Laatste update: augustus 2022

Door: Sanne

Best Geteste Broodbakmachine

Beste broodbakmachine

Panasonic SD-ZB2512KXE - Broodbakmachine

Op zoek naar de beste broodbakmachine van het moment? Uit onze beste broodbakmachine test is gebleken dat de Panasonic SD-ZB2512KXE de beste broodbakmachine van het moment is. Deze broodbakmachine beschikt namelijk over 17 programma's en enkele andere handige opties zoals automatische afslag, automatische uitschakeling en een deksel met vulopening.

Daarnaast beschikt hij over antislipvoetjes en is hij geschikt voor cakedeeg. Bij aanschaf van deze broodbakmachine krijg je 2 jaar fabrieksgarantie. De broodbakmachine heeft een inhoud van 1200 gram en beschikt zelfs over een glutenvrij programma.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Zelf brood bakken is tegenwoordig helemaal hip. De geur van vers gebakken brood in huis is heerlijk en met een eigen broodbakmachine zorg je daar dus helemaal zelf voor. Het is daarnaast heel erg leuk om verschillende recepten te proberen en je bespaart jezelf een hoop werk met zo’n machine.

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende broodbakmachines op de markt. Als je van plan bent er eentje aan te schaffen, kan het zijn dat je niet weet welk model voor jou het beste is. Wat is de beste broodbakmachine en waar moet je op letten als je er één wilt kopen? Je leest het hieronder.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

26

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Broodbakmachines

Beste broodbakmachine

Beste koop broodbakmachine
1. Panasonic SD-ZB2512KXE - Broodbakmachine

Beste broodbakmachine

Beste broodbakmachine glutenvrij
2. Moulinex - Home Bread Baguette OW6101 - Broodbakmachine

Beste broodbakmachine

Beste broodbakmachine prijs/kwaliteit
3. Inventum BM125 - Broodbakmachine

Beste broodbakmachine

Beste broodbakmachine bol.com
4. Moulinex Pain Doré OW210130 - Broodbakmachine

Beste broodbakmachine

Beste goedkope broodbakmachine
5. Princess 152006 - Broodbakmachine

Top 10 Beste Broodbakmachines

Wil je direct weten hoe de top 10 broodbakmachines eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een broodbakmachine?

Maar waar moet je nou op letten bij het kopen van een broodbakmachine en welke broodbakmachine past het beste bij mij? Om het voor jou wat makkelijker te maken hebben wij hieronder de belangrijkste criteria op een rijtje gezet. Hierbij hebben wij de criteria die wij getest hebben in onze beste broodbakmachine kort toegelicht.

De criteria die wij getest hebben in onze beste broodbakmachine zijn tevens dezelfde criteria als getest in de beste broodbakmachine volgens de consumentenbond test. Zo weet jij zeker dat je geen miskoop doet. Iedereen heeft andere wensen en behoeften bij het aanschaffen van een broodbakmachine. Bekijk daarom vooraf goed de criteria en wat jij zoekt in een broodbakmachine.

Timer 

Allereerst is het belangrijk om te kijken of de broodbakmachine een timer heeft. Dit wil zeggen dat hij automatisch uit gaat wanneer je klaar bent. Sommige mensen kunnen bij hun broodbakmachine blijven maar stel jij wil graag snachts een brood bakken dan kan een broodbakmachine met timer een goede oplossing zijn.

Capaciteit

Als tweede is het handig om te kijken naar de capaciteit van de broodbakmachine. De ene is namelijk groter dan de andere en sommige kunnen zelfs twee broden tegelijk bakken. Kijk daarom vooraf goed naar wat voor capaciteit jij minimaal wilt dat een broodbakmachine heeft.

Verschillende programma's 

Naast een timer en de hoeveelheid capaciteit waarover een broodbakmachine beschikt is het ook handig om te kijken naar de verschillende programma's waar een broodbakmachine over beschikt. De ene beschikt namelijk over meer functies dan de andere. Kijk dus vooraf goed of de broodbakmachine die jou interessant lijkt ook daadwerkelijk beschikt over de functies die jij zoekt in een broodbakmachine.

Prijsklassen

Als laatste is de prijsklassen een belangrijke criteria. Duurkoop is namelijk niet altijd de beste koop. Zo is er voor iedereen een perfecte broodbakmachine en de een neemt genoegen met minder dan de ander. Zo zijn er goedkopere varianten die alsnog over de belangrijkste functies beschikken.


Wat is de beste broodbakmachine van 2022? 

Nu je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een broodbakmachine is het tijd om te kijken naar de beste broodbakmachines van dit moment. Wij hebben aan de hand van de door ons uitgevoerde beste broodbakmachine test een handige top 5 opgesteld met de beste opties van dit moment.

Hierbij hebben wij modellen in verschillende categorieën en prijsklassen opgedeeld. Hierbij hebben wij ook rekening gehouden met reviews van andere consumenten. Elk model hebben wij getest op functionaliteiten, prijs/kwaliteit en gebruiksgemak. Hierdoor weet je zeker dan je geen miskoop doet!

Benieuwd naar de 5 broodbakmachines die het gemaakt hebben tot onze top 5? Lees dan gauw verder!

