• Home
 • /
 • Tuin
 • /
 • Beste zwembadrobot [Test 2022]

Laatste update: oktober 2022

Door: Jerry van Es

Beste Geteste Zwembadrobot

Zodiac Alpha 63 IQ Bio- Zwembadrobot

Het schoonmaken van je zwembad is altijd een flinke klus. Een goede zwembadrobot kan je daar bij helpen, maar hoe weet je nou wat de beste zwembadrobot is? Geen zorgen wij van Top-x gaan je helpen met het kiezen van de beste zwembadrobot. 

Wij hebben een zwembadrobot test uitgevoerd om er zo achter te komen wat op dit moment de beste zwembadrobots zijn. De Zodiac Alpha 63 IQ Bio- Zwembadrobot is uit de test gekomen als beste zwembadrobot 2022! Dit op basis van zijn goede prijs/kwaliteitverhouding en schoonmaakprestaties. 

Deze beste zwembadrobot in een mum van tijd schoon en is te bedienen via een handige app. Ook is deze zwembadrobot geschikt voor een vijver. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor deze beste zwembadrobot? Klik dan snel op de onderstaande button! 

Een zwembad in de tuin is heerlijk, maar het kost ook een hoop tijd in onderhoud. Je moet je zwembad natuurlijk geregeld schoonmaken anders blijven er allemaal insecten in drijven en er komen algen in. Het laatste wat je wil is natuurlijk een zwembad die helemaal groen is geworden door de algen. Het is natuurlijk veel werk om je zwembad schoon te maken en we snappen heel goed dat je daar af en toe geen zin in hebt. 

Gelukkig is er een handige tool die je kan helpen bij het schoonmaken van je zwembad, namelijk een zwembadrobot. Met een zwembadrobot kan je heel makkelijk en snel de bodem van het zwembad schoonmaken. Sommige robots kunnen ook de wanden van je zwembad schoonmaken. Super handig dus want dit scheelt je een hele hoop tijd. En ja, we weten dat de zwembadrobots prijzig zijn maar ze gaan gemiddeld 10 jaar mee. Kortom, de zwembadrobots zijn makkelijk, snel, gaan lang mee en ze besparen jou een hoop tijd. 

Maar wat is nou een goede zwembadrobot? Je wilt natuurlijk wel een zwembadrobot aanschaffen die lang mee gaat en een goede kwaliteit heeft. Dat begrijpen we en daarom hebben wij een beste zwembadrobot test uitgevoerd om er achter te komen wat de best geteste opties zijn van dit moment. Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld met de beste zwembadrobots van dit moment. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

38

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Zwembadrobots

Beste koop zwembadrobot
1.  Zodiac Alpha 63 IQ Bio- Zwembadrobot

Beste gebruiksvriendelijke zwembadrobot
2. Dolphin SF60 zwembadrobot

Beste draadloze zwembadrobot
3. OPTIMUS ECO - Zwembadrobot 

Beste budget zwembadrobot
4. Pool-care's SCIPY zwembadrobot

Beste luxe zwembadrobot
5. Zodiac Alpha RA 6500 IQ PRO Zwembadrobot

Top 10 Beste zwembadrobots

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste zwembadrobots.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een zwembadrobot?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een zwembadrobot kopen. Toch zijn er een aantal punten die je mee moet nemen tijdens het aankoopproces. De onderstaande punten zijn de punten die wij hebben meegenomen tijdens het uitvoeren van onze beste zwembadrobot test. Wij raden je aan om deze punten in je achterhoofd te houden als je een beste zwembadrobot gaat kopen. Laat je niet verleiden door een zwembadrobot aanbieding, maar kijk ook naar de beste zwembadrobot volgens de consumentenbond. 

Soort zwembadrobot

Allereerst is het belangrijk dat je kijkt naar het soort zwembadrobot dat je wil aanschaffen. De meeste zwembadrobot lijken qua uiterlijk en qua werking op een robotstofzuiger. Het enige wat je hoeft te doen is de zwembadrobot in te stellen en in het zwembad te zetten. Je hoeft dus niet heel veel verstand te hebben van technologie. Kijk vooral goed naar het soort zwembadrobot en het gewicht en afmetingen van de zwembadrobot. 

