fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Drie manieren om na jouw beslissing af te rekenen!

Publicatie datum: 1 april, 2022

Door: Redactie Top-X

Vandaag de dag zijn er ontzettend veel manieren om te betalen. Omdat een heel groot deel van de aankopen tegenwoordig online wordt gedaan, is cash geld eerder uitzondering dan regel. Door alle mogelijkheden om online af te rekenen zijn er door de jaren heen ook veel betaalmogelijkheden bijgekomen. 10 jaar geleden was het niet te bedenken dat mensen zonder contant geld over straat zouden lopen, nu gebeurt het regelmatig dat we niet eens meer een portemonnee op zak hebben. In de online wereld is het van groot belang dat je de klant voldoende betaalmethoden aanbiedt. Op deze manier kan iedereen op de voor hem of haar gewenste manier kan afrekenen. Welke betaalmethode het fijnst is en wat de voor-en nadelen zijn? In dit blog gaan we hier verder op in, dus lees snel verder! 

iDeal blijft favoriet

iDeal is voor veel mensen nog steeds favoriet als het aankomt op een online betaling doen. Met deze betaalmethode kun je gemakkelijk via je eigen bank de betaling afronden en wordt het geld direct afgeschreven. Een voordeel van het gebruik van iDeal is dat het geld direct wordt afgeschreven en de klant daardoor goed inzicht heeft of hij of zij het bedrag daadwerkelijk kan betalen. Je hebt dus geen wanbetalingen. Ook is het betalen met iDeal minder fraudegevoelig doordat het geld na aankoop niet gemakkelijk teruggeboekt kan worden. Een nadeel van IDeal is dat het buiten Nederland weinig gebruikt wordt, de bankkaarten in Nederland zijn debitcards terwijl in het buitenland vaak de creditcard populairder is.

De creditcard

In heel de wereld is de creditcard uitermate populair, het is dus zeker aan te raden om de creditcard als betaalmethode aan te bieden wanneer je online verkoopt. Betalingen met een creditcard zijn wat duurder doordat de aansluiting gecompliceerder is dan wanneer iemand rechtstreeks het geld overmaakt vanaf zijn eigen bankrekening. De creditcardmaatschappij voldoet eigenlijk de aankoop in plaats van de consument zelf. Een voordeel van de creditcard is dat de kaart in heel de wereld een algemeen begrip is en de meeste mensen hier dus mee kunnen betalen. Doordat je met de creditcard een transactie tot zes maanden kan terugboeken is de creditcard wel een stuk fraudegevoeliger dan andere betalingsmethoden.

Achteraf betalen biedt gemak

Met alle online aankopen is de vrij nieuwe variant van ‘op rekening’ kopen in het leven geroepen namelijk: het achteraf betalen. Wanneer je als klant iets besteld bij een webshop en je kiest ervoor om achteraf te betalen, ontvang je eerst de producten die je hebt besteld en krijg je samen met de producten ook de factuur. Wanneer je tevreden bent met de producten kun je de factuur betalen en is de transactie voltooi. Ben je niet tevreden met je producten kun je de producten retourneren voordat je het aankoopbedrag voldaan hebt. Voor een bedrijf kan het positief bevallen zich aan te sluiten bij een bank die dit soort betalingen verstrekt, zo zijn ze voor een commissiebedrag, niet langer zelf verantwoordelijk voor het innen van de facturen. Tegelijkertijd biedt het de klanten een fijne manier om vrijblijvend de kwaliteit van je product te controleren, voordat ze de daadwerkelijke aankoop doen.

Betalen met je cryptocurrency

De allernieuwste ontwikkeling op het gebied van betalingen is misschien wel het betalen met crypto. Betalen met de digitale munten is nu nog vrij complex en lang niet overal mogelijk, maar het lijkt wel realistisch voor de nabije toekomst. Een aantal bedrijven accepteren al cryptocurrency als betaalmethoden, een voorbeeld hiervan is het automerk Tesla. De cryptocurrency heb je in een digitale portemonnee, ook wel de ‘wallet’ genoemd. Een platform waar je veilig cryptocurrency kan aanschaffen is Anycoindirect. Hier vind je ook alle mogelijke informatie over cryptocurrency.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>