1. Panasonic SD-ZB2512KXE - Broodbakmachine

Beste broodbakmachine

9.2

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Met zeventien verschillende broodbakfuncties behoort deze machine duidelijk thuis in het lijstje beste broodbakmachine. De machine beschikt over een display waarmee je op een simpele manier een programma kunt selecteren. Zo kun je er bijvoorbeeld ook notenbrood mee bakken. Je voegt de noten apart toe en de machine vermengt dit automatisch door het brood. Ook is het mogelijk de dikte van de korst in te stellen. 

Daarnaast kun je er andere speciale broden mee maken, zoals speltbrood en scones. Als je deze machine koopt, krijg je er een handleiding bij waarin verschillende recepten staan beschreven. Zo kun je direct aan de slag. Deze machine is geschikt voor hobbybakkers die af en toe een klein brood willen maken. 

Voordelen Panasonic SD-ZB2512KXE - Broodbakmachine

 • Beschikt over handig display
 • Veel mogelijkheden kwa soorten brood
 • Inclusief recepten

Nadelen Panasonic SD-ZB2512KXE - Broodbakmachine

 • Geen warmhoudfunctie

2. Moulinex - Home Bread Baguette OW6101 - Broodbakmachine

Beste broodbakmachine

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

De Moulinex OW6101 mag ook niet ontbreken aan deze test. De broodbakmachine weegt slechts 1500 gram en beschikt over 1600 Watt. Daarnaast is de broodbakmachine waterbestendig en is het bakblik uitneembaar. De broodbakmachine is naast het bakken van brood ook geschikt om cakedeeg in te bakken.

De broodbakmachine beschikt daarnaast over 16 verschillende programma's voor tokbrood, zoet stokbrood, kookbaguette, gewoon brood, Frans brood, volkorenbrood, zoet brood, snel brood, glutenvrij brood, zoutvrij brood, omega 3-brood, deeg, cake, confituur, pasta. Met deze broodbakmachine is het mogelijk om broden tot 1600 gram te bakken.

Voordelen Moulinex - Home Bread Baguette OW6101 - Broodbakmachine

 • Goede prijs/kwaliteit
 • Beschikt over 16 verschillende functies

Nadelen Moulinex - Home Bread Baguette OW6101 - Broodbakmachine

 • Snoer is vrij kort

3. Inventum BM125 - Broodbakmachine

Beste broodbakmachine

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De Inventum BM125 bleek bij een broodbakmachine test één van de beste exemplaren. In het apparaat is plek voor zowel een brood van 900 gram als 1200 gram. Je kunt bij de bereiding kiezen uit twaalf verschillende automatische programma’s. 

Ook zit er een timer op, wat betekent dat je voor het slapen gaan de machine kunt aanzetten, en ‘s ochtends met versgebakken brood kunt ontbijten. Als je de Inventum koopt, krijg je twee bakblikken meegeleverd. Daarnaast zit er een dubbelbakblik bij, waardoor je tegelijkertijd twee verschillende broden kunt maken. Alle bakblikken hebben een antiaanbaklaag, waardoor je ze makkelijk schoonmaakt. 

Ook voor mensen die niet tegen gluten kunnen is deze machine geschikt. Een leuke extra van de broodbakmachine is dat je er ook cake en zelfs jam mee kunt maken.

Voordelen Inventum BM125 - Broodbakmachine

 • Beschikt over twaalf automatische programma's
 • Heeft een handige timer

Nadelen Inventum BM125 - Broodbakmachine

 • Geen apart vakje voor noten of rozijnen

4. Moulinex Pain Doré OW210130 - Broodbakmachine

Beste broodbakmachine

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Qua prijs-kwaliteitverhouding is dit een van de beste broodbakmachine van 2022. Deze rechttoe rechtaan machine is vooral geschikt voor mensen die houden van gemak en maar af en toe een brood willen maken. Je bakt je brood met de Moulinex Pain Dore met drie simpele stappen. 

Via het display kun je een programma kiezen en zie je hoelang de machine nog nodig heeft voordat het brood klaar is. Als nadeel kan genoemd worden dat dit apparaat aan de zware kant is en dat het gevoelig is voor schade. De broodbakmachine beschikt over 3 gewichtsinstellingen en 3 bruiningsniveaus.

Voordelen Moulinex Pain Doré OW210130 - Broodbakmachine

 • Voordelige koop
 • Strak uiterlijk

Nadelen Moulinex Pain Doré OW210130 - Broodbakmachine

 • Kwaliteit is wat minder

5. Princess 152006 - Broodbakmachine

Beste broodbakmachine

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Deze broodbakmachine heeft met vijftien verschillende programma’s veel mogelijkheden voor mensen met een speciaal dieet of een allergie. Je stelt je type brood snel en gemakkelijk in via het display. Ook beschikt het apparaat over een timer, waardoor je het brood ‘s nachts kunt laten bakken. 

Door de warm houdfunctie kun je in de ochtend genieten van een warm sneetje vers brood. Wel is de Princess 152006 een wat kleiner exemplaar. Het minimale gewicht is 680 gram en het maximale 900 gram. Dit is nog steeds genoeg voor 14 sneden brood.

Voordelen Princess 152006 - Broodbakmachine

 • Veel mogelijkheden voor mensen met een speciaal dieet of allergie
 • Beschikt over timer

Nadelen Princess 152006 - Broodbakmachine

 • Beschikt niet over handvaten

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel broodbakmachines hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten broodbakmachines getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de broodbakmachines op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste broodbakmachines op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>