• Home
  • /
  • Cadeaus
  • /
  • Top 10 Leukste Cadeaus voor een meisje van 5 jaar!

Laatste update: oktober 2022

Door: Thea

Een cadeau kopen kan soms best lastig zijn. Zeker bij jonge kinderen kan dit een behoorlijke uitdaging vormen. Je wil immers wel iets geven wat zo’n klein meisje ook daadwerkelijk leuk vindt. Maar ja, wat geef je een meisje van 5? In dit artikel hebben wij een lijst gemaakt met daarin de allerleukste cadeautips voor een meisje van 5 jaar

Hierbij is het ook belangrijk dat je je beseft wat een meisje van 5 allemaal al kan. Een meisje van 5 jaar oud kan cijfers herkennen (tussen 1 en 10), heeft meer besef van begrippen, kan groepjes herkennen van 6 en kan ook samen praten. Wil je een leuk cadeau scoren? Lees dan gauw verder.

Cadeau meisje 5 jaar kopen? Dit zijn de leukste cadeaus!

Wij zijn speciaal voor jou op zoek gegaan naar leuke cadeaus voor een meisje van vijf. Want een cadeau voor een meisje van 5 jaar kan best een uitdaging zijn. We hebben gekeken naar leuke cadeautjes die altijd goed in de smaak vallen, ongeacht het kind. Hieronder lees jij alles over de leukste cadeaus voor een 5 jarige meid!

1. Regenwormen junior dobbelspel

Regenwormen Junior (A13) Dobbelspel

Laten we beginnen bij dit regenwormen junior dobbelspel. Dit spel is perfect voor meisjes vanaf 5 jaar. En naast dat het voor kinderen heel erg leuk is, leren ze er ook nog eens heel erg veel van. Je telt het aantal verzamelde symbolen, wat ervoor zorgt dat kinderen bezig zijn met optellen. Het spel is ideaal voor kleintjes en één ronde duurt ongeveer 20 minuten. Hierdoor ben je ook niet té lang bezig.

2. VTech schep en leer ijscokar

VTech Schep & Leer IJscokar - Educatief Babyspeelgoed - 2 tot 5 Jaar

Wil je een origineel cadeau dat een meisje van 5 niet gauw krijgt? Dan zit je goed met deze leerzame ijscokar. Met de ijscokar kan je grappige spelletjes spelen en kleuren leren herkennen. Daarnaast is de kar ook heel effectief om te leren tellen en zijn er meer dan 15 verschillende leerzame activiteiten dankzij de interactieve kaarten. Dit is dus zowel een leuke afleiding als erg leerzaam voor een kind. Echt een leuk cadeau voor een meisje van 5 jaar.

3. Lego DUPLO Vliegveld

LEGO DUPLO Vliegveld - 10871

Je eigen minivliegveld: hoe cool is dat? Voor een kind is het in ieder geval heel erg leuk, zeker voor de verbeelding en creativiteit. Zo kan het kind zelf allerlei scenario’s bedenken rondom het vliegveld zoals de bagage inchecken of daadwerkelijk gaan vliegen. Daar zijn ze wel even zoet mee. De onderdelen zijn zo dusdanig groot dat je niet bang hoeft te zijn dat de kleine deze in zal slikken. Als je op zoek bent naar een cadeau voor een meisje van 5 jaar is dit een goede optie.

4. Floddertje boek

Boek floddertje

Een meisje van 5 kan al samen met jou praten. Hoe leuk is het dan om samen een boek te gaan lezen? Hierdoor ontwikkelt een kind veel meer en sneller gevoel voor de taal. En daarnaast is het ook een fijne afleidingen vlak voor het slapen gaan bijvoorbeeld. Dit boek van Annie M.G. Schmidt is een super bekende en ook erg geliefd onder de kinderen. 

5. Stabilo Cappi Viltstift 

STABILO Cappi - Viltstift - Nooit Meer Je Dop Kwijt Dankzij De Dopring - Etui Met 18 Kleuren + 2 Dopringen

Heb je een cadeau nodig voor een creatief meisje? Dan zijn deze Stabilo viltstiften misschien wel wat. Deze stiften zijn ideaal om mee te kleuren en te tekenen. Hierdoor kan de kleine picasso helemaal los gaan. En je hoeft niet bang te zijn dat je de dop kwijt raakt: je krijgt er namelijk een speciaal touw bij. De stiften kunnen overigens 24 uur zonder dop zonder dat deze uitdrogen en in de set zitten maar liefst 18 kleuren. Hier scoor je bij de kleine creatieveling zeker punten mee. En ook wanneer het kind in kwestie iets minder creatief is kan dit alsnog een heel erg leuk cadeau zijn.

6. Fisher-Price Little People Kerststal 

Fisher-Price Little People Kerststal Met Lichtgevende Engel - Speelfigurenset

Wil jij kind in kwestie iets bij leren over het geloof? Dan is er geen betere manier om dit te doen dan met deze speelfiguren van de kerststal. Door op de engel te drukken gaat er licht stralen en klinkt er een mooie kerstmelodie. Een ideaal cadeau voor de feestdagen, en zo kan je het kind ook al kennis laten maken met de achtergrond van het geloofd. Eigenlijk een win- win situatie dus. 

7.  VTech Zoef Zoef Dieren Kalina Kat

VTech Zoef Zoef Dieren Kalina Kat - Speelfiguur - Interactief Babyspeelgoed

Is het meisje dol op dieren? Dan is dit katten speelfiguur misschien wel iets! Het speelgoed is interactief en maakt zowel geluid als muziek. Hierdoor kan het kind eindeloos lang spelen en ontdekken. Tevens zijn er geen losse onderdelen aanwezig en is ‘ie dus volledig veilig. te gebruiken. Je hebt ook de keuze uit andere dieren wanneer het kind een lievelingsdier heeft bijvoorbeeld.

8. BERG skelter Buzzy Retro

BERG skelter Buzzy Retro 2-in-1 incl. duwstang groen 2-5 jaar

Een iets duurder maar ook zeker leuk cadeau is deze Buzzy Retro skelter. Hiermee heeft de kleine de tijd van haar leven. Er kan zelf getrapt worden, maar er kan ook geduwd worden. Ideaal wanneer ze bijvoorbeeld even geen zin meer heeft of niet wil lopen. De skelter is verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren waardoor je dit perfect kan afstellen op de lievelingskleur van het meisje. Een perfect cadeau voor een meisje van 5 jaar. 

9. VTech Storikid Verhaaltjesverteller

VTech Storikid Jouw Interactieve Verhaaltjesverteller - Meer dan 45 Verhalen en Liedjes - Roze

Even geen zin om voor te lezen of wil je de ouders een groot plezier doen? Dan is deze verhaaltjesverteller hét perfecte cadeau. En zoals de naam al zegt, vertelt dit stuk speelgoed verhaaltjes aan het kind. Zo kan er gekozen worden voor vrolijke grapjes en interessante weetjes. Tevens kunnen de ouders ook zelf een verhaaltje opnemen en kan het kind deze terugluisteren. Het apparaat zelf heeft overigens ook meer dan 45 ingebouwde verhalen en liedjes. 

10. Lego DUPLO Disney Frozen Ijskasteel

LEGO DUPLO Disney Frozen IJskasteel - 10899

Dit Lego DUPLO Frozen kasteel is natuurlijk een super cadeau om te geven en bovendien ook nog eens onder 50 euro. De Frozens films zijn ontzettend populair onder kleine kinderen en ook zeker bij kleine meisjes. Met deze speelset heb je een eigen kasteel, een tafel en stoelen, een theekan, Olaf, Anna én Elsa. Hiermee kan je de leukste sneeuwverhalen bedenken samen met het kind. De onderdelen zijn speciaal veilig gemaakt voor kleine kinderen. Hierover hoef je je dus geen zorgen te maken.

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP