fbpx

Vind de Beste Boekhouder!

Ontvang gratis tot 4 offertes van Boekhouders uit jouw regio.

Door:  Jerry van Es

Net als voor elke andere onderneming moet je óók voor een webshop verplicht de boekhouding bijhouden. De boekhouding webshop dient aan verschillende wettelijke eisen van de belasting te voldoen. Je kan de boekhouding aan een e-commerce boekhouder uitbesteden óf deze met gebruik van een boekhoudservice zelf bijhouden. In dit artikel vertellen we je alles dat je moet weten over de boekhouding voor een webshop!

Wat kost een boekhouder voor je webshop?

Een boekhouder webshop kost je gemiddeld tussen de €55 en €185 per maand. Hoe hoog de totale kosten daadwerkelijk uit vallen is afhankelijk van het aantal taken dat je wil uitbesteden.

Wil jij maar een klein gedeelte van jouw webshop boekhouding uitbesteden? Bijvoorbeeld alleen de Jaarrekening en Inkomstenbelasting? Dan zullen de gemiddelde kosten voor een boekhouder webshop tussen de €35 en €75 per maand liggen.

Wil je jouw volledige boekhouding uitbesteden? Dus ook de btw-aangifte en het inboeken van facturen? Dan zullen de gemiddelde kosten voor een boekhouder tussen de €75 en €300 liggen.

In onderstaande tabel zetten we de gemiddelde kosten per maand en per jaar voor een webwinkel boekhouder op een rijtje:

Taken

Gem. kosten per maand

Gem. kosten per jaar

Gedeelte van boekhouding

Tussen de €35,- en €75,-

Tussen €420,- en €900,-

Volledige boekhouding

Tussen de €75,- en €300,-

Tussen €900,- en €3.600,-

Wil jij meer weten over de kosten van een boekhouder? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen. 


Welke taken kan een E-Commerce boekhouder overnemen?

Een e-commerce boekhouder kan alle taken met betrekking tot digitale transacties van je overnemen, hierbij kan je aan: het opstellen van een e-commerce jaarrekening, de aangifte inkomstenbelasting, aangifte omzetbelasting of de volledige e-commerce boekhouding

Onderstaand zetten we de taken van een e-commerce boekhouder voor je op een rijtje:

Jaarrekening

Voor ondernemingsvormen met rechtspersoonlijkheid is het verplicht jaarlijks een jaarrekening te deponeren aan de KvK. Een jaarrekening is een financieel verslag dat bestaat uit een balans, een winst- en verliesrekening en een toelichting op deze onderdelen. Bespaar jezelf tijd en moeite; laat de boekhouder webshop jouw jaarrekening opstellen!

Aangifte inkomstenbelasting

Wanneer je (een deel van) jouw inkomsten haalt uit een webshop, dien je deze op te geven bij de Belastingdienst. Jaarlijks ben je dan verplicht de aangifte van jouw inkomstenbelasting door te geven. Afhankelijk van jouw situatie, moet je belasting betalen of kan je geld terug krijgen. Een webshop boekhouder kan deze taak voor je overnemen.

Aangifte omzetbelasting (BTW)

Zodra je een webshop start, dien je ieder kwartaal jouw BTW-aangifte in te dienen. Wanneer je de aangifte omzetbelasting niet op tijd doorgeeft, kan je een boete riskeren. Een boekhouder webshop kan deze taak van je overnemen!

LET OP! De enige uitzondering op de aangifte omzetbelasting zijn ondernemingen die gebruik maken van de KOR (KleineOndernemersRegeling), zij krijgen vrijstelling van BTW.

ICP-aangifte (omzetbelasting buitenland)

Verkoop je jouw webshop producten ook aan andere EU-landen? Dan is de kans groot dat je ook in die landen omzetbelasting moet afdragen. Een webshop boekhouder kan dit voor je bijhouden!

Volledige boekhouding

Groeit jouw webshop hard? Of wil je graag extra tijd vrij maken? Dan kan je er ook voor kiezen een webshop boekhouder jouw volledige boekhouding uit te laten voeren. Zo kan je je echt focussen op de kern van jouw webshop, namelijk de verkoop van producten!

Vergelijk offertes en bespaar!

Benieuwd welke boekhouder het beste bij jouw situatie past? Klik op de knop hieronder en vergelijk direct tot 4 prijsopgaven van boekhouders in jouw regio!


Boekhouder voor dropshipping? 

Dropshipping wordt steeds vaker gebruikt door ondernemers binnen de e-commerce branche. Met dropshipping verkoop je de producten van een leverancier via jouw website. De leverancier regelt de zending van de producten. Op deze manier hoef je geen producten op voorraad te houden.

Het is aan te raden een boekhouder in te schakelen om jouw dropshipping administratie op orde te houden. Bij dropshipping komt veel papierwerk en regelgeving kijken. Denk aan afspraken met leveranciers of buitenlandse BTW aangifte. De kosten voor een boekhouder voor dropshipping variëren gemiddeld tussen de €39 en €99 per maand. Hoewel het inschakelen van een e-commerce boekhouder geld kost, kan het advies van een boekhouder je ook geld besparen. Daarnaast zijn met dropshipping de kosten voor een boekhouder vrijwel je enige kosten, je hebt geen voorraadkosten etc. 

De beste boekhouder vind je het gemakkelijkst door een aantal van hun voorstellen met elkaar te vergelijken! Vul nu ons formulier in en ontvang binnen een aantal uur verschillende voorstellen van de beste webshop boekhouders!

Uitbesteden of zelf je webshop administratie beheren?

Het inschakelen van een e-commerce boekhouder voor jouw webshop is een verstandige keuze wanneer je weinig verstand hebt van boekhouding of deze tijd liever op een andere manier besteedt. Bespaar je liever op de kosten van een e-commerce boekhouder? Dan is het ook mogelijk de webshop administratie zelf te beheren. 


Om de boekhouding van jouw webshop gemakkelijk zelf te beheren, zijn er een verschillende boekhoudprogramma’s die je kunt gebruiken. Voor meer informatie over de beste boekhoudprogramma’s, raden we je aan het volgende artikel te lezen: https://top-x.nl/beste-boekhoudprogramma/.

Wil jij meer weten over de kosten van een boekhouder? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen. 


Een geschikte webwinkel boekhouder vinden via top-X

Op zoek naar een geschikte boekhouder voor jouw webshop? Vul dan nu vrijblijvend ons formulier in en ontvang meerdere op maat gemaakte offertes van de beste webwinkel boekhouders! Zo kun je gemakkelijk een aantal boekhouders vergelijken en vervolgens zelf beslissen met welke boekhouder je in zee wil gaan.

Vul nu ons formulier in en zorg dat ook jouw webshop boekhouding op orde blijft!

Jerry van Es

About the author

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.

Vergelijk offertes en bespaar!

Benieuwd welke boekhouder het beste bij jouw situatie past? Klik op de knop hieronder en vergelijk direct tot 4 prijsopgaves van boekhouders in jouw regio!

>