Laatste update: december 2022

Door: Jerry van Es

Best Geteste Zwembadpomp

Beste zwembadpomp

Intex Krystal Clear Filtercartridge

Na meer dan 26 zwembadpompen  getest te hebben zijn wij ervan overtuigt dat de Intex Krystal Clear Filtercartridge momenteel de beste geteste optie van 2022 is. De Intex filterpomp is de beste zwembadpomp van dit moment. De pomp is geschikt voor zwembaden met een inhoud van 21,1M³ en zorgt voor een goede circulatie en filtering van het water. De pomp is gemaakt van hoogwaardig kunststof en is CE gekeurd. 

Zwembaden bevatten water dat vaak lang stil staat. Dit kan leiden tot het ontstaan van bacteriën, schimmels en algen. Om dit te voorkomen kun je een goede zwembadpomp installeren.

Een zwembadpomp zorgt voor een goede filtering van je zwembadwater en zorgt ervoor dat het water de juiste circulatie krijgt en hierdoor schoon en frist blijft. Maar wat is de beste zwembadpomp? En waar moet je zoal op letten als je een zwembadpomp koopt? In dit artikel krijg je antwoord op deze vragen en lees je meer over de verschillende soorten zwembadpomp specificaties. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

26

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

18

 Ervaringen gecheckt

5

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Zwembadpompen

Beste zwembadpomp

Beste koop van 2022:
1.Intex Krystal Clear Filtercartridge
Beste zwembadpomp prijs / kwaliteit

Beste Energiezuinige filterpompen
2. Intex Zwembad Filterpomp 12V - 2271
De krachtige pomp is eenvoudig te installeren en is daarnaast dubbel geïsoleerd

Beste Solar Zwembadverwarming
3. Sunmex zwembadpomp met zandfilter
De Sunmax zandfilter pomp kan tot wel 7,5 meter hoog pompen en is daarmee ideaal voor het voeden van solar zwembadverwarming.

Beste Duurzame waterpomp
4. Intex Krystal Clear Zandfilterpomp 4.5 
Dankzij de hoogwaardige kwaliteit van de behuizing is deze zwembadfilterpomp uiterst duurzaam en gaat hij lang mee


5.Zwembadreiniging Zandfilter met pomp 300L 
De krachtige zandfilter van het merk PoolPlaza zorgt voor een krachtige filtering van maar liefst 300 liter zwemwater


Top 10 Beste PC speakers

Heb jij haast en geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken wordt je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte zwembadpompen bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Zwembadpomp?

Een goede zwembadpomp dient aan verschillende voorwaarden te voldoen. Zo dient het apparaat te beschikken over een goed vermogen en gemaakt te zijn van stevige materialen. Bekijk daarom hoe hoog het vermogen is (aantal Watt) en uit welk materiaal de pomp bestaat. Bekijk daarnaast ook wat voor soort pomp het is, en wat de snelheid is van de pomp.

Overigens is het ook slim om te kijken naar websites als de consumentenbond. Kijk bijvoorbeeld naar de beste zwembadpomp volgens de consumentenbond.

Type Pomp

Er zijn verschillende soorten zwembadpompen. Zo heb je bijvoorbeeld de filterpomp, een pomp die gericht is op een algemene filtering. De zandfilterpomp, een pomp die specifiek ontwikkeld is om zanddeeltjes te filteren. En een zoutwatersysteem pomp, een pomp die ontwikkeld is voor het filteren van zoutwater baden. Ook dien je te kiezen voor een zwembadpomp met de juiste afmetingen. Bekijk daarom of de pomp eenvoudig kan worden aangesloten op het zwembad dat je hebt. Bekijk daarnaast wat voor soort accessoires worden meegeleverd met de pomp en of het type pomp eenvoudig schoongemaakt kan worden.

Voltage

Bij de aankoop van een zwembadpomp is het belangrijk dat je rekening houdt met het vermogen. Hoe krachtiger de pomp is, hoe meer water de pomp kan filteren. Het vermogen wordt vaak uitgedrukt in Watt. of in de capaciteit water de pomp kan filteren.

Materiaal

Een belangrijk aspect van een zwembadpomp is het materiaal waaruit de pomp bestaat. Een zwembadpomp kan verschillende materialen bevatten, zoals bijvoorbeeld staal, metaal, vinyl of PVC. Een pomp dat gemaakt is van zwaardere materialen, zoals staal, is vaak zwaarder en daarmee ook vaak van hogere kwaliteit.

Snelheid

Ten slotte kun je rekeninghouden met de snelheid van de pomp. Bekijk bijvoorbeeld hoe snel de pomp het water filtert. De snelheid van een zwembadpomp wordt vaak uitgedrukt in het aantal liter water dat de pomp per uur kan pompen. Gemiddeld ligt dit bij de meeste pompen rond de 300 tot 800 liter per uur. Ook zijn er zeer krachtige pompen die rond de 3000 tot 4000 liter per uur kunnen pompen.


Wat is de beste Zwembadpomp?

Het kopen van de beste koop zwembadpomp is een lastige klus. Zo zijn er tal van verschillende soorten pompen en is niet elke pomp geschikt voor elk zwembad. Het is dus belangrijk om rekening te houden met het type bad dat je hebt en met de verschillende specificaties van de pompen.