Reiniging 

Als tweede is het belangrijk om de soort reiniging te controleren. Alle zwembadrobots maken de bodem van het zwembad schoon, maar er zijn ook zwembadrobots die de wanden en de waterlijn. Aan de hand van jouw wensen en behoeften kun je kiezen voor een goede zwembadrobot. Als je het niet erg vindt om de wanden van het zwembad schoon te maken kun je kiezen voor een zwembadrobot die alleen de bodem schoonmaakt en doe je dit liever niet kies dan voor een zwembadrobot die het hele zwembad schoonmaakt. 

Besturing via een app

Als derde is het handig om te kijken of de zwembadrobot bestuurd kan worden via een app. Dit is namelijk niet bij alle zwembadrobots het geval. Het voordeel van besturing via een app is dat je de zwembadrobot helemaal kan instellen zoals je zelf wilt. Ook kan je de zwembadrobot via de app gemakkelijk in de gaten houden als je niet thuis bent. Geen zorgen zwembadrobots zonder app maken net zo goed schoon. 

Overige accessoires

Als laatste is het handig om te controleren of er nog accessoires bij de zwembadrobot worden geleverd. Dit is namelijk niet bij elke zwembadrobot het geval. In sommige gevallen wordt er een extra borstel of filter meegeleverd met de zwembadrobot. Dit staat altijd omschreven in de productomschrijving. 


Wat is de beste zwembadrobot van 2022? 

Welke zwembadrobot is het beste? Deze vraag gaan wij in de volgende sectie van het artikel beantwoorden. Aan de hand van de uitkomsten van onze beste zwembadrobot test hebben wij een handige top 5 weten samen te stellen met de 5 best geteste opties van dit moment. In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle producten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ook hebben wij verschillende soorten zwembadrobots geselecteerd zodat er voor iedereen een beste zwembadrobot tussen zit. 

1. Zodiac Alpha 63 IQ Bio- Zwembadrobot

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wij hebben een zwembadrobot test uitgevoerd om er zo achter te komen wat op dit moment de beste zwembadrobots zijn. De Zodiac Alpha 63 IQ Bio- Zwembadrobot is uit de test gekomen als beste zwembadrobot 2022! Dit op basis van zijn goede prijs/kwaliteitverhouding en schoonmaakprestaties. Met deze zodiac zwembadrobot is jouw zwembad in een mum van tijd schoon en je hoeft er zelf vrij weinig aan te doen. 

Deze zwembadrobot maakt niet alleen de bodem van het zwembad schoon, maar ook de wanden van het bad. Ook kan je deze zwembadrobot besturen door middel van een handige app. Met deze app kan je kiezen welk deel van het zwembad moet worden schoongemaakt, je kan zelf het gewenste programma in stellen en je kan een tijd instellen voor het schoonmaken van de bodem en wanden. Verder is deze zwembadrobot ook geschikt voor het schoonmaken van een zwemvijver of biopool. 

Voordelen Zodiac Alpha 63 IQ Bio- Zwembadrobot

 • Maakt de wanden en bodem van het zwembad schoon 
 • Ook geschikt voor een zwemvijver of biopool
 • Kan worden bediend door middel van een handige app
 • Slimme schoonmaker, pakt eerst de vuile gebieden aan

Nadelen Zodiac Alpha 63 IQ Bio- Zwembadrobot

 • Deze zwembadrobot is niet draadloos

2.  Dolphin SF60 zwembadrobot

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als tweede hebben wij de Dolphin SF60 zwembadrobot geselecteerd als beste gebruiksvriendelijke zwembadrobot. Met deze Dolphin zwembadrobot is het schoonmaken van het zwembad nog nooit zo makkelijk geweest. Deze zwembadrobot is heel makkelijk in gebruik en daardoor zeer gebruiksvriendelijk. Deze zwembadrobot is namelijk uitgerust met een CleverClean systeem hierdoor kan deze zwembadrobot geheel zelfstandig het zwembad schoonmaken. 

Deze zwembadrobot maakt niet alleen de bodem schoon, maar ook de wanden en waterranden van het zwembad. Ook worden er drie borstel meegeleverd met deze zwembadrobot zodat de gebruiker een optimaal resultaat kan behalen tijdens het schoonmaken van het zwembad. In totaal zal doet de zwembadrobot er 2,5 uur over om het zwembad helemaal schoon ten maken. Verder kan je deze zwembadrobot bedienen doormiddel van een app of afstandsbediening. 

