. De app is eenvoudig te gebruiken en geeft overzicht en structuur.

De premiumfunctie werkt nog niet altijd naar behoren en er gaat veel tijd over het opzeggen van een contract. Ook de functie van onderhandelen werkt nog niet altijd naar behoren. De app wordt regelmatig geüpdatet, dus wij hopen in de toekomst hier dan ook verbetering in te zien.


Conclusie dyme review

De Dyme app geeft jou alle handvatten, zodat geld besparen een fluitje van een cent wordt. Het koppelen van Dyme gaat eenvoudig. De Dyme app is een fijne app als het neerkomt op styling en functionaliteiten. Het nadeel is dat de gratis versie van de app nog niet alle afschrijvingen goed kan toewijzen en hierdoor moet je al snel overstappen naar een van de betaalde abonnementen. Het koppelen van Dyme met jouw bank is heel eenvoudig en binnen 2 minuten geregeld. Wij hopen dat wij in deze Dyme app review meer inzicht heeft gegeven over de app!


Veelgestelde vragen over Dyme

Voor wie is Dyme geschikt?

Dyme is geschikt voor iedereen die is op zoek is naar overzicht en structuur in zijn financiën. Of je nu een gezin hebt of nog studerende bent Dyme geeft overzicht en rust waar veel mensen beter door slapen. Iedereen kan voort met de gratis functies, maar wil je nog meer structuur dan zijn de abbonementsvormen van Dyme nog beter.

Hoe werkt de koppeling met Dyme?

Hoe de koppeling met Dyme precies werkt weten wij ook niet. Wel is Dyme het eerste bedrijf met een P2D2. PSD2 is een Europese wet voor het betalingsverkeer van consumenten en bedrijven. Het houdt onder andere in dat banken verplicht zijn om derde partijen toegang te geven tot uw betaalrekening als u daar toestemming voor geeft. De Nederlandsche bank controleert hier streng op.

Wat zijn andere mogelijkheden in plaats van Dyme

In deze Dyme app review zijn wij de diepte ingegaan op Dyme, maar hoe zit het met de andere alternatieven? Ibilly, mijn huisboekboek en Monefy zijn alternatieven die ook jouw vaste lasten op en rijtje zetten, maar doen nier aan onderhandelen met andere banken. Ook zeggen zij geen enkel contract voor je op. Deze dyme app review geeft de lezer niet veel inzicht op andere apps. Check hiervoor onze andere reviews op gebied van apps!

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>