Om de keuze wat eenvoudiger te maken kun je ook een kijkje nemen bij de best geteste zwembadpompen van dit moment. Deze pompen zijn uitvoerig getest in de zwembadpomp test en hebben elk een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Ook beschikken de pompen elk over unieke eigenschappen en biedt elk product zo zijn specifieke voor- en nadelen.

1. Intex Krystal Clear Filtercartridge 3.4 m3/u 28638GS - Filterpomp

Beste zwembadpomp

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

De Intex filterpomp is de beste zwembadpomp van dit moment. De pomp is geschikt voor zwembaden met een inhoud van 21,1M³ en zorgt voor een goede circulatie en filtering van het water. De pomp is gemaakt van hoogwaardig kunststof en is CE gekeurd.

De pomp beschikt daarnaast over een capaciteit van maar liefst 2.7 M³ per uur (ca. 3400 Liter per uur) en heeft een vermogen van 220V / 240V - 500Hz (12V). De pomp kan wordt geleverd met twee aansluiting slangen van 150cm lang (diameter 32mm).

Ook is deze zwembadpomp geschikt voor opblaas zwembaden.

Voordelen Intex Krystal Clear Filtercartridge 3.4 m3/u 28638GS - Filterpomp

 • Krachtig vermogen
 • Twee slang aansluitingen

Nadelen Intex Krystal Clear Filtercartridge 3.4 m3/u 28638GS - Filterpomp

 • Redelijk groot van formaat

2. Intex Zwembad Filterpomp 12V - 2271 L/uur

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Deze goede kwaliteit filterpomp van het merk Intex zorgt voor een perfecte waterkwaliteit van je zwembad. De pomp is van zeer goede kwaliteit en wordt ook wel gezien als de beste energiezuinige zwembadpomp van dit moment. De pomp is geschikt voor een zwembad met 32mm aansluiting en pompt en filtreert maar liefst 2271 liter per uur.

De krachtige pomp is eenvoudig te installeren en is daarnaast dubbel geïsoleerd. Het filter van de pomp is daarnaast gemakkelijk te vervangen, waardoor je het filter keurig schoon kunt houden.

Voordelen Intex Zwembad Filterpomp 12V - 2271 L/uur

 • Vervangbaar filter
 • Laag stroomverbruik

Nadelen Intex Zwembad Filterpomp 12V - 2271 L/uur

 • Bevat redelijk veel onderdelen

3. Sunmex zwembadpomp met zandfilter

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

De Sunmax zandfilter pomp kan tot wel 7,5 meter hoog pompen en is daarmee ideaal voor het voeden van solar zwembadverwarming. De pomp biedt daarnaast ook een goede water filtering en kan maar ongeveer 7m3 per uur aan water filteren.

De Sunmax pomp beschikt over een aansluiting van 32mm of 38 mm, en is middels een slangklem eenvoudig te bevestigen. De pomp beschikt daarnaast over een krachtig 250 watt vermogen en een maximale werktemperatuur van 35 graden.

Voordelen  Sunmex zwembadpomp met zandfilter

 • Geschikt voor alle opbouw zwembaden
 • Ruim filtervat

Nadelen Sunmex zwembadpomp met zandfilter

 • Redelijk prijzig
 • Lastig te installeren

4. Intex Krystal Clear Zandfilterpomp 4.5 m³/u 26644GS

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

De Intex zandfilterpomp 26644GS is zeer efficient en eenvoudig in te stellen. De pomp wordt daarom ook wel gezien als de beste variabele zwembadpomp. De pomp biedt een doorstroomsnelheid van 4.500 liter per uur, waarmee je eenvoudig zeer grote zwembaden filtert. De pomp beschikt over een goede kwaliteit filter, dat eenvoudig en snel kan worden verwijderd en schoongemaakt kan worden.

De pomp is gemaakt van stevige materialen en biedt daarmee een goede kwaliteit en een lange levensduur. Daarnaast beschikt de pomp over een krachtig vermogen van 220 - 240 Volt. en 190 Watt.

Voordelen Intex Krystal Clear Zandfilterpomp 4.5 m³/u 26644GS

 • Verschillende filterfuncties
 • Stevige materialen
 • Eenvoudig te reinigen

Nadelen Intex Krystal Clear Zandfilterpomp 4.5 m³/u 26644GS

 • Relatief prijzig

5. Zwembadreiniging Zandfilter met pomp 300L PoolPlaza

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

De krachtige zandfilter van het merk PoolPlaza zorgt voor een krachtige filtering van maar liefst 300 liter zwemwater. Hiermee wordt je zwembad snel en krachtig gereinigd. De energiezuinige pomp beschikt over een bodemplaat en alle andere bij het zandfiltersysteem behorende onderdelen.

De pomp is voorzien van een aftapkraan en een manometer en is zeer eenvoudig te installeren. Ook kan de filter eenvoudig gereinigd worden. Op de manometer in meerstandklep kun je eenvoudig zien wanneer dit nodig is. 

Voordelen Zwembadreiniging Zandfilter met pomp 300L PoolPlaza

 • Krachtige filtering
 • Goede kwaliteit

Nadelen  Zwembadreiniging Zandfilter met pomp 300L PoolPlaza

 • Niet geschikt voor zeer grote baden

Hoeveel soorten zwembadpompen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 26 zwembadpompen soorten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de zwembadpompen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste zwembadpompen zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP