fbpx

Publicatie datum: 26 januari, 2023

Door: Puck

Ben je op zoek naar een goed boekhoudpakket? Je zal vele aanbieders tegen komen. Om je een eindje op weg te helpen hebben wij de belangrijkste boekhoudprogramma's voor je vergeleken op werking, voordelen en nadelen, kosten en ervaring. In dit artikel lees je onze DigiBTW review!

Geen zin om verder te lezen? Probeer DigiBTW direct 30 dagen GRATIS uit, zonder verborgen voorwaarden. 

De proefperiode stopt automatisch


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

6

Uur onderzoek gedaan

67

 Ervaringen gecheckt

digibtw software

Wat is DigiBTW?

DigiBTW is een online boekhoudprogramma dat zich voornamelijk richt op ZZP'ers en kleine ondernemers. Een online boekhoudpakket bij DigiBTW is verrassend compleet; het omvat facturering, administratief beheer en inzichten. Daarnaast zijn er verschillende tools aanwezig die het online boekhouden makkelijker maken. Zo wordt het boekhouden een stuk eenvoudiger en ontwikkel je je al snel tot een echte boekhouder!

Veel boekhoudkundige kennis is voor DigiBTW niet nodig. DigiBTW biedt een uitgebreide kennisbank aan haar klanten met antwoord op alle veelgestelde vragen. Alle boekhoudkundige taken worden hierin grondig uitgelegd. Wanneer je er alsnog niet uitkomt kan je altijd contact opnemen met de supportservice!

Onze favoriete boekhoudprogramma's:

Voordelen vs. nadelen

Het online boekhoudprogramma van DigiBTW kent naast vele voordelen natuurlijk ook enkele nadelen. Onderstaand hebben we de voordelen en nadelen van boekhouden met DigiBTW voor je op een rijtje gezet!

Voordelen DigiBTW

 • Speciaal voor zelfstandige ondernemers;
 • Gebruiksvriendelijke interface;
 • Slechts €10 per maand met jaarlijkse betaling;
 • Klantenservice is goed bereikbaar en helpt goed
 • Een van de weinige boekhoudprogramma's met aangifte inkomstenbelasting.

De proefperiode stopt automatisch

Nadelen DigiBTW

 • Specifiek bedoeld voor ZZP'ers
 • Je account is niet toegankelijk voor meerdere gebruikers (boekhouder/accountant).

DigiBTW functies en mogelijkheden

Qua functionaliteiten biedt DigiBTW alles wat een zzp'er nodig heeft! Zo kunnen zelfstandig ondernemers met een betaald DigiBTW account gebruik maken van de volgende functionaliteiten:

 • Facturatie, stel onbeperkt facturen op en stuur deze direct per e-mail.
 • Offertes, stel eenvoudig offertes op en e-mail deze direct naar de (potentiële) klant.
 • Periodiek factureren, laat eenvoudig je abonnementen, lidmaatschappen, strippenkaarten en andere terugkerende facturen versturen. Ben je slechts op zoek naar een simpele dienst om te kunnen factureren? Dan kun je het best kiezen voor een facturatie software.
 • Productbeheer, leg eenvoudig je producten, artikelen en diensten vast.
 • Kosten en bonnen, verwerk ze eenvoudig in het systeem met de bonnen-inbox.
 • Ritten bijhouden, vul je ritten in en DigiBTW boekt automatisch je kilometers in je administratie.
 • Uren registreren, houd je uren bij voor facturatie of voor het urencriterium van de Belastingdienst.
 • Projectbeheer, maak een of meerdere projecten aan met een eigen uurtarief gekoppeld aan de klant.
 • Btw-aangifte, laat DigiBTW aan de hand van je gegevens je Btw-aangifte opstellen. Met één klik op de knop stuur je hem direct aan de Belastingdienst.
 • Bankkoppeling, al je banktransacties direct in je administratie.
 • Inkomstenbelasting, mogelijkheid om aangifte inkomstenbelasting te doen.
 • IDEAL-koppeling, verstuur je facturen met een knop om direct te betalen. Zo krijg je sneller betaald!
 • Herinneringen, verstuur betalingsherinneringen, aanmaningen en ingebrekestellingen per e-mail.
 • Afschrijvingen, laat DigiBTW automatisch je afschrijving verwerken.
 • Tools, beschik over een uitgebreid aanbod van handigheden en tools om boekhouden nog makkelijker en leuker te maken!
 • DigiBTW app, voor een handig overzicht die je altijd bij je hebt.

Een zeer compleet pakket dus. Met deze boekhoudsoftware heb je zelf geen boekhouder meer nodig!

Voor wie is DigiBTW geschikt?

DigiBTW is een boekhoudprogramma voornamelijk gericht op zzp'ers en relatief kleine ondernemingen. Voor hen is DigiBTW een volwaardig boekhoudprogramma voorzien van alle functionaliteiten die zij nodig hebben voor een complete administratie. Ook zonder enige boekhoudkundige kennis is dit een ideaal boekhoudprogramma!

Ben je een groter bedrijf of beschik je over een ingewikkelde administratie? Dan werkt DigiBTW waarschijnlijk niet zoals je wil. We raden je dan aan te kiezen voor een uitgebreider boekhoudpakket gericht op grotere ondernemingen!


Hoe zit het met de kosten DigiBTW

Wanneer we DigiBTW vergelijken met andere boekhoudprogramma’s, is DigiBTW een van de goedkoopste! Dit komt omdat de aanbieder een eenvoudige software voor freelancers aanbiedt zonder onnodige extra functies. Je betaalt dan ook enkel voor datgene dat je nodig hebt en dat scheelt je veel geld!

Je kan bij DigiBTW gebruik maken van een gratis proefperiode van 30 dagen. In deze periode kan je gratis alle functies gebruiken. Bevalt het online boekhouden met DigiBTW? Dan kan je na de proefperiode kiezen uit twee pakketten, namelijk: het Gratis of Complete pakket. Onderstaand lichten we deze verder aan je toe!

Gratis

Het gratis abonnement van DigiBTW is geschikt voor de facturatie van je bedrijf, verder is dit pakker zeer beperkt qua functionaliteiten.

Met het Gratis pakket van DigiBTW kan je gebruik maken van de volgende functionaliteiten:

 • Relaties beheren
 • Factureren
 • Factuur in eigen huisstijl
 • Facturen per e-mail versturen
 • Facturen laten betalen via iDEAL-integratie

Goed om te weten: als je gebruikt maakt van de gratis proefperiode stopt deze automatisch. Je zit dus nergens aan vast wanneer de gratis periode afloopt.

Compleet

Het Complete abonnement van DigiBTW is het meest populaire pakket. Met dit pakket kan je gebruik maken van alle functionaliteiten die DigiBTW aanbiedt.

Met het Compleet pakket van DigiBTW kan je gebruik maken van de volgende functionaliteiten:

 • Alle functionaliteiten van het Gratis pakket
 • Versturen van facturen per e-mail (als PDF)
 • Facturen en offertes verwerken
 • Uren registreren
 • Ritten registreren
 • Btw-aangifte versturen
 • Bankgegevens inlezen
 • Inzicht creëren (Balans, Winst- en Verlies, Kolommenbalans, etc.)

De kosten voor het complete abonnement van DigiBTW zijn slechts €12,50 per maand. Je kunt echter nog goedkoper uit zijn! Wanneer je per jaar betaalt, betaal je slechts €120 per jaar, ofwel €10 per maand! Hiermee is DigiBTW een goedkoop boekhoudprogramma!DigiBTW ervaringen

Om een goed beeld te schetsen bij de betrouwbaarheid van DigiBTW is het verstandig om te kijken naar de ervaringen van gebruikers! Zij hebben het boekhoud programma en de service van de aanbieder al mogen uitproberen en weten als beste hoe het boekhoudprogramma wordt ervaren! Onderstaand zetten we enkele gemiddelde scores van DigiBTW reviews voor je op een rijtje!

4,9/5
4/5

Zoals je ziet liggen de gemiddelde scores van DigiBTW erg hoog. Dit houdt in dat de meeste gebruikers van het boekhoudprogramma erg tevreden zijn met het product. Wat regelmatig benoemd wordt in de positieve reviews is dat er uitgebreide mogelijkheden zijn voor de ZZP'er en dat de lage maandprijs fijn is. Negatieve reviews benoemen enkel dat het jammer is dat er geen meerdere gebruikers aan een account toegevoegd kunnen worden.


Conclusie DigiBTW

Al met al kunnen we concluderen dat DigiBTW een van de meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma' s is. Voor de zzp’er biedt deze software vrijwel alle nodige functionaliteiten die nodig zijn om zelf je eigen boekhouding te kunnen doen. Daarnaast kan je met dit boekhoudprogramma als een van de weinige je aangifte inkomstenbelasting doen.

Een ander groot voordeel aan DigiBTW is de lage prijs. Voor slechts €10 per maand kan je je volledige boekhouding al bijhouden. Dit maakt veel ZZP'ers enthousiast. Wanneer je het boekhoudprogramma graag eerst even uitprobeert, kan je gebruik maken van de gratis proefperiode. Je kan dan 30 dagen gratis gebruik maken van alle functionaliteiten.

Als laatste zijn ook de ervaringen met het boekhoudprogramma van DigiBTW erg positief. Dit geeft aan dat de verwachtingen overeen komen met de daadwerkelijke functionaliteiten van het programma. DigiBTW lijkt ons na deze review dus zeker een goed boekhoudprogramma!


Extra informatie over DigiBTW

Klantenservice

De klantenservice van DigiBTW is telefonisch te bereiken op 085 – 888 7886. Daarnaast is het mogelijk om vanaf de website een call te openen of een bericht te sturen via het contactformulier.

Opzeggen

Wil je geen gebruik meer maken van DigiBTW? Voor klanten die maandelijks betalen is het abonnement maandelijks opzegbaar met een opzegtermijn van één maand. Je zit dus nergens aan vast voor een lange tijd.

Over de auteur

Puck

Mijn naam is Puck en naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schrijf ik regelmatig voor Top-X en andere websites. Ik vind het erg leuk om mezelf vast te bijten in een onderwerp en de informatie zo duidelijk mogelijk aan de lezers te communiceren. Mocht je vragen hebben voor mij, aarzel dan niet om contact op te nemen.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>