• Home
 • /
 • Gadgets
 • /
 • Beste Drones onder de 100 Euro [Test 2021]

Laatste update: Juni 2021

Door: Onno

Beste Goedkope drone 2021

In dit artikel vergelijken we de beste drones die goedkoper zijn dan 100 euro in een handige top 5. Wil je een goedkope drone met camera? Op zoek naar de beste prijs kwaliteit? Ontdek direct welke drone het beste uit de test komt. Hieronder vind je de resultaten in een handige tabel. Wil je meer weten over een specifiek product? Scroll dan naar beneden naar de individuele reviews.

Product Eigenschap

Ryze Tello - Powered by DJI

Bekijk op Bol.com

Best beoordeeld!

drone onder 100 euro

Eachin E58 FPV

Bekijk op Bol.com

Beste Drone prijs/kwaliteit

eachine dji

Xorizon quadcopter

Bekijk op Bol.com

Mooiste videobeelden

xorizon

Makkelijkste besturing

syma goedkope drone

Als je niet veel geld te besteden hebt aan een geavanceerde drone, zijn er tal van betaalbare alternatieven. Deze drones, die minder dan € 100 kosten, zijn door ons testpanel het beste beoordeeld. Of je nou op zoek bent naar de beste drone voor beginners of de beste drone met camera. Voor iedereen is er wel wat te verkrijgen. 

In onze test hebben we gekeken naar verschillende eigenschappen:

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 80%
Prijs / Kwaliteit 92%
Functionaliteiten 84%

Wil je een goede drone die alle functionaliteiten hebt van een high-end model zonder veel geld kwijt te zijn? Dan is de Ryze Tello Drone powered by DJI uitermate geschikt voor jou. De samenwerking met DJI geeft al aan dat het hier om zeer goed spul gaat. DJI is namelijk zo een beetje de mercedes onder de drone fabrikanten.

Wat kan deze drone voor onder de 100 euro precies? De Ryze Tello is een model wat niet te zwaar weegt. Toch heb je het idee dat de kwaliteit van de onderdelen goed in orde is. Met videomogelijkheden (720 pixels) en de mogelijkheid om foto’s te nemen kan dit product eigenlijk alles wat duurdere modellen ook kunnen. Door zijn formaat en gewicht is deze drone ook perfect om mee te nemen op vakantie.

Zitten er ook nadelen aan? Zeker, elk product in de wereld heeft minimaal een nadeel. In dit geval is dat het bereik. Het bereik is namelijk ‘slechts’ 100 meter. Hoewel dat misschien niet heel veel is, is het verder dan de meeste modellen in deze prijsklasse. Wel heb je met 13 minuten vliegtijd genoeg mogelijkheden om mooie video’s te schieten, voordat je de batterij moet opladen. Je kan de drone makkelijk buiten gebruiken maar houd hierbij wel rekening met de windomstandigheden.

Voordelen Ryze Tello Drone:

 • Zeer geavanceerd
 • Makkelijk om overal mee naar toe te nemen
 • Prima foto en video mogelijkheden
 • Goede accuduur

Nadelen Ryze Tello Drone:

 • Kan niet heel goed tegen veel wind
0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Opzoek naar een goedkope drone met camera? De Eachine E58 is de meest voordelige drone uit onze test maar is zeker voor de beginners een uitstekende keuze. Net als de eerder genoemde Ryze Tello beschikt deze over een 720 pixel camera om video’s mee te maken.

Je moet van een 720P camera verwachten dat je er Blue Planet-waardige beelden mee kan maken, maar de kwaliteit is goed genoeg om leuke veelden mee te maken (zie afbeelding). Hoewel de producent zelf aangeeft dat de drone voor indoor als outdoor gebruik gemaakt is, moeten we je wel waarschuwen. De drone doet het het best onder omstandigheden waarbij er weinig tot geen wind staat.

Een leuke feature is FVP, oftewel: First Person View. Door je telefoon aan de controller te koppelen kijk je direct live mee vanuit de drone camera. Ideaal en het werkt met (zo goed als elke) telefoon. Verder kan je eenmaal in de lucht met een simpele handeling tricks uitvoeren, zoals een 360 draai. Wil je de drone weer terughalen? Dan doe je dit door middel van de zogeheten return button.

Benieuwd naar deze drone geworden? Klik hier om de drone direct te bestellen op bol.com

drone camera 720P
Bron: Youtube | tyaktu

De Eachine werkt door middel van WiFi. Dat werkt prima maar heeft als nadeel dat deze dus niet een al te groot bereik heeft. Ga uit van een maximum range van rond de 80 meter. Verder is de drone heel erg compact waardoor je deze tot een heel klein pakketje kan opvouwen door de vleugels in te klappen. Op zich heel handig, maar vergroot op lange termijn de kans dat er iets kapot aan kan gaan, ondanks dat de onderdelen vrij robuust aanvoelen. Er wordt een reserve accu bij meegeleverd, wat erg handig is gezien de batterij rond de 6 minuten meegaat.

Voordelen Eachine E58 FPV drone:

 • Goedkoopste uit de test
 • FVP functie
 • Trucjes uitvoeren

Nadelen Eachine E58 FPV drone:

 • Geen groot bereik
 • Vooral goed bij geen of weinig wind
0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

De eerste drone uit onze lijst met een HD camera. Dit betekent dus nog mooiere beelden! Ook dit model wordt geleverd met een controller die je kan koppelen aan je smarthphone. Hierdoor kan je dus precies zien waar je vliegt en wat je aan het filmen bent. Dit werkt met elke telefoon, zodra je de gratis app installeert en gebruikt. De 1080 pixel camera maakt dus prima beelden, mede doordat de drone door middel van stabilisatie zorgt voor soepele beelden., zonder trillingen.

Andere fijne eigenschappen zijn de accuduur (+- 13 minuten), het bereik 120 meter en de mogelijkheid om de quadcopter op een vaste hoogte te laten zweven. Ook weer een functie die er voor zorgt dat je de mooiste beelden kan schieten.

Ondanks de vele positieve eigenschappen maakt het geen robuuste indruk. Uiteindelijk weet je het pas als je de drone voor een langere tijd gebruikt maar de onderdelen zien er niet onbreekbaar uit. Wel worden er standaard 2 reserve propellors meegeleverd. Mocht er iets stuk gaan heb je al reserve onderdelen in huis. 

Voordelen Xorizon quadcopter:

 • HD camera
 • Goede features
 • Redelijk groot bereik (120 meter)

Nadelen Xorizon quadcopter:

 • Lijkt niet heel stevig
0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 77%

Deze Visuo ziet er veruit het vetst uit van de geteste modellen. Voor een redelijke prijs doet dit model wat je ervan mag verwachten. Ticks maken, een vaste hoogte of een vaste snelheid vasthouden en automatisch opstijgen en weer op een veilige manier landen. Afhankelijk van de omstandigheden gaat de accu tussen de 10 minuten en een kwartier mee. Door de koppeling aan je smartphone pak je het besturen snel op. Deze goede drone is ook prima geschikt voor beginners dus.

Hoewel de camera de mogelijkheid tot het maken van foto’s en video’s ondersteunt, moet je er niet teveel van verwachten. Daarvoor kan je beter voor een ander model uit onze lijst gaan. De beelden zijn dus niet al te scherp. Een ander nadeel is dat bij een beetje wind de drone al moeilijk te besturen wordt.

Via deze link kun je de drone bestellen en is hij morgen al in huis!

Voordelen Visuo XS809HW:

 • Mooi design
 • Aan te sluiten op een Virtual Reality bril (VR)
 • Hoogte en snelheid ‘vast te zetten’

Nadelen Visuo XS809HW:

 • Kan niet zo goed tegen wind
 • Camerabeelden niet heel scherp
0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

De laatste uit onze drone test van 2019 is de Syma X5UW. Wederom een met een First Person View mogelijkheid door je mobiele telefoon aan de besturing vast te maken. Qua design is dit misschien wel de mooiste uit onze top 5. De besturing werkt door middel van WiFi.

Hiermee behaal je een bereik van 70 meter. Dit geldt niet voor het live meekijken met de camera. Hiervoor geldt een bereik van 40 meter. De drone heeft een redelijk formaat (30 bij 30 centimeter) maar is toch heel erg licht waardoor deze minder goed tegen wind dan je zou vermoeden. De accuduur is niet heel lang maar er wordt wel een reserve batterij meegeleverd.

Voordelen Syma X5UW FPV:

 • Super mooi design
 • Simpel te besturen
 • Redelijk geprijsd

Nadelen Syma X5UW FPV:

 • Bereik tot 70 meter
 • Ondanks formaat niet heel goed in winderige omstandigheden

Onno

Over de productexpert

Spelen maarrrr… Uiteraard is het één en al gezelligheid om een avond met mijn vrienden op stap te gaan, maar ik steek niet onder stoelen of banken dat ik me ook graag terug trek in mijn game stoel. Voor het beste advies over gadgets en gamen ben je daarom bij mij aan het juiste adres.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>