fbpx

Vind de Beste Boekhouder!

Ontvang gratis tot 4 offertes van Boekhouders uit jouw regio.

  • Home
  • /
  • Boekhouder
  • /
  • Wat kost een boekhouder of accountant voor jouw bedrijf?

Door:  Jerry van Es

Wat kost een boekhouder of accountant? Het waarschijnlijk een van de meest gestelde vragen in onze inbox. Een eigen bedrijf hebben is natuurlijk super leuk en daarnaast ook best wel spannend. Er moet namelijk ontzettend veel geregeld worden. En je moet de boekhouding zeer nauwkeurig bijhouden. Echter kan je dit soort zaken ook laten uitvoeren door een accountant of boekhouder.

Maar wat zijn nu echt de kotsen van een boekhouder? Om je bij deze vraag te helpen hebben wij in dit artikel alles op een rijtje gezet wat jij moet weten over boekhouder kosten en accountant kosten. Zo krijg jij hier een helder beeld bij en weet jij precies of dit ook wat voor jou is!

Wat kost een boekhouder?

Per uur kost een boekhouder gemiddeld tussen de 70 en 110 euro. Per maand is dit dan ongeveer ook tussen de 50 en 120 euro, omdat ze ongeveer een uur kwijt zijn aan het opmaken van de boekhouding (dit ligt ook aan de grootte van het bedrijf). 


Boekhouder kosten - Overzicht

We spraken net over de gemiddelde kosten voor een boekhouder (of een accountant). De prijs geven wij als een gemiddelde omdat de totaalprijs bestaat uit verschillende factoren. Wij hebben in het kopje hierboven vertelt hoeveel een boekhouder per uur kost. 

Hoeveel je exact betaalt heeft vooral te maken met je eigen bedrijf. Wanneer jij deel uitmaakt van een grote BV zal de boekhouder meer tijd kwijt zijn dan wanneer jij werkzaam bent als ZZP’er. Als een ZZP’er ben je dan dus ook vaak goedkoper uit.

Ook is het ene accountantskantoor gewoon een stuk prijziger dan de ander. Zoals je je kan voorstellen is een boekhouder met een kantoor in hartje Amsterdam waarschijnlijk duurder dan eentje in de randstad van bijvoorbeeld Leeuwarden.

Misschien vraag je je nu wel af hoe duur de kosten nou exact zijn per ondernemingsvorm. Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij daarom hieronder een tabel gemaakt met daarin de gemiddelde kosten voor een boekhouder per maand per ondernemingsvorm. Zo heb jij de boekhouder kosten direct helder en heb je ook antwoord op de vraag: wat kost een boekhouder per maand?

Soort ondernemingsvorm

Gemiddelde kosten per maand

BV

€110 - €210

VOF

€70 - €170

ZZP'er

€50 - €150

Vergelijk offertes en bespaar!

Benieuwd welke boekhouder het beste bij jouw situatie past? Klik op de knop hieronder en vergelijk direct tot 4 prijsopgaven van boekhouders in jouw regio!


Prijs boekhouder per dienst

Wij hebben jullie nu wat meer informatie gegeven over de gemiddelde maandprijs van een boekhouder. En dat dan ook per ondernemingsvorm. Maar je weet waarschijnlijk wel dat een boekhouder of accountant vaak verschillende diensten aanbiedt.

En hoeveel je betaalt per dienst kan aardig van elkaar verschillen. Daarom wilden we daar ook nog even aandacht aan besteden. De boekhouder tarieven zijn wel vaak een vaste prijs per taak. Hieronder hebben wij de verschillende diensten inclusief prijs voor het gemak ook nog even op een rijtje gezet. Dat scheelt jou weer!

Dienst

Gemiddelde prijs

Particuliere belastingaangifte

€60 - €70

Debiteurenbeheer

€90 - €110

Belastingaangifte ZZP’er of ondernemer

€200 - €300

Het opstellen van de jaarrekening

€400 - €500

Administratie salaris werknemers

€10 - €20 per loonstrook


Wat kost een accountant?

Naast de boekhouder prijs hebben wij ook aangegeven in te gaan op de accountant kosten. Er zit namelijk een verschil tussen de twee qua prijs en diensten. Gemiddeld kost een accountant tussen de 70 en 200 euro per uur. Ze rekenen op basis van ervaring, dus een ervaren accountant is vaak een stuk duurder.

Accountant kosten - Overzicht

Net zoals bij de boekhouder kunnen de accountant kosten dus aardig verschillen. Want ook zij vragen andere accountant tarieven per dienst. Om te zorgen dat jij een zo duidelijk en groot mogelijk overzicht krijgt van alle kosten hebben wij besloten hierbij ook een tabel op te stellen met daarin de verschillende diensten en bijbehorende kosten. 

Op deze manier kan jij dat ook vergelijken met de kosten bij een boekhouder. Misschien past een accountant wel veel beter bij jou!

Dienst

Gemiddelde prijs

Opstellen van de jaarrekening

€900 - €1100

Accountantsverklaring

€1000 - €4000 (afhankelijk van type verklaring)

Loonadministratie

€10 - €20 per medewerker

Debiteuren- en crediteuren administratie

€80 - €130 per maand

Administratie salaris werknemers

€10 - €20 per loonstrook

Wil jij meer weten over de kosten van een boekhouder? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen. 


Heb ik een boekhouder of accountant nodig?

Wij zien regelmatig de vraag voorbij komen of iemand nou een boekhouder of accountant nodig heeft. Omdat zowel een boekhouder als accountant veel soortgelijke diensten aanbieden kan hier wel eens verwarring bij ontstaan.

Wat is dan het verschil tussen een boekhouder en accountant? Het grootste verschil is dat een boekhouder zich meer bezighoudt met kleinere bedrijven en ZZP’ers. Accountants houden zich ook bezig met bijvoorbeeld grote BV’s. En voor sommige grotere bedrijven is een accountant zelfs verplicht.

Wanneer jij dus een ZZP’er bent heb jij aan de hulp van een boekhouder zeer waarschijnlijk wel genoeg. Als jij een accountantsverklaring nodig hebt of deze wil laten controleren kan je beter bij een accountant terecht. En dan zeker wanneer je een groter bedrijf hebt.


Accountant of Boekhouder inhuren?

Heb jij dit artikel gelezen en wil jij graag een accountant of boekhouder inhuren? Dan ben je bij ons van Top-X op het juiste adres. Bij ons kan je namelijk super makkelijk een accountant of boekhouder inhuren. Het enige wat jij hier zelf voor hoeft te doen is je wensen invullen op het daarvoor bestemde formulier. Dit delen wij vervolgens met onze aangesloten boekhouders en accountants die binnen 24 uur een volledig vrijblijvende offerte zullen sturen. Makkelijker kan haast niet!Jerry van Es

About the author

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.

Vergelijk offertes en bespaar!

Benieuwd welke boekhouder het beste bij jouw situatie past? Klik op de knop hieronder en vergelijk direct tot 4 prijsopgaves van boekhouders in jouw regio!

>