Voordelen Dolphin SF60 zwembadrobot

 • Uitgerust met een CleverClean systeem 
 • Te bedienen door middel van een app of afstandsbediening
 • Zeer gebruiksvriendelijk 

Nadelen Dolphin SF60 zwembadrobot

 • De afstandsbediening moet apart worden besteld

3. OPTIMUS ECO - Zwembadrobot 

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde hebben wij de OPTIMUS ECO - Zwembadrobot geselecteerd als beste draadloze zwembadrobot. Met deze zwembadrobot hoef je je geen zorgen te maken dat het snoer ik de knoop komt of dat je er over struikelt als je in de tuin loopt. Deze zwembadrobot is namelijk geheel draadloos, want hij werkt op een batterij. Super handig! Deze zwembadrobot was tot voor kort niet verkrijgbaar in Europa, maar daar is nu gelukkig verandering in gekomen. 

Deze zwembadrobot is uitgerust met PCV-borstels die geschikt zijn voor elke zwembadvorm en elk type zwembadbekleding. Ook gaat deze zwembadrobot geheel zelfstandig te werk. Het enige wat je hoeft te doen is de zwembadrobot in het zwembad te zetten. De zwembadrobot maakt niet alleen de de bodem van het zwembad schoon, maar ook de wanden van het zwembad. Mocht de robot in het zwembad een obstakel tegen komen dan is dit geen probleem de robot zal dan om het obstakel heen werken of deze proberen op te ruimen. 

Voordelen OPTIMUS ECO - Zwembadrobot 

 • 3 Jaar fabrieksgarantie 
 • Maakt de bodem en wanden van het zwembad schoon
 • Geschikt voor elke zwembadvorm en elk type zwembadbekleding
 • Deze zwembadrobot kan worden bestuurd door middel van een app

Nadelen OPTIMUS ECO - Zwembadrobot 

 • Maakt niet de waterrand van het zwembad schoon

4. Pool-care's SCIPY zwembadroboter

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil je wel een zwembadrobot aanschaffen, maar wil je hier liever niet al te veel geld aan uitgeven? Natuurlijk begrijpen we dat en daarom hebben wij de Pool-care's SCIPY zwembadrobot als beste budget zwembadrobot. Deze zwembadrobot van het merk Pool-care is goedkoper dan de zwembadrobots van zijn concurrenten, maar de zwembadrobot doet zeker niet onder aan de andere zwembadrobots op de markt. 

Deze zwembadrobot is uitgerust met twee PVC borstels die de bodem van je zwembad goed en grondig schoonmaken. De zwembadrobot is geschikt voor zwembaden met een minimum temperatuur van 10 graden en een maximale temperatuur van 40 graden. Ook wordt deze zwembadrobot geleverd met verschillende accessoires, dit zijn: 2 filtermanden, contragewichten en drijvers. Verder is deze zwembadrobot CE-gecertificeerd. 

Voordelen Pool-care's SCIPY zwembadrobot

 • CE-gecertificeerd 
 • Wordt geleverd met verschillende accessoires
 • Maakt de bodem van het zwembad grondig schoon

Nadelen Pool-care's SCIPY zwembadrobot

 • Deze robot is zwaarder dan de andere zwembadrobots uit de lijst

5. Zodiac Alpha RA 6500 IQ PRO Zwembadrobot

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste hebben wij de Zodiac Alpha RA 6500 IQ PRO Zwembadrobot geselecteerd als beste luxe zwembadrobot. Deze zodiac zwembadrobot kon natuurlijk niet ontbreken in onze top 5 lijst. Dit is namelijk de meest efficiënte zwembadrobots op de markt. Deze zwembadrobot is uitgerust met een Sensor Nav System, waarmee de configuratie van je zwembad wordt geregistreerd en de bewegingen van de robot en de reinigingstijd geoptimaliseerd.

De zwembadrobot is zeer geschikt voor alle type zwembaden dit komt door het Sensor Nav System. Deze zwembadrobot reinigt niet alleen de bodem van het zwembad, maar ook de wanden en de waterrand van het zwembad. Ook kan je deze zwembadrobot besturen door middel van een handige app die werkt als een soort afstandsbediening. Zo kan je de bewegingen overnemen en de werking van de zwembadrobot controleren. 

Voordelen Zodiac Alpha RA 6500 IQ PRO Zwembadrobot

 • Kan worden bestuurd door middel van de IAquaLink applicatie
 • Uitgerust met een Sensor Nav System
 • De meest efficiënte zwembad robots van Zodiac

Nadelen Zodiac Alpha RA 6500 IQ PRO Zwembadrobot

 • Duurste optie uit de lijst

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel zwembadrobots hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten zwembadrobots getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de zwembadrobots op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste zwembadrobots op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>