fbpx

Vind de Beste Boekhouder!

Ontvang gratis tot 4 offertes van Boekhouders uit jouw regio.

  • Home
  • /
  • Boekhouder
  • /
  • Wat zijn de kosten van een jaarrekening? Alle kosten op een rijtje

Door:  Jerry van Es

De jaarrekening: het is een fenomeen dat je, zoals de naam al zegt, ieder jaar weer tegenkomt. Misschien ben je nieuw met het begrip en weet je nog niet precies hoe dat werkt. Daarom gaan wij je in dit artikel alles vertellen wat je moet weten over de jaarrekening kosten en een jaarrekening opstellen. Op die manier weet je ook zeker dat je niet voor onvoorziene verrassingen komt te staan.


Wil jij meer weten over de kosten van een jaarrekening? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen. 

Wat kost een jaarrekening?

Goed, laten we eerst eens even kijken naar het kostenplaatje. Wat zijn namelijk de kosten verbonden aan een jaarrekening? Gemiddeld kost een jaarrekening tussen de 500 en 1200 euro. Hoeveel dit exact is, is onder andere afhankelijk van de grootte van je bedrijf.

Dit leggen we even voor je uit. De kosten van een jaarrekening bij een kleine BV zijn namelijk doorgaans goedkoper dan van een groot bedrijf. 

De rechtsvorm van je bedrijf heeft dus invloed op de kosten van je jaarrekening. Hieronder hebben we een overzicht voor je gemaakt van de gemiddelde kosten van de jaarrekening per rechtsvorm.

Soort ondernemingsvorm

Gemiddelde kosten per maand

Eenmanszaak / ZZP

€450 - €700

BV

€1.000 - €1.200

Stichting

€1.200 - €1.400

VOF

€700 - €900

Om het lekker makkelijk te maken hebben wij hieronder de verschillende rechtsvormen op een rijtje gezet inclusief de prijs van zo’n jaarrekening. Dat maakt het een stuk makkelijker voor jou!

Kosten jaarrekening eenmanszaak / ZZP

Laten we beginnen bij de eenmanszaak of ZZP. Bij een eenmanszaak of als ZZP’er werk je natuurlijk voor jezelf. En dan werk je alleen. De kosten voor een jaarrekening zijn hierbij vaak het laagste en ligt gemiddeld tussen de €450 en €700 euro.

Kosten jaarrekening BV

De kosten om de jaarcijfers allemaal in zo’n overzicht te krijgen liggen bij een BV vaak een stukje hoger. Dit heeft er natuurlijk ook een beetje mee te maken hoe groot de BV is. Gemiddeld kost een jaarrekening voor een grote BV tussen de €1.000 en €1.200 euro.

Kosten jaarrekening Stichting

Bij een ietwat grote stichting kunnen de kosten voor een jaarrekening opstellen aardig hoog uitvallen. Het komt met enige regelmaat voor dat hier rond de €1.200 en €1.400 euro voor wordt betaald. Dat is niet niks natuurlijk.

Kosten jaarrekening VOF

De kosten voor een jaarrekening bij de VOF lijkt een beetje op die van een eenmanszaak of een ZZP’er. Hierbij zijn de kosten voor zo’n rekening ook gemiddeld rond de €700 en €900 euro

Vergelijk offertes en bespaar!

Benieuwd welke boekhouder het beste bij jouw situatie past? Klik op de knop hieronder en vergelijk direct tot 4 prijsopgaven van boekhouders in jouw regio!


Jaarrekening zelf doen of uitbesteden?

De grote vraag is nu natuurlijk of je misschien niet zelf een jaarrekening kan maken. Dat bespaart je immers wel aardig wat geld. Wij kunnen dan ook wel begrijpen dat je hier eventueel aan denkt.

Echter willen wij je dit toch afraden. Een jaarrekening uitbesteden is een hele verstandige keuze. Dit komt omdat accountants en boekhouders daadwerkelijk hebben geleerd hoe je zo’n jaarrekening moet maken.

En jij waarschijnlijk niet. En bij een jaarrekening is het ongelooflijk belangrijk dat er geen fouten in staan. Als er namelijk wel fouten in staan kan dit vervelende gevolgen hebben voor jou. Daarom adviseren wij je om dit uit te besteden aan een professional, tenzij je zeker weet dat je deze foutloos kan maken.


Jaarrekening kosten: Boekhouder of Accountant?

Het is net al even vluchtig benoemd. Maar een jaarrekening kan doorgaans gemaakt worden door een boekhouder of een accountant. Echter zit er wel wat verschil tussen beide. Om jou dit verschil zo helder mogelijk uit te leggen hebben wij hieronder de kosten voor een boekhouder en accountant op een rijtje gezet.

Kosten opstellen jaarrekening - boekhouder

Laten we eens beginnen bij de boekhouder. Als je bij een boekhouder de jaarstukken wil laten doen betaal je gemiddeld tussen de 500 en 1100 voor een jaarrekening. Een boekhouder is dan doorgaans ook goedkoper dan een accountant.

Kosten opstellen jaarrekening - accountant

Een accountant is vaak duurder dan een boekhouder. Dit heeft er mee te maken dat de accountant beter gespecialiseerd is dan een boekhouder. Gemiddeld zijn de kosten voor een jaarrekening bij een accountant tussen de 600 en 1200 euro.

Wil jij meer weten over de kosten van een boekhouder? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen. 


Jaarrekening prijzen opvragen

Wil jij besparen op de kosten van een boekhouder voor het laten opstellen van een jaarrekening (of andere diensten)? Dan ben je bij ons van Top-X op het juiste adres. Door je aanvraag zo goed mogelijk door te geven op het daarvoor bestemde formulier ontvang je tot maximaal 4 op maat gemaakte offertes in je mailbox. En dit is allemaal volledig vrijblijvend en gratis!Jerry van Es

About the author

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.

Vergelijk offertes en bespaar!

Benieuwd welke boekhouder het beste bij jouw situatie past? Klik op de knop hieronder en vergelijk direct tot 4 prijsopgaves van boekhouders in jouw regio!

>