Laatste update: Mei 2021

Door: Yara

Best geteste Co Sleeper

Tutti Bambini Cozee Bedside Co-Sleeper

5/5

De Tutti Bambini Cozee Bedside Co-Sleeper is ontworpen om een speciale band te ontwikkelen met je kleintje.

Het Cozee wiegje kan makkelijk en veilig bevestigd worden aan je bed, maar kan ook los staan. Binnen 30 seconden is het wiegje opgezet, dus niet alleen handig voor thuis gebruik, maar ook voor op vakantie of bij de oppas. Het wiegje kan versteld worden in 6 hoogtes en kan tevens op een half-hellende stand vastgemaakt worden, om zo de vertering te bevorderen, beter te ademen en oprispingen na de voeding te voorkomen. De zijkanten zijn uitgevoerd in zacht materiaal en in de lange kanten zitten netvensters voor voldoende luchtcirculatie.

Samen slapen met je baby begint (gelukkig!) tegenwoordig normaler én veiliger in onze westerse samenleving te worden. Steeds meer mama’s kiezen ervoor om haar kindje dichtbij zich te houden door een co-sleeper aan te schaffen. 

Je baby ligt in een eigen bedje binnen handbereik. Samen slapen of co-sleeping is in de eerste periode van je baby erg goed. Een goede en veilige hechting is ontzettend belangrijk en draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen van je baby. 

Co-sleeping is ook fijn voor een moeder, ongeacht zij wel of geen borstvoeding geeft. Moeders kunnen hun kindje goed in de gaten houden, direct voeden en snel troosten.

Een co-sleeper is een speciaal bedje, zoals een wiegje of ledikant voor je baby. Een co-sleeper kun je op verschillende hoogtes afstellen en aan je bed bevestigen. 

Eén van de zijkanten van een co sleeper wieg is open of kan handmatig open worden gemaakt. De open zijkant zorgt voor een makkelijke benadering van je baby. Mama’s en papa’s hoeven het bed niet meer uit om de baby te voeden en gerust te stellen.

Belangrijke aandachtspunten en specificaties voor een co-sleeper

Een goede co sleeper kopen, die past bij jouw opgestelde eisen en voldoende veiligheid biedt voor jou en je baby, is belangrijk. Het is het eerste bedje waarin je kindje maandenlang dichtbij je zal slapen. Maar waar moet je als ouders zijnde op letten bij het aanschaffen van een co-sleeper? En wil je een co-sleeper die geschikt is voor een normaal bed of wil je een co sleeper boxspring? Een aantal belangrijke specificaties waar je rekening mee moet houden zijn:

 • Een co sleeper wieg of bedje is verstelbaar in verschillende hoogtes
 • De co-sleeper voelt stevig en veilig aan
 • Het bevestigingsmechanise van een co-sleeper is geschikt voor jouw bed
 • De zijkanten van het bedje kunnen omhoog en omlaag worden gezet

Tegenwoordig zijn er co-sleepers op de markt, die snel in- en uit elkaar worden gezet. Deze co-sleepers zijn ideaal om mee op reis te nemen. Let wel op de kwaliteit en stevigheid van deze producten. Sommige aanschuifbedjes zijn van een automatische schommelfunctie of wieltjes voorzien. De meeste co-sleepers leveren standaard een matrasje mee. Zet jouw gewenste eisen voor je co-sleeper op een rij en laat je inspireren door de vergelijking van de beste co-sleepers in dit artikel.

1. Tutti Bambini Cozee Bedside Co-Sleeper

0
Eindcijfer
Handig in gebruik 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

De Tutti Bambini Cozee Bedside Co-Sleeper kan snel en gemakkelijk aan je bed worden bevestigd of los van je bed staan. In een handomdraai is het bedje opgezet en de zijkanten van het bedje kunnen handmatig omhoog en omlaag worden gebracht. Het bedje heeft een luxe uitstraling en wordt met extra accessoires geleverd.

Het grootste pluspunt van dit bedje is de verstelbaarheid in zes hoogtes. De verschillende standen zorgen ervoor dat het bedje geschikt voor veel bedden geschikt is. Ook kan het bedje op een half-hellende stand worden gebracht. De half-hellende stand biedt veel voordelen voor je baby. De vertering wordt bevorderd, je baby kan beter ademen en de kans op overgeven na de voeding wordt verminderd.

Het nadeel van deze co-sleeper is de aanschafprijs. In vergelijking met andere co-sleepers is de Tutti Bambini Cozee Bedside Co-Sleeper vrij duur.

Voordelen Tutti Bambini Cozee Bedside Co-Sleeper

 • Verstelbaar in zes verschillende hoogtes
 • Voor vele bedden geschikt
 • Fraai design

Nadelen Tutti Bambini Cozee Bedside Co-Sleeper

 • Hoge aanschafprijs

2. Safety 1st Calidoo Co-Sleeper

0
Eindcijfer
Handig in gebruik 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Zoals de naam al aangeeft, staat de Calidoo Co-Sleeper van Safety 1st bekend als een veilig co-sleeping bedje. Het bedje is op twee verschillende manieren te gebruiken en verstelbaar in zeven verschillende hoogtes. De aansluiting met je bed gaat eenvoudig en zonder problemen.

Het grootste voordeel van deze Safety 1st Calidoo Co-Sleeper is het handige design. Gebruikers van deze co-sleeper geven aan dat het bedje makkelijk te gebruiken en snel in elkaar te zetten is.

Gebruikers van dit bedje klagen echter over het bijgeleverde matrasje en raden nieuwe gebruikers aan om een extra matrasje aan te schaffen. Het bijgeleverde matrasje van Safety 1st schijnt namelijk te hard en te dun voor je baby te zijn.

Voordelen Safety 1st Calidoo Co-Sleeper

 • Fraai design
 • In zeven verschillende hoogtes in te stellen
 • Enorm handig in gebruik

Nadelen Safety 1st Calidoo Co-Sleeper

 • Bijgeleverde matrasje is te hard en dun

3. XAdventure Xline Wieg voor aan het bed Comfort Care

0
Eindcijfer
Handig in gebruik 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

De XAdventure Xline Wieg voor aan het bed Comfort Care is speciaal ontworpen om de concurrentie met duurdere co-sleepers aan te gaan. Het slapen met je baby wordt makkelijker, comfortabeler en goedkoper gemaakt door de XAdventure Xline wieg. Het bedje is voorzien van zwenkwielen en kan op een half-hellende stand worden gezet. De bekleding heeft een luxe uitstraling en kan verwijderd en gewassen worden.

Blije gebruikers van deze XAdventure Xline Wieg geven aan dat hun kindje een goede nachtrust kan maken, dankzij het fraaie design en de comfortabele materialen. Het matrasje is bijvoorbeeld super zacht. De co-sleeper biedt vrijwel dezelfde kwaliteiten als de duurdere concurrenten aan, maar dan voor een leukere prijs.

In vergelijking met andere co-sleepers valt het op dat dit bedje op vijf verschillende hoogtes kan worden afgesteld. De vijf verstelbare standen zijn het ‘grootste’ nadeel van deze co-sleeper.

Voordelen XAdventure Xline Wieg voor aan het bed Comfort Care

 • Comfortabel materiaal
 • Matras is super zacht
 • Uitstekende prijs/kwaliteit

Nadelen XAdventure Xline Wieg voor aan het bed Comfort Care 

 • Kan slechts in 5 standen worden afgesteld

4. Chicco Next2Me bedje

0
Eindcijfer
Handig in gebruik 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 77%

De Chicco Next2Me co-sleeper is één van de meest populaire co-sleepers en past bij vrijwel elk bed. Het bedje is verkrijgbaar in maar liefst zeven verschillende kleuren. Het bedje is verstelbaar in zes hoogtes. Door speciale banden wordt het bedje op een veilige manier aan je bed vastgemaakt. Het bedje behoort tot de middelste prijsklasse. De bedjes zijn niet de duurste én niet de goedkoopste. Qua opties en kwaliteit scoort deze co-sleeper hoge ogen en is de kwaliteit in verhouding met de prijs goed.

Eén van de grootste voordelen van dit bedje zijn de vele extra opties. De automatische schommelfunctie is één van deze extra opties. Deze luxe functie is absoluut geen must, maar wel heel erg handig en fijn. Je kindje in slaap wiegen lukte namelijk nog nooit met zoveel vrijheid en handigheid.

Ondanks de vele positieve reviews ervaren een aantal ouders het design als niet aantrekkelijk en meegeleverde matrasje als te hard. Beide opmerkingen zijn echter persoonlijke smaken en ervaringen.

 

Voordelen Chicco Next2Me bedje

 • Beschikt over een automatische schommelfunctie
 • Verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren
 • Verstelbaar in 6 verschillende hoogtes

Nadelen Chicco Next2Me bedje

 • Bijgeleverde matrasje is hard

5. Maxi-Cosi Iora 2-in-1 co-sleeper

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

Tot slot hoort de Maxi-Cosi Iora 2-in-1 co-sleeper thuis in de beste co-sleeper lijst. De Maxi-Cosi Iora 2-in-1 co-sleeper ziet er stijlvol uit en is erg functioneel. Het bedje kan makkelijk ingeklapt en vervoerd worden, zodat je baby ook op reis en bij de oppas comfortabel in zijn of haar eigen bedje kan slapen. Het meegeleverde matrasje is gemaakt van schuim en voelt zacht aan. De co-sleeper is beschikbaar in drie verschillende kleuren. De kleuren zijn licht grijs, blauw en donkergrijs.

Onder het ligoppervlak van je baby bevindt zich een grote opbergmand. In deze opbergmand kun je alle spullen opbergen, die je midden in de nacht altijd binnen handbereik wilt hebben. Deze ruimte wordt door veel ouders als enorm prettig en handig ervaren.

Het grootste nadeel van de Maxi-Cosi Iora 2-in-1 co-sleeper is de prijs. Het bedje behoort tot de duurdere prijscategorie van co-sleepers. De prijs-kwaliteitverhouding is echter zeer goed en het product biedt je baby veel comfort.

Voordelen Maxi-Cosi Iora 2-in-1 co-sleeper

 • Beschikbaar in 3 verschillende kleuren
 • Bevat handige opbergmand
 • fraai design

Nadelen Maxi-Cosi Iora 2-in-1 co-sleeper

 • Prijs is aan de hoge kant

Co-Sleeper kopen

Met behulp van de bovenstaande vergelijkingen en het overzicht van de beste co-sleeper kun je jouw favoriete co sleeper kopen. Bekijk de prijzen en de beschikbaarheid van de artikelen door op de button te klikken en vind de perfecte co sleeper boxspring voor je (ongeboren) baby. De beste nachtrust voor je baby, daar worden alle papa’s, mama’s en baby’s blij en gelukkig van!

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 co-sleepers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Om te bepalen wat de beste co-sleepers zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste co-sleepers zijn.

Yara

Over de productexpert